הדברים שהוא עשה בחייו שרלוונטיים נאמרו ישירות: "התקבל בזכות הישגיו הספרותיים והעיתונאיים". אלה התחומים הרלוונטיים לקבלתו למסלול הלימודים. לא מצליח להבין מה לא ברור. כאמור, זה לא לביתו ולא למען הכלל וזה בכלל לא קשור למען מי זה. מדובר בהישגים אישיים.Lior_M כתב: אני לא חושב שהוא עשה דרך קיצור לפוליטיקה. ממש לא. הוא רק בתחילת הדרך הפוליטית שלו ..
לגבי העשיה, אני לא זה שהתבלבתי, כשאנשים אומרים שהוא עשה הרבה דברים בחייו אני מנסה להבין למה הם מתכוונים. כי כשמדובר בעשייה כפי שצייניתי צריך להיות לה הוכחות. בתחום החברתי יאיר לפיד לא עשה עדיין כלום. זה לא נאמר בגנותו, גם אני לא תרמתי כלום בתחום החברתי מעבר לחובותי הבסיסיות כאזרח. אני רק לא מבין מאיפה מגיעים משפטים כסגנון : "הוא עשה איזה דבר או שניים בחייו". יופי, אני בטוח שגם עליך אפשר להגיד את אותם הדברים ואולי אפילו יותר.
בתחום הספרותי-עיתונאי בהתיחס לתגובת המוסד האקדמי : "התקבל בזכות הישגיו הספרותיים והעיתונאיים" , הגיע הזמן פעם אחת ולתמיד להגיד את זה. זה שאתה כותב בעיתון לא הופך אותך לעיתונאי. יאיר לפיד הוא מגיש טלביזיה ופובליציסט מוצלח למדי. את זה אף אחד לא יקח ממנו. אבל הוא לא עונה על ההגדרה המילונית הקלאסית של "עיתונאי" ולכן לא יכולים להיות לו הישגים עיתונאיים.
למשל, על מיקי רוזנטל אפשר להגיד שיש לו הישגים עיתונאיים. על ענת פישביין אפשר להגיד שיש לה הישגים עיתונאיים....
זה שאתה כותב שהוא לא עיתונאי, זה פשוט טעות שלך בשימוש במילה "עיתונאי". "עיתונאי" זו מילה כללית למי שכותב בעיתון (או מדיה אחרת). פובליציסט הוא סוג של עיתונאי. כתב חוקר, כמו רוזנטל, זה סוג אחר של עתונאי.
אני ממש לא מצליח להבין מה אתה טוען פה.Lior_M כתב: לגבי ספריו, ללא ספק הוכח שהם פופולריים וחלקם אף זכו לביקורות לא רעות. אבל גם הספרים של עמוס עוז הם פופולריים וגם אלו של אתגר קרת הצליחו והרשימה ארוכה למדי.
לכן תגובת האוניברסיטה היא בעיני ריקה מתוכן ולא רלוונטית. יש לנו במדינה כמה סופרים שהשגיהם מוכחים. הם זכו בפרסים בארץ ובחו"ל....
מישהו אמר שלפיד הוא האדם היחיד עם הישגים ספרותיים? זה מה שמשתמע מדבריך.
אני מניח שאם האחרים שציינת ועוד רבים אחרים, גם היו פונים ללימודים גבוהים ללא תואר ראשון על סמך הישגיהם הספרותיים. הם היו מתקבלים בדיוק כמו לפיד.
הרי בכתבה ב"הארץ" עצמה, מצויין שעוד שני סופרים עלומים התקבלו השנה.