המחסור בדיסקים קשיחים - עד מתי :@
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4872
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אתה רוצה הערכה מדוייקת?
בדיוק לפני שנה קניתי שלושה כוננים של 1 טרה HDS721010CLA332 -Hitachi דרך אתר ידוע, בעלות של 286 ש"ח ליחידה.
היום הם נמכרים ב 520 ש"ח ליחידה, אם תקח ירידת ערך שנתית לכוננים מדגם יוצא,
תגיע בקלות לכך שהיום הם אמורים לעלות בסביבות ה- 200 ש"ח ליחידה.
מה שמקרב את מחירם לפי 3 ממה שאמור היה להיות.
בדיוק לפני שנה קניתי שלושה כוננים של 1 טרה HDS721010CLA332 -Hitachi דרך אתר ידוע, בעלות של 286 ש"ח ליחידה.
מה שמקרב את מחירם לפי 3 ממה שאמור היה להיות.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אתה צריך לקחת בחשבון שההפרש במחיר (וכנראה שגם בעלות היצור) בין הנפחים השונים הוא לא משמעותי והעליה היא פחות או יותר אחידה לכל הנפחים השונים, לכן אם עושים חשבון באחוזים אז יוצא שככל שנפח הכונן קטן כך העלייה משמעותית יותר. אם תבדוק כונן 2TB אתה תראה שהעליה היא הרבה פחות משמעותית ואם תבדוק כונן 500GB תראה שהעליה היא כמעט מטאורית.ufffnick כתב:אתה רוצה הערכה מדוייקת?
מה שמקרב את מחירם לפי 3 ממה שאמור היה להיות....
אל תשכחו שסמסונג ירדה מהבמה של יצור הדיסקים. היא כבר לא רלוונטית.
כל איזכור למוצרים שלהם או לשרות מפנה לסיגייט.
אינני יודע אם המכירה לסיגייט כוללת גם את המפעל עצמו, אך אם אכן כך, סיגייט קיבלה כאן מרווח נשימה גדול מאוד, שאולי יוריד מחירים מהר מהצפוי.
כל איזכור למוצרים שלהם או לשרות מפנה לסיגייט.
אינני יודע אם המכירה לסיגייט כוללת גם את המפעל עצמו, אך אם אכן כך, סיגייט קיבלה כאן מרווח נשימה גדול מאוד, שאולי יוריד מחירים מהר מהצפוי.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73268
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
הנה פיסת מידע שהרבה מכם פה לא יודעים ושאולי תעזור לכם להבין למה כולם העלו מחירים. בשיטפונות שהיו בתאילנד לא נפגעו רק מפעלי ייצור של WD אלא גם מפעלי ייצור של חברה שיצרה רכיבים לדיסקים קשיחים לשאר החברות ולכן אצל כל החברות מאז ועד עכשיו יש מחסור בחלקים לייצור דיסקים בצורה מספקת. אין פה שום עיניין של תיאומים, מונופולים ושאר תיאוריות קונספירציה. ד"א - הצפי לחזרה למחיר הקודם היא לא לפני סוף השנה הנוכחית, הצפי לסיום המחסור המיידי הוא לא לפני מרץ, כך שהמחירים יתחילו אולי להתייצב אפשהו בין מרץ לסוף השנה, ויש הערכות שאולי אפילו עד אפשהו בשנה הבאה.
http://www.firstpost.com/tech/hard-disk ... 40412.html
http://www.firstpost.com/tech/hard-disk ... 40412.html
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אני לא רואה את זה נגרר עד 2013, לדעתי תוך חצי שנה נוכל לראות רמת מחיר קרובה למה שהיה לפני המשבר ולקראת סוף השנה המחיר כבר יהיה נמוך יותר. לא לשכוח שגם הפיתוח לא נפסק ובנתיים נראה עוד ועוד כוננים בנפחים של 3TB ו4TB.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
ומה שנותר לעשות זה למחוק סרטים לא טובים על מנת שיתפנה מקום לסרטים טובים יותר עד לירידת המחירים.
ואני מסכים שהמחיר לא עלה פי שלוש אלא "רק" הכפיל את עצמו
נחמה פורטה
ואני מסכים שהמחיר לא עלה פי שלוש אלא "רק" הכפיל את עצמו
נחמה פורטה
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אנחנו מתלוננים על חוסר נפח איחסון ,מסכנים אלו שמת להם הHDD ועכשיו צריכים לקנות חדש .. 
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
לי יש בעיה אחרת: הלך לי דיסק 750GB של סיגייט עם אחריות לעוד שנתיים (נקנה לפני 3 שנים) באתי לחנות להחליף ואמרו לי שאם אני נותן את הHDD הזה להחלפה סביר שהיבואן לא יחליף ויתן זיכוי של 20-40$ שנראה מגוחח אני עכשיו פעם בשבועיים דוגם אותם כי הHDD המת יושב אצלי בקופסא בצד.
סיוט.
ההארד דיסק שלי דורש פירמוט ואני חייב לגבות את כל המידע שעליו (2TB). הבעיה היא שאין לי מספיק מקום במחשבים האחרים ובכונן החיצוני שלי בשביל לגבות הכל...עכשיו אני חייב לקנות עוד הארד דיסק חיצוני בשביל זה והמחירים פשוט לא נורמליים...לחכות אם זה כבר אי אפשר, בכל זאת כמה אפשר בלי HTPC
ואין ברירה מלקנות כונן חיצוני של איזה 1TB...במחירים לא שפויים
ההארד דיסק שלי דורש פירמוט ואני חייב לגבות את כל המידע שעליו (2TB). הבעיה היא שאין לי מספיק מקום במחשבים האחרים ובכונן החיצוני שלי בשביל לגבות הכל...עכשיו אני חייב לקנות עוד הארד דיסק חיצוני בשביל זה והמחירים פשוט לא נורמליים...לחכות אם זה כבר אי אפשר, בכל זאת כמה אפשר בלי HTPC
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
בוודאי, זה כמו לקנות מעבד אינטל עם "אחריות לכל החיים" עכשיו נשרף לך ה 486, תבוא אליהם ומה אתה מצפהsingera
מותר להם?...
לקבל? אין יותר במלאי לא מיצרים יותר, יתנו לך זיכוי.
נ.ב.
גם דיסקים 750GB לא מייצרים יותר, אז אני לא יודע למה אתה מחכה...
750GB הינו דיסק גדול ומודרני (להזכירכם הדיסק הקטן ביותר שניתן לקנות היום ב3.5 זה 500GB זה איננו מקרה קיצוני של החזרת מעבד 486 או לחילופין מעבד פנטיום 4 2600.
שלחתי אותו להחלפה דרך אתר היצרן היום בבוקר (נק' איסוף יש בUPS נתב"ג).
שלחתי אותו להחלפה דרך אתר היצרן היום בבוקר (נק' איסוף יש בUPS נתב"ג).
"אחריות לכל החיים" הכוונה אחריות כל עוד מיוצר הדגם הזה ולא כל אתה חי...kaplaey2 כתב:בוודאי, זה כמו לקנות מעבד אינטל עם "אחריות לכל החיים" עכשיו נשרף לך ה 486, תבוא אליהם ומה אתה מצפהsingera
מותר להם?...
לקבל? אין יותר במלאי לא מיצרים יותר, יתנו לך זיכוי.
נ.ב.
גם דיסקים 750GB לא מייצרים יותר, אז אני לא יודע למה אתה מחכה......
וזה מה שאתה רואה בפירסומים.
אגב אינטל לא נתנה אחריות לכל החיים. איסטרוניקס היא שהתחייבה לתת את האחריות או דגם מתקדם יותר.
http://www.techno.co.il/community/viewtopic.php?t=5593
צחוק הגורל!
כשפתחתי את השרשור הזה לפני מספר ימים, חשבתי שהמצב קשה... לא ידעתי שהגרוע יותר מכל עוד לפני....!!!
עד עכשיו, מאז פריצת "משבר" מחסור הדיסקים הקשיחים, הייתי עסוק בעיקר במחיקת ריפים מלאים של בלוריי (40-50 ג'יגה לסרט), על מנת לפנות מקום לעוד כמה mkv שהורדתי. לפחות כך הרגשתי שאני ממשיך לנצל את 3 מנויי הפרימיום שיש לי באתרי ההורדות...
בשלב מסויים, הפסקתי פשוט להוריד, והתחלתי לנייד ג'יגה לפה וג'יגה לשם, על פני 15 טרה אחסון של כוננים, ואפילו על כמה דיסקים ישנים של 80-160 ג'יגה, שעד עכשיו היו זרוקים מאובקים בפינה. אפילו מקום פנוי לחלץ את קבצי ה- RAR כבר לא נשאר.
חשבתי שאוכל להמשיך לחיות עם זה, עד סיום המשבר (שבינתיים לא ממש נראה באופק), תוך שמידי פעם אוכל גם למחוק סרט כזה או אחר, שצפיתי בו ולא היה לטעמי.
אולם כאמור, רצה הגורל אחרת, ואתמול נדפק לי גם המחשב הנייד (מערכת ההפעלה). כל הנסיון לשחזור והעלאת מערכת ההפעלה-העלו חרס. האפשרות היחידה שנותרה לצערי- היא לנסות לבצע שחזור להגדרות יצרן (אמור לשחזר ביט לביט את המחשב למצב יציאתו מהמפעל).
את המחשב עצמו הצלחתי להעלות בעזרת "לינוקס לייב" דרך usb, אבל... מאיפה לעזאזל אני משיג עכשיו דיסק קשיח כדי לגבות אליו את כל החומר מהנייד???
אני כבר מתחיל להרים ידיים...
כשפתחתי את השרשור הזה לפני מספר ימים, חשבתי שהמצב קשה... לא ידעתי שהגרוע יותר מכל עוד לפני....!!!
עד עכשיו, מאז פריצת "משבר" מחסור הדיסקים הקשיחים, הייתי עסוק בעיקר במחיקת ריפים מלאים של בלוריי (40-50 ג'יגה לסרט), על מנת לפנות מקום לעוד כמה mkv שהורדתי. לפחות כך הרגשתי שאני ממשיך לנצל את 3 מנויי הפרימיום שיש לי באתרי ההורדות...
בשלב מסויים, הפסקתי פשוט להוריד, והתחלתי לנייד ג'יגה לפה וג'יגה לשם, על פני 15 טרה אחסון של כוננים, ואפילו על כמה דיסקים ישנים של 80-160 ג'יגה, שעד עכשיו היו זרוקים מאובקים בפינה. אפילו מקום פנוי לחלץ את קבצי ה- RAR כבר לא נשאר.
חשבתי שאוכל להמשיך לחיות עם זה, עד סיום המשבר (שבינתיים לא ממש נראה באופק), תוך שמידי פעם אוכל גם למחוק סרט כזה או אחר, שצפיתי בו ולא היה לטעמי.
אולם כאמור, רצה הגורל אחרת, ואתמול נדפק לי גם המחשב הנייד (מערכת ההפעלה). כל הנסיון לשחזור והעלאת מערכת ההפעלה-העלו חרס. האפשרות היחידה שנותרה לצערי- היא לנסות לבצע שחזור להגדרות יצרן (אמור לשחזר ביט לביט את המחשב למצב יציאתו מהמפעל).
את המחשב עצמו הצלחתי להעלות בעזרת "לינוקס לייב" דרך usb, אבל... מאיפה לעזאזל אני משיג עכשיו דיסק קשיח כדי לגבות אליו את כל החומר מהנייד???
אני כבר מתחיל להרים ידיים...