שתהיה לי בריא. זה אלבום מופת שנלמד באוניברסיטאות, אלבום עם אמירה ! אלבום מצמרר (comfortably numb). מה לעשות תמיד יהיו אנשים שיחשבו שמדונה זה איכות ופינק פלויד זה שעמוםGolan38 כתב:The wallsam22 כתב:אגב,
מענין אותי
מה קנית בדיוק?
חוץ מדארק סייד, שאגב שבמאמרים על ניתוח מוזיקלי הושווה לא פעם לגדולות שביצירות הקלסיות.
מה עוד שמעת?...
שגם הוא אלבום משעמם חוץ משיר או 2. מעבר לזה אין שם כלום...
מישהוא יכול להסביר לי למה פינק פלויד נחשבת ללהקה איכותית?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6603
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
ותמיד יהיה פלצנים שיחשבו לאהוב את פינק פלויד יעשה אותם איכותיים, וכן מדונה הרבה יותר מעניינית.ride כתב:שתהיה לי בריא. זה אלבום מופת שנלמד באוניברסיטאות, אלבום עם אמירה ! אלבום מצמרר (comfortably numb). מה לעשות תמיד יהיו אנשים שיחשבו שמדונה זה איכות ופינק פלויד זה שעמוםGolan38 כתב:The wallsam22 כתב:אגב,
מענין אותי
מה קנית בדיוק?
חוץ מדארק סייד, שאגב שבמאמרים על ניתוח מוזיקלי הושווה לא פעם לגדולות שביצירות הקלסיות.
מה עוד שמעת?...
שגם הוא אלבום משעמם חוץ משיר או 2. מעבר לזה אין שם כלום......
אז בוא תגיד לי איזו אמירה יש באלבום הזה?
ממש לא... בסך הכל שאלתי מה הופך אותם לאיכותיים ומעיינים כי אני לא מצאתי שם כלום. בינתיים אף אחד לא ענה לי תשובה עניינית. הם מכרו הרבה או זו יצירה קלאסית עדיין לא עונה על השאלה מה מיוחד בהם? אני באמת חושב שהם *** של להקה, משעממים מוסיקלית ולירית, לא מצאתי שום תוכן או אמירה אמיתי בהם, ואולי מישהוא יאיר את עיניי... ואני באמת סקרן. לא יודע אולי על סמים אני אמצא בהם משהוא 
אגב אמירה- לגבריאל בלחסן יש אמירה אחרי מה שהוא עבר
לג'ון לנון יש אמירה בשירים
אגב מדונה אם כבר הזכרת - לא חושב שלמישהוא מהפינק פלויד היה האומץ לעזוב את הבית בגיל 16 ולברוח לניו יורק עם 50 דולר בידיעה שהוא הולך לכבוש את העולם לא משנה מה יהיה. זו אמירה וזו תעוזה, לא חבורה של פלצנים שמפוצצים בסמים ואין להם אפילו מושג על מה הם שרים... אם אמירה שמגיע ממקום כזה נחשבת לאיכות- אני מעדיף את הלא איכותי
אגב אמירה- לגבריאל בלחסן יש אמירה אחרי מה שהוא עבר
לג'ון לנון יש אמירה בשירים
אגב מדונה אם כבר הזכרת - לא חושב שלמישהוא מהפינק פלויד היה האומץ לעזוב את הבית בגיל 16 ולברוח לניו יורק עם 50 דולר בידיעה שהוא הולך לכבוש את העולם לא משנה מה יהיה. זו אמירה וזו תעוזה, לא חבורה של פלצנים שמפוצצים בסמים ואין להם אפילו מושג על מה הם שרים... אם אמירה שמגיע ממקום כזה נחשבת לאיכות- אני מעדיף את הלא איכותי
נערך לאחרונה על ידי Golan38 ב 04/01/2012 22:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
לפינק פלויד נחשפתי, כמו הרבה אחרים, באלבום האלמותי שלהם 'החומה'.. זה נעשה בתקופה שבא היייתי בגיל הטיפש עשרה. כמובן שמה שהכניס את רובנו לעולם הזה היה השיר בעל המילים We don't need no education מהאלבום (Another Brick in the Wall - Part 2) שנכנס בגיל ההוא ל DNA שלנו, גם אם לא רצינו את זה (כמובן שהוא לא השיר הטוב באלבום שת'אמת בכלל אי אפשר להתייחס אליו כאוסף של שירים אלא כיצירה אחת רציפה). אז כן, החומה לא ממש מייצגת את אלבומי הלהקה והיצירה שייכת לרוג'ר ווטרס עוד יותר ממה שהיא שייכת לפינק פלויד והיא בטח לא הטובה ביצירות הלהקה. אבל זה האלבום שהכניס אותי לעולם שלהם. את הצד האפל ה-ג-א-ו-נ-י היה לי הרבה יותר קשה לעקל. לדעתי זה בגלל שבגיל ההוא, אין לך יכולת לתת ליצירה להתחלחל. חודשים פימפמתי אותו בקלטות בטייפ ברכב אבל איך שהוא זה פשוט לא נתפס. רק אחרי מספר שנים (אם אני זוכר נכון זה היה אחרי הצבא) זה קרה. אין לי מושג מה, איך לי מושג איך אבל ככה פתאום, אלבום המנסרה חדר לרבדים כל כך עמוקים אצלי שכנראה לעולם כבר לא יוכל לצאת משם. גם היום, הרבה שנים אחרי, אני יכול לשמוע את התקליט הזה בלולאה אין סופית. זה הגיע למצב הזוי בו לפני שבועיים בערך, הייתי אם אישתי באיזה כלבו ביגוד נשים משעמם בטירוף, ושם לא להאמין, עיקבתי את אישתי בחנות כ 5 דקות וזה רק בגלל שנוגן שם 'Us and Them'
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
גולן, אולי תאיר את עינינו ותגיד לנו איזו מוסיקה איכותית/מעניינת בעיניך, לאיזו הופעה חיה הלכת שהכי נהנית ממנה, ועוד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
להסביר לך מה אני אוהב בפינק פלויד זה כמו לתאר לעיוור מלידה את הצבע אדום.Golan38 כתב:קניתי את האלבומים המוצלחים שלהם גם ברסת SACD וגם רמאסטרד
אלוהים כמה שלא הקשבתי לצד האפל של הירח לא הצלחתי להבין מה מעניין בתקליט הזה ובלהקה הזו בכלל
אם נדבר על איכות ההקלטה - אז כל האלבומים שלהם כולל ה sacd נשמעים גרוע, אם נדבר על הצד המוסיקלי. הם להקה משעממת ביותר. לא הצלחתי להתחבר לשום דבר ואף שיר, ולדעתי לא רק שהן לא להקה טובה, היא להקה גרועה ומשעממת ביותר......
אם באיכות טכנית עסקינן, הצד האפל של הירח נחשב עד היום לאחת ההפקות המרשימות בעולם המוזיקה, עליה חתום אלן פרסונס.
אבל אם מתייחסים לאיכות המוזיקה והאלבומים של הלהקה, חייבים לשים את המוזיקה במסגרת הזמן בו פעלה הלהקה - החל מהרוק הכבד איתו הם התחילו, דרך הרוק המתקדם של שנות השבעים בו ייצרו מספר אלבומי מופת, ועד לשקיעה בפופ מלודי של שנות השמונים.
אותי באופן אישי עדיין מרגש לשמוע את Wish you were here או את Meddle with Echoes גם היום.
אין לי מושג איך הייתי מגיב אם הייתי נחשף להם היום לראשונה, ולא חי איתם 25 שנה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
הצד האפל של הירח הוא גאוני,תביא בחשבון מתי הוא יצא.
תקשיב למילים וככל שתתבגר עם השנים תבין.
יש שם קטעים מוזיקלים מדהימים בפרט בקטעים עם הפריצות האדירות של גילמור עם הגיטרה שלו,או השילוב הקולי שלו עם רייט.
שאר האלבומים שלהם עוד יותר גאוניים,בפרט האחרון יחד עם ווטרס "החיתוך הסופי",גאוני,שנון ומצמרר כאחד,שלא נדבר על אנימלס והאחרים שלהם.
השאלה הנשאלת היא מה מחפשים כששומעים את האלבומים שלהם,לטעמי יש שם הכל,כתיבה שנונה וגאונית של ווטרס (נכון אנחנו לא אוהבים את הדעות הפוליטיות שלו),חדשנות-גם לזמן העכשווי,שלא נדבר על זה שהאלבומים שלהם יצאו לפני עשרות שנים,ונחשבו לפריצת דרך.
לא היו הרבה להקות בעולם שחלק מהשירים שלהם נאסרו להשמעה או הוחרמו על ידי תחנות רדיו ממלכתיות בגלל התוכן שלהם.
היה לי הכבוד לראות אותם בעבר מספר פעמים(רק עם ההרכב המקורי כמובן),חוויה שלא תשכח לעולם.
הרבה מאוד אהבות וילדים נוצרו תוך הקשבה למוסיקה שלהם.
תקשיב למילים וככל שתתבגר עם השנים תבין.
יש שם קטעים מוזיקלים מדהימים בפרט בקטעים עם הפריצות האדירות של גילמור עם הגיטרה שלו,או השילוב הקולי שלו עם רייט.
שאר האלבומים שלהם עוד יותר גאוניים,בפרט האחרון יחד עם ווטרס "החיתוך הסופי",גאוני,שנון ומצמרר כאחד,שלא נדבר על אנימלס והאחרים שלהם.
השאלה הנשאלת היא מה מחפשים כששומעים את האלבומים שלהם,לטעמי יש שם הכל,כתיבה שנונה וגאונית של ווטרס (נכון אנחנו לא אוהבים את הדעות הפוליטיות שלו),חדשנות-גם לזמן העכשווי,שלא נדבר על זה שהאלבומים שלהם יצאו לפני עשרות שנים,ונחשבו לפריצת דרך.
לא היו הרבה להקות בעולם שחלק מהשירים שלהם נאסרו להשמעה או הוחרמו על ידי תחנות רדיו ממלכתיות בגלל התוכן שלהם.
היה לי הכבוד לראות אותם בעבר מספר פעמים(רק עם ההרכב המקורי כמובן),חוויה שלא תשכח לעולם.
הרבה מאוד אהבות וילדים נוצרו תוך הקשבה למוסיקה שלהם.
קבל את זה,יש עוד הרבה,רק כמו תמיד צריך להקשיב.Golan38 כתב:ותמיד יהיה פלצנים שיחשבו לאהוב את פינק פלויד יעשה אותם איכותיים, וכן מדונה הרבה יותר מעניינית.ride כתב:שתהיה לי בריא. זה אלבום מופת שנלמד באוניברסיטאות, אלבום עם אמירה ! אלבום מצמרר (comfortably numb). מה לעשות תמיד יהיו אנשים שיחשבו שמדונה זה איכות ופינק פלויד זה שעמוםGolan38 כתב:The wallsam22 כתב:אגב,
מענין אותי
מה קנית בדיוק?
מה עוד שמעת?...
שגם הוא אלבום משעמם חוץ משיר או 2. מעבר לזה אין שם כלום......
אז בוא תגיד לי איזו אמירה יש באלבום הזה?...
Run, rabbit run.
Dig that hole, forget the sun,
And when at last the work is done
Don't sit down it's time to dig another one.
For long you live and high you fly
But only if you ride the tide
And balanced on the biggest wave
You race towards an early grave.
לא יודע איך להסביר למה פינק פלוייד היא כל כך גדולה , כשאני מנסה לחשוב על תשובה עבורך , עולה לי לראש המשל הידוע הבא :
"חבורת עיוורים ניסתה לתאר פיל , אחד מישש את הרגל שלו , אחד את האזניים , אחד את החדק ....... , וכולם תיארו את הפיל , רק שכול התיאורים לא יוכלו להסביר לאף אחד איך באמת נראה פיל "
פינק פלוייד היא להקה שעד היום אחרי אלפי השמעות , מצליחה לאלץ אותך לשמוע אותה, אני לא מכיר כמעט שום מוסיקה שתשמע אותה אלפי פעמים , ועדיין כשתהיה במקום שבו היא משודרת ,תעצור לשמוע .
למה , איך ? זה כמו לנסות לתאר לעיוור פיל , אני יכול לתת לך תיאור של האוזן של הרגל, וכו' וכו' , אבל אם לא תתחבר אתה לעולם לא תבין .
אז זה בסדר , אולי היא לא בשבילך
"חבורת עיוורים ניסתה לתאר פיל , אחד מישש את הרגל שלו , אחד את האזניים , אחד את החדק ....... , וכולם תיארו את הפיל , רק שכול התיאורים לא יוכלו להסביר לאף אחד איך באמת נראה פיל "
פינק פלוייד היא להקה שעד היום אחרי אלפי השמעות , מצליחה לאלץ אותך לשמוע אותה, אני לא מכיר כמעט שום מוסיקה שתשמע אותה אלפי פעמים , ועדיין כשתהיה במקום שבו היא משודרת ,תעצור לשמוע .
למה , איך ? זה כמו לנסות לתאר לעיוור פיל , אני יכול לתת לך תיאור של האוזן של הרגל, וכו' וכו' , אבל אם לא תתחבר אתה לעולם לא תבין .
אז זה בסדר , אולי היא לא בשבילך
- stereoscope
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 18
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
pink floyd לטעמי יצרה את המוסיקה הטובה ביותר שהאנושות ידעה
ובאמת עם כל הכבוד לשאר...
המילים באם עוקבים אחריהם(מי שמבין אנגלית כמובן), הנגינה והצליל המיוחד(מי יכול על גילמור?מי פורט בגיטרה כמוהו, היבבות של ווטרס), החדשנות (אפילו הביטלס לא הביאו בשורה שכזאת), הנשמה וההילה המלווה כל שיר(עם כל הכבוד לסלין דיון ומדונה) הרטיטו ועדין אחרי כל השנים נשמע טוב יותר מכל מה שמנסים להאכיל אותנו היום.דרך אגב כל האומנים של היום הושפעו מהאומנים של אתמול ואם תשאלו אותם אז בנבכי נפשם יודו שהם רק החיקוי למקור .
מי יכול לכתוב אלבום כמו ATOM HEART MOTHER או THE FINAL CUT או היצירה המופלאה שנקראית
THE DARK SIDE OF THE MOON ? בגריפית פארק פלנטריום בלוס אנג'לס יש מופע אור קולי של כל האלבום, מי שהיה בודאי ידע על מה אני מדבר, חוויה של פעם בחיים!
אבל עדיין אני חייב לומר שזה בסה"כ עניין של טעם אישי וזכותו של כל אחד ואחת לבחור מה טוב לאוזניו
סיד בארט, רוג'ר ווטרס, ניק מייסון, דיוויד גילמור וריצ'רד רייט ישארו עימי חקוקים לנצח כלהקה הגדולה ביותר
ובאמת עם כל הכבוד לשאר...
המילים באם עוקבים אחריהם(מי שמבין אנגלית כמובן), הנגינה והצליל המיוחד(מי יכול על גילמור?מי פורט בגיטרה כמוהו, היבבות של ווטרס), החדשנות (אפילו הביטלס לא הביאו בשורה שכזאת), הנשמה וההילה המלווה כל שיר(עם כל הכבוד לסלין דיון ומדונה) הרטיטו ועדין אחרי כל השנים נשמע טוב יותר מכל מה שמנסים להאכיל אותנו היום.דרך אגב כל האומנים של היום הושפעו מהאומנים של אתמול ואם תשאלו אותם אז בנבכי נפשם יודו שהם רק החיקוי למקור .
מי יכול לכתוב אלבום כמו ATOM HEART MOTHER או THE FINAL CUT או היצירה המופלאה שנקראית
THE DARK SIDE OF THE MOON ? בגריפית פארק פלנטריום בלוס אנג'לס יש מופע אור קולי של כל האלבום, מי שהיה בודאי ידע על מה אני מדבר, חוויה של פעם בחיים!
אבל עדיין אני חייב לומר שזה בסה"כ עניין של טעם אישי וזכותו של כל אחד ואחת לבחור מה טוב לאוזניו
סיד בארט, רוג'ר ווטרס, ניק מייסון, דיוויד גילמור וריצ'רד רייט ישארו עימי חקוקים לנצח כלהקה הגדולה ביותר
מבלי לפגוע בפותח השרשור, נראה לי שאם יבדקו טוב, יגלו שאלו שלא מתחברים לפינק פלויד הם אנשים פחות אינטילגנטיים מאשר אלו שכן.. לכל הפחות הם יהיו אנשים שלא מרקע ריאלי... אני אישית שונא מוסיקה ישראלית ומתעב מוסיקה מזרחית - המיץ של הזבל לדעתי.. אבל כמובן שעל טעם אין מה להתווכח שכן עבור חתולי אשפה, מיץ *** הוא מעדן..