צודק.. בדקתי שוב בזאפ ומחירים די דומים (1.6 ש"ח לפודים, או שלא בדקתי מספיק טוב). האם קפסולות טריות משמעותית מפודים? לא שמקרה ספציפי משנה, אבל בעבודה יש לנו מכונת לוואצה שמקבלת קפסולות ומוציאה דברים שרופים ודלוחים, לעומת פודים בריסטוט פרימיום שהכנתי בבית ולטעמי ראויים לשתיה.gedkoz כתב:פודים לא יותר זולים מקפסולות? או שאני מבולבל?אבל כן זה אופציה ,,אומנם יש בעייה עם טריות הפודים, ומצד שני לא צריך לטחון.... וכמובן הקפה פחות אוב מטחון טרי...
...
מכונת קפה ידנית ומטחנה האם כדאי?
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- jalvan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 221
כן בהחלט אני המלצתי לחבר לקנות את הנאוטילוסאז אני מבינה שכן ניתן למלא קפסולות ולהכניס אותם למכונת נספרסו למשל האם זה יתכן?...
http://www.espresso-club.co.il/?Categor ... icleID=115
ומילאנו את הקפסולות בקפה טחון וסגרנו עם נייר כסף
הבעיה היא שבגלל שזו מכונת קפסולות (ולא בגלל הקפה שתמלאי בקפסולה) התוצאה לא תהיה זהה באותו קפה בין מכונה ידנית לקפסולה הממולאת
- מיץ_פטל
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1474
חנה שלום,
הדיון באמת נע מקיצוניות אחת לשנייה כשכל אחד בעצם רושם את רשמיו מתוך ההתנסות שלו ובהתאם למה שמתאים לו (זמן, סבלנות, רגישות ללכלוך וכו'). רק את תדעי להגדיר - בהמשך- מה מתאים עבורך.
לדעתי, לאורך זמן וגם לטווח קצר קפסולות היא לא שיטה כה גרועה אם אתה מתפשר על איכות והגיוון שבקפה אך לא מוכן להתפשר על מהירות נוחות ונקיון. במקרה כזה אין מה לשקול מילוי עצמי של הקפסולות שמוציא את כל העוקץ מהשיטה וכנראה שאינו עובד בצורה טובה. במכונה אוטומטית אתה משלם מחיר תמידי על רמת הקפה אבל מקבל הרבה יותר מגוון עם נקיון ונוחות סבירים ואחד מחברי לא מוכן לוותר על המכונה האוטומטית שלו המתאימה לו ולאשתו.
לרוב הכותבים כאן מכונת קפסולות או מכונה אוטומטית "לא עושים את זה" - הטעם והאיכות לא מספקים ו"המחיר" של התנסות, כיולים, משחקים, כיוונים, שיפצורים וכו' הם הנאה ולא מטרד.
זה קצת פרדוקס שעד שאתה לא מתנסה בעצמך אתה לא יכול לדעת אם זה מתאים לך...
לדעת אם זה מתאים לך גם יהיה לך קשה מביקור בחנות. ההצעה הפרועה שלי היא לרשום מה איזור/עיר מגורייך ולקוות לאירוח לבבי מאחר מחברי הפורום על מנת לקבל את הרושם אם זה מתאים לך. אני בטוח שישמחו לארחך וכך תוכלי להתרשם בצורה טובה יותר ממידת ההתעסקות, הלכלוך והזמן שדרוש להכנה של כוס/ות קפה. וגם מהאיכות בסוף אותה תוכלי להשוות למקינטה (הביאי עימך את הקפה שלך והמטחנה והמקינטה שלך...). אם את מאיזור השרון את מוזמנת לאירוח על כוס קפה.
מנסיוני,
הייתה תקופה ארוכה שהשתמשתי בבריקה עם קפה טחון מראש. לאחר מכן רכשתי מכונה פשוטה מאוד שאינה כוללת דוד אלא מיכל מתחמם שפשוט משפריץ את המים החמים דרך סלסת הקפה וגם דרך הסטימר אם פותחים בזמן הנכון את הברז. לאחר מכן שדרגתי למכונת סאקו מגבירת קרמה ששימשה אותי למשך ארבע שנים שבמהלך תקופה זו רכשתי מטחנה טובה וגם התחלתי לקלות. רק לאחר מכן קניתי במיטב כספי מכונה טובה באמת (אלקטרה).
מה שמעניין הוא שכל מכונה (או מטחנה) היוותה שדרוג בזמנה יחסית לקודמתה ואיכות הקפה עלתה בעקבותיה והייתה מצויינת לטעמי באותו הזמן. היום ברור לי שעם הנסיון אתה נהיה ביקורתי יותר לגבי התוצאה ומה שאולי סיפק אותי בעבר, כבר לא היה עובר את הסף היום.
אני די משוכנע שכל מכונה שתקני היום, יחסית למקינטה, תתן לך תוצאה טובה שתהני ממנה (בעיקר לגבי אספרסו). ההתעסקות, הגיוון והיכולת להוציא תוצאה טובה התלוייה בך כמפעילה הלומדת ומשתפרת באה לידי ביטוי בעיקר במכונות הידניות. אם בא לך להתנסות ואת לא מפחדת מההתעסקות לדעתי לא תצטערי. תמיד אפשר לקנות מכונה מיד שנייה ובמידה ואת לא מרוצה תוכלי למכרה בהפסד קל יחסית. כנ"ל לגבי מטחנה יד שנייה, לא חייבים מיד לקנות את הציוד היקר ביותר ואפשר גם לחכות להזדמנויות (קופונים, מבצעים וכו').
רכשתי עבור הורי גאגיה קולור שעלתה כ- 900 ש"ח לפני כשנה, התוצאה בהחלט מספקת ועם קפה קלוי טרי שנטחן מספר שעות מראש - תענוג. תמיד ניתן להפעילה באמצעות פודים אך התוצאה בשימוש בפודים (יחסית לקפה קלוי וטחון טרי) היא לא משהו.
מקווה שעזרתי
הדיון באמת נע מקיצוניות אחת לשנייה כשכל אחד בעצם רושם את רשמיו מתוך ההתנסות שלו ובהתאם למה שמתאים לו (זמן, סבלנות, רגישות ללכלוך וכו'). רק את תדעי להגדיר - בהמשך- מה מתאים עבורך.
לדעתי, לאורך זמן וגם לטווח קצר קפסולות היא לא שיטה כה גרועה אם אתה מתפשר על איכות והגיוון שבקפה אך לא מוכן להתפשר על מהירות נוחות ונקיון. במקרה כזה אין מה לשקול מילוי עצמי של הקפסולות שמוציא את כל העוקץ מהשיטה וכנראה שאינו עובד בצורה טובה. במכונה אוטומטית אתה משלם מחיר תמידי על רמת הקפה אבל מקבל הרבה יותר מגוון עם נקיון ונוחות סבירים ואחד מחברי לא מוכן לוותר על המכונה האוטומטית שלו המתאימה לו ולאשתו.
לרוב הכותבים כאן מכונת קפסולות או מכונה אוטומטית "לא עושים את זה" - הטעם והאיכות לא מספקים ו"המחיר" של התנסות, כיולים, משחקים, כיוונים, שיפצורים וכו' הם הנאה ולא מטרד.
זה קצת פרדוקס שעד שאתה לא מתנסה בעצמך אתה לא יכול לדעת אם זה מתאים לך...
לדעת אם זה מתאים לך גם יהיה לך קשה מביקור בחנות. ההצעה הפרועה שלי היא לרשום מה איזור/עיר מגורייך ולקוות לאירוח לבבי מאחר מחברי הפורום על מנת לקבל את הרושם אם זה מתאים לך. אני בטוח שישמחו לארחך וכך תוכלי להתרשם בצורה טובה יותר ממידת ההתעסקות, הלכלוך והזמן שדרוש להכנה של כוס/ות קפה. וגם מהאיכות בסוף אותה תוכלי להשוות למקינטה (הביאי עימך את הקפה שלך והמטחנה והמקינטה שלך...). אם את מאיזור השרון את מוזמנת לאירוח על כוס קפה.
מנסיוני,
הייתה תקופה ארוכה שהשתמשתי בבריקה עם קפה טחון מראש. לאחר מכן רכשתי מכונה פשוטה מאוד שאינה כוללת דוד אלא מיכל מתחמם שפשוט משפריץ את המים החמים דרך סלסת הקפה וגם דרך הסטימר אם פותחים בזמן הנכון את הברז. לאחר מכן שדרגתי למכונת סאקו מגבירת קרמה ששימשה אותי למשך ארבע שנים שבמהלך תקופה זו רכשתי מטחנה טובה וגם התחלתי לקלות. רק לאחר מכן קניתי במיטב כספי מכונה טובה באמת (אלקטרה).
מה שמעניין הוא שכל מכונה (או מטחנה) היוותה שדרוג בזמנה יחסית לקודמתה ואיכות הקפה עלתה בעקבותיה והייתה מצויינת לטעמי באותו הזמן. היום ברור לי שעם הנסיון אתה נהיה ביקורתי יותר לגבי התוצאה ומה שאולי סיפק אותי בעבר, כבר לא היה עובר את הסף היום.
אני די משוכנע שכל מכונה שתקני היום, יחסית למקינטה, תתן לך תוצאה טובה שתהני ממנה (בעיקר לגבי אספרסו). ההתעסקות, הגיוון והיכולת להוציא תוצאה טובה התלוייה בך כמפעילה הלומדת ומשתפרת באה לידי ביטוי בעיקר במכונות הידניות. אם בא לך להתנסות ואת לא מפחדת מההתעסקות לדעתי לא תצטערי. תמיד אפשר לקנות מכונה מיד שנייה ובמידה ואת לא מרוצה תוכלי למכרה בהפסד קל יחסית. כנ"ל לגבי מטחנה יד שנייה, לא חייבים מיד לקנות את הציוד היקר ביותר ואפשר גם לחכות להזדמנויות (קופונים, מבצעים וכו').
רכשתי עבור הורי גאגיה קולור שעלתה כ- 900 ש"ח לפני כשנה, התוצאה בהחלט מספקת ועם קפה קלוי טרי שנטחן מספר שעות מראש - תענוג. תמיד ניתן להפעילה באמצעות פודים אך התוצאה בשימוש בפודים (יחסית לקפה קלוי וטחון טרי) היא לא משהו.
מקווה שעזרתי
נערך לאחרונה על ידי מיץ_פטל ב 15/02/2012 18:18, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- avivv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 410
עד כמה שאני יודע קופיקס פתחו סניף בנתניה ותוכלי לטעום את הקפה שם המכונה שאני קניתי נקראת francis x7 הסיבה שקניתי אותה היא בגלל שהמקציף חלב שלה לא רע בכלל.
לגבי המכונה הידנית שהייתה לי, השתמשתי בגאג'יה פיור ואת תלונותיי רשמתי למעלה אבל יש לי חבר שהייתה לו רנצ'ילו סילביה שגם כן התלונן שכאשר הוא היה צריך להכין יותר מכוס קפה או שתיים הוא היה סובל מהזמן שזה היה לוקח לו, הוא מכר את הסילביה ויקנה בקרוב מכונה של נספרסו.
אני מסכים עם אלה שכתבו מעליי שזה אינדיבידואלי וכמובן שאם הייתה לי אפשרות הייתי קונה מכונה עם שני דודים שתתן לי קפה טוב באופן עקבי בלי יותר מדי בלאגן.
המסקנה שלי היא שאם לא משקיעים סכום יחסית גבוה עדיף כבר ללכת על קפסולות כמובן שגם במכונות יקרות יש עקומת למידה אבל ברגע שלומדים את הטריק אפשר להוציא קפה טוב באופן עקבי.
במכונה שהייתה לי לעומת זאת הייתי יכול לעשות בדיוק את אותן פעולות (עוצמת דחיסה, עובי טחינה, כמות קפה, זמן הדלקה מראש וכו' וכו') ופעם הקפה היה יוצא טעים ופעם לא.
אגב בנושא המטחנה הייתה לי מטחנה שדווקא ממנה הייתי מרוצה אך שוב אם בעתיד יתאפשר לי לרכוש מכונה טובה ומטחנה טובה אנסה לחפש מטחנה שקטה ככל האפשר אולי אפילו עם מחלק מנות (עד כמה שזה לא מתאים למשתמש ביתי) כי כמות הלכלוך והרעש שהמטחנה הפיקה הייתה עוד אחת מהסיבות שעברתי לקפסולות.
באופן כללי למרות שאני חושב שמרבית חברי הפורום מאוד מבינים בנושא פי כמה וכמה ממה שאני מבין אני חושב שזה לא כל כך חוכמה להמליץ על גאג'יה פיור כשיש לך אוסקר בבית או מכונות בסדר גודל של 5000 שקלים ומעלה מהסיבה הפשוטה שהם לא מרגישים על בשרם את הקושי בהכנת קפה טוב בצורה עקבית עם הגאג'יה.
לגבי המכונה הידנית שהייתה לי, השתמשתי בגאג'יה פיור ואת תלונותיי רשמתי למעלה אבל יש לי חבר שהייתה לו רנצ'ילו סילביה שגם כן התלונן שכאשר הוא היה צריך להכין יותר מכוס קפה או שתיים הוא היה סובל מהזמן שזה היה לוקח לו, הוא מכר את הסילביה ויקנה בקרוב מכונה של נספרסו.
אני מסכים עם אלה שכתבו מעליי שזה אינדיבידואלי וכמובן שאם הייתה לי אפשרות הייתי קונה מכונה עם שני דודים שתתן לי קפה טוב באופן עקבי בלי יותר מדי בלאגן.
המסקנה שלי היא שאם לא משקיעים סכום יחסית גבוה עדיף כבר ללכת על קפסולות כמובן שגם במכונות יקרות יש עקומת למידה אבל ברגע שלומדים את הטריק אפשר להוציא קפה טוב באופן עקבי.
במכונה שהייתה לי לעומת זאת הייתי יכול לעשות בדיוק את אותן פעולות (עוצמת דחיסה, עובי טחינה, כמות קפה, זמן הדלקה מראש וכו' וכו') ופעם הקפה היה יוצא טעים ופעם לא.
אגב בנושא המטחנה הייתה לי מטחנה שדווקא ממנה הייתי מרוצה אך שוב אם בעתיד יתאפשר לי לרכוש מכונה טובה ומטחנה טובה אנסה לחפש מטחנה שקטה ככל האפשר אולי אפילו עם מחלק מנות (עד כמה שזה לא מתאים למשתמש ביתי) כי כמות הלכלוך והרעש שהמטחנה הפיקה הייתה עוד אחת מהסיבות שעברתי לקפסולות.
באופן כללי למרות שאני חושב שמרבית חברי הפורום מאוד מבינים בנושא פי כמה וכמה ממה שאני מבין אני חושב שזה לא כל כך חוכמה להמליץ על גאג'יה פיור כשיש לך אוסקר בבית או מכונות בסדר גודל של 5000 שקלים ומעלה מהסיבה הפשוטה שהם לא מרגישים על בשרם את הקושי בהכנת קפה טוב בצורה עקבית עם הגאג'יה.
- מיץ_פטל
-
- חבר ותיק

שמתי לב כי ההודעה הקודמת שלי הייתה מעט מייגעת, אז הבלטתי את הקטע הרלוונטי.
לגבי קופיקס ושאר המעבדות, יכול להיות שניתן לרכוש מהם מכונות (משומשות/משופצות) בעלות זולה יחסית עם אחריות למספר חודשים כך שתוכלי לבחון את החיבה שלך למכונה ידנית כזו בעלות נמוכה ובסיכון קל בלבד.
לגבי קופיקס ושאר המעבדות, יכול להיות שניתן לרכוש מהם מכונות (משומשות/משופצות) בעלות זולה יחסית עם אחריות למספר חודשים כך שתוכלי לבחון את החיבה שלך למכונה ידנית כזו בעלות נמוכה ובסיכון קל בלבד.
- avshalog
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 448
אביב, אני ממש לא מסכים איתך. אני לא אכנס לפירוטים מיותרים כי בסופו של דבר נכתב פה כבר הרבה ואין לי הרבה מה לחדש אבל אני יכול לומר שאני התחלתי את הדרך לפני 10 שנים בערך עם מקינטה. משם עברתי לכרומקס ב-600 ש"ח בלי מטחנה שליותה אותי 6 שנים בערך ורק בשנה האחרונה עברתי לסילביה עם מטחנה ואחרי חצי שנה ל-E-61 עם מטחנה משודרגת. מהנסיון הזה אני יכול לומר לך שההתעסקות לא שונה בהרבה בין כל מה שעבדתי איתו. בסופו של דבר מטחנה היא מטחנה היא מטחנה והיא עושה לכלוך ולנקות צריך גם שיש קצת לכלוך. מקינטה אולי יותר פשוטה אבל גם אותה צריך להרכיב ולפרק, לשטוף (בלי סבון חס וחלילה) לייבש בנפרד וכו' וכו'. בסופו של דבר כשאני חושב על זה דוקא במכונה החדשה שלפי דבריך אי אפשר להשוות בינה לבין הקושי להוציא קפה טוב מהגאגיה, נדרשת הכי הרבה התעסקות, למידה, מדידה, תחזוקה.
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
הבעיה היחידה שלי בסיפור הזה היא, שכנראה מדובר במישהי שקפסולות ופודים לא יספקו אותה. אני נאלץ להסכים שלרוב המשתמשים הביתיים הקפסולות מתאימות יותר משאר השיטות, למרות ההקצפה הגרועה והטעם הבינוני אנשים מרוצים. בעיני לקפסולות יש טעם רע, אני מעדיף קפה שחור נורמלי עם קצת חלב וסוכר, ואפילו נמס.
what's next?
- avivv
-
- חבר פעיל מאוד

אני מציע לך לבדוק את המכונה שדיברתי עליה סתם להרחבת אופקים.hosq כתב:הבעיה היחידה שלי בסיפור הזה היא, שכנראה מדובר במישהי שקפסולות ופודים לא יספקו אותה. אני נאלץ להסכים שלרוב המשתמשים הביתיים הקפסולות מתאימות יותר משאר השיטות, למרות ההקצפה הגרועה והטעם הבינוני אנשים מרוצים. בעיני לקפסולות יש טעם רע, אני מעדיף קפה שחור נורמלי עם קצת חלב וסוכר, ואפילו נמס....
הקפה שהיא מפיקה טוב לדעתי וההקצפה שלה לא רעה בכלל ביחס למכונת קפסולות, לדעתי יותר טובה מההקצפה של הגאג'יה שהייתה לי.
אבשלום רשמתי שיש עקומת למידה במכונה מקצועית אבל אם תקח מכונה פשוטה לעומת מכונה מקצועית ובן אדם שמכיר את שתיהן היטב שיכין 10 כוסות במכונה המקצועית 10 מ10 יצאו טוב בעוד שבגאג'יה זה לא המצב.
אגב לא עבדתי בבית קפה אלא בדור אלון עם מכונה שנקראת s&m ומטחנה מקצועית עם מחלק מנות לא רק שהיה לוקח לי דקה ומטה להכין כוס קפוצ'ינו גם אף פעם לא קרה מצב שהייתי מאוכזב מהקפה במיוחד שמשתמשים שם בקפה סגפרדו שלדעתי הוא מצוין.
מבחינת נקיונות המטחנה לא הפיקה הרבה לכלוך או רעש אלא אם כן מי שהכין לא כל כך ידע איך לעבוד עם המחלק מנות ולגבי ההתעסקות של המכונה היינו מכינים לא המון קפה ביום ומנקים בערב כמות הכוסות שהיינו מוכרים ביום לדעתי בן אדם ממוצע שותה בחודש.
אגב חשוב לציין שרוב העובדים שם לא מיומנים כמו החבר'ה פה וממש "התאמצו" לקלקל את המכונה ולהוציא קפה גרוע מחוסר ידע וחוסר רצון ללמוד ולהקשיב ובאמת חשוב שמי שיכין ידע מה הוא עושה זכורים לי הרבה מקרים שבהם המוכרן היה שם את הידית במכונה ורק אחרי חצי דקה או דקה מוציא את הקפה.
ולגבי הלמידה בגלל שהמטחנה כוילה מראש והמחלק מנות הוציא בדיוק את המנות שמתאימות לידית החל מהיום הראשון שעבדתי שם הקפה שהיה יוצא לי היה מצוין בתקופה שעבדתי שם לא שתיתי קפה אחד בבית גם שלא הייתי בעבודה הייתי נוסע לשם להכין לי קפה בגלל ההבדל העצום בין מה שהיה יוצא לי בבית למה שהייתי שותה שם.
ועוד דבר אני לא מסכים באופן כללי עם הקביעה שהמכונה הראשונה שבן אדם קונה צריכה להיות ברמה הנמוכה ביותר החוק הזה תופס רק בקפה אם בן אדם רוצה למשל לקנות טלויזיה LCD לא יגידו לו תקנה 32 אינץ' ב1000 שקל ואם יהיה לך סבבה תקנה מסך 60 אינץ' אותו דבר לגבי בן אדם שקונה את המחשב הראשון שלו הוא לא יקנה מחשב משומש וחלש כדי לבדוק אם מתאים לו אני מבין את הסיבות שאומרות שאם אני לא בטוח כמה אני אשתמש אני לא אוציא 5000 שקלים יחד עם זאת בן אדם שיקנה מכונה בטווחים האלה ולא יהיה מרוצה או יראה שהוא לא משתמש בה יפסיד כסף על מכירה שלה כיד שניה אני את המכונה שלי קניתי ב800 שקלים ומצבה לא מאפשר לי למכור אותה וגם אם כן אני בספק אם הייתי מצליח למכור אותה ביותר מ400 שקלים שלא לדבר על הכסף שהשקעתי על אביזרים שאין לי שימוש בהם ששווים לשווי המכונה.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
אז מה שאתה אומר זה או לקנות קפסולות שמוציאות קפה בינוני במקרה הטוב (או פודים שמוציאים קפה רע) או לקנות לה סן מרקו מסחרית?
אין אמצע?
אם כבר שתית קפה טוב ועדיין קפסולה טעימה לך אז זה כנראה הפתרון בשבילך.
סילביה זה אחלה פתרון - ואני אומר מניסיון כי היתה לי. אסקסו זה פתרון זול יותר ועוד יותר קל לשימוש.
(דרך אגב יש ביד 2 לה סן מרקו מודל 85 ראש 1).
אין אמצע?
סילביה זה אחלה פתרון - ואני אומר מניסיון כי היתה לי. אסקסו זה פתרון זול יותר ועוד יותר קל לשימוש.
(דרך אגב יש ביד 2 לה סן מרקו מודל 85 ראש 1).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- avivv
-
- חבר פעיל מאוד

אני שותה רק קפוצינו אולי זה מסביר את העובדה שהקפסולות טעימות לי אולי אם הייתי שותה אספרסו הייתי מדבר אחרת.דבוטאנט כתב:אז מה שאתה אומר זה או לקנות קפסולות שמוציאות קפה בינוני במקרה הטוב (או פודים שמוציאים קפה רע) או לקנות לה סן מרקו מסחרית?
אין אמצע?
(דרך אגב יש ביד 2 לה סן מרקו מודל 85 ראש 1)....
לגבי הסילביה אני יודע שיש קונצנזוס לגביה בפורום ומבחינת אמינות לא אמרתי כלום אבל מבחינת להוציא כמה כוסות ברצף ובמיוחד אם כבר חיממת חלב ופתאום אחד האורחים נזכר שגם הוא רוצה היא בעייתית באותה מידה שכל מכונה עם דוד אחד תהיה.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
פודים מוציאים קפה רע יותר מקפסולות? הסבר בבקשה.
-
hana27
-
- חבר פעיל

- תגובות: 61
ואו תודה לכל החברה שהגיבו וניסו לעזור,מצטערת על התגובה המאוחרת
אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.ניגשתי לסניף של אילי הכי קרוב לאזור מגורי וטעמתי וממש לא אהבתי.
אני לא יודעת מה הבעיה שלי אני פשוט לא אוהבת קפסולות וזה באסההההה.
בעקבות דיון זה הבנתי מספר דברים למרות שחלקיכם לא מסכימים אז ככה אם אני אקנה מכונה ידנית אז אני רוצה מכונה טובה שתפיק תמיד קפה טוב ולא פעם קפה טוב ופעם קפה גרוע.לשם מכונה ידנית טובה צריך מטחנה טובה כי אורביט לא תספיק אז מדובר פה במחיר של כמה אלפים טובים ולא ב2000 ש"ח שזה התקציב שלי.אז לצערי אני אאלץ להמתין עד שתהיה ברשותי אפשרות לקנות מכונה טובה ולבינתיים אמשיך להנות מהקפה הטעים שיוצא מהמקינטה.
יש לי שאלה קטנה לגבי המקינטה שלי קראתי בפורום שאסור לשטוף את המקינטה בסבון מדוע?
אני תמיד שטפתי את המקינטה בסבון ומים. כשרכשתי אותה המוכר לא אמר לי דבר על כך שאסור לשטוף אותה בסבון.האם עלי לחדול מלשטוף בסבון?
לאחרונה במקינטה שלי הקפה יוצא ממקום סגירת המקינטה יש לכם מושג מה הבעיה? אין לי סימון במקינטה אך אני ממלאה במים עד לשסתום לא מעליו.
תודה רבה לכל מי שעזר ממש תודה לכם
המשך ערב נעים וסופ"ש מקסים חנה
אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.ניגשתי לסניף של אילי הכי קרוב לאזור מגורי וטעמתי וממש לא אהבתי.
בעקבות דיון זה הבנתי מספר דברים למרות שחלקיכם לא מסכימים אז ככה אם אני אקנה מכונה ידנית אז אני רוצה מכונה טובה שתפיק תמיד קפה טוב ולא פעם קפה טוב ופעם קפה גרוע.לשם מכונה ידנית טובה צריך מטחנה טובה כי אורביט לא תספיק אז מדובר פה במחיר של כמה אלפים טובים ולא ב2000 ש"ח שזה התקציב שלי.אז לצערי אני אאלץ להמתין עד שתהיה ברשותי אפשרות לקנות מכונה טובה ולבינתיים אמשיך להנות מהקפה הטעים שיוצא מהמקינטה.
יש לי שאלה קטנה לגבי המקינטה שלי קראתי בפורום שאסור לשטוף את המקינטה בסבון מדוע?
אני תמיד שטפתי את המקינטה בסבון ומים. כשרכשתי אותה המוכר לא אמר לי דבר על כך שאסור לשטוף אותה בסבון.האם עלי לחדול מלשטוף בסבון?
לאחרונה במקינטה שלי הקפה יוצא ממקום סגירת המקינטה יש לכם מושג מה הבעיה? אין לי סימון במקינטה אך אני ממלאה במים עד לשסתום לא מעליו.
תודה רבה לכל מי שעזר ממש תודה לכם
המשך ערב נעים וסופ"ש מקסים חנה
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
ההצעה הפרועה שלי היא לרשום מה איזור/עיר מגורייך ולקוות לאירוח לבבי מאחר מחברי הפורום על מנת לקבל את הרושם אם זה מתאים לך. אני בטוח שישמחו לארחך וכך תוכלי להתרשם בצורה טובה יותר ממידת ההתעסקות, הלכלוך והזמן שדרוש להכנה של כוס/ות קפה. וגם מהאיכות בסוף אותה תוכלי להשוות למקינטה (הביאי עימך את הקפה שלך והמטחנה והמקינטה שלך...). אם את מאיזור השרון את מוזמנת לאירוח על כוס קפה.
מצטרף להמלצה בחום.
מלבד זה בתקציב שלך ניתן להשיג אחלה ציוד ביד 2. זאת אופציה שלא כדאי לך לפסול.
אני בזמנו קניתי גאגיה קלאסיק ורוקי רנציליו בתקציב נמוך משלך וזה היה סט מעולה.
אף ניתן להשיג גאגיה פיור ו ascaso imini חדשים מתחת לתקציב שלך. זה ציוד שעם ניסיון בתפעול אפשר להוציא ממנו קפה טוב מאוד.
מצטרף להמלצה בחום.
אף ניתן להשיג גאגיה פיור ו ascaso imini חדשים מתחת לתקציב שלך. זה ציוד שעם ניסיון בתפעול אפשר להוציא ממנו קפה טוב מאוד.
- coffeeavi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
הלו חנה
מקינטה לא שוטפים בסבון. רק במים. שומני הקפה מצפים את האלומיניום ומונעים
טעמי לוואי של מתכת.
הכי חשוב , לייבש טוב ולעולם לא לאחסן מקינטה מורכבת עם חלקים רטובים .
טיפ שלי: לאחר כל שטיפה לעבור עם נייר מגבת על החלקים ולתת להם עוד להתייבש באוויר.
בשיטה זו המקינטה תראה כחדשה גם אחרי מאות שימושים.
לגבי הנזילה, יכולות להיות סיבות רבות. אולי הגיע הזמן לניקיון ולהחלפת גומיה ?
ראי את המדריך שכתבתי בנושא
תיהני לך כי זה בכלל לא רע ויש תמיד למה לשאוף הלאה...
טעמי לוואי של מתכת.
טיפ שלי: לאחר כל שטיפה לעבור עם נייר מגבת על החלקים ולתת להם עוד להתייבש באוויר.
תיהני לך כי זה בכלל לא רע ויש תמיד למה לשאוף הלאה...
- מיץ_פטל
-
- חבר ותיק

ההבדל בין טלויזיות ומחשב למכונת קפה הוא מאוד בסיסי - את הטלויזיה אתה רוצה וגם את המחשב ללא כל התלבטות ותשתמש בהם לבטח. מכונת קפה יקרה מאוד עלולה להעלות אבק תוך זמן קצר כמו שקורה להרבה שקונים אופני שטח ומצאים את עצמם מביטים בהם בסלון. ההפסד על מכונת קפה טובה (נגיד E-61 בסיסת) עלול להסתכם בכמה אלפים... לא חבל?avivv כתב:
ועוד דבר אני לא מסכים באופן כללי עם הקביעה שהמכונה הראשונה שבן אדם קונה צריכה להיות ברמה הנמוכה ביותר החוק הזה תופס רק בקפה אם בן אדם רוצה למשל לקנות טלויזיה LCD לא יגידו לו תקנה 32 אינץ' ב1000 שקל ואם יהיה לך סבבה תקנה מסך 60 אינץ' אותו דבר לגבי בן אדם שקונה את המחשב הראשון שלו הוא לא יקנה מחשב משומש וחלש כדי לבדוק אם מתאים לו אני מבין את הסיבות שאומרות שאם אני לא בטוח כמה אני אשתמש אני לא אוציא 5000 שקלים יחד עם זאת בן אדם שיקנה מכונה בטווחים האלה ולא יהיה מרוצה או יראה שהוא לא משתמש בה יפסיד כסף על מכירה שלה כיד שניה אני את המכונה שלי קניתי ב800 שקלים ומצבה לא מאפשר לי למכור אותה וגם אם כן אני בספק אם הייתי מצליח למכור אותה ביותר מ400 שקלים שלא לדבר על הכסף שהשקעתי על אביזרים שאין לי שימוש בהם ששווים לשווי המכונה....
לגבי המכונה שקנית עם כל האביזרים ולטענתך יש סיכוי שתפסיד עליהם - הנה פתרון סביר - הצע לחנה או לכל מתחיל בפורום את המכונה עם האבזור בעלות סבירה +הדגמות והסברים לתחילת הדרך. גם הם ירויחו וגם אתה לא תצא (יותר מדי) מופסד. בנוסף, תזכה למקום של כבוד בבית הקפה שנמצא בגן עדן. נפנה לך שם מקום בשולחן המכובדים...
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
2000 שח זה תקציב מכובד, ממליץ לך לעשות עוד מאמץ קל ולרכוש סט אסקסו + מטחנה + טמפרhana27 כתב:ואו תודה לכל החברה שהגיבו וניסו לעזור,מצטערת על התגובה המאוחרת
בעקבות דיון זה הבנתי מספר דברים למרות שחלקיכם לא מסכימים אז ככה אם אני אקנה מכונה ידנית אז אני רוצה מכונה טובה שתפיק תמיד קפה טוב ולא פעם קפה טוב ופעם קפה גרוע.לשם מכונה ידנית טובה צריך מטחנה טובה כי אורביט לא תספיק אז מדובר פה במחיר של כמה אלפים טובים ולא ב2000 ש"ח שזה התקציב שלי.אז לצערי אני אאלץ להמתין עד שתהיה ברשותי אפשרות לקנות מכונה טובה ולבינתיים אמשיך להנות מהקפה הטעים שיוצא מהמקינטה....
ציוד מאוד עקבי ואיכותי, וגם יפה על השיש
http://www.htcafe.co.il/article01882.%D ... caso-Basic
אחרי שתתחילי להשתמש, לא תהיה לך שום דילמה מלבד מאיפה לרכוש קפה
- gedkoz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
מצטרף להמלצה של hosq....hosq כתב:2000 שח זה תקציב מכובד, ממליץ לך לעשות עוד מאמץ קל ולרכוש סט אסקסו + מטחנה + טמפרhana27 כתב:ואו תודה לכל החברה שהגיבו וניסו לעזור,מצטערת על התגובה המאוחרת
בעקבות דיון זה הבנתי מספר דברים למרות שחלקיכם לא מסכימים אז ככה אם אני אקנה מכונה ידנית אז אני רוצה מכונה טובה שתפיק תמיד קפה טוב ולא פעם קפה טוב ופעם קפה גרוע.לשם מכונה ידנית טובה צריך מטחנה טובה כי אורביט לא תספיק אז מדובר פה במחיר של כמה אלפים טובים ולא ב2000 ש"ח שזה התקציב שלי.אז לצערי אני אאלץ להמתין עד שתהיה ברשותי אפשרות לקנות מכונה טובה ולבינתיים אמשיך להנות מהקפה הטעים שיוצא מהמקינטה....
ציוד מאוד עקבי ואיכותי, וגם יפה על השיש
http://www.htcafe.co.il/article01882.%D ... caso-Basic
אחרי שתתחילי להשתמש, לא תהיה לך שום דילמה מלבד מאיפה לרכוש קפה...
-
hana27
-
- חבר פעיל

תודה רבה על תגובותיך ועל הרצון לעזור ממש תודהdanimili כתב:ההצעה הפרועה שלי היא לרשום מה איזור/עיר מגורייך ולקוות לאירוח לבבי מאחר מחברי הפורום על מנת לקבל את הרושם אם זה מתאים לך. אני בטוח שישמחו לארחך וכך תוכלי להתרשם בצורה טובה יותר ממידת ההתעסקות, הלכלוך והזמן שדרוש להכנה של כוס/ות קפה. וגם מהאיכות בסוף אותה תוכלי להשוות למקינטה (הביאי עימך את הקפה שלך והמטחנה והמקינטה שלך...). אם את מאיזור השרון את מוזמנת לאירוח על כוס קפה.
מצטרף להמלצה בחום.
אף ניתן להשיג גאגיה פיור ו ascaso imini חדשים מתחת לתקציב שלך. זה ציוד שעם ניסיון בתפעול אפשר להוציא ממנו קפה טוב מאוד....
לגבי אירוח אני ממש לא נעים לי לבקש ממישהו שיזמין אותי לא רוצה להיות טרחה עבור אף אחד
ואני אישית לא ארגיש בנוח לגשת לאדם ולבזבז את זמנו היקר כדי להראות לי איך לתפעל מכונה.
ולגבי יד 2 אני ממש לא מעוניינת לרכוש מכונה יד שנייה אני רוצה חדש כי בכל זאת כל אחד ורמת הניקיון שלו וכו'
ותודה רבה על ההזמנה אך אני אסרב בנימוס מקווה שלא פגעתי בך.
המון תודה על העזרה סופ"ש נעים חנה
-
hana27
-
- חבר פעיל

תודה רבה לך על עזרתך והמידע המועיל מאוד.coffeeavi כתב:הלו חנה
טעמי לוואי של מתכת.
תיהני לך כי זה בכלל לא רע ויש תמיד למה לשאוף הלאה......
מהיום והאלה אני אפסיק לשטוף בסבון.
אני קראתי את המדריך הנפלא שכתבת אני קצת חוששת להרוס את המקינטה
אם פתיחת הגומיה אני חייבת להחליף לגומיה חדשה? או שאפשר רק לנקות ולהחזיר למקום?
תודה רבה המשף יום נפלא וסופ"ש מהנה חנה
- coffeeavi
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
אפשר גם אפשר לפרק ולנקותhana27 כתב:
תודה רבה לך על עזרתך והמידע המועיל מאוד.
מהיום והאלה אני אפסיק לשטוף בסבון.
אני קראתי את המדריך הנפלא שכתבת אני קצת חוששת להרוס את המקינטה
אם פתיחת הגומיה אני חייבת להחליף לגומיה חדשה? או שאפשר רק לנקות ולהחזיר למקום?
תודה רבה המשף יום נפלא וסופ"ש מהנה חנה...
זו בדיוק הדרך לוודא שהגומיה תקינה, לא נשברת, ללא סדקים ועובש.
בכל מקרה, גומיה עולה שקלים בודדים ואם המקינטה שלך עברה כמה חודשי שימוש מסיביים
כדאי לשקול להחליפה. גומיות ניתן למצוא גם בחנויות כלי בית ומטבח.
ממליץ לך להגיע עם החלק אליהם כדי לעשות זאת בפעם אחת בלבד.
דר"א, האם את מהדקת את שני חלקי המקינטה בכוח מספיק?
זו סיבה עיקרית לנזילה בין החלקים.
בהצלחה