שרשור תגובות: חלונות8 זמינה להורדה להתנסות - Windows 8 Consumer Preview

חדשות ועדכונים של HT Magazine
עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו

שליחה

Huber כתב:ככה נראה הווינדוס 8 בטא (שמיקרוסופט קוראים לו Consumer Preview ולא בטא):

...
המערכת הפעלה נראת מדהים וזה נראה כי האפשרויות בה הם אין סופיות.
אני שוקל מאוד לעזוב את ממשקי הרגיל ואכן לעבור לווינדוס 8.
האם אוכל לקבל תגובות מאלו שכבר התקינו כלומר האם יש בעיות או באגים משמעותיים שצריך לדעת עליהם?
כל הכתבות שלי
עמית לגו

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955

שליחה

מישהו שהתקין יכול לחוות דעה על המדיה סנטר של ווינדוס בגרסה הזו, זה בכלל עדיין קיים?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

הקטנתי קצת עת המחיצה שבא מותקן Windows 7, ויצרתי מחיצה של 50GB כדי לשחק עם זה קצת .. לא ממש "חרשתי" על הגירסה הזאת ,אבל ניראה שזה עובד דיי טוב , עד כאן הכל טוב ויפה ,וגם מה שהם עשו לממשק בDesktop נראה מעולה וגם מודני יותר , אבל שאר הממשק ניראה כמו בלאגן אחד גדול וזה מה שזה כרגע ,יש בצד ימין של המסך "Sidebar" מוסתר שצריך להביר את העכבר מלמטה למלעה או ההפך בנקודה באותה נקודה כדי שהוא יופיע ,כפתור הכיבוי נמצא .. שם , השליטה בשפות ..גם שם , ממשק הMetro ניראה הרבה יותר טוב על הסמארטפונים שלהם ממה שהוא ניראה על המסך הגדול ,יש גם את ההגדרות בתוך ממשק הMetro וגם הגדרות בלוח הבקרה הרגיל ,וההגדרות שונות לגמרי ,ככה שלא מספיק שבמצב רגיל אתה צריך לחפש הכל בתוך תת תפריטים שנמצאים בתת תפריטים ,אז חלק מהדברים בכלל מוחבאים בתוך פאנל ההגדרות שבתוך ממש הMetro , רוב האפלקיות המובנות של ממשק הMetro שקשורות לרשת שניסיתי אפילו לא עובדות באיזורנו ..

באופן כללי אחרי ההתרשמות שלי זה שכבר עדיף פשוט להשתמש בICS על טאבלטים עם מקלדת ועכבר מאשר להשתמש בשילוב הכלאיים המוזר והמשונה הזה...

אגב ,גם לי לקח כמה עד שמצאתי את ההגדרה הזאת ... טמטום ,במקום להקל עלינו בשימוש הממשק מה שהם עשו זה סיבכו אותו .. בתור משתמש ווינדוס ,היה לי יותר קל להבין איך להשתמש בOS X Lion וSnow Leopard מאשר להבין מה נמצא איפה בWindows 8...
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338

שליחה

אל דאגה! הם עוד יראו לכולנו מאיפה משתין הדג עם המערכת הזאת! את המכירות שלהם הם יעשו!

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

אל תיהיה כל כך בטוח .. הם עשו שם כזה בלאגן שאפילו הם כנראה לא יודעים איך לצאת ממנו ...

ממשק המטרו הזה זה הדבר הכי טיפשי שהם יכלו לעשות ,אפילו את האפשרות לבטל אותו הם הורידו בגירסה הזאת .

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221

שליחה

אני היחיד שרואה פה את הדמיון למערכת שיש ב XBOX שעודכנה לא מזמן (יחסית...):)

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477

שליחה

הורדתי והתקנתי על VM - לא עובד.
אבל בלי קשר, אני חושב שרוב המתנגדים פה - רואים לטווח קצר ומיקרוסופט רואה לטווח רחוק - העתיד הוא בטאבלטים - ואם מיקרוסופט לא תצטרף לחגיגה - נתח השוק שלה ייקטן משמעותית - כי אנשים כבר פחות משדרגים את המחשבים שלהם ויותר קונים טאבלטים וגאדג'טים חדשים.
מה שבפועל יקרה - הPC-ים שלנו ישארו עם WIN7 - אבל בפועל בכלל לא נשתמש בו, אלא בטאבלט חדש שנקנה עם WIN8 ואז מיקרוסופט תצליח להחזיר את השליטה שלה על שוק המשתמש הביתי שקצת אבד בעקבות הטאבלטים.
אגב - לדעתי, עפ"י הצפיה בYOUTUBE, ממשק המטרו של הWIN8 פשוט מדהים ויותר יפה מכל מה שראיתי על טאבלטים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

ברור שיש דמיון - כל הממשקים עכשיו עוברים ל-METRO.

maran3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

שליחה

ראיתי שאפשר להתקין על טאבלט, אבל לא מצאתי לינק ברור - איפה מורידים?
ובאותה נשימה, איפה יש רשימת דרישות מהמכשיר?

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
שם מלא: neter

שליחה

התקנתי את המערכת על מחשב ישן שבקושי הריץ את XP. וינדוס 8 רצה עליו בקלילות מרשימה. שאפו #1.
אני לא שמרן ואוהב חידושים. לא מפחד שמשנים לי את שולחן העבודה או את הממשק כולו, אפילו מחכה לשינוי גם אם משהו נראה יציב ותקין. אחרי שאמרתי את זה, אז:
שיחקתי עם המטרו הזה קצת, ניסיתי ללמוד איך שולטים עליו עם מקלדת + עכבר. סה"כ מאוד אינטואיטיבי. הווידאו שפורסם בשרשור הזה עזר להבין עוד כמה נדבכים של השימוש. הרושם הוא של מערכת מודרנית, קלילה, חדשנית ומפתיעה (שחושבים שהיא באה ממיקרוסופט שחדשנות זה לא בדיוק חלק ממנה). שאפו #2.
החלקת המסך מימין לשמאל וחזרה מהמם במהירות ובחלקות. אין שום תקיעות, שום היסוס, שום גלגל כחול. אני מזכיר שזה מחשב ישן! ביצועים שאפו #3.
בהתחלה מצאתי את עצמי חוזר שוב ושוב לשולחן העבודה המוכר. גם שם יש שיפורים לא רעים. בגדול - הוציאו את כל האפשרויות שהתחבאו תחת התפריטים אל תפריט הריבון שהוטמע גם בסייר. הגישה לניהול מחשב, אפשרויות מחשב, רשת, לוח בקרה הישנים והמוכרים נעשה ע"י קליק ימני על "המחשב" שבסייר. לחיצה על לוח הבקרה במטרו מוביל לממשק מטרו של "אפשרויות" ולא אל לוח הבקרה המוכר. קצת מוזר. לא ברור איך מיקרוסופט מתכוונת שמשתמש שולחן העבודה המסורתי יתמצא פה. אבל שוב, יכול להיות שזה ישתנה עד הגירסה הסופית או שזה תלוי התרגלות של המשתמש.

החיסרון היחיד שמצאתי בחוויה הזאת, הוא שאחרי זה התחלתי להסתכל על הICS שיש לי על הטבלט פריים ברחמנות :). פתאום אנדרואיד נראית לי מיושנת, זקנה וחסרת מעוף. אני כבר מחכה להאקר שיצליח להתקין את ווינדוס 8 על הטאבלט (כבר שמעתי שעשו את זה עם הבטא הקודמת של ווינדוס 8 ) ונראה לי שזה מה שאעשה שתהיה גרסה סופית.

אני אהבתי! (Y)

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

עד שלא תצא גירסה סופית של W8 עם תמיכה בARM - יש לזה גרסא מיוחדת ורק היא תעבוד על המעבדים האלו אף אחד כנראה אפילו לא ינסה את זה .. שנית כבר אמרתי יש דברים טובים ,אבל חלק מהממשק פשוט לא מתאים למערכת הפעלה שולחנית ,ואני מדבר על המטרו , כשהגירסה הסופית של מערכת ההפעלה תצא אני מאוד מקווה שיחזירו את האפשרות לבטל את השטות הזאת לגמרי .. ואני משער שחוסר האחידות בממשק יהיה אחד הדברים שבגללם הכי יקטלו את המערכת החדשה ,כי זה מה שטוב באייפד ובאנדרואיד ,אין לך את הדבר המטומטם הזה שחצי מהזמן אתה משתמש בממשק X וחצי ממערכת ההפעלה נמצאת בממשק Y וזה גם נותן למערכת ההפעלה להיות נוחה יותר ופשוטה יותר לרוב האנשים .

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תמיד יהיו אנשים כאלו ואחרים שיתרעמו על כל שינוי בהרמוניה שלהם. לא נתתם לעצמכם להכיר וללמוד את המערכת וכבר אתם מגדירים אותה "שטות", "טעות", "הדבר המטומטם" ו"חוסר אחידות" וכד'. הכעס בולט בדבריכם. אבל לדעתי מדובר בקנאה עם בהלה עם פליאה: איך מיקרוסופט מעיזה לעשות דבר כ"כ שונה?
תנו לעצמכם להתרגל, תנסו לבצע את המשימות היומיומיות שלכם עליה, לחוש ולהבין את היתרונות ואולי תחשבו אחרת.
אני מדבר כך בגלל שממש הייתי מופתע לטובה. את הבטא הקודמת קטלתי כמו הרבה, אבל הגרסה הזאת מצויינת והסופית בטח תהיה עוד יותר טובה. ואני לא מאמין לכל הקוטלים פה שהם ממש נתנו לזה צ'אנס.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

מה שאמרתי זה עובדה ,יש פה חוסר אחידות בממשק ,ועוד איזה חוסר אחידות בממשק , אז מה עשינו בזה ? כל פעם שיוצאים מהמטרו לדסקטופ חוזרים לאותה הבעיה שהיתה לנו קודם , מערכת הפעלה שבכלל לא מתאימה לטאבלטים ,אז כן ,קיבלת מערכת הפעלה שמתאימה לטאבלטים ...מה שהם לא אמרו זה שהמערכת הזאת "מתאימה" לטאבלטים כל עוד אתה לא יוצא ממשק המטרו כדי להשתמש באפלקציות וינדוס רגילות .. וזה לא נגמר פה ,אם יש לך דסקטופ אז המרטו הזה פשוט חסר תועלת ,ואין פה קשר ל"עוד לא הספקת להתרגל" , "תיהיה פתוח יותר לדברים חדשים" ,זה עובדה ,מטרו לא עובד טוב על מחשב שולני ,והממשק הרגיל של הדסקטופ לא עובד טוב על טאבלטים ,כבר אמרתי שאני אוהב את ה"ממשק החדש" של הדסקופ הוא באמת ניראה מודני יותר וגם חדשני יותר ,והם הוסיפו פיצ'רים לא רעים בכלל ,אבל אחרי שאני שיחקתי עם זה ,במצב הנוכחי הם הרסו את מערכת ההפעלה ,מה שאני מצחיק שאפילו כשפותחים תמונה לדוג' במציג המובנה של המטרו אי אפשר לגלול תמונות כמו שעושים על הא. ..כל מכשיר עם מסך מגע איך שיצא לי לראות .. אני מאוד מקווה שכשתגיע המערכת הזאת לחנויות הם יתנו את אפשרות הבחירה לבטל המטרו הזה , כי הם כן הוסיפו אחלה פיצ'רים כמו אפשרות לפתוח Image file באופן מובנה ,גם השיפורים בממשק הרגיל של ווינדוס לא נגמרים רק במראה אלה חלקם גם שימושים מאוד וחבל לי לדוג' לוותר על הפי'צרים האלו רק כי הוסיפו איזה שטות שהורסת את כל חווית המשתמש במחשב שלי .

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קודם כל, נכון לבטא הקודמת, אפשר לבטל את מטרו ולחזור ל"התחל" הישן. מדובר במפתח רג'יסטרי בודד. אני אבדוק אם זה עדיין עובד על הגירסה הזאת (המחשב במשרד).
דבר שני, לומר "חוסר אחידות" זה לא משהו אובייקטיבי. לדידי יש אחידות: אפשר לאחד את האפליקציות לקבוצות, להגדיל או להקטין את האיקונים, לסדר לפי הרצון , להסיר ולהוסיף. מה זאת אחידות בכלל? לא הבנתי מה אתה טוען בזה.
עוד דבר: מטרו לא עובד טוב על מחשב שולחני? אצלי הוא עובד מצויין. תראה את הווידאו שמצורף פה בשרשור ותבין כמה מטרו מצויין על שולחני (או נייד). לדעתי האיחוד של מערכת אחת למסכי מגע ולמקלדת/עכבר הוא לא פחות מגאוני!
תבין שזאת גירסת בטא וסביר להניח שבאגים אקראיים שאתה נתקל בהם יתוקנו לגירסה הסופית.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

אני לא רואה את הדברים איך שאתה רואה .. כבר אמרתי שפשוט במקום להקל על חווית המשתמש הם סיבכו אותה ,החיבור הזה לא עובד מנקודת המבט שלי ,פשוט לא עובד ..

בקשר למפתח הרגיסטרי ,גם אני ראיתי את זה ,אבל זה לא עובד על הגירסה הזאת ..ממה שקראתי הם פשוט מחקו כל זכר ל"התחל הישן" ובגלל גם לא תמצא שום דרך לבטל את זה.

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתה תתרגל. לא נראה לי שתהיה לך ברירה :wink: , אלא אם כן לינוקס היא ברירה מבחינתך...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

תמיד אפשר להשאר בW7 .. עד כמה שראיתי W8 לא השיקה שום דבר שובר שוק ,כמו DirectX חדש , ככה שזה לא ממש מפריע לי ,אולי יום אחד אני יעבור ,אבל לא ניראה לי שאני ממש ישנה את דעתי לגבי הפרקטיות של הMetro הזה ...מה שגם יש דבר אחד שפשוט מציק לי ,השטות הזאת שהם הוסיפו בתור הLockscreen שנפתח כמו בWP7 ,כאילו למה לעזאזל אני צריך את זה על המחשב שלי ? ..

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתה יכול להשאיר עם 7 ואז תהיה כמו אלה שעובדים עם XP עד היום (ואני לא מזלזל). אני גם לא מסכים אותך, אבל לדעתי , יש פה חדשנות מבלי להתווכח מה שטות ומה לא.. הוא ניתן לזמן לדבר...

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

Neter

יש עוד מערכות הפעלה חוץ מלינוקס...שמעת על אפל ? :)

המכשירים הניידים שלה מאוד נפוצים עם מערכות ה iOS שלהם, גם אצלי בבית יש לא מעט מכשירים כאלה ומערכת ה OS של אפל מתקרבת מהר מאוד לסגנון המוכר למיליוני משתמשים. כלומר אפל מקרבת אותי אליה בצעדי ענק, בזכות התמיכה החלקית או הפחות טובה בכל נושא האינטרגציה בין חלונות למכשירים שלהם, במחירים הנוחים שלהם לשדרוג מערכות הפעלה ובתכיפותן, התקדמות בדרך לתמיכה מלאה בעברית (אני מדבר על אופיס שאמורה להגיע) ובכלל הציבה אלטרנטיבה מאוד מעניינת עבורי, ואני בטוח שעבור לא מעט.

מיקרוסופט פתאום משכה לי את השטיח מתחת לרגליים אחרי שנים של הרגל עם המטרו הזה, זה אולי נחמד על טאבלט אבל על שולחני זה הזוי, אישית אני גם לא מתחבר לאריחים, לכל הצבעים האלה מול העיניים, זה קצת ילדותי עבורי ומבחינה עיצובית אני ממש לא מת על זה...

אז אמתין לשחרור המלא ואראה אם באמת הם הצליחו לשלוח אותי סופית לידי המתחרים.

אתן להם את זה....צעד אמיץ...מאוד אמיץ.

שי

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Shayosef כתב:Neter

יש עוד מערכות הפעלה חוץ מלינוקס...שמעת על אפל ? :)

המכשירים הניידים שלה מאוד נפוצים עם מערכות ה iOS שלהם, גם אצלי בבית יש לא מעט מכשירים כאלה ומערכת ה OS של אפל מתקרבת מהר מאוד לסגנון המוכר למיליוני משתמשים. כלומר אפל מקרבת אותי אליה בצעדי ענק, בזכות התמיכה החלקית או הפחות טובה בכל נושא האינטרגציה בין חלונות למכשירים שלהם, במחירים הנוחים שלהם לשדרוג מערכות הפעלה ובתכיפותן, התקדמות בדרך לתמיכה מלאה בעברית (אני מדבר על אופיס שאמורה להגיע) ובכלל הציבה אלטרנטיבה מאוד מעניינת עבורי, ואני בטוח שעבור לא מעט.

מיקרוסופט פתאום משכה לי את השטיח מתחת לרגליים אחרי שנים של הרגל עם המטרו הזה, זה אולי נחמד על טאבלט אבל על שולחני זה הזוי, אישית אני גם לא מתחבר לאריחים, לכל הצבעים האלה מול העיניים, זה קצת ילדותי עבורי ומבחינה עיצובית אני ממש לא מת על זה...

אז אמתין לשחרור המלא ואראה אם באמת הם הצליחו לשלוח אותי סופית לידי המתחרים.

אתן להם את זה....צעד אמיץ...מאוד אמיץ.
...
וואוו: "משכה לי את השטיח מתחת לרגליים". תרגע. אתה לוקח את זה אישית מידי. המערכת עדיין לא יצאה! ככה זה שבא משהו חדש: בהתחלה זה זר לך ומנוכר, אתה מיד לא אוהב את זה כי זה מאוד שונה ממהסביבה המוכרת והטובה. ואז אתה מתחיל להכיר עוד קצת ועוד קצת ואז, לפני שאתה מודה בזה, אתה לא מבין איך עבדת עם הקודמת.
אם כבר ילדותי, אז זה iOS עם המסגרת המלחיצה שלהם. נכון הכל עובד עם הכל, אבל רק בדרך שאפל רוצה. אני לא אוהב סביבות סגורות כאלו. אני איש טכנולוגיה ואני צריך את האפשרות לשחק בקרביים של המערכת. כמוני יש הרבה. חוץ מזה מקינטוש היא לא מערכת אלטרנטיבית לPC. זה לא עובד על PC. אתה מציע שכל העולם יחליף מחשב למקינטוש? אני לא חושב שזה יקרה, לכן לינוקס עדיין האלטרנטיבה היחידה לווינדוס.

אכן צעד אמיץ ולא אופיני למיקרוסופט השמרנית. היא מזכירה לי את מדונה. כל פעם שאתה חושב שהיא הזדקנה והנה הצעירות באות להוריד אותה מהכתר, היא מפגיזה ביציאה סקסית חדשה שאף אחד לא חשב עליה קודם.
:wink:

חזור אל “חדשות HT”