קנון G1X: יורשת לG12 עם חיישן של 600D, התשובה של קנון למצלמות ללא מראה

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6049
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #21 

כן.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #22 

איתי_הגיתי כתב: זה צמצם קבוע, ליגה אחרת של מוצרים, לא על זה דיברתי, אבל מעניין.
...
מה שהופך את העדשה לכבדה ויקרה הוא לא הצמצם הקבוע, אלא העובדה שבצד הארוך הצמצם הוא 2.0. אם העדשה של ה-G1X הייתה עם צמצם 5.8 קבוע היא הייתה בדיוק באותו גודל. בשביל לתת צמצם 2.0 בצד הרחב עם פשרה בצד הטלה וכיסוי של חיישן בגודל הזה תצטרך להכפיל בערך את גודל העדשה ולהוסיף מאות גרמים למשקל, ותקבל צמצם 4.5 בערך בצד הארוך. יש עדשות כאלה עבור חיישני 43, הן שוקלות יותר מחצי קילו ועולות פי כמה מעדשות הקיט.

נראה לך שבמקום מצלמה שנכנסת לכיס מעיל, שוקלת 500 גרם ועולה $800 קנון היו מצליחים יותר אם היו משחררים מצלמה עם נפח של DSLR + עדשת זום (כלומר קיט שלא נכנס לשום כיס), משקל כולל של לפחות 900 גרם ומחיר של לפחות $1300? אני חושב שדבר כזה לא היה נותן להם שום יתרון בשוק בהשוואה למה שכבר יש להם עם ליין ה-DSLR שלהם. לעומת זאת, ה-G1X נותנת פתרון ששום מצלמה אחרת לא נותנת - חיישן של DSLR, זום מיוצב X4 עם צד רחב סביר (28 מ"מ) וצמצם 2.8 בצד הרחב (טוב יותר מכל עדשות הקיט לפורמט 43), מסך מפרקי, עינית מובנה, גודל ומשקל קרובים יותר למצלמות קומפקטיות רציניות מאשר ל-DSLR.‏ כל זה במחיר של מצלמת DSLR בסיסית (כמו קנון 600D) עם עדשת קיט.

תסתכל על התמונה המצורפת - מה נראה לך עדיף למי שרוצה איכות צילום של DSLR ויתרונות של קומפקטית - EOS 600D עם עדשת קיט (משמאל) או G1X עם עדשה וורסטילית יותר (מימין)? המחיר זהה.
לעדשה מתקפלת, כמו שיש בללא מראה ובקנון הזו אי אפשר לתת זום צמצם עם קבוע, מהסיבה הפשוטה שזה
לא ממש מתקפל, שוקל טונה ועולה כמו חצי אוטו.
...
אפשר, אבל הצמצם הקבוע יהיה סגור. אני מעדיף 2.8-5.8 משתנה על פני 5.8 קבוע. כנ"ל לגבי 2.8-4.0 על פני 4.0 קבוע.

אי אפשר לקבל את מה שאתה רוצה מבלי פשרה גדולה במחיר, במשקל ובמימדים. אני בהחלט חושב שקנון עשו כאן את כל הפשרות הנכונות עבור שוק היעד, מלבד אולי האפשרות לעדשות מתחלפות.

באופן אישי הייתי מעדיף עדשת 24-70 על פני 28-112, אבל סביר להניח שהם היו מוכרים פחות מצלמות.

Frosti7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #23 

בכל פורום ישנו cmmm משלו

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #24 

?

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #25 

boren כתב:
איתי_הגיתי כתב: זה צמצם קבוע, ליגה אחרת של מוצרים, לא על זה דיברתי, אבל מעניין.
...
מה שהופך את העדשה לכבדה ויקרה הוא לא הצמצם הקבוע, אלא העובדה שבצד הארוך הצמצם הוא 2.0. אם העדשה של ה-G1X הייתה עם צמצם 5.8 קבוע היא הייתה בדיוק באותו גודל. בשביל לתת צמצם 2.0 בצד הרחב עם פשרה בצד הטלה וכיסוי של חיישן בגודל הזה תצטרך להכפיל בערך את גודל העדשה ולהוסיף מאות גרמים למשקל, ותקבל צמצם 4.5 בערך בצד הארוך. יש עדשות כאלה עבור חיישני 43, הן שוקלות יותר מחצי קילו ועולות פי כמה מעדשות הקיט.

נראה לך שבמקום מצלמה שנכנסת לכיס מעיל, שוקלת 500 גרם ועולה $800 קנון היו מצליחים יותר אם היו משחררים מצלמה עם נפח של DSLR + עדשת זום (כלומר קיט שלא נכנס לשום כיס), משקל כולל של לפחות 900 גרם ומחיר של לפחות $1300? אני חושב שדבר כזה לא היה נותן להם שום יתרון בשוק בהשוואה למה שכבר יש להם עם ליין ה-DSLR שלהם. לעומת זאת, ה-G1X נותנת פתרון ששום מצלמה אחרת לא נותנת - חיישן של DSLR, זום מיוצב X4 עם צד רחב סביר (28 מ"מ) וצמצם 2.8 בצד הרחב (טוב יותר מכל עדשות הקיט לפורמט 43), מסך מפרקי, עינית מובנה, גודל ומשקל קרובים יותר למצלמות קומפקטיות רציניות מאשר ל-DSLR.‏ כל זה במחיר של מצלמת DSLR בסיסית (כמו קנון 600D) עם עדשת קיט.

תסתכל על התמונה המצורפת - מה נראה לך עדיף למי שרוצה איכות צילום של DSLR ויתרונות של קומפקטית - EOS 600D עם עדשת קיט (משמאל) או G1X עם עדשה וורסטילית יותר (מימין)? המחיר זהה.
לעדשה מתקפלת, כמו שיש בללא מראה ובקנון הזו אי אפשר לתת זום צמצם עם קבוע, מהסיבה הפשוטה שזה
לא ממש מתקפל, שוקל טונה ועולה כמו חצי אוטו.
...
אפשר, אבל הצמצם הקבוע יהיה סגור. אני מעדיף 2.8-5.8 משתנה על פני 5.8 קבוע. כנ"ל לגבי 2.8-4.0 על פני 4.0 קבוע.

אי אפשר לקבל את מה שאתה רוצה מבלי פשרה גדולה במחיר, במשקל ובמימדים. אני בהחלט חושב שקנון עשו כאן את כל הפשרות הנכונות עבור שוק היעד, מלבד אולי האפשרות לעדשות מתחלפות.

באופן אישי הייתי מעדיף עדשת 24-70 על פני 28-112, אבל סביר להניח שהם היו מוכרים פחות מצלמות.
...
אתה מתפרץ לדלת פתוחה... אני בעד קומפקטיות איכותיות.
http://www.dtown.co.il/articles/1524.html
http://www.dtown.co.il/articles/1678.html
http://www.dtown.co.il/articles/1118.html

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

Frosti7 כתב:בכל פורום ישנו cmmm משלו
...
למי החץ הזה מופנה?

Frosti7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #27 

איתי_הגיתי כתב:
Frosti7 כתב:בכל פורום ישנו cmmm משלו
...
למי החץ הזה מופנה?
...
אם לא הבנת אז לא משנה :)
אם תרצה למכור את הom1 עם ה50 1,4 תחשוב עליי :)

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

המד אור לא הכי תקין, ככה שאני לא יכול למכור אותה...
ואת העדשה הזו לא אמכור לעולם. (רק אם אמצא 50 1.2).
ומה שאני באמת צריך זה OM2, שהיתה לי ואני צריך שוב.

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”