איך החדר שלכם ?
בשביל שאקוליזר יהיה מועיל, צריך אקוליזר פרמטרי דיגיטלי שעולה לא פחות מ 5000 דולר, כל דבר אחר לע מוסיף כלום מלבד עותים ורעש...
לגבי החדר שלי, זה סיפור כואב. החדר סבל מהד גדול יחסית וצליל בהיר וחוסר באסים מתחת ל 80 הרץ.
יום בהיר אחד החלטתי ללכת על רמונט שלם. ציפיתי את הקירות בשיכבת קיר גבס ממולה בצמר סלעים ואת קירות הגבס ציפיתי בשטיח עבה. התקנתי תיקרה אקוסטית ממולאת בחומר מבודד. והתקנתי פרקט עץ בריצפה. סהכ השקעה של 15 אלף שח.
והתוצאה? מחרידה! אמנם הפאס שופר משמעותית (עכשיו יש יותר מידי באס), אבל החדר סובל מבליעת יתר. יש ירידה משמעותית בתדרים הגבוהים, למעשה, תדרים מעל 8 קילו הרץ לבלעים לגמרי. זה אומר שכדי לשמוע צלילים גבוהים, חייבים להפנות את האוזניים לכוון הרמקולים.
יש לי רסיבר ימאה RXV2400 שמצויד ב RC, אבל הוא ממש לא מועיל. למעשה הוא רק מחמיר את המצב. כנראה בגלל הבליעה של החדר, המחשב של הרסיבר מפענח את הפרמטרים בצורה שגויה.
אני מקבל תוצה טובה יותר עי כנוון ידני.
לגבי החדר שלי, זה סיפור כואב. החדר סבל מהד גדול יחסית וצליל בהיר וחוסר באסים מתחת ל 80 הרץ.
יום בהיר אחד החלטתי ללכת על רמונט שלם. ציפיתי את הקירות בשיכבת קיר גבס ממולה בצמר סלעים ואת קירות הגבס ציפיתי בשטיח עבה. התקנתי תיקרה אקוסטית ממולאת בחומר מבודד. והתקנתי פרקט עץ בריצפה. סהכ השקעה של 15 אלף שח.
והתוצאה? מחרידה! אמנם הפאס שופר משמעותית (עכשיו יש יותר מידי באס), אבל החדר סובל מבליעת יתר. יש ירידה משמעותית בתדרים הגבוהים, למעשה, תדרים מעל 8 קילו הרץ לבלעים לגמרי. זה אומר שכדי לשמוע צלילים גבוהים, חייבים להפנות את האוזניים לכוון הרמקולים.
יש לי רסיבר ימאה RXV2400 שמצויד ב RC, אבל הוא ממש לא מועיל. למעשה הוא רק מחמיר את המצב. כנראה בגלל הבליעה של החדר, המחשב של הרסיבר מפענח את הפרמטרים בצורה שגויה.
אני מקבל תוצה טובה יותר עי כנוון ידני.
The more I see People the more like Pigs
אוי וי
סלח לי אדון ...
מאיפה הקביעה שרק אקולייזר פרמטרי במעל 5000 $ יעשה עבודה טובה וכל מה שיש מתחת לזה הוא בולשיט ורק מוסיף עיווטים ורעש
מה זה הקשקוש הזה (סלח לי שזה בוטה כל כך יצא) אבל הייתי חייב .
זה שהשקעת 15 K בחדר בשביל לשפר את האקוסטיקה מבלי להתייעץ או לדעת מה אתה עושה ....זה כבר בעיה אחרת .
אני יכול להוכיח לך בשניה אחת שאקולייזר לאו דווקא פרמטרי או אחר ב 2500 שח לא מעוות ולא עושה שום דבר לסאונד ...אם לא רוצים שיעשה .
יש לי נסיום של שנים בתחום האולפנים אקולייזרים וכדומה .. ולא תמיד השתמשתי במוצרים של פוקוסרייט או דומים בעשרות אלפי שקלים ...
תאמין לי שאם כל אחד היה טיפה חושב מתיעעץ ולומד קצת כולם היו יכולים לחיות עם סאונד סביר ומעלה בבית מבלי להשקיע יותר מידי כסף
לפעמים אין ברירה אבל לא חבל שאחרי שמשקיעים מסתבר שזה חרטא ?
סלח לי אדון ...
מאיפה הקביעה שרק אקולייזר פרמטרי במעל 5000 $ יעשה עבודה טובה וכל מה שיש מתחת לזה הוא בולשיט ורק מוסיף עיווטים ורעש
מה זה הקשקוש הזה (סלח לי שזה בוטה כל כך יצא) אבל הייתי חייב .
זה שהשקעת 15 K בחדר בשביל לשפר את האקוסטיקה מבלי להתייעץ או לדעת מה אתה עושה ....זה כבר בעיה אחרת .
אני יכול להוכיח לך בשניה אחת שאקולייזר לאו דווקא פרמטרי או אחר ב 2500 שח לא מעוות ולא עושה שום דבר לסאונד ...אם לא רוצים שיעשה .
יש לי נסיום של שנים בתחום האולפנים אקולייזרים וכדומה .. ולא תמיד השתמשתי במוצרים של פוקוסרייט או דומים בעשרות אלפי שקלים ...
תאמין לי שאם כל אחד היה טיפה חושב מתיעעץ ולומד קצת כולם היו יכולים לחיות עם סאונד סביר ומעלה בבית מבלי להשקיע יותר מידי כסף
לפעמים אין ברירה אבל לא חבל שאחרי שמשקיעים מסתבר שזה חרטא ?
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
על איזה אקוליזר אתה מדבר? ואיך בדיוק אפשר לחבר אקוליזר אנלוגי לרסיבר קולנוע ביתי? אם רוב המקורות מחוברים דיגיטלית ושלא נדבר על העובדה שמרבית מהמקורות היום הם רב ערוצים ולא סטריאו.
כל סוג של פרוססינג מיותר רק פוגע באיכות הסאונד. האקוליזרים היעילים הם אלה שכבר מובנים ברסיבר ובתנאי שזה אקוליזר רב ערוצי.
ובכלל, היכן אתה יכול לקנות היום אקוליזר? המכשיר הזה נעלם מאז ימי מערכות הסטריאו המביכות משנות השמונים
כל סוג של פרוססינג מיותר רק פוגע באיכות הסאונד. האקוליזרים היעילים הם אלה שכבר מובנים ברסיבר ובתנאי שזה אקוליזר רב ערוצי.
ובכלל, היכן אתה יכול לקנות היום אקוליזר? המכשיר הזה נעלם מאז ימי מערכות הסטריאו המביכות משנות השמונים
מי דיבר על אקולייזרים לא דיגטאלים ? מאיפה הקביעה שהאקולייזרים אשר מובנים בתוך הרסיברים הם הטובים ביותר
לדעתי דווקא ההפך ...לדעתי כל מכשיר צריך לדעת לעשות דבר או שניים ברגע "שמשכללים" יותר ככה הוא בעייתי יותר וטהסיגנל עובר ביותר שיט בפנים .
יש אקולייזרים דיגטאלים שגם נותנים לך את האופציה לחבר דיגטאלי (אופטי)
בקשר לרב ערוצי אני מצטער ...אני "עובד" רק סטראו.
בקשר להיכן אפשר לקנות אקוליזרים היום ...עדיין אפשר לקנות את האנלוגים יש כמה שמסתובבים בחנויות בארץ .
יש המון יד שניה (אפילו לי יש אחד ששוכב בארון) .
ועל דיגטאלים אין כבר על מה לדבר טלפון אחד ו 2500 שח יש לך מכשיר בבית שעושה פלאים לרבות גם רום קורקשיין אוטומאטי .
בקרוב כתבה רחבה עליו .
לדעתי דווקא ההפך ...לדעתי כל מכשיר צריך לדעת לעשות דבר או שניים ברגע "שמשכללים" יותר ככה הוא בעייתי יותר וטהסיגנל עובר ביותר שיט בפנים .
יש אקולייזרים דיגטאלים שגם נותנים לך את האופציה לחבר דיגטאלי (אופטי)
בקשר לרב ערוצי אני מצטער ...אני "עובד" רק סטראו.
בקשר להיכן אפשר לקנות אקוליזרים היום ...עדיין אפשר לקנות את האנלוגים יש כמה שמסתובבים בחנויות בארץ .
יש המון יד שניה (אפילו לי יש אחד ששוכב בארון) .
ועל דיגטאלים אין כבר על מה לדבר טלפון אחד ו 2500 שח יש לך מכשיר בבית שעושה פלאים לרבות גם רום קורקשיין אוטומאטי .
בקרוב כתבה רחבה עליו .
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמה דברים:
אביעד,
בעיות של PHASE הן מובנות מעצם היותו של CROSS OVER ברמקול.
מי יותר ומי פחות אבל כולל גורמים לעיוותי מופע.
אני מסכים איתך שכנראה הבהרינגר הוא הדבר הקרוב ביותר ל-RC שניתן להשיג מבלי לעלות לפי 5 בערך מהעלות בשביל RC מלא (כמו ה-TACT).
EB2000,
לצערי, אתה שבוי בהרבה מאוד קונספציות שגויות.
אני מציע לך לקרוא קצת על המוצר שאביעד מדבר עליו, שבקרוב הוא גם יכתוב ביקורת וסקירה רחבה.
המוצר הוא: DEQ2490 של חברת בהרינגר.
אביעד,
בעיות של PHASE הן מובנות מעצם היותו של CROSS OVER ברמקול.
מי יותר ומי פחות אבל כולל גורמים לעיוותי מופע.
אני מסכים איתך שכנראה הבהרינגר הוא הדבר הקרוב ביותר ל-RC שניתן להשיג מבלי לעלות לפי 5 בערך מהעלות בשביל RC מלא (כמו ה-TACT).
EB2000,
לצערי, אתה שבוי בהרבה מאוד קונספציות שגויות.
אני מציע לך לקרוא קצת על המוצר שאביעד מדבר עליו, שבקרוב הוא גם יכתוב ביקורת וסקירה רחבה.
המוצר הוא: DEQ2490 של חברת בהרינגר.
שוב זה אולי מכשיר איכותי, אבל הוא לא נועד לשימוש ביתי אלא ל DJ או לאולפנים סמי-מיקצועים. ושנית הוא לא ממש פרקטי לשימוש בקןלנוע ביתי.
איך בדיוק אפשר לחבר אותו לרסיבר? אין דבר כזה LOOP MONITOR ב SPDIF ובכלל מודובר באקוליזר סטריאו ולא רב ערוצי (מה הטעם בלשפר את הסאונד רק ברמקולים הקידמיים? ומה אם האות הוא סטריאו, אבל 192/24 ?
בקיצור, יתכן שהוא מכשיר מצויין בשביל חדר לשמיעת מוסיקה בלבד עם קומפקט דיסק ומגבר סטריאו עם כניסת SPDIF שתומכת ב 24/96....? לי הוא לא ממש יתאים.
תאר לך את המכשיר הבא:
- אקוליזר דיגיטלי פרמטרי עם 7 ערוצים שונים (L,R, SL,RS...) בעל מספר רב של כניסות דיגיטליות עם תמיכה מלאה בכל פורמט רב ערוצי
-המכשיר מגיעה עם שלט וניתן לבחור בין כל הכניסות
-המכשיר מזהה את האות הדיגיטלי בכניסה (PCM, MPEG. DTS או DD).
-המכשיר מפענח את האות ומפריד אותו ל כל הערוצים בנפרד
-המכשיר מאפשר ביצוע EQ פרוססינג לכל ערוץ בנפרד
-כל הערוצים המעובדים מקודדים חזרה לאות המקורי שהיה בכניסה
-האות מוצא מיציאה דיגיטלית שמתחברת לרסיבר.
זה מכשיר שיכול להיות מאד שימושי. חבל שהוא לא קיים...
איך בדיוק אפשר לחבר אותו לרסיבר? אין דבר כזה LOOP MONITOR ב SPDIF ובכלל מודובר באקוליזר סטריאו ולא רב ערוצי (מה הטעם בלשפר את הסאונד רק ברמקולים הקידמיים? ומה אם האות הוא סטריאו, אבל 192/24 ?
בקיצור, יתכן שהוא מכשיר מצויין בשביל חדר לשמיעת מוסיקה בלבד עם קומפקט דיסק ומגבר סטריאו עם כניסת SPDIF שתומכת ב 24/96....? לי הוא לא ממש יתאים.
תאר לך את המכשיר הבא:
- אקוליזר דיגיטלי פרמטרי עם 7 ערוצים שונים (L,R, SL,RS...) בעל מספר רב של כניסות דיגיטליות עם תמיכה מלאה בכל פורמט רב ערוצי
-המכשיר מגיעה עם שלט וניתן לבחור בין כל הכניסות
-המכשיר מזהה את האות הדיגיטלי בכניסה (PCM, MPEG. DTS או DD).
-המכשיר מפענח את האות ומפריד אותו ל כל הערוצים בנפרד
-המכשיר מאפשר ביצוע EQ פרוססינג לכל ערוץ בנפרד
-כל הערוצים המעובדים מקודדים חזרה לאות המקורי שהיה בכניסה
-האות מוצא מיציאה דיגיטלית שמתחברת לרסיבר.
זה מכשיר שיכול להיות מאד שימושי. חבל שהוא לא קיים...
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
WOW לא ידעתי. ממש מדהים. אבל 55 אלף שקל? במחיר הזה עדיף פרוססור של לקסיקון + יחידות הגברה חיצוניות...
מענין אם הם הצליחו למכור יותר מ 10 יחידות כאלה...
מענין אם הם הצליחו למכור יותר מ 10 יחידות כאלה...
נערך לאחרונה על ידי EB1000 ב 09/05/2005 2:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
MartinHSabag כתב:אני חושב שתסכימו איתי שלחדר חשיבות מכרעת בתוצאה הסופית של מה שמגיע אל אוזנינו.
מה שחשוב זה מה שמגיע אל המוח ולא אל האזניים. ומכיוון שאצלי האזניים חלשות ביותר אז לא חשוב מה יהיה בדרך אל האזניים כי למוח תמיד תגיע איכות נמוכה.
...
אין לי תשובות וכל התקוות הלכו להן לכל הרוחות.