סוף סוף הפריים נחת אצלי הסלון

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
שם מלא: neter

שליחה

eran_io כתב:Neter, איזה טאבלט יש לך?
...
את האחד והמיוחד: טרנספורמר פריים. ולא, הוא לא ימאס לי מהר ונראה לי שהוא ישאר רלוונטי לעוד הרבה זמן (בתנאי שלא ישבר או משהו :? ). נתוני חומרה יש לו ל5 שנים הבאות. הכל תלוי בגוגל וכמה טוב הם ישדרגו את האנדרואיד. שמעתי שאנדרואיד 5 יצא בעוד חודשיים...

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

נתוני חומרה יש לו ל5 שנים הבאות.
...
נו באמת, איך הסקת את זה ? השוק הזה מתקדם בקצב מטורף ורוב המכשירים אחרי שנתיים כבר עתיקים, מה עוד שבאנדרואיד יש בינתיים רקורד לא מדהים של תמיכה אחרונית של מכשירים במערכות ההפעלה החדשות שלהם.
שי

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Shayosef כתב:
נתוני חומרה יש לו ל5 שנים הבאות.
...
נו באמת, איך הסקת את זה ? השוק הזה מתקדם בקצב מטורף ורוב המכשירים אחרי שנתיים כבר עתיקים, מה עוד שבאנדרואיד יש בינתיים רקורד לא מדהים של תמיכה אחרונית של מכשירים במערכות ההפעלה החדשות שלהם.
...
אני אגיד לך איך הסקתי את זה:
יש לי בבית מחשב עם מעבד Q6600. מעבד בן 5, מהדור הראשון של מעבדי מרובעי ליבה הבייתיים. המחשב הזה עמוס בתוכנות, משמש לתוכנות "כבדות" כמו פוטושופ, פרמייר, ושאר עריכות ווידאו וקידודים למינהם, וגם מחזיק 5 כוננים של 1TB כ"א בשביל כל המדיה.
לעומת זאת יש לי במשרד מחשב חדש, עם i7 והחומרה החדשה ביותר. מחזיק תוכנות משרדיות בלבד.
בשני המחשבים יש את אותה מערכת הפעלה (כמובן) - ווינדוס 7.
ונחש מה? חווית המשתמש זהה! פתיחת חלונות, אינטרנט, העתקה/כתיבת קבצים, אופיס, דוא"ל - כל הדברים הנפוצים ביותר, מגיבים באותו אופן בשני המחשבים!
מה שאני רוצה לומר זה שעם כל הכבוד לנתונים הטכנים של החומרה, הם מביאים לשיפור קטן יחסית לשיפורי ביצועים של התוכנה. לכן ציינתי את אנדרואיד כאחראית העיקרית לביצועים.
לטרנספורמר פריים יש מעבד 4 ליבות (Tegra 3) וכרגע זה היחיד עם המעבד הזה (אפילו החדשים של סמסונג מכילים את Tegra 2). גם אם יצא מעבד חזק יותר עוד שנה, ושנה אח"כ יבנו מכשירים יותר מהירים, הפריים יהיה רלוונטי כמו המחשב שלי בבית.
תמיד יצא דגם חדש עם נתונים מרשימים יותר - אבל כמו שאני לא מחליף אוטו כל שנה כך גם כאן. (b)

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

חומרת מחשבים שונה בתכלית מטאבלטים.

כוח העיבוד אולי יהיה מסוגל להריץ את אותן אפליקציות בסיסיות שאתה מריץ היום גם עוד כמה שנים (למרות ש 5 שנים זה עידנים בתחום הזה) אבל שינויי החומרה האחרים שבתחום ישאירו את המכשיר עוד 5 שנים כלא רלוונטי, רזולוציות גבוהות בהרבה, מסכי מגע טובים יותר, מצלמות טובות יותר, יותר זכרון,שימוש בעטים ובציוד מקיף אחר שיתמך רק בדורות חדשים, סוללות חזקות בהרבה, משקלים נמוכים בהרבה ובכלל מכשירים ברמה אחרת לגמרי.

בוא נדבר עוד 5 שנים ונראה אם אתה עדיין עם הטאבלט הנוכחי... :wink:
שי

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Shayosef כתב:חומרת מחשבים שונה בתכלית מטאבלטים.

כוח העיבוד אולי יהיה מסוגל להריץ את אותן אפליקציות בסיסיות שאתה מריץ היום גם עוד כמה שנים (למרות ש 5 שנים זה עידנים בתחום הזה) אבל שינויי החומרה האחרים שבתחום ישאירו את המכשיר עוד 5 שנים כלא רלוונטי, רזולוציות גבוהות בהרבה, מסכי מגע טובים יותר, מצלמות טובות יותר, יותר זכרון,שימוש בעטים ובציוד מקיף אחר שיתמך רק בדורות חדשים, סוללות חזקות בהרבה, משקלים נמוכים בהרבה ובכלל מכשירים ברמה אחרת לגמרי.

בוא נדבר עוד 5 שנים ונראה אם אתה עדיין עם הטאבלט הנוכחי... :wink:
...
קבענו.
אבל רק על (b) . :)
מה שכן יכול להיות שעוד חמש שנים אקנה טאבלט חדש ואת זה אעביר לילדים :D
אני חולק עליך: לדעתי השינוי לא יהיה משמעותי כמו שאתה חושב. נכון שהכל יהיה "טוב יותר", אבל עדיין, האפליקציות שיפותחו עוד 5 שנים לדעתי יעבדו יופי על הפריים, אבל הנבואה נתנה לשוטים.
קבענו שנבדוק את זה עוד 5 שנים...

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

סגור ! :D

(b) על זה שניבא את העתיד...
שי

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

eran_io ו Neter,
אני יודע מה ההבדל בין טאבלט לבין נטבטק ולמרות כל הנאמר פה, אין מה לעשות, אלא שני מוצרים שונים (נישות) שמבצעים, בחלק לא קטן מהממקרים, משימות דומות. לכל אחד יש יתרונות וחסרונות על פני האחר ולכן כדי שמישהו יהנה מכל העולומות הוא צריך להחזיק את שני המכשירים. עד עכשיו הכל בסדר וגם לי יש גם את הטאבלט וגם את הלפטופ אבל וזה אבל גדול מאוד. בכל הנוגע ליצירת מידע (בעיקר כתיבה של טקסטס), הטבלט פשוט מפגר הרחק מאחור. מעטים הם האנשים שירכשו טאבלט רק לצורך בלעדי של צפייה בלי הצורך לייצר מידע (גם כתיבה של הודעה בפורום כאן זה יצירת מידע). גם אם אתם לא מתכננים לייצר עכשיו ספרים ב Open Office על הטאבלט, עדיין, פעולת הכתיבה, וגם הקצרה ביותר, היא פעולה סזיפית מאוד בעיקר לעומת כתיבה על מקלדת במחשב נישא.

הטאבלט כמכשיר מקבל אצלי את הציון 10 על לא מאוד תכונות שהוא מספק למשתמש, ברמות שמחשב נישא לא יכול להתקרב אליו, ברמות שקשה להבין איך אפשר היה בלעדיו...אבל ברגע שמגיעים ליצירת המידע (שזאת תכונה בה משתמשים גם בטאבלט), הציון שהוא מקבל אצלי הוא נמוך-נמוך מאוד וזה עוד לפני שדיברנו על השפה העברית. בקטע הזה המכשיר הוא ממש ד"ר ג'קיל ומר הייד...

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

osherov כתב:eran_io ו Neter,
אני יודע מה ההבדל בין טאבלט לבין נטבטק ולמרות כל הנאמר פה, אין מה לעשות, אלא שני מוצרים שונים (נישות) שמבצעים, בחלק לא קטן מהממקרים, משימות דומות. לכל אחד יש יתרונות וחסרונות על פני האחר ולכן כדי שמישהו יהנה מכל העולומות הוא צריך להחזיק את שני המכשירים. עד עכשיו הכל בסדר וגם לי יש גם את הטאבלט וגם את הלפטופ אבל וזה אבל גדול מאוד. בכל הנוגע ליצירת מידע (בעיקר כתיבה של טקסטס), הטבלט פשוט מפגר הרחק מאחור. מעטים הם האנשים שירכשו טאבלט רק לצורך בלעדי של צפייה בלי הצורך לייצר מידע (גם כתיבה של הודעה בפורום כאן זה יצירת מידע). גם אם אתם לא מתכננים לייצר עכשיו ספרים ב Open Office על הטאבלט, עדיין, פעולת הכתיבה, וגם הקצרה ביותר, היא פעולה סזיפית מאוד בעיקר לעומת כתיבה על מקלדת במחשב נישא.

הטאבלט כמכשיר מקבל אצלי את הציון 10 על לא מאוד תכונות שהוא מספק למשתמש, ברמות שמחשב נישא לא יכול להתקרב אליו, ברמות שקשה להבין איך אפשר היה בלעדיו...אבל ברגע שמגיעים ליצירת המידע (שזאת תכונה בה משתמשים גם בטאבלט), הציון שהוא מקבל אצלי הוא נמוך-נמוך מאוד וזה עוד לפני שדיברנו על השפה העברית. בקטע הזה המכשיר הוא ממש ד"ר ג'קיל ומר הייד...
...
אז למה באמת לא לקנות את המקלדת המובנית? הרי אחד היתרונות במכשיר של אסוס הוא המקלדת המצויינת הנוספת שממש מתאימה לטאבלט ועדיין משאירה אותו קל ונייד ותפתור את כל הבעיות האלה, לא?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

תומר,
אני רכשתי גם את המקלדת המובנית. אבל, ברגע שאתה מחליט להשתמש בה, אתה בעצם הופך את המכשיר שלך לנטבוק לכל דבר (הטאצ' בעצם יוצא מהסיפור) ואז, שוב, אתה מפסיד במשחק, כי האנדרואיד לא יכול כרגע להתקרב ליכולות שנותן לך נטבוק עם מערכת הפעלה חלונות של מיקרוסופט. במילים אחרות, ברגע שאני צריך את המקלדת בטאבלט, אני לפני כן מעדיף לעבור לנטבוק. היתרון של המקלדת בטאבלט של אסוס מגיע רק כאשר אין לי בנמצא מחשב תחליפי לצורך העבודה (נניח, אם לקחתי את הטאבלט לטיול בחו"ל ואין לי נטבוק\מחשב נישא ליד)

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

זה נכון מצד אחד, אבל מצד שני היא מקלדת שקל לנתק... ואז אפשר לזגזג בין נטבוק לטאבלט ולהנות מכל העולמות, לא? :)

זה השיקול העיקרי שלי, האם לקנות טאבלט. מצד אחד הוא לבדו לא יספק אותי כי אני ארצה גם להקליד בנוחות, מצד שני מחשב נייד כולל נטבוק, הוא כבד מדי ומסורבל מדי לשימוש..
(מצד שלישי אני מקווה בסתר ליבי שאייפד 3 יבוא עם תוספות נורמליות למקלדת, לפחות ברמה של אסוס... או שכבר יגיעו טאבלטים נורמליים ומעניינים עם הוינדוס 8 שיבוא..)

eran_io
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

שליחה

רגע אריה, תן לי להבין.. כשהטאבלט מחובר ל"דוקינג" שלו.. הטאצ' מפסיק לעבוד? :?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

הטאצ' לא מפסיק לעבוד, אבל ברגע שהוא מחובר למקלדת הטאצ' הופך להיות להרבה פחות נוח ולכן פחות שמיש

eran_io
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אה.. אוקי. אני חושב שעדיין כשיש טאצ' זה עדיין קצת יותר נוח מאשר לפטופ/נטבוק. הכוונה שלי בפעולות פשוטות כמו צפייה בתכנים הפעלת אפליקציות וכו'.
הבעייה העיקרית עם המקלדת זה שזה, כמו שאמרת בערך, הופך אותו לנטבוק ואז זה כבר נהיה שוב מסורבל יותר ופחות קליל. כבר פחות "כיף" להישען אחורה על הספה ולהשעין את הטאבלט על הברכיים.
טוב.. נראה.. אני בינתיים לא ממש חייב את זה.. אז אני אחכה עם זה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אריה, תנסה את זה:

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

איך הרצת סרטים ? HD ? 1080 ? FULL BLURAY ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מריץ את את כל הדברים. BR כמובן שלא ניסיתי, איפה אני אמור להחזיק את כל הקבצים הענקיים האלה

אבי,
אין לי בעייה עם הסיגנל של ה Wi-Fi (את ה GPS עדיין לא בדקתי). במשחקים עם לחיצות בכל מיני מקומות על המסך לא הגעתי לשיפור מיוחד נוסף בקליטה של ה Wi-Fi

eran_io
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עוד לא הבנתי לגמרי אם יש בעיות וויפיי או אין. בפורום בxda המון אנשים מדווחים על בעיות. זה קצת מרתיע אותי. אולי כדאי לקחת את הדגם הקודם, עם שתי הליבות?
אריה, אמרת ששיחקת לא מעט על הגדרות של הראוטר... על מנת לקבל קליטה טובה. מה זה אומר? זה לא אמור לעבוד טוב בכל מקרה?

שמוליק1990
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52

שליחה

חבר'ה אני גם מתלבט איזה טאבלט לקנות,
מצד אחד עומד הפריים ומצד שני האייפד החדש שקראתי עליו ביקורות טובות במיוחד על המסך שהוא מדהים, אבל השאלה פה מניסיונם של אנשים עם הפריים איך הוא מתפקד? כלומר האם לאחר העידכון לics אתם מרגישים שהוא עובד טוב? האם המערכת הפעלה מספיק בשלה?
לאור תגובות המשתמשים בxda ובפורומים שונים אני קצת חושש לקנות אותו,
אני גם שוקל אולי לקנות את האייפד החדש וליהנות משתי העולמות

eran_io
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שמוליק1990,
אל תשכח שאתה בפורום אנדרואיד.. אז תיזהר שלא יתנפלו עלייך.. :wink:
סתם.. בצחוק. אבל באמת, נראה לי שפה רוב האנשים יעדיפו את האנדרואיד בכל מקרה. גם אני מעדיף אנדרואיד ודי סולד ממוצרי "אפל"... למרות ש.. אני חייב להודות.. לאחרונה מתעוררים בי רגשות "כפירה" עזים.. פתאום בא לי iPad... יצא לי קצת לשחק איתו והתחושה באמת קצת יותר "זורמת", "חלקה".. לא יודע בדיוק איפה לשים את האצבע.. אבל בתחושה הכללית זה מרגיש קצת יותר טוב.
נראה.. עוד לא החלטתי. עדיין הסגירות של אפל מרגיזה אותי.

שמוליק1990
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52

שליחה

לפריים יש תכונות וחיבורים שבשבילי הם יתרונות גדולים על שאר הטאבלטים בשוק:
הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון, חיבור mini hdmi, התוספת של המקלדת עם שלל החיבורים שהיא מביאה איתה, והתוספת של הסוללה.
אני קצת חושש לקנות אותו לאור הדיווחים על הבעיות שיש איתו ואני גם חושב אולי על האייפד החדש וככה ליהנות משתי העולמות,
אבל האייפד החדש בארץ עולה לגרסת הwifi 32 גי'גה 3500 שקל לעומת הפריים בגרסת ה32 גי'גה עם מקלדת 3000 שקל, או שבכלל כדאי לחכות לאיי-דיגיטל שיביאו את האייפד החדש לארץ? ואין לי אפשרות להזמין מחו"ל

חזור אל “Android - אנדרויד”