שרשור תגובות: מקרן פנסוניק 7000
- Barry
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 298
תודה רבה על הסקירה המקיפה. בתור בעלים של ה- 4000 נותר לי רק לרייר 
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
באמת מאוד חשוב.ride כתב:drporat,
מציע לך לחכות ל-2 הביקורות הבאות ולהחליט (גם הסוני וגם האפסון בהירים משמעותית וזה חשוב אם המסך שלך בגודל 100 אינץ ומעלה)...
אצלי מרחק ההקרנה מעל 4.5 מטרים עם מסך 110 אינטש.
אני חושש מכהות יתר ב-3D
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
נראה מקרן מצויין במחיר יחסית זול..
רק שאני לא מבין את העיניין של הזום החשמלי..מה יכול להיות יותר מדויק מסיבוב חוגה?..מילא פוקוס חשמלי,בסדר..אבל זום?..
כמה זמן ולחיצות למעלה למטה אמור לקחת לכוון את התמונה לגודל המדויק של המסך הקיים?..חחח
רק שאני לא מבין את העיניין של הזום החשמלי..מה יכול להיות יותר מדויק מסיבוב חוגה?..מילא פוקוס חשמלי,בסדר..אבל זום?..
כמה זמן ולחיצות למעלה למטה אמור לקחת לכוון את התמונה לגודל המדויק של המסך הקיים?..חחח
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
242ariel242,
הזום והפוקוס החשמלי משמשים בעיקר למצב זיכרון העדשה, לכל אלה שרוצים לראות סרטים ביחס אנומפרי של 1:2.35 על כל המסך שלהם (שביחס 16:9). במצב זה המקרן מזהה אוטומטית שהסרט הוא ביחס כזה, מבצע זום שלא רואים קווי Letterbox שחורים ובנוסף קוצץ אוטומטית את הנותר מהצדדים.
מקווה שזה יותר ברור כרגע
הזום והפוקוס החשמלי משמשים בעיקר למצב זיכרון העדשה, לכל אלה שרוצים לראות סרטים ביחס אנומפרי של 1:2.35 על כל המסך שלהם (שביחס 16:9). במצב זה המקרן מזהה אוטומטית שהסרט הוא ביחס כזה, מבצע זום שלא רואים קווי Letterbox שחורים ובנוסף קוצץ אוטומטית את הנותר מהצדדים.
מקווה שזה יותר ברור כרגע
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
יניב,ride כתב:242ariel242,
מקווה שזה יותר ברור כרגע...
"קוצץ אוטמטיתת את הנותר בצדדים".
אז המקרן בעצם מבצע קרופ + זום?
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

spacedude,
בדיוק ידידי !
בדיוק ידידי !
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

זו לא פונקציה מובנת בכל מזרימידיה?
זה בדיוק מה שאני עושה היום עם ה dune שלי.
ממלא את הסרט על מסך 16X9
זה בדיוק מה שאני עושה היום עם ה dune שלי.
ממלא את הסרט על מסך 16X9
שחר
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

spacedude,
הם מניחים שלא לכל אחד יש מזרימדיה וזו השיטה שלהם לזה. אישית, אני לא מבין את הצורך בזה, זה נראה לי מוזר לאבד חלק מהסרט, רק כדי להיפטר מהחלקים השחורים...
הם מניחים שלא לכל אחד יש מזרימדיה וזו השיטה שלהם לזה. אישית, אני לא מבין את הצורך בזה, זה נראה לי מוזר לאבד חלק מהסרט, רק כדי להיפטר מהחלקים השחורים...
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

הפתרון שלהם לזום וקרופ נראה לי קצת overkill. (במיוחד שמזירמידיה עושה את זה בלחיצת כפתור ללא שום תהליך מכאני, אבל אולי בגלל שמקרן הוא רק מקור תצוגה אין לו אפשרות)
תמונה ב 4X3 יותר גדולה מאשר 16X9 ותמונה ב 16X9 יותר גדולה מאשר 2.35:1.
או יותר נכון להגיד, תופסת יותר שטח מהקיר.
למי שיש מסך בפורמט 2.35:1 המצב אידאלי, אבל למי שיש מסך 16X9 מוותר על גודל לא מבוטל של הקרנה. (חיתוך חומר מהסרט זאת בהחלט פשרה שלא מקובלת על הרבה אנשים).
תמונה ב 4X3 יותר גדולה מאשר 16X9 ותמונה ב 16X9 יותר גדולה מאשר 2.35:1.
או יותר נכון להגיד, תופסת יותר שטח מהקיר.
למי שיש מסך בפורמט 2.35:1 המצב אידאלי, אבל למי שיש מסך 16X9 מוותר על גודל לא מבוטל של הקרנה. (חיתוך חומר מהסרט זאת בהחלט פשרה שלא מקובלת על הרבה אנשים).
שחר
- zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
נראה לי שלא הבנת את השימוש ב lens memoryride כתב:spacedude,
הם מניחים שלא לכל אחד יש מזרימדיה וזו השיטה שלהם לזה. אישית, אני לא מבין את הצורך בזה, זה נראה לי מוזר לאבד חלק מהסרט, רק כדי להיפטר מהחלקים השחורים......
הוא אכן נועד להפטר מהשחורים אבל לא במסך 16:9 (תוך איבוד חלקים מהסרט) אלא במסך 1:2.35 (ללא עיבוד שום חלק מהסרט) ותוך חיסכון של עדשה אנאמורפית.
אתה יכול לראות הסבר וחוויות של Art Feierman כאן:
...
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

zork17,
צודק, הפכתי את סוגי המסכים.
צודק, הפכתי את סוגי המסכים.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

zork17
אז לפי מה שהבנתי, רק מי שיש לו מסך ביחס 2.35:1 יהנה מזה?
אז לפי מה שהבנתי, רק מי שיש לו מסך ביחס 2.35:1 יהנה מזה?
שחר
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

zork17,
עברתי שוב על ה manual ולא טעיתי. אפשר להשתמש במנגנון לכל מיני מסכים 4:3, 16:9 וגם 1:2.35. מה שאתה מחליט לעשות ואיך אתה עושה (זום אין אוט, קרופ וכולי) תלוי בך. יש 6 זכרונות שונים שאתה יכול לשמור בהם מצבים אותם אתה מעדיף.
עברתי שוב על ה manual ולא טעיתי. אפשר להשתמש במנגנון לכל מיני מסכים 4:3, 16:9 וגם 1:2.35. מה שאתה מחליט לעשות ואיך אתה עושה (זום אין אוט, קרופ וכולי) תלוי בך. יש 6 זכרונות שונים שאתה יכול לשמור בהם מצבים אותם אתה מעדיף.
- zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

ride,
ברור שפיזית ניתן להשתמש בפיצ'ר בכל סוג מסך הרי המקרן לא יודע על איזה מסך הוא מקרין.
אבל הוא נועד לחסוך עדשה אנאמורפית ולפי הביקורות ברשת הוא אכן עושה את זה יפה.
spacedude,
אכן, מי שיש לו מסך כזה יהנה מזה - ועדיף שיהיה לכולם. כמו שרן כתב בשירשור מקביל - ברגע שאתה עובר למסך כזה אין מצב שאתה חוזר חזרה.
ברור שפיזית ניתן להשתמש בפיצ'ר בכל סוג מסך הרי המקרן לא יודע על איזה מסך הוא מקרין.
אבל הוא נועד לחסוך עדשה אנאמורפית ולפי הביקורות ברשת הוא אכן עושה את זה יפה.
spacedude,
אכן, מי שיש לו מסך כזה יהנה מזה - ועדיף שיהיה לכולם. כמו שרן כתב בשירשור מקביל - ברגע שאתה עובר למסך כזה אין מצב שאתה חוזר חזרה.
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

zork17,
ברור לך שאין תחליף אמיתי לעדשה אנומרפית. בשיטה הזו אתה מאבד את כל הפיקסלים המוקרנים בחלק השחור (שמוסתרים ע"י ביצוע זום). זה גימיק נחמד לא יותר מזה.
ברור לך שאין תחליף אמיתי לעדשה אנומרפית. בשיטה הזו אתה מאבד את כל הפיקסלים המוקרנים בחלק השחור (שמוסתרים ע"י ביצוע זום). זה גימיק נחמד לא יותר מזה.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

zork17,
לצערי שטח ההקרה שלי קטן יחסית, והגודל המקסימלי שאני אוכל לפתוח ב 16X9 הוא 92".
ביחס 2.35:1 יצא לי גודל מקסימלי 87".
בנוסף לזה זה תלוי בסוג התכנים. רוב השעות אני צופה בסדרות 16X9.
לצערי שטח ההקרה שלי קטן יחסית, והגודל המקסימלי שאני אוכל לפתוח ב 16X9 הוא 92".
ביחס 2.35:1 יצא לי גודל מקסימלי 87".
בנוסף לזה זה תלוי בסוג התכנים. רוב השעות אני צופה בסדרות 16X9.
שחר
- zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

ride,
צודק.
spacedude,
אם אתה צופה לרוב ב 16:9 (כלומר לא סרטים) אז זה לא ממש משנה לך אבל אני מתאר לעצמי שהשטח קטן כי יש רמקולים בצדדים.
אם תשים את הרמקולים מאחורי המסך (כמו בקולנוע) אז תוכל לקבל מסך רחב באמת ולהרגיש ממש בתוך הסרט.
צודק.
spacedude,
אם אתה צופה לרוב ב 16:9 (כלומר לא סרטים) אז זה לא ממש משנה לך אבל אני מתאר לעצמי שהשטח קטן כי יש רמקולים בצדדים.
אם תשים את הרמקולים מאחורי המסך (כמו בקולנוע) אז תוכל לקבל מסך רחב באמת ולהרגיש ממש בתוך הסרט.
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
נו הבנתי שזה מה שזה עושה וברור שאי אפשר לעשות את זה בלי עדשה חשמלית..
אבל התכוונתי לזה שהעדשה קופצת בקפיצות של כמה סנטימטרים כל לחיצה בטח ואז ההתאמה למסך נהיית טיפה בעייתית ומסורבלת לעומת זום ידני..
אבל התכוונתי לזה שהעדשה קופצת בקפיצות של כמה סנטימטרים כל לחיצה בטח ואז ההתאמה למסך נהיית טיפה בעייתית ומסורבלת לעומת זום ידני..
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
אני לא לגמרי מסכים.ride כתב:zork17,
ברור לך שאין תחליף אמיתי לעדשה אנומרפית. בשיטה הזו אתה מאבד את כל הפיקסלים המוקרנים בחלק השחור (שמוסתרים ע"י ביצוע זום). זה גימיק נחמד לא יותר מזה....
אין תחליף לעדשה אנמורפית סופר דופר יקרה ואיכותית.
בשימוש בעדשה אנמורפית זולה יותר (שהיא גם די יקרה) יש איבוד של עוצמת הארה ותוספת של לא מעט עוותים. למי שמתכנן להוסיף עדשה כזאת, לא בטוח שאיכות התמונה המתקבלת תהיה טובה יותר משימוש בזום ללא עדשה.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

עדשה אנמורפית איכותית וממונעת תעלה כמו שני מקרנים. 
שחר