כלים קרמיים ובמיוחד ניאופלאם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

richrach, התגובה שלהם מדברת על נדידה של החומרים האלו וזה ממש לא מעניין אותי אם זה עומד בתקן או לא כי כשאני מכין אוכל אני רוצה מוצר שאין בו חומר שינדוד גם אם אני שורט אותו במקרה.

דווקא התגובה שלהם מדגישה עוד יותר שעדיף להיזהר מהמוצרים שלהם ולהיפטר ממה שיש.

השאלה מה האופציות עכשיו? או להשתמש בנירוסטה או להסתכן באיזה רדיקל חופשי או קדמיום אם אני רוצה ציפוי non-stick? יש אפשרויות אחרות (גם אם יותר יקרות)?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אנחנו קנינו, כאמור, מחבת של Tefal Evidence.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

מחבת נירוסטה (נא לא לשפשף) עם התזת שמן או מחבת ברזל יצוק כמו של פעם .
התזת מעט שמן לפני שימוש , אני רוצה לבדוק את המוצר הבא:
http://www.cookstore.co.il/default.asp? ... A592FE2110}

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777

שליחה

arotman כתב:מחבת נירוסטה (נא לא לשפשף) עם התזת שמן או מחבת ברזל יצוק כמו של פעם .
התזת מעט שמן לפני שימוש , אני רוצה לבדוק את המוצר הבא:
http://www.cookstore.co.il/default.asp? ... A592FE2110}
...
יש לנו בבית שניים כאלו האחד לשמן זית והשני לשמן קנולה. עובד מצויין.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

אשתי פולניה ולא מבשלת אז אין לי בעיה עם המחבתות :wink:

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341

שליחה

למכירה
סיר" ניאוכלום " חדש בצבע אדום מתאים לתנור :twisted:
חבל ממש אהבתי את המוצרים :(
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

richrach כתב:מתוך: http://www.kan-naim.co.il/artical.asp?id=18050&cid=263
חברת Neoflam - נאופלם, העולמית, דוחה מכל את מסקנות הפרסום אמש (שלישי, 26.12.2011), בתוכנית הטלוויזיה "כלבוטק" של ערוץ 2, בהגשת העיתונאי רפי גינת, אשר עסקה בכלים קרמיים; כמה חומרים רעילים מתחבאים בסירים ובמחבתות במטבח שלכם? הודיעה, כי היא שוקלת תביעת ענק כנגד מערכת "כלבוטק" על הטעיית הציבור בתכנית.
..........
...
...
התגובה של ניאופלם צפויה ומתבקשת. הם חטפו כאן מכה מאוד קשה שעלולה למוטט את כל העסק שלהם.
מצד שני, אני רוצה להאמין שכלבוטק כתוכנית רצינית וותיקה לא היתה משחררת תחקיר כזה בלי בדיקה מדוקדקת וליווי של ייעוץ משפטי.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

כאחד שחשוב לו צרכנות טובה ונבונה
לא מסתמך אף פעם על תוכנית כלבוטק שכל רעייון התוכנית הוא בראש ובראשונה ליצור רייטינג ולא יותר
ולצורך כך המטרה מקדשת את האמצעים. בעכבות השנים שאני צופה בתוכניות של כל בוטק לא ראיתי אף פעם בדיקות ניטראליות
אם הייתי בוחן את התחקיר תמיד הייתי מוצא חוסר נייטראליות מיצד התוכנית וזה כי בראש ובראשונה היא תוכנית שאמורה להביא רייטינג ונועדה להפחיד בכוונה ולהגזים ללא היגיון.
אני זוכר לפני הרבה שנים את תחקיר החומוס ,כמה דיברו על זה וכמה דנו במסעדות שקיבלו ציונים גרועים על החומוס אבל תכלס לא ראיתי נהירה של אנשים לבית החולים עכב הרעלת כייבה מחומוס מאותם מסעדות עם אלפי הקוליפורמים שהיו בחומוס
יש לקחת את הדברים ביחס הנכון וזה אומר להתיחס כמו שמתיחסים לפרסום - בערבון מוגבל.
יש לציין שאת התוכנית הספציפית הזו לא יצא לי לראות אבל כל התחקירים שלהם אותו דבר
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987

שליחה

ממה שאני יודע הציפוי טפלון "של פעם" כבר לא קיים, היום ה- PFOA וה- PTFE מחוץ לתקנים ולכן כל המחבתות טפלון הם למעשה מחבתות מטפלון שאינו עושה שימוש בחומרים האלה (לפחות של החברות המוכרות) וזה גם יצויין על האריזה ואולי על המחבת\סיר.
בנוסף אני יודע שיש ציפוי טיטניום שהוא שילוב של חומרים שגם נחשב כעמיד וככזה שלא עושה בעיות.

לגבי GreenPan הם לא הוזכרו בכתבה ואני מנסיון יודע שהם דווקא נחשבים מאוד אקולוגיים והם לא מגיעים בצבעים כאלה או אחרים, נדרשת בדיקה נוספת לגביהם וגם לגבי האחרים.

אני מצרף את הרשימה שפורסמה באחד האתרים כרשימה מכלבוטק, לא ראיתי עדיין את הכתבה (אצפה בה בערב) אז אני מקווה שהרשימה נכונה:

מחבטבע קנווד- אין
סכין פרות פרפקטו - נעמן- אין
סיר של ארקוסטיל ביו - אין
מחבט אדום של ארקוסטיל ביו - אין
------------------------------------------------------------------------------------
מחבט הבריאות טרה-קוטה - קדמיום 0 עופרת 14.7PPM
סיר גו גרין של פרפקטו - נעמן - קדמיום 0 עופרת 18.9PPM
מחבט גו גרין של פרפקטו - נעמן - קדמיום 0 עופרת 19.8
סכין קרמית - קנווד - קדמיום 0 עופרת 50.1
מחבת זהב גולד איד סולתם רדד - קדמיום 0 עופרת 70
מחבת ווק זיו - קדמיום 0 עופרת 70
סכין ירוקה קשת - קדמיום 0 עופרת 104.4
הסיר הבריא - ירוק -נאופלם - קדמיום 0 עופרת 116.7
----------------------------------------------------------------------------------------------
הווק הבריא -אדום -נאופלם - קדמיום 40.5 עופרת 237.7
מחבת כתום מרובע -נאופלם - קדמיום 44.6 עופרת 223
מחבת צהובה לפנקייק - נאופלם - קדמיום 62.1 עופרת 158.9
תבנית אפיה עגולה הום - הום סנטר - קדמיום 62.8 עופרת 0
מחבת בטא איטליה -כתום - קדמיום 113.8 עופרת 0
מחבת כתום - פרסקו - קדמיום 196.6 עופרת 0
סיר כתום - נאופלם - קדמיום 25.1 עופרת 409.2
------------------------------------------------------------------------------------------------
מחבת כתום מרובע - נאופלם - עופרת 321.4 קדמיום 828
המחבת הביא -אדום - נאופלם - קדמיום 999.4 עופרת 161.1

teenet
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787

שליחה

...
מעולה! אני מצטרף! יש לי לא מעט סירים ומחבתות שלהם ועד עכשיו הייתי מאוד מרוצה!!!

כנראה שצריך לעבור למשהו אחר... :)

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

shay1 כתב:כאחד שחשוב לו צרכנות טובה ונבונה
לא מסתמך אף פעם על תוכנית כלבוטק שכל רעייון התוכנית הוא בראש ובראשונה ליצור רייטינג ולא יותר
ולצורך כך המטרה מקדשת את האמצעים. בעכבות השנים שאני צופה בתוכניות של כל בוטק לא ראיתי אף פעם בדיקות ניטראליות
אם הייתי בוחן את התחקיר תמיד הייתי מוצא חוסר נייטראליות מיצד התוכנית וזה כי בראש ובראשונה היא תוכנית שאמורה להביא רייטינג ונועדה להפחיד בכוונה ולהגזים ללא היגיון.
אני זוכר לפני הרבה שנים את תחקיר החומוס ,כמה דיברו על זה וכמה דנו במסעדות שקיבלו ציונים גרועים על החומוס אבל תכלס לא ראיתי נהירה של אנשים לבית החולים עכב הרעלת כייבה מחומוס מאותם מסעדות עם אלפי הקוליפורמים שהיו בחומוס
יש לקחת את הדברים ביחס הנכון וזה אומר להתיחס כמו שמתיחסים לפרסום - בערבון מוגבל.
יש לציין שאת התוכנית הספציפית הזו לא יצא לי לראות אבל כל התחקירים שלהם אותו דבר
...
שי, בשביל שתהיה נהירה לבית חולים של אנשים האוכל צריך להיות במצב תברואתי כל כך גרוע שאני מאמין שלא היה צריך את כלבוטק בשביל לסגור את המקום. הציונים הגרועים במקרה של האוכל מראים שהסכנה באכילה במקומות היא גבוהה יותר באופן יחסי, וכן במקרים מסויימים יכולה לגרום לבן-אדם להגיע לבית חולים.

במקרה של נאופלם, באופן עקרוני הם בסדר (אין נדידה כהגדרתם), אבל לא אתה ולא אני רוצים לקחת את הסיכון של מה קורה אם משהו בסיר או במחבת לא בסדר כגון פאק בייצור, שריטות וכדומה. כמו שאמר הד"ר לכימיה שם, אני לא אכניס לבית שלי כלי בישול שמכיל עופרת או קדמיום.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

אנחנו משתמשים בכלים רגילים ותרסיס שמן.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1917

שליחה

יש לי 6 כלים של נאופלם, אז די נלחצתי מהכתבה.
מצד אחד , הממצאים של כולבוטק נראים משכנעים. מצד שני, איך דווקא בזבל הסיני אין קדמיום ועופרת? קנווד לא מיצרת מחבתות (לכו תמצאו מחבתות באתר שלהם), זה מוצר מדבקה. ארקוסטיל זו חברה סינית. כל היתר, זיו, פרפקטו , הם רק יבואנים, ולך תדע איפה מיוצרים המוצרים.
כלבוטק לא בחנו שום מוצר מערבי, לא טפאל, לא לוק, לא ביאלטי לא גרינפאן. רק נאופלם. מוזר.

כרגע מתנהל ברשת מאבק בין נאופלם לבין ממצאים של תחקיר. נאופלם מציגה תוצאות בדיקה של מעבדות מכובדות מרחבי העולם, וטוענת שמוצריה מאושרים בארה"ב ואירופה, ועברו את כל הבדיקות הנדרשות. גם מכון התקנים הישראלי בדק ולא מצא שום בעיה, למרות שאין תקן פורמלי.
כולבוטק מציגה רק את הבדיקה שלה.

עכשיו נשאלת השאלה - למי להאמין? לחברה עולמית שמוצריה מאושרים בכל העולם, או לבדיקה עצמאית של כולבוטק?

בשבילי החלטתי ככה: הכלים עם שריטות קלות הולכים בינתיים לבוידם עד לבדיקות הנוספות. כלים ללא שריטות חוזרים לשימוש.

החצי הרציונלי שבי אומר שנאופלם כנראה צודקים, ושאם כולבוטק היו בודקים את טפאל או אחרים, הם היו מוצאים עופרת גם שם. לכן זאת כנראה כתבה מגמתית נגד נאופלם.
החצי הלא רציונלי רוצה לזרוק את כל הסירים של נאופלם ולהישאר עם נירוסטה הישין ומחבת קרמית של גרינפאן. לחצי הזה קוראים האישה, ויהיה קשה לשכנע אותה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46478

שליחה

בזוג חנויות כלי הבית שהייתי בהם היום, יש דף מידע של נאופלם שמסביר שהכלים שלהם עומדים בכל התקנים. 2 מנהלי החנויות אמרו לי שמאז שידור התוכנית, קונים רק קנווד וארקוסטיל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

נכנסתי לשתי חנויות השבוע, כל ניאופלאם נעלם כלא היה. ארכוסטיל מככב.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

oferlaor כתב:. ארכוסטיל מככב.
...
עד היום הייתי בטוח שארקוסטיל היא חב/ עולמית...
אחד החברים כתב כאן שזו חב' סינית והרצתי חיפוש ברשת...
התוצאות רק בעברית למעט אתר לא פעיל (under construction) עם מס' טלפון ומייל עלום.
http://www.arcosteel.com.au/

יש מצב שזו חב' מדבקה ישראלית? 8O

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987

שליחה

אני גם עוקב אחר התופעה בימים האחרונים ובהחלט מעניין לדעת מה קורה בחנויות שהתפארו פעם בסטנדים לא נגמרים של נאופלם, אלו הם ה- 2 סנט שלי בכל אופן:

1) קנווד זה אכן המצאה ישראלית (מותג מדבקה של ברימאג) המחבתות מיוצרות בסין ובעוד וייתכן מאוד שמחבת מסויימת עברה את כלבוטק בשלום זה לא אומר שכל הסדרה יוצרה באותו מפעל ובאותם תנאים וייתכנו בעיות (או שכן או שלא)
2) ארקוסטיל, כנ"ל המצאה ישראלית או חצי חצי (מפעל קיים בסין) ושוב אי אפשר לדעת, ייתכן שסדרה מסויימת תקינה ואחרות לא וחבל שאנשים מניחים שהכל בסדר. דרך אגב, גם סולתם מייצרים בסין הרבה מהדברים וכנ"ל נעמן פורצלן
3) ניאופלאם חטפו חזק לדעתי כי הם באמת הכי גדולים וגם הובילו את השוק אבל חשוב לזכור, ניאופלם בישראל הם כמו מזדה, כלומר מיתוג חזק הפך אותם להכי חזקים בשוק אך בפועל הם לא חברה כל כך גדולה בעולם והמוצרים שלהם לא נמכרים בכל כך הרבה מדינות (מזדה היא אחת היצרניות היפניות הקטנות ביותר, כמעט בוטיק, אבל בישראל היא אימפריה של ממש בדומה לניאופלם).
4) ניאופלם חטאו בכך שהם התיימרו לציין שהמחבת שלהם בריאה ואין בה חומרים רעילים, תשימו לב אבל יצרניות אחרות לא רשמו דברים כאלה ופה הבעיה, כי מצד אחד הם אמרו אין חומרים רעילים ומצד שני הם אומרים יש חומרים אבל הם לא נודדים ועל זה מגיע עליהם להענש בצדק כי הם לקחו את המיתוג צעד אחד רחוק מידי והגזימו האחרים היו יותר זהירים.
5) ניאופלם לטעמי גם חטאו בשירות, למרות המחיר היקר יש אינספור תלונות באינטרנט על מחבתות שאחרי חודש כבר הכל נדבק, על כך שלקוחות שרצו להחליף מוצרים טענו בפניהם שהם שפשפו את המחבת עם כרית ניקוי וזה אסור ועוד הרבה בעיות אחרות וזה כבר מעיד על התנהלות בעייתית עוד הרבה לפני בדיקת כלבוטק.
6) לדעתי מבחינת חומרים הייתי מהמר דווקא על ציפויי טיטניום, זה חומר דומה לטפלון אך הסגסוגת חזקה יותר ואין בה את החומרים הרעילים שבזמנו שימוש לייצור טפלון
7) גם האלומיניום הישן והטוב נזנח בגלל חשש שיש איתו ועם הציפויים שלו בעיות משלו... אז בסופו של דבר הייתי בהחלט שוקל כל מקרה לגופו ולומד מהמקרה להסתכל פחות על הקנקן (צבע בוהק) ויותר על מה שיש בו .

Coldwar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 535

שליחה

לא הייתי ממהר להמליץ על מתכות לצורכי בישול.
ישנן מתכות בעלות תכונות מצויינות אך שעצם להלטתן
גורם לפליטה של חומרים שייתכן ואינם בריאים למאכל אדם.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

riji כתב: 5) ניאופלם לטעמי גם חטאו בשירות, למרות המחיר היקר יש אינספור תלונות באינטרנט על מחבתות שאחרי חודש כבר הכל נדבק, על כך שלקוחות שרצו להחליף מוצרים טענו בפניהם שהם שפשפו את המחבת עם כרית ניקוי וזה אסור ועוד הרבה בעיות אחרות וזה כבר מעיד על התנהלות בעייתית עוד הרבה לפני בדיקת כלבוטק.
...
+1 (Y)
זה בדיוק מה שקרה לנו. למזלנו קנינו את אותה מחבת של נאופלם בחנות שיש בה "אחריות כפולה" (הזכרתי אותה כאן קודם). לא יכול להגיד בוודאות, אבל אני מניח שמי שספג את החזר הכסף שקיבלנו (אחרי שחודש היבואן לא התייחס אליהם) הוא החנות ולא היבואן.
אין לי מושג עד כמה התחקיר של כלבוטק היה נכון מדעית, אבל במקרה של נאופלם, לדעתי די מגיע להם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

חזור אל “בית חכם ובקרה”