חזרתי ועברתי על הדיון שוב.
אני לא רואה שום התלהמות או עליהום, מה שאני רואה זו מחאה כנה ואמיתית שנרגעת לרגע כשבעל החנות מתאפס על עצמו ומציע ללקוח פתרון סביר והגיוני. הבעיה עלתה כאשר אותו מנהל צץ שוב כדי להתעמת מול לקוח נוסף עם בעיה דומה אך הפעם הוא מנסה להפעיל מניפולציה רגשית זולה שעומדת בניגוד מוחלט להוראות החוק, רק אז התגובות מצד הקוראים היו קשות יותר ובצדק מוחלט.
כצרכנים לא נקנה בחנות שאינה מכבדת את עצמה ואינה יודעת לעמוד מאחורי פרסומיה תוך כדי ניסיון לסחיטה רגשית של הלקוחות כדי שיוותרו על זכויתיהם, כבני אדם ואנשים עובדים לא נקנה מבעל עסק שמזלזל בעובדיו ומפר את זכויותיהם. התגובה של העובד לכאורה אינה מוסיפה לכבוד בעל החנות כלל וכלל ומעלה ריח רע עוד יותר.
האם אסור לנו להביע את זה? הנהלת האתר אוסרת על הבעת מחאה צרכנית בתחומיו? אם כן תודיעו לנו עכשיו וקוראי האתר שמעוניינים בכך יתכבדו וימצאו לעצמם בית חדש שבו הם יוכלו לשתף אחרים בשבחיהם או תלאותיהם עם גופי מסחר כאלו ואחרים. (זה לא איום אלא עובדה, אני בטוח שכולנו נשאר כאן כמשתתפים פעילים אך נדע שזה לא המקום לדיונים בעלי אופי צרכני)
ההתלהמות לכאורה היתה על איומיו של בעל החנות שהעובד יאלץ לספוג את המחיר, על סגנון תשובתו בפעם השניה. לרגע לא היתה תלונה על הפתרון שהוצע ללקוח הראשון ואם היתה היה מדובר במשהו זניח.
אני לא חושב שמישהו מצפה ממכם לפעול עבורו או לתווך בינו לבין מישהו אחר ואם כך אתם מרגישים אולי באמת עדיף יהיה לסגור את פורום צרכנות, אבל לדעתי זו תהיה טעות ויש להשאיר את פורום צרכנות על כנו ולאפשר לכל דיון להתנהל כל זמן שהוא מתנהל בשפה נעימה. לכל דבר שאנחנו עושים בחיים יש השלכות ומחיר, בעלי החנויות לא צריכים שמישהו יעמוד עבורם על המשמר ויסגור דיונים ברגע שיש אווירה של חרם. מי שרוצה לסנגר על חנויות כלשהן (או כל דבר אחר) רשאי לעשות זאת, אבל זה לא הוגן להפסיק את הדיון כלשצד השני אין אפשרות תגובה ולכן יש להחליט אם לאפשר דיונים כאלו (ואז זה עד הסוף, לא משנה לאיזה צד נוטה הדיון ובלבד שהוא מתנהל ברוגע ושני הצדדים הגיבו) או שלא.
כל טוב