שרשור תגובות: MegaPixel - כל החדשות החמות בתחום הצילום, פברואר 2012

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #21 

עידו,

עכשיו הבנתי, השיקול של משקל וגודל לא היו פרמטר בגלל זה לא הבנתי את הצורך ב-F גדול יותר.

שכחת לענות לגבי נושא ה-RED מול D5Mark2.

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #22 

אה... אני לא חושב שיש פחד כזה - רוב האנשים שקנו 1 של ניקון לא ישתמשו בעדשות צד שלישי
...
זה אולי אחד הסיבות בבחירת החיישן, אבל הפחד הוא לא משימוש בעדשות צד שלישי, אלא שלא תעבור על הדרך לחברה מתחרה
וזה נכון במידה כזו או אחרת גם לסוני (אם כי פה סוני כן הבינה שאין ברירה ופתחה את המערכת לחברות נוספות כמו סיגמא וטמרון) וכנ"ל סמסונג. אבל בגדול אנחנו מסכימים שהמצלמה החדשה היא פשוט המשך חסר מראה של ה-K7/K5 וכו'.
...
שוב, הפחד פה זה לא עדשות צד שלישי..
סוני היחידה עם מספר מערכות שפונות לאותו קהל: (NEX-7 נחשבת אפילו מעל DSLR כניסה כמו A-35)

זה בגדול, כמובן שצריך גם להתחשב בעובדה שלקנוניקון המערכות DSLR שלהם הם החמאה והלחם וללכת בדרכה של סוני זה לא פשוט עבורם, העובדה שסוני משתמשים באותן עיניות אלקטרוניות ובמראות SLT גם מקלה על האינטגרציה שלהם בין NEX ל-A-mount

GH2-
היא צעצוע יחסית לRED וגם ל5D, אין ספק, זאת מצלמה של $790,
אבל היא מציאה יותר פונקציונליות ושליטה בוידאו מ5D

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
שם מלא: עידו_גנוט
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #23 

לעפר:
לא רק גודל ומשקל אלא בראש ובראש מחיר - 2400 דולר לניקון 70-200 מ"מ החדשה f/2.8 בארה"ב (אתה לא רוצה לדעת כמה בארץ). גם לצלמים מקצועיים זה כואב מאד בכיס. הטוקינה אני מקווה תעלה בערך חצי פלוס מינוס.

לא שכחתי:
עידו_גנוט כתב:. ה-RED עדיפה בהרבה ועולה בערך פי 5 :)
...

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

לפרוסטי:
לא בטוח שהבנתי - למה שמישהו יעבור לחברה מתחרה?

ה-NEX-7 אכן מתקדמת יותר מהרבה מהליין "הרפלקסי" של סוני אבל גם עולה בהתאם אז זה מסתדר להם טוב. אגב בקרוב מאד ביקורת על ה-A77 אצלנו - היא הייתה אצלי זמן רב ואני מקווה שבעקבותיה גם ביקורת על ה-NEX-7 אם ישפאר יספקו לנו בזמן ראוי.

פנסוניק יודעים את העבודה בוידאו ללא שום ספק - אבל לדעתי שוב - צלם רציני שרוצה רפלקס לוידאו יילך על ה-5D (למרות שאני חייב לומר שלכל המצלמות ה"רפלקסיות" יש מגבלות קשות מאד בוידאו ביחס למצלמות וידאו ייעודיות - זה אני אומר מנסיון - ראה ההתנסות שלנו עם ה-5D MKII בפוטוקינה בביקורת על ה-Beachtek DXA-SLR בשנה שעברה).

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

אגב עפר,
כאחד האנשים בעלי ההבנה המקיפה ביותר שאני מכיר בתחום הוידאו (גם אם מזוויות טיפה שונות) אני חושב שאתה מאד מאד תרצה לראות את ההשוואה הגדולה שעשתה חברת Zacuto בין מצלמות רפלקס למצלמות וידאו מקצועיות מבחינת איכות התמונה (זה פרויקט שהפקתו עלתה להערכתי בין מאות אלפי דולרים למליונים - בטח אם מחשיבים את כל הציוד שנתרם על ידי גורמים שונים ואת שעות העבודה של המתנדבים הרבים - עבדו עליו קרוב ל-100 איש).

הפרויקט הוא בשלושה חלקים (תמצא איזה שעה שהילדים הלכו לישון וצפה בזה - יש הרבה מה לספוג) אני חושב שאתה תמצא את זה מאד מעניין ומעשיר - הסרטונים בסוף כל אייטם אבל שווה אני חושב לקרוא גם מה שאנחנו כתבנו בכל אייטם:
1. Zacuto – הבדיקה הגדולה מצלמות רפלקס מול מצלמות קולנוע – חלק I (טווח דינאמי, חשיפת חסר וחשיפת יתר, כולל פירוט כל המצלמות המשתתפות בסדרה).
2. Zacuto – מצלמות רפלקס מול קולנוע – חלק II (רגישות וחדות תמונה).
3. Zacuto – מצלמות רפלקס מול קולנוע חלק III (צבע וארטיפקטים של תנועה).

אגב Zacuto הם חברים שלנו (המנכ"ל יהודי נצר למשפחה ספרדית שורשית) - עשינו איתם פרויקט לראש השנה לפני כמה חודשים (תלחץ על הלוגו שלהם בתחתית הרשימה באדום) - אחלה חברה.

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #26 

עידו_גנוט כתב:לפרוסטי:
לא בטוח שהבנתי - למה שמישהו יעבור לחברה מתחרה?
...
תראה, יכול להיות שהם מפחדים מקנבילזצייה בDSLR של עצמם, אבל אני מעריך שזה פחות מפחיד מהעובדה שברגע שקנון ימכרו מערכת שתתחרה מול ה-EOS שלהם אז הצלמים שיעברו אליה עלולים בתהליך גם לשקול גם מעבר למערכות אחרת, הרי אם כבר עוברים מערכת אז למה דווקא בחזרה לקנון? אולי מישהו יחליט לעבור לסוני\פוגי\פאנאסוניק\אולימפוס...
מחשבה זו, להערכתי מפחידה אותם יתר מסתם קנבילזציה של ליין DSLR

זה בכל אופן, הסבר שלי לעובדה שהם לא מפתחים מתחרה ישירה לNEX וM43
ע"פ נתוני מכירות ביפן, סך שוק מצלמות עם עדשות מתחלפות, המל"מ מגיעות לכלל 28% ועולות כל שנה על חשבון DSLR

ה-NEX-7 אכן מתקדמת יותר מהרבה מהליין "הרפלקסי" של סוני אבל גם עולה בהתאם אז זה מסתדר להם טוב. אגב בקרוב מאד ביקורת על ה-A77 אצלנו - היא הייתה אצלי זמן רב ואני מקווה שבעקבותיה גם ביקורת על ה-NEX-7 אם ישפאר יספקו לנו בזמן ראוי.
...
בוודאי שזה מסתדר, זה יסתדר גם לקנון, רק שיעשו משהו כזה :)
מה שהכי מעניין בסוני היא מפת הדרכים לעדשות NEX, גוף מעולה כגון NEX-7 כבר יש, רק חסרה לו אופטיקה איכותית וקטנה שתאפשר חבילה קומפקטית.
פנסוניק יודעים את העבודה בוידאו ללא שום ספק - אבל לדעתי שוב - צלם רציני שרוצה רפלקס לוידאו יילך על ה-5D (למרות שאני חייב לומר שלכל המצלמות ה"רפלקסיות" יש מגבלות קשות מאד בוידאו ביחס למצלמות וידאו ייעודיות - זה אני אומר מנסיון - ראה ההתנסות שלנו עם ה-5D MKII בפוטוקינה בביקורת על ה-Beachtek DXA-SLR בשנה שעברה).
...
[/quote]

לא תמיד,
אני מכיר צלמים בארץ שאחרי שנים עם 5D עברו לGH2 והם בשוק מההבדל באיכות...
אגב ישנם גם הבדלים מהותיים בתמונה - 5D MK2 מציעה שליטה גדולה יותר בעומק שדה, אז צריך להתאים את המצלמה לעבודה.

עידו_גנוט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

כלל אחד חשוב בקשר לשוק היפני - הוא לא דומה בכלום לשוק המערבי (לא באותה נקודת זמן לפחות). מה שהולך ביפן היום הוא מה (שאולי) תראה בארה"ב בעוד 3 שנים (וזה נכון לדעתי לסוגי המצלמות ופחות לצבעים למשל - האמריקנים מאד שמרנים. על ישראל אני בכלל לא מדבר פה זה שיא השיאים של השמרנות בנושא מותגי צילום). זה שביפן שוק החסרות מראה הוא כמעט 30 אחוז (אני זוכר נתונים שזה עבר את ה-30 אבל זה לא משנה) לא אומר כלום על מה שקורה בשאר העולם - בארה"ב זה פחות מ-15 (וכנראה גם פחות מ-10) ובאירופה זה קצת יותר טוב (בעיקר באנגליה אם אני זוכר נכון) אבל לא בהרבה. בארץ רוב מוחלט של הציבור לא יודע לדעתי בכלל על מה מדובר.

לגבי קנון - כאמור יוציאו להערכתנו בפוטוקינה משהו חסר מראה (אין לי בשלב זה שום נתונים שאני מוכן לשים עליהם את היד).

לגבי עדשות אצל סוני אתה 100% צודק. הבעיה העיקרית שלהם כרגע זה לא מצלמות אלא עדשות - טובות, מעניינות וקומפקטיות - אני מקווה שגם זה יגיע - אם לא מהם אז מסיגמא, טמרון וזייס.

אתה שוב חוזר לאיכות התמונה של ה-5D מול הפנסוניק. עזוב את זה - איכות תמונה היא לא הכל (ואני יכול לומר שאיכות התמונה שאנחנו קיבלנו בראיונות בפוטוקינה עם 5D הייתה בראייתי נפלאה). יש הרבה מאד בעיות אחרות של תפעול שכרגע אין להן פתרון לא אצל קנון ולא אצל פנסוניק ולא אצל אף אחד במצלמות סטילס לעומת וידאו - זמן סוללה, עבודה עם סאונד, ארגונומיה לאחיזה ממושכת ועוד - אלו בעיות בסיסיות שלא בטוח שיכולות להיפתר בכלל ובטח לא בקרוב.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7039
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #28 

תודה רבה על כתבה מאוד מעניינת וממצה.

אוהב את הדיונים שהתפתחו סביב הכתבה מאוד מקצועיים ועל רמה.

אהבתי לקרוא את הכתבה הזו ואת שלפניה מאמין שאוהב גם את הבאות בתור

יישר כח.

מקווב שהפינה תתמיד יותר מסרטים וזה....(מה איתם באמת??)

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #29 

עידו_גנוט כתב:
מוני על איזה 24 אתה מדבר? (היו יותר מידי דברים בכתבה כנראה :)).
...
שיטת הצילום של הסדרה 24 (לא הבנתי איך המצלמות מסתנכרנות בניהן ? )

ומה הייחודיות אל מול DSLR / וידאו אחרות ?

אחלה פינה תמשיך כך (Y) :D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #30 

מכיר את zacuto, הם מהראשונים שעשו גריפ לאייפון שסקרנו לפני כמה שנים. הבעיה שהם יקרים מאוד ובארץ הם בעיקר מתמקדים בשוק האולטרה מקצועי (הפקת סרטים וכו').

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #31 

עידו_גנוט כתב:אגב עפר,
כאחד האנשים בעלי ההבנה המקיפה ביותר שאני מכיר בתחום הוידאו (גם אם מזוויות טיפה שונות) אני חושב שאתה מאד מאד תרצה לראות את ההשוואה הגדולה שעשתה חברת Zacuto בין מצלמות רפלקס למצלמות וידאו מקצועיות מבחינת איכות התמונה (זה פרויקט שהפקתו עלתה להערכתי בין מאות אלפי דולרים למליונים - בטח אם מחשיבים את כל הציוד שנתרם על ידי גורמים שונים ואת שעות העבודה של המתנדבים הרבים - עבדו עליו קרוב ל-100 איש).

הפרויקט הוא בשלושה חלקים (תמצא איזה שעה שהילדים הלכו לישון וצפה בזה - יש הרבה מה לספוג) אני חושב שאתה תמצא את זה מאד מעניין ומעשיר - הסרטונים בסוף כל אייטם אבל שווה אני חושב לקרוא גם מה שאנחנו כתבנו בכל אייטם:
1. Zacuto – הבדיקה הגדולה מצלמות רפלקס מול מצלמות קולנוע – חלק I (טווח דינאמי, חשיפת חסר וחשיפת יתר, כולל פירוט כל המצלמות המשתתפות בסדרה).
2. Zacuto – מצלמות רפלקס מול קולנוע – חלק II (רגישות וחדות תמונה).
3. Zacuto – מצלמות רפלקס מול קולנוע חלק III (צבע וארטיפקטים של תנועה).

אגב Zacuto הם חברים שלנו (המנכ"ל יהודי נצר למשפחה ספרדית שורשית) - עשינו איתם פרויקט לראש השנה לפני כמה חודשים (תלחץ על הלוגו שלהם בתחתית הרשימה באדום) - אחלה חברה.
...
(Y) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”