מנהלים יקרים - תגובתי לסגירת שרשור Liquid

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #21 

עופר ומרטין היקרים,
חזרתי ועברתי על הדיון שוב.

אני לא רואה שום התלהמות או עליהום, מה שאני רואה זו מחאה כנה ואמיתית שנרגעת לרגע כשבעל החנות מתאפס על עצמו ומציע ללקוח פתרון סביר והגיוני. הבעיה עלתה כאשר אותו מנהל צץ שוב כדי להתעמת מול לקוח נוסף עם בעיה דומה אך הפעם הוא מנסה להפעיל מניפולציה רגשית זולה שעומדת בניגוד מוחלט להוראות החוק, רק אז התגובות מצד הקוראים היו קשות יותר ובצדק מוחלט.

כצרכנים לא נקנה בחנות שאינה מכבדת את עצמה ואינה יודעת לעמוד מאחורי פרסומיה תוך כדי ניסיון לסחיטה רגשית של הלקוחות כדי שיוותרו על זכויתיהם, כבני אדם ואנשים עובדים לא נקנה מבעל עסק שמזלזל בעובדיו ומפר את זכויותיהם. התגובה של העובד לכאורה אינה מוסיפה לכבוד בעל החנות כלל וכלל ומעלה ריח רע עוד יותר.
האם אסור לנו להביע את זה? הנהלת האתר אוסרת על הבעת מחאה צרכנית בתחומיו? אם כן תודיעו לנו עכשיו וקוראי האתר שמעוניינים בכך יתכבדו וימצאו לעצמם בית חדש שבו הם יוכלו לשתף אחרים בשבחיהם או תלאותיהם עם גופי מסחר כאלו ואחרים. (זה לא איום אלא עובדה, אני בטוח שכולנו נשאר כאן כמשתתפים פעילים אך נדע שזה לא המקום לדיונים בעלי אופי צרכני)
ההתלהמות לכאורה היתה על איומיו של בעל החנות שהעובד יאלץ לספוג את המחיר, על סגנון תשובתו בפעם השניה. לרגע לא היתה תלונה על הפתרון שהוצע ללקוח הראשון ואם היתה היה מדובר במשהו זניח.
אני לא חושב שמישהו מצפה ממכם לפעול עבורו או לתווך בינו לבין מישהו אחר ואם כך אתם מרגישים אולי באמת עדיף יהיה לסגור את פורום צרכנות, אבל לדעתי זו תהיה טעות ויש להשאיר את פורום צרכנות על כנו ולאפשר לכל דיון להתנהל כל זמן שהוא מתנהל בשפה נעימה. לכל דבר שאנחנו עושים בחיים יש השלכות ומחיר, בעלי החנויות לא צריכים שמישהו יעמוד עבורם על המשמר ויסגור דיונים ברגע שיש אווירה של חרם. מי שרוצה לסנגר על חנויות כלשהן (או כל דבר אחר) רשאי לעשות זאת, אבל זה לא הוגן להפסיק את הדיון כלשצד השני אין אפשרות תגובה ולכן יש להחליט אם לאפשר דיונים כאלו (ואז זה עד הסוף, לא משנה לאיזה צד נוטה הדיון ובלבד שהוא מתנהל ברוגע ושני הצדדים הגיבו) או שלא.

כל טוב (f)

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #22 

Nunatak,

לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר.
אם ההסברים של שנינו שעיקרם הוא הפיתרון הסופי שהציעה החנות הוא הרבה יותר מסביר (אני אפילו רשמתי שאני הייתי מציע פחות) אבל הדרך לפיתרון שהיתה קלוקלת במקרה הטוב ומגעילה במקרה הרע, היא הבעיה.

shlomiassaf, shay1, oris74
אני חייב לאמר שהתגובה שלכם הפתיע אותי, כאילו שלא טרחתם לקרוא את השרשור לפני שהגבתם כי אחרת (ו-Nunatak הסביר זאת בפירוט שוב אחרי שאני ניסיתי וכנראה לא הצלחתי) אני לא חושב שהייתם מגיבים כמו שהגבתם.
אני מציע לכם לקרוא שוב את דברי Nunatak ולחזור ולקרוא שוב את השרשור, כי אני מתקשה לקבל את ההסכמה שלכם לסגירת השרשור כאשר הוא התנהל בצורה סבירה והדבר הכי בולט בו לרעה היה דווקא התשובה של המנהל (אני עדיין מקווה שהמנהל יעשה חושבים מחדש ויתנצל על הדרך שבחר לפתור את הבעיה).

עופר,
כבר יצא לי להתכתב איתך לא פעם וכבר הבנתי שהסיכוי לשנות את דעתך לגבי נושא מסויים גם עם טיעונים מפורטים הוא די אפסי.
אשמח לקבל ממך לפחות תשובה ישירה אחת (כן או לא יספיקו):
האם הדרך שבה בחר המנהל לפתור את הבעיה (לא הפיתרון עצמו, הדרך) היא דרך נכונה בעינך?

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #23 

עופר ומרטין.
קראתי את השרשור המדובר ואני לא חושב שהייתה שם קריאה לאחוז בקלשונים.
יחד עם זאת, דעתי האישית היא שהשרשור הזה אכן יצא משליטה ואני תומך בדעתכם לסגור אותו (לא שמישהו שאל אותי).

בכל זאת, כולי תקווה שתשאירו את פורום מסחר, שיווק, תמחור ושירות ולא תסגרו אותו מכיוון שזהו ערוץ תקשורת בין הצרכנים בתחום לבין העסקים ובסופו של דבר - נותן מענה להרבה בעיות.

תודה (f),
דודי
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #24 

דעתי באם היא חשובה ( :-) )
אכן טוב שהשרשור נסגר מאחר והענין מוצה , ניתן פתרון ואין צורך להשפיל אף אחד.
אכן מנהלי החנות הגיבו בהתחלה בצורה קצת פוגעת ולא "שירותית" , יתכן שפשוט כעסו (על עצמם ) על הטעות שגורמת להם להפסיד כסף , ואולי אם היו משנים גישה (ולו מילולית) בהתחלה יתכן והיו יוצרים אוירה נעימה יותר.
אישית לו הייתי אני הלקוח ...אם היו פונים אליי בצורה יפה ומסבירים את הבעיה , הייתי מוכן להתפשר (אפילו על מחיר עלות) מאחר ואין צורך "לרקוד" על משהו בגלל טעות הקלדה (הגם שהחוק לצידי) וכמו שאמר עופר לא מדובר פה בטייקונים אלא בעסק שמנסה לשרוד ולהרוויח בשוק לא קל.

עופר כתב:
זה כמו לאכול סטייק טוב ואז לגלות שלפרה קוראים עדינה...
...
LIKE !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78822
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #25 

Idan309

מי שמכיר אותי יודע שכאשר אני טועה אני הראשון שקם ומכריז זאת. בענייני התנהלות באתר, יש מאחורי מספיק שנים בשביל לקבוע בזריזות אם מדובר בהתלהמות או בויכוח ענייני. לראיה, כאשר הדיון היה רלוונטי השרשור לא נסגר (6 עמודים זה משהו כמו 150 תגובות, לא?)

בהחלט היה טעם לפגם בתגובות החנות אבל כאמור מכיוון שאני מכיר את הנושא לעומק יותר מאשר מה שפורסם בפורום אני מבין את התסכול של אנשי החנות. אני לא רוצה להכנס לפרטים אבל אני מבין לחלוטין מדוע אנשי החנות האמינו שמדובר בניצול של טעות אנוש תמימה. משהבינו שמדובר בלקוחות ליגיטימיים הציעו את הצעתם.

מטרתנו כאן באתר היא מהיום הראשון לשמש גשר בין כל הגופים, מסחריים וצרכניים ולהגיע למצב בו אף אחד לא מפסיד - כולם מרוויחים.

אין אנחנו סובלים התלהמות באתר. כמובן שכל אחד מחשיב התלהמות כמשהו שונה לחלוטין. לכן, הגבול היחיד שאפשר להתייחס אליו הוא הגבול שלנו - מנהלי האתר... כפי שניתן לראות, אנחנו לא בודדים בשטח ויש כאן רבים אחרים שחושבים כמונו שגבול הטעם הטוב נפרץ.

לגבי גורל הפורום. הכל תלוי בהתנהגות הגולשים. אתם יודעים שאני אישית מוצה דיוני התחדשתי, יבוא, מחיר, מסחר וכיוצ״ב כנושאים לעוסים, מאוסים. תרבות הדיון כאן לא לטעמי ולמרות שלא נפלה החלטה, אני אישית די סובל מהסגנון כאן שבמקום לנסות ולמצוא דרכים חיוביות לרוב מדרדר לריב ומדון ולנסיונות לדפוק את המכס/יבואנים/סוחרים ה @&(<$€%#.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #26 

ride כתב:
MartinHSabag כתב:אנחנו אכן שוקלים לסגור את פורום מסחר.
כמו שכבר אמרנו לא פעם, לא מעניינים אותנו הדיונים הללו ובטח שלא הריבים בין צרכן לחנות שנעשית ע"ג האתר.
תמיד אנחנו אלה שמפסידים מהסיפור הזה....לכן אנחנו לא רוצים להיכנס לסיפורים הללו.

יש מספיק פלטפורמות בהן לקוחות לא מרוצים יכולים להתנגח בחנויות (זאפ, אמון הציבור, תלונה, נתק, וכו'), אנחנו לא רוצים להיות כזו פלטפורמה.

במקרה הספציפי הזה, מספיק היה לי להתעסק עם זה ביום חמישי בלילה והיום כל היום עם טלפונים, מיילים, דיווחים, הודעות פרטיות וניסיונות מצידי לפשר בין הצדדים.

מצטער, לא בשביל זה הקמנו את האתר, לא בשביל ליצור פלטפורמת ניגוחים (בין אם זה מוצדק או לא, אנחנו לא בית משפט).
...
כל מילה בסלע (Y) נשבר כבר מהנסיונות הצינים לנצל את כוחו של האתר כדי "ליישב" בעיות בין צרכן ללקוח.
...
תראו ,
גם אני פה כבר כמה שנים, אבל אני לא בטוח שאני מסכים ב 100%. אני מבין ממרטין שזו לא היתה הכוונה בפתיחת האתר אבל כמו בכל מקום, יש פה תהליך אבולוציוני והאתר משנה את הצורה שלו גם לפי המשתמשים ( שהם חלק משמעותי ממה שקורה פה , בלעדיהם אין ידע ואין העברת ידע ). אחד הדברים החשובים באתר זה כמות הידע שנצברה בו. אבל אחרי שהידע הזה עובר למשתמש ויש לו מוצר עם שם ודגם שעונה על הצרכים שלו, הדבר הבא שהוא רוצה זה להשתמש בניסיון של החברים כאן ולרכוש את אותו מוצר במקום הכי טוב שהוא יכול.
אז אני מבין שיש פה בעיה כי לא כל ההודעות והשרשורים הם אותנטיים , ויש גם את בעיית הפרסום כי עלולה להיות סתירה לכאורה בין חנות שמפרסמת פה מחד, ומאידך שרשור שמתנהל בנוגע לשרות לא טוב שקיבל לקוח באותה חנות לכאורה ( הכל לכאורה .. ), אבל לסגור את פורום המסחר ? לי זה נראה מוזר ובסופו של דבר פוגע דווקא במהות של האתר.. כפי שאני רואה אותה .

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Liquid
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #27 

oferlaor כתב:בחייך, קרא את השרשור. האשימו אותם שם שהם אחרו להציע את התשלום על זוג אחד בעוד שבפועל זה קרה מאוד מוקדם (ולא מעל דפי הפורום).
...
היי עופר,
אני הוא הלקוח שנתקל בבעיה ופתח את השרשור.
יכול להיות שהמקורות שלך טובים משלי אך אני קיבלתי את ההצעה שאתה מציין \רק כשעה לפני שהועלתה בפורום ולא מוקדם מאוד כפי שאתה טוען. אז אני מבקש ממך לא לצאת בהצהרות ללא בסיס.

אני מבין שמוניטין החנות חשוב לכם וזה בסדר אך לא הייתי ממהר לנקוט עמדה מבלי שבאמת הייתי בוחן את שלל המקרים והעובדות.
במקרה שלי החנות הציעה הצעה שהחלטתי לקחת כמו כן היתה התנצלות והבטחה כי הדרך שבה התנהגו אלי הייתה מקרה יוצא דופן ולא תחזור עוד. לכן אני מחשיב את הנושא שלי כסגור.

אך יש לשים לב שבאותו השרשור יש לקוחה נוספת שעפ"י טענותיה קרה לה את אותו המקרה והיא לא זכתה ליחס מהחנות.

דווקא כעת אני מרגיש את הקילשונים יוצאים מצד כל מנהלי הפורום.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78822
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #28 

Liquid

מתי הזכרת שאתה רכשת שני יחידות בפורום?

מתי הציאו לך את ההצעה? האם הסכמת לה במקור?

Liquid
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #29 

oferlaor כתב:Liquid

מתי הזכרת שאתה רכשת שני יחידות בפורום?

מתי הציאו לך את ההצעה? האם הסכמת לה במקור?
...
עופר שלום,

זו השתלשלות הארועים:
הקנייה בוצעה ב-27.12, הביטול ב-28.12, השרשור נפתח ב-29.12 בשעה 12:26, ההעצה הוצעה לי טלפונית ב~21:40 ונכתבה בפורום ב-22:27.

ביקשתי את הסופש לדבר עם החבר שרכש את הזוג השני ולהסביר לו את השתלשלות הארועים ואת ההצעה שהוצעה ובמידה ויחליט לרכוש אתחלק איתו במחיר.
ביום ראשון נתתי את תשובתי לחנות ופה נסגר העניין.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #30 

לפרה קוראים עדינה?
העם דורש..... כל מיני דברים

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #31 

טוב שהשרשור נסגר וחבל שהוא ממשיך כאן,

קיבלתם הצעה, תקנו ותעזבו אותנו בשקט,
אפשר לחשוב איה נזק נגרם לכם, ראיתם שהמחיר לא הגיוני, קיבלתם פתרון, די עם החפירות!!!

לעניין NULL עברת לפסים לא לעניין כשהתחלת לדבר עם העובד על המעביד שלו, קודם הזלת דמעות תנין שמחייבים את העובד, אח"כ טענת שמישהו כותב בשמו של העובד.
נראה לי שלקחת על עצמך את תפקיד השופט המבצע וגם סגן אלוהים.
בעליל נראה כי את באה לא בידיים נקיות.

לעניין עצמו, טעויות קורות לא לדבר על אתרי אינטרנט שמרמים לקוחות תמימים במתכוון,
אבל מפה עד לעניין שלנו כאן המרחק עצום, החנות לקחה אחריות ונתנה פתרון יותר מהוגן ללקוחות.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #32 

למחוק.
שי

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #33 

sam22 כתב:לפרה קוראים עדינה?
...
עדנה (עדינה זה שם חיבה)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #34 

לא אחזור על מה שכבר נאמר ונלעס פה, רק אציין שלמרות שהחנות הציעה הצעה הוגנת ולקחה אחריות על הטעות, יוצא שעדיין יש מי שסבור (והם לא מעטים...) שההתנהלות שלה הייתה לא טובה.
במילים אחרות, גם יצאו בהפסד כספי וגם לא זכו להערכת ציבור הלקוחות הפוטנציאלי - יצאו קרחים משני הצדדים.
במקום לראות בהפסד סוג של השקעה ביחסי ציבור או השקעה בשירות איכותי בחרו להכניס את הלקוח (ואותנו כציבור לקוחות פוטנציאלי) בין העובד לבין מעסיקו.
זו דוגמא להזדמנות למינוף שנכשלה. אני בטוח שאם היה מדובר בהוצאה לפרסום אז זה היה בסדר, למרות שלא תמיד הגידול במכירות מחזיר את הוצאות הפרסום...
חבל.
תחשבו על זה....

ארז

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #35 

uris כתב: