התקנתי את המערכת על מחשב ישן שבקושי הריץ את XP. וינדוס 8 רצה עליו בקלילות מרשימה. שאפו #1.
אני לא שמרן ואוהב חידושים. לא מפחד שמשנים לי את שולחן העבודה או את הממשק כולו, אפילו מחכה לשינוי גם אם משהו נראה יציב ותקין. אחרי שאמרתי את זה, אז:
שיחקתי עם המטרו הזה קצת, ניסיתי ללמוד איך שולטים עליו עם מקלדת + עכבר. סה"כ מאוד אינטואיטיבי. הווידאו שפורסם בשרשור הזה עזר להבין עוד כמה נדבכים של השימוש. הרושם הוא של מערכת מודרנית, קלילה, חדשנית ומפתיעה (שחושבים שהיא באה ממיקרוסופט שחדשנות זה לא בדיוק חלק ממנה). שאפו #2.
החלקת המסך מימין לשמאל וחזרה מהמם במהירות ובחלקות. אין שום תקיעות, שום היסוס, שום גלגל כחול. אני מזכיר שזה מחשב ישן! ביצועים שאפו #3.
בהתחלה מצאתי את עצמי חוזר שוב ושוב לשולחן העבודה המוכר. גם שם יש שיפורים לא רעים. בגדול - הוציאו את כל האפשרויות שהתחבאו תחת התפריטים אל תפריט הריבון שהוטמע גם בסייר. הגישה לניהול מחשב, אפשרויות מחשב, רשת, לוח בקרה הישנים והמוכרים נעשה ע"י קליק ימני על "המחשב" שבסייר. לחיצה על לוח הבקרה במטרו מוביל לממשק מטרו של "אפשרויות" ולא אל לוח הבקרה המוכר. קצת מוזר. לא ברור איך מיקרוסופט מתכוונת שמשתמש שולחן העבודה המסורתי יתמצא פה. אבל שוב, יכול להיות שזה ישתנה עד הגירסה הסופית או שזה תלוי התרגלות של המשתמש.
החיסרון היחיד שמצאתי בחוויה הזאת, הוא שאחרי זה התחלתי להסתכל על הICS שיש לי על הטבלט פריים ברחמנות

. פתאום אנדרואיד נראית לי מיושנת, זקנה וחסרת מעוף. אני כבר מחכה להאקר שיצליח להתקין את ווינדוס 8 על הטאבלט (כבר שמעתי שעשו את זה עם הבטא הקודמת של ווינדוס 8 ) ונראה לי שזה מה שאעשה שתהיה גרסה סופית.
אני אהבתי!