צפייה ממושכת ב-Epson 9000, ה- Sony 30ES וה-Panasonic 7000. מסקנות
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78969
- שם מלא: עפר לאור
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
סקירה מצוינת, כן ירבו.
אצל אפסון כדאי לעקוב אחרי "עלילות הצמצם הדינאמי" שהתחיל ב5000 שכלל צמצם רועש בצורה שערוריתית, עבר ל5500 עם צמצם שקט ומצוין ועכשיו בדור החדש שוב פעם צמצמים רועשים.
אגב, מנגנון הסנכרון של אפסון למשקפיים הוא פשוט תענוג, אפס ניתוקים, אפס איבוד סינכרון, גם ממקומות ללא קו ראייה ישיר. בפירוש מרשים.
אצל אפסון כדאי לעקוב אחרי "עלילות הצמצם הדינאמי" שהתחיל ב5000 שכלל צמצם רועש בצורה שערוריתית, עבר ל5500 עם צמצם שקט ומצוין ועכשיו בדור החדש שוב פעם צמצמים רועשים.
אגב, מנגנון הסנכרון של אפסון למשקפיים הוא פשוט תענוג, אפס ניתוקים, אפס איבוד סינכרון, גם ממקומות ללא קו ראייה ישיר. בפירוש מרשים.
No place like home.......... Theater
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
עפר,
לאפסון יש קצב ריענון טוב יותר אז הוא נתון לפחות בעיות בכל מה שקשור ל-Ghosting. ב- SBS יש לאפסון יתרון מובהק על כל המקרנים שראיתי למעט הפנסוניק.
ברזולוציה מלאה אני כבר לא רואה את היתרון של האפסון. כן, עדיין יש לו פחות ghosting, אבל ברזולוציה מלאה זה כמעט לא מורגש. פחות דרמטי.
עם כל הכבוד לאספקט של הבעיות, יש גם את את איכות התמונה per se בתלת מימד, בכל הקשור לעומק, חדות קונטרסט וכדו' ל-JVC יש יתרון לא קטן.
בהנחה שאתה מתכוון לחלק את הזמן שלך שווה בשווה בין דו מימד לתלת מימד , הייתי הולך על האפסון.
בהנחה שדו מימד מבחינתך זה העיקר ותלת מימד זה פיצ'ר שהוא בשוליים ומעניין בעיקר את הילדים פה ושם אזי ה-JVC טוב יותר (ה-X3) וממה שראיתי ב-IFA ה- X30 טוב משמעותית מה-X3.
בהנחה שתלת מימד ברזולוציה מלאה , שידורי ספורט או תנועה בקולנוע חשובים לך ואתה חייב מקרן שקט עם LOOK של SXRD הייתי הולך על הסוני.
אין כאן נוק אווט.
בשביל נוק אווט צריך ללכת על ה-סוני VPL VW95 ככל הנראה , אבל אז צריך גם לבחון אותו מול ה-JVC X70....הקיצר, זו החלטה לא פשוטה.
במהלך התשעה חודשים הקרובים אני אתייסר אם בחרתי נכון ואז לאחר CEDIA אני אתחיל את כל התהליך מחדש.
מי אמר שזה לא כיף???
רן
לאפסון יש קצב ריענון טוב יותר אז הוא נתון לפחות בעיות בכל מה שקשור ל-Ghosting. ב- SBS יש לאפסון יתרון מובהק על כל המקרנים שראיתי למעט הפנסוניק.
ברזולוציה מלאה אני כבר לא רואה את היתרון של האפסון. כן, עדיין יש לו פחות ghosting, אבל ברזולוציה מלאה זה כמעט לא מורגש. פחות דרמטי.
עם כל הכבוד לאספקט של הבעיות, יש גם את את איכות התמונה per se בתלת מימד, בכל הקשור לעומק, חדות קונטרסט וכדו' ל-JVC יש יתרון לא קטן.
בהנחה שאתה מתכוון לחלק את הזמן שלך שווה בשווה בין דו מימד לתלת מימד , הייתי הולך על האפסון.
בהנחה שדו מימד מבחינתך זה העיקר ותלת מימד זה פיצ'ר שהוא בשוליים ומעניין בעיקר את הילדים פה ושם אזי ה-JVC טוב יותר (ה-X3) וממה שראיתי ב-IFA ה- X30 טוב משמעותית מה-X3.
בהנחה שתלת מימד ברזולוציה מלאה , שידורי ספורט או תנועה בקולנוע חשובים לך ואתה חייב מקרן שקט עם LOOK של SXRD הייתי הולך על הסוני.
אין כאן נוק אווט.
בשביל נוק אווט צריך ללכת על ה-סוני VPL VW95 ככל הנראה , אבל אז צריך גם לבחון אותו מול ה-JVC X70....הקיצר, זו החלטה לא פשוטה.
במהלך התשעה חודשים הקרובים אני אתייסר אם בחרתי נכון ואז לאחר CEDIA אני אתחיל את כל התהליך מחדש.
מי אמר שזה לא כיף???
רן
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
רן תודה על הסקירה הסופר מושקעת ומלאה פרטים!... אתה מנער את האבק מעל המקרנים שלנו כל שנה שנתיים...
שאלה - מזה הדיוק בתנועה שאתה מדבר עליו, בסוני למשל.
איזה תנועה? איזה דיוק?
תודה
שאלה - מזה הדיוק בתנועה שאתה מדבר עליו, בסוני למשל.
איזה תנועה? איזה דיוק?
תודה
- LiorDrZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
רן תודה על הסקירה מושקעת ומלאת הפרטים. כיף לקרוא כאלו רשמים על הבוקר למרות שתחום המקרנים רחוק ממני.
תודה
תודה
- Shayosef
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
תודה רבה, עזרת לי מאוד 
שי
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
יופי של סקירה - בהחלט יכול לעזור למתלבטים. אין ספק שמדובר במקרנים שיורידו אנשים מגדר המקרנים ו/או ייגרמו לאנשים לשדרג.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
תודה על הסקירה 
שחר
- zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
סקירה מעולה. תודה.
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
לא יפה לקרוא לאנשים בשמותItay_Pollak כתב:יופי של סקירה - בהחלט יכול לעזור למתלבטים. אין ספק שמדובר במקרנים שיורידו אנשים מגדר המקרנים ו/או ייגרמו לאנשים לשדרג....
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
sam22 כתב:לא יפה לקרוא לאנשים בשמותItay_Pollak כתב:יופי של סקירה - בהחלט יכול לעזור למתלבטים. אין ספק שמדובר במקרנים שיורידו אנשים מגדר המקרנים ו/או ייגרמו לאנשים לשדרג.......
אוי השידרוג, השידרוג...
צריך להתארגן לקבלת הנחת כמות...
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

הי איתי,
פיספסתי את השאלה שלך. סליחה.
בכל אופן כאשר מדברים על תנועה הכוונה היא לתנועת המצלמה ההוריזונטלית (panning)..
זהו פרמטר שתמיד היה קיים בכל הקשור לאיכות התמונה, אבל קיבל boost בעקבות שני "אירועים":
1. משתמשי JVC התלוננו שהם חווים בעיה בכל הקשור לתנועה, קראו לזה motion blur- (תנועה מטושטשת) , סצינות מהירות בהן אתה מאבד פרטים.
2. סוני הגיעו לכמעט שלמות בכל הקשור למנגנון התנועה.
צריך לשבת עם הסוני במשך מספר שעות טובות על מנת להבין את היתרון שיש להם ביחס לשאר החברות. היתרון הזה גרם להרבה משתמשים להעדיף את המקרנים שלהם על חברות אחרות.
רן
פיספסתי את השאלה שלך. סליחה.
בכל אופן כאשר מדברים על תנועה הכוונה היא לתנועת המצלמה ההוריזונטלית (panning)..
זהו פרמטר שתמיד היה קיים בכל הקשור לאיכות התמונה, אבל קיבל boost בעקבות שני "אירועים":
1. משתמשי JVC התלוננו שהם חווים בעיה בכל הקשור לתנועה, קראו לזה motion blur- (תנועה מטושטשת) , סצינות מהירות בהן אתה מאבד פרטים.
2. סוני הגיעו לכמעט שלמות בכל הקשור למנגנון התנועה.
צריך לשבת עם הסוני במשך מספר שעות טובות על מנת להבין את היתרון שיש להם ביחס לשאר החברות. היתרון הזה גרם להרבה משתמשים להעדיף את המקרנים שלהם על חברות אחרות.
רן
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
הי רן, תודה על ההסבר.
מדובר במשהו שרלוונטי לצפייה בתלת או גם בדו? כי ברור שבתלת ה 24FPS קצת מציק.
האם מדובר במנגנון שמוסיף פריימים כדי לקבל תנועה חלקה יותר? (אני מאמין שלא...)
ג'יימס קמרון מטיף לעבור ל 48FPS, הוא טוען, כנראה בצדק, שה 24 המיושנים צריכים לעבור מן העולם..
לדעתו הרזולוציה של הזמן (temporal resolution) יותר חשובה מרז' התמונה - 2K/4K.
מדובר במשהו שרלוונטי לצפייה בתלת או גם בדו? כי ברור שבתלת ה 24FPS קצת מציק.
האם מדובר במנגנון שמוסיף פריימים כדי לקבל תנועה חלקה יותר? (אני מאמין שלא...)
ג'יימס קמרון מטיף לעבור ל 48FPS, הוא טוען, כנראה בצדק, שה 24 המיושנים צריכים לעבור מן העולם..
לדעתו הרזולוציה של הזמן (temporal resolution) יותר חשובה מרז' התמונה - 2K/4K.
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
סקירה מושקעת ומקצועית
אין ספק שכל מי שיהיה מעוניין ברכישת מקרן קיבל בסקירה הזו כיוון מדוייק לבחירת אחד המקרנים .
יום טוב רן
אין ספק שכל מי שיהיה מעוניין ברכישת מקרן קיבל בסקירה הזו כיוון מדוייק לבחירת אחד המקרנים .
יום טוב רן
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- זמר
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1367
אחלה סקירה אהבתי את האפסון מה הוא הדגם המקביל בחול ניורוק וכו.?
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
מה הבנת ?9000es כתב:סקירה מושקעת ומקצועית![]()
יום טוב רן...
אני הבנתי שצריך להמתין ל JVC X30
ורן...תודה על שיתוף וההשקעה בסיקור הבדיקות שערכת
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
טלHD כתב:מה הבנת ?9000es כתב:סקירה מושקעת ומקצועית![]()
יום טוב רן...![]()
אני הבנתי שצריך להמתין ל JVC X30![]()
ורן...תודה על שיתוף וההשקעה בסיקור הבדיקות שערכת...
טלHD
שלושת המקרנים שנבחנו מתומכרים כמעט באותו מחיר .
להבדיל מהסוני 95 שזו ליגה אחרת במחיר שונה לגמרי .
כך מי שמעונין במקרן בסביבות ה 20k ומטה קיבל כיוון מצויין .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
איציק...
אני אומר שוב,
שאני הסקתי מכל הכתוב ע"י רן שצריך להמתין ל JVC X30 שאמור "על הנייר" לתת פייט חזק ואף אולי להתעלות על ה3 שנסקרו כאן.
רן...נכון או לא?
אני אומר שוב,
שאני הסקתי מכל הכתוב ע"י רן שצריך להמתין ל JVC X30 שאמור "על הנייר" לתת פייט חזק ואף אולי להתעלות על ה3 שנסקרו כאן.
רן...נכון או לא?
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

נכון. בערך.
ה-JVC יציג תמונה טובה יותר בכל האמור לקונטרסט ושחורים משלושת המועמדים האחרים.
זו קביעה חד משמעית.
לעומת זאת, מנגנון התנועה שלו יהיה נחות מחלקם, יתכן והוא יסבול מפינות מוארות (שאלה של מזל) ותלת המימד שלו לא יהיה ברמת הפנסוניק/אפסון בכל האמור לבעיות האינהרנטיות של הטכנולוגיה , אולם הוא יציג תמונה טובה מהם משמעותית בכל הקשור לאיכות התמונה.
שאלה נוספת שהיא מהותית זו עצם הציפייה בכל הקשור למחיר.
אני חוזר ואומר פעם נוספת, ה-JVC מתומחר בחו"ל (אירופה וארה"ב) באותם מחירים כמו כל שלושת המקרנים האחרים. מדובר במתחרה ישיר שלהם.
ככל הידוע לי (ואני אומר את זה בזהירות) קיים פער לא מבוטל בתימחור שלו בארץ, קרי יקר מהם.
בהנחה ש-אס.ג'י יתמחרו את המקרן ברמת ה-20,000 ש"ח כפי שמתומחרים שלושת האחרים (פחות או יותר) לטעמי שווה לבדוק אותו לפני קבלת החלטה סופית.
רן
ה-JVC יציג תמונה טובה יותר בכל האמור לקונטרסט ושחורים משלושת המועמדים האחרים.
זו קביעה חד משמעית.
לעומת זאת, מנגנון התנועה שלו יהיה נחות מחלקם, יתכן והוא יסבול מפינות מוארות (שאלה של מזל) ותלת המימד שלו לא יהיה ברמת הפנסוניק/אפסון בכל האמור לבעיות האינהרנטיות של הטכנולוגיה , אולם הוא יציג תמונה טובה מהם משמעותית בכל הקשור לאיכות התמונה.
שאלה נוספת שהיא מהותית זו עצם הציפייה בכל הקשור למחיר.
אני חוזר ואומר פעם נוספת, ה-JVC מתומחר בחו"ל (אירופה וארה"ב) באותם מחירים כמו כל שלושת המקרנים האחרים. מדובר במתחרה ישיר שלהם.
ככל הידוע לי (ואני אומר את זה בזהירות) קיים פער לא מבוטל בתימחור שלו בארץ, קרי יקר מהם.
בהנחה ש-אס.ג'י יתמחרו את המקרן ברמת ה-20,000 ש"ח כפי שמתומחרים שלושת האחרים (פחות או יותר) לטעמי שווה לבדוק אותו לפני קבלת החלטה סופית.
רן