שרשור תגובות: לראשונה בישראל: לקונים מקרן Epson EH-TW9000 מכויל ע'י עפר לאור
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78952
- שם מלא: עפר לאור
רן,
זה נכון, וגם צריך לכייל כל מספר חודשים (או שעות שימוש) את המקרן. אבל במגבלות המצוי והרצוי לצערי זה הכי טוב שניתן. האלטרנטיבות היה להגיע לכל אחד הביתה (לא פרקטי ולא כלכלי) או להריץ יותר זמן את המקרן (מה שלא ישמח את מי שלחוץ על שעות נורה).
אם הסיפור הזה מקדם טיפה את המודעות לכיול, אני שמח על כך.
זה נכון, וגם צריך לכייל כל מספר חודשים (או שעות שימוש) את המקרן. אבל במגבלות המצוי והרצוי לצערי זה הכי טוב שניתן. האלטרנטיבות היה להגיע לכל אחד הביתה (לא פרקטי ולא כלכלי) או להריץ יותר זמן את המקרן (מה שלא ישמח את מי שלחוץ על שעות נורה).
אם הסיפור הזה מקדם טיפה את המודעות לכיול, אני שמח על כך.
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
עפר,
הרעיון מצוין אבל יש בעיה קשה עם הביצוע.
אם עושים משהו, צריך לעשות אותו כמו שצריך.
אתה תשקיע אנרגיה בכיול, כאשר הבחור שירכוש את המקרן לא ירצה לצפות ב-מוד הזה לאחר מספר שעות.
הכיול שתבצע יראה לו "מוזר". המנורה מאבדת המון "אדום" בהתחלה.
אז מה בעצם השגת בזה?
.
אם עושים משהו, צריך לעשות אותו באופן מקצועי ו- נכון ולא -"בערך" וזה "מה יש" ו- "יהיה בסדר".
הרי זה נוגד לגמרי את התפיסה שלך לחינוך נכון והבנה של הדברים, לא?
היה צריך לצייד את אותו אדם עם "קופון" אשר יקנה לו כיול לאחר כ- 50 שעות.
הכיול אגב טוב עד לסוף חיי המנורה . מנסיון.
אין לו שום ערך בשעות הראשונות. שום ערך.
אני יכול לשלוח לך קבצים של כיול בפרקי זמן שונים. ההבדלים הם דרמטיים.
רן
הרעיון מצוין אבל יש בעיה קשה עם הביצוע.
אם עושים משהו, צריך לעשות אותו כמו שצריך.
אתה תשקיע אנרגיה בכיול, כאשר הבחור שירכוש את המקרן לא ירצה לצפות ב-מוד הזה לאחר מספר שעות.
הכיול שתבצע יראה לו "מוזר". המנורה מאבדת המון "אדום" בהתחלה.
אז מה בעצם השגת בזה?
.
אם עושים משהו, צריך לעשות אותו באופן מקצועי ו- נכון ולא -"בערך" וזה "מה יש" ו- "יהיה בסדר".
הרי זה נוגד לגמרי את התפיסה שלך לחינוך נכון והבנה של הדברים, לא?
היה צריך לצייד את אותו אדם עם "קופון" אשר יקנה לו כיול לאחר כ- 50 שעות.
הכיול אגב טוב עד לסוף חיי המנורה . מנסיון.
אין לו שום ערך בשעות הראשונות. שום ערך.
אני יכול לשלוח לך קבצים של כיול בפרקי זמן שונים. ההבדלים הם דרמטיים.
רן
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
עופר,
איך תגובתך האחרונה מסתדרת עם זה:
כיול שנעשה אחרי שעה שקול לפרסום של ערכי כיול ברשת שהם בערך אופטימליים.
הפרמטר היחד ששווה לכייל אותו בשעה הראשונה הוא PANEL ALIGNMENT.
איך תגובתך האחרונה מסתדרת עם זה:
לדעתי,oferlaor כתב:dudil,
התוצאות יוצאות דומות אך לא זהות.
זה לא אומר שמי שמכניס את ההגדרות של מקרן אחר יקבל תוצאות משוגעות לחלוטין, אבל זה לא יהיה בדיוק בדיוק כמו שאנחנו (השרוטים) אוהבים שזה יהיה - בדיוק האופטימלי....
כיול שנעשה אחרי שעה שקול לפרסום של ערכי כיול ברשת שהם בערך אופטימליים.
הפרמטר היחד ששווה לכייל אותו בשעה הראשונה הוא PANEL ALIGNMENT.
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

אתה צודק אור.
ובגלל זה לא תמצא אנשים עם הסמכה של THX או ISF שיסכימו להגיע אליך לפני שתאשר לפניהם שהמנורה רצה כבר עשרות שעות.
זה ברמת Common knowledge העניין הזה.
רן
ובגלל זה לא תמצא אנשים עם הסמכה של THX או ISF שיסכימו להגיע אליך לפני שתאשר לפניהם שהמנורה רצה כבר עשרות שעות.
זה ברמת Common knowledge העניין הזה.
רן
- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
מה המשמעות של כיול בתנאי מעבדה ביחס לכיול בבית הלקוח?
האם התנאים הסביבתיים לא "מקלקלים" כיול שנעשה בתנאים אופטימליים?
האם התנאים הסביבתיים לא "מקלקלים" כיול שנעשה בתנאים אופטימליים?
Enjoy the Silence
- liorreem
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
האם צריך ציוד מסוים לבצע את הכיול, והאם אני יכול לבצע אותו בעצמי?
האם יש מדריך לכך?
האם יש מדריך לכך?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
liorreem,
יש כיולים בסיסיים שלא נדרש ציוד למעט PATTERNS שמורידים או דיסק כיול, ויש כיולים שדורשים סנסורים.
יש כיולים בסיסיים שלא נדרש ציוד למעט PATTERNS שמורידים או דיסק כיול, ויש כיולים שדורשים סנסורים.
- opv
-
- חבר מביא חבר

אתה צריך סנסור, חצובה, תבניות ומחשב עם תוכנה שתעבד את מה שקורא הסנסור.liorreem כתב:האם צריך ציוד מסוים לבצע את הכיול, והאם אני יכול לבצע אותו בעצמי?
האם יש מדריך לכך?...
אתה יכול לקרוא כאן:
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457
המדריך מתאים יותר למקרנים אנלוגיים מאשר דיגיטליים אבל הרעיון הכללי דומה.
- oferlaor
-
- מנהל

opv
זה לא כיול ISF. כיול כזה חייב להיות מבוצע בבית המשתמש ולהמדד מהמסך.
מי שצריך לכייל כל X שעות והוא רוצה להקפיד על תוצאות עקביות חייב ציוד בעצמו - וכפי שניתן לראות אנחנו ממליצים על כך בחום (התחלנו להתעסק בזה לפני יותר מ-6 שנים).
צריך להכיר בכך שמדובר בהכי טוב שניתן בהתחשב במציאות, הרי אין סיכוי שאני אגיע לאנשים הביתה וזה יהפוך את כל הסיפור לחסר ערך. זה בוודאות יתן לאנשים תוצאות יותר נכונות מאיך שהמקרן מגיע איתו (שמיועדות להוציא את המקרן פאנצי' ולא קרובות ל-REC709).
בכל אופן, יש מספר מצבים שנשמרו - כך שמי שאינו מעוניין בכיול יכול בקלות לבטל אותו.
זה לא כיול ISF. כיול כזה חייב להיות מבוצע בבית המשתמש ולהמדד מהמסך.
מי שצריך לכייל כל X שעות והוא רוצה להקפיד על תוצאות עקביות חייב ציוד בעצמו - וכפי שניתן לראות אנחנו ממליצים על כך בחום (התחלנו להתעסק בזה לפני יותר מ-6 שנים).
צריך להכיר בכך שמדובר בהכי טוב שניתן בהתחשב במציאות, הרי אין סיכוי שאני אגיע לאנשים הביתה וזה יהפוך את כל הסיפור לחסר ערך. זה בוודאות יתן לאנשים תוצאות יותר נכונות מאיך שהמקרן מגיע איתו (שמיועדות להוציא את המקרן פאנצי' ולא קרובות ל-REC709).
בכל אופן, יש מספר מצבים שנשמרו - כך שמי שאינו מעוניין בכיול יכול בקלות לבטל אותו.
- opv
-
- חבר מביא חבר

עופר,
כמו שאמרתי קודם, תוכל לקבל תוצאות דומות ע"י זה שתיקח מקרן אחד (או שלושה אם רוצים להשקיע) כייל אותו או אותם ותפרסם את התוצאות הממוצעות.
זה גם יחסוך לך הרבה עבודה.
כמו שאמרתי קודם, תוכל לקבל תוצאות דומות ע"י זה שתיקח מקרן אחד (או שלושה אם רוצים להשקיע) כייל אותו או אותם ותפרסם את התוצאות הממוצעות.
זה גם יחסוך לך הרבה עבודה.
No place like home.......... Theater
- oferlaor
-
- מנהל

liorreem
ברמות הכי בסיסיות אפשר להתחיל עם test patterns (מבלוריי אני ממליץ על S&M, לסטרימר אפשר להסתפק בדוגמאות מ W6rz.net).
בשלבים המתקדמים יותר כדאי לקחת סנסור. יש אין ספור אפשרויות במחירים שמתחילים בכ-100$, דרך $300 ומגיעים לאלפי דולרים עבור ציוד מקצועי יותר.
ברמות הכי בסיסיות אפשר להתחיל עם test patterns (מבלוריי אני ממליץ על S&M, לסטרימר אפשר להסתפק בדוגמאות מ W6rz.net).
בשלבים המתקדמים יותר כדאי לקחת סנסור. יש אין ספור אפשרויות במחירים שמתחילים בכ-100$, דרך $300 ומגיעים לאלפי דולרים עבור ציוד מקצועי יותר.
- creed
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 955
לכניסה של הממיר יש לי כיול מסוים, לכניסה של ה - HTPC כיול אחר, וכך גם לסטרימר. יש ערכי כיול גלובלים שמתאימים מראש לכל מקור שנחבר?
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

אני חייב להסכים איתך אור. אכן, חסר משמעות.
עפר ,
אתה טועה. היום חברות מכוונות ל-709 הרבה יותר מאשר בעבר .
תסתכל על הסוני, על הפנסוניק, על ה-JVC וגם על האפסון. כולן, כמעט ללא יוצא מן הכלל מכוונות לשם עם MODE מיוחד.
זה לא פלסמות או טלויזיות.
ה-Cinema של אפסון מכוון לשם ובפירוש לא למצב פאנצ'י.
אם אתה תיגע בו, לפני שתיתן למנורה להתייצב, לא ייצא מזה שום דבר טוב.
מה ייצא לך מזה, אם תשמע לאחר מכן שהמשתמשים בכלל לא משתמשים במוד שכיילת? איך בדיוק תרמת להכרה של חשיבות הכיול?
רן
עפר ,
תסתכל על הסוני, על הפנסוניק, על ה-JVC וגם על האפסון. כולן, כמעט ללא יוצא מן הכלל מכוונות לשם עם MODE מיוחד.
זה לא פלסמות או טלויזיות.
ה-Cinema של אפסון מכוון לשם ובפירוש לא למצב פאנצ'י.
אם אתה תיגע בו, לפני שתיתן למנורה להתייצב, לא ייצא מזה שום דבר טוב.
מה ייצא לך מזה, אם תשמע לאחר מכן שהמשתמשים בכלל לא משתמשים במוד שכיילת? איך בדיוק תרמת להכרה של חשיבות הכיול?
רן
- opv
-
- חבר מביא חבר

הכיול רלוונטי רק אם המקור מוציא וידאו סטנדרטי ומכויל לערכים נכונים.creed כתב:לכניסה של הממיר יש לי כיול מסוים, לכניסה של ה - HTPC כיול אחר, וכך גם לסטרימר. יש ערכי כיול גלובלים שמתאימים מראש לכל מקור שנחבר?...
בנגני BD זה מתקיים, בHTPC, ממש לא. כל נגן תוכנה יתן לך תמונה שונה לגמרי.
- zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
לדעתי זו יוזמה ברוכה.
בלי קשר לזה שהכיול לא יהיה אופטימלי אחרי 50 שעות, עדיין הערך של המהלך הזה הוא במקום אחר: עצם זה שיבואן נותן שרות כזה שהוא מעבר להזזת קופסאות מיפן לישראל רק מעלה את הרף בארץ וחושף צרכנים/חנויות/יבואנים אחרים לכיול ולחשיבות של מקצועיות בתחום.
ככל שבעתיד יותר אנשים ישאלו על כיול רק יתרום למקצועיות הענף ואולי בעתיד תוכל לשלם כמה מאות שקלים והיבואן ישלח לך טכנאי לכיול. היום גם אם תרצה לשלם אין למי.
בלי קשר לזה שהכיול לא יהיה אופטימלי אחרי 50 שעות, עדיין הערך של המהלך הזה הוא במקום אחר: עצם זה שיבואן נותן שרות כזה שהוא מעבר להזזת קופסאות מיפן לישראל רק מעלה את הרף בארץ וחושף צרכנים/חנויות/יבואנים אחרים לכיול ולחשיבות של מקצועיות בתחום.
ככל שבעתיד יותר אנשים ישאלו על כיול רק יתרום למקצועיות הענף ואולי בעתיד תוכל לשלם כמה מאות שקלים והיבואן ישלח לך טכנאי לכיול. היום גם אם תרצה לשלם אין למי.
- LiorDrZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- oferlaor
-
- מנהל

אם זה חסר משמעות, מה אתה כל כך נרגש ומנסה לעשות דה לגיטימטציה לכיול הזה?RanMoyal כתב:
עפר ,
....
ה-Cinema של אפסון מכוון לשם ובפירוש לא למצב פאנצ'י....
לגבי ה-CINEMA, זה ממש לא נכון. הוא אפילו לא קרוב ל-REC709. אם מדדת אחרת, נא הצג את הגרף שמדדת.
טום הופמן:
מבין לחלוטין את הטעות שלך, היא באמת הגיונית, אבל בפועל מי שמפעיל את המקרן מקבל מצב צבע מאוד רחב שהוא רחוק שנות אור מ-REC709.The Natural and Cinema Modes all offer similar performance, except that the Cinema mode offers a very wide gamut. Natural is very close to the high-definition Rec. 709 standard....
בכל אופן, אחתום בזה שהאוייב הכי גדול של טוב מאוד זה מצויין. מכיוון שאי אפשר להגיע לכיול מושלם (ISF בבית הלקוח) אז עדיף בעיניך שלא יהיה כלום.
אני חושב במונחים של לנסות להביא את המקרן למצב הפתיחה הכי טוב שניתן.
- opv
-
- חבר מביא חבר

עופר,
חבל לרדת לפסים אישיים.
רן הציע פתרון אחר בדמות קופונים לכיול אחרי כמה עשרות שעות וזו הצעה לגיטימית.
אני הצעתי הצעה יותר פרקטית, לכייל מקרן או מספר מקרנים, אם אפשר אחרי כמה עשרות שעות ולמסור לרוכשים את ערכי הכיול הממוצעים.
חבל לרדת לפסים אישיים.
רן הציע פתרון אחר בדמות קופונים לכיול אחרי כמה עשרות שעות וזו הצעה לגיטימית.
אני הצעתי הצעה יותר פרקטית, לכייל מקרן או מספר מקרנים, אם אפשר אחרי כמה עשרות שעות ולמסור לרוכשים את ערכי הכיול הממוצעים.
No place like home.......... Theater
- oferlaor
-
- מנהל

opv
אין לי שום דבר נגד רן, פשוט לא מסכים עם הגישה של all or nothing. אני חושב שיש ערך בכיול כזה או שלא הייתי מתעסק בזה.
לגבי קופונים, רעיון יפה ואפשר בהחלט לשקול אותו עם יבואנים אחרים בעתיד.
לגבי כיול של מקרן ופרסום המספרים, גם רעיון מעניין ובהחלט אפשרי לעשות זאת בעתיד.
אגב, אין שום מניעה שכל אחד שרוצה יפרסם את הנתונים שהוא ממליץ עליהם כפי שזה נעשה בפורום כיול כבר מזה כמה שנים.
אין לי שום דבר נגד רן, פשוט לא מסכים עם הגישה של all or nothing. אני חושב שיש ערך בכיול כזה או שלא הייתי מתעסק בזה.
לגבי קופונים, רעיון יפה ואפשר בהחלט לשקול אותו עם יבואנים אחרים בעתיד.
לגבי כיול של מקרן ופרסום המספרים, גם רעיון מעניין ובהחלט אפשרי לעשות זאת בעתיד.
אגב, אין שום מניעה שכל אחד שרוצה יפרסם את הנתונים שהוא ממליץ עליהם כפי שזה נעשה בפורום כיול כבר מזה כמה שנים.
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

עפר,
אתה לוקח כל דבר ברמה האישית.
אכן התלהבתי שיניב סיפר לי על כך (או המקור שלך בלשון אחר) פחות התלהבתי שקראתי שזה מבוצע לאחר שעה.
אין לי שום ביקורת שאתה זה שמבצע את הכיול. להפך, אני משוכנע שתשקיע בזה זמן ואנרגיה ראויים.
פשוט תלמד לקבל ביקורת.
רן
אתה לוקח כל דבר ברמה האישית.
אכן התלהבתי שיניב סיפר לי על כך (או המקור שלך בלשון אחר) פחות התלהבתי שקראתי שזה מבוצע לאחר שעה.
אין לי שום ביקורת שאתה זה שמבצע את הכיול. להפך, אני משוכנע שתשקיע בזה זמן ואנרגיה ראויים.
פשוט תלמד לקבל ביקורת.
רן