לה פבוריטה מול נובה סימונלי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #21 

כמעט בכל מכונה (עם בקרת טמפרטורה ושהראש לא צמוד לדוד) ברגע שתנתק את הידית הראש יתקרר לאורך זמן (עניין של דקות)
בזמן חליטה טמפרטורת הראש עולה כשמנתקים את הידית הראש פולט חום.
בגלל זה רב בתי הקפה בארץ התרגלו להשאיר ידיות בחוץ. למרות שלא ניסיתי, לדעתי בשימוש ביתי כשהמכונה לא פועלת ולא עובדת כל היום לא יקרה מצב שהראש יתחמם בלי הכרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #22 

לאוסקר יש פרה אינפיוזן. גם על פי מספר מאמרים ברשת, וגם מכשלשה חודשים של הפעלה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #23 

המונח pre infusion נמצא בשימוש חופשי מדי מתי שמתאים.
לאוסקר אין pre infusion בסגנון שיש לדוגמא במכונות E61. כלומר, מספר שניות מוגדרות בהן יש לחץ מים חלש אך קבוע ולאחר מכן מעבר ללחץ מלא.
לכן גם לא תמצא בשום פרסום רשמי של נובה סימונלי התייחסות לכך שיש לה pre infusion. אם היה, האמן לי שהם היו טורחים לשווק את זה.
עם זאת, כפי שציינתי, האוסקר היא מכונה בעלת משאבה ויברציונית. כתוצאה מכך, מקבלים את היתרונות של pre infusion חינם ללא צורך בפעולה מיוחדת.
מעבר לכך, בחלק מהמכונות (ומאוד יתכן שהאוסקר ביניהם) מצוי מעין אוריפיס שכזה שמגביל את זרם המים בשניות הראשונות, וגם לזה אפשר לקרוא pre infusion.
בסופו של יום זה לא משנה. מה שחשוב זו התוצאה הסופית, ורק לפי זה יש לבחון מכונה. הרי מה אכפת לי (מעבר לסקרנות של חובב) איך הגיעו לתוצאה כל עוד היא טובה בעיני?

jackob_sh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
שם מלא: jackob_sh
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #24 

וזו בדיוק השאלה...אם היה אפשר לכמת את איכות הקפה/מכונה/חומרים, אז הכל היה יותר פשוט. מכיון שלא ניתן (לפחות במקרה זה) פונים למפרט הטכני

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

מצטרף להמלצה על ה k3 היא שווה כל שקל

שליחה #25 

ולמרות שאני במיעוט, אני ממליץ מאוד על ה לה-פבוריטה. נכון, היא איננה יפהפיה גדולה, וכן, היא תופסת מקום על השיש(לא הרבה יותר מעוד כמה מכונות) אך לא,היא לא שורפת קפה בדגם זה והעובדה שהראש שלה איננו תרמוסיפוני אלא ניזון מחום המכונה-יוצרים יציבות טרמית כללית ונוחה לעבודה. זו מכונה חזקה ועם מעט תחזוקה לא תתבלה כלל, היא איננה עשויה פלסטיק והיא השקעה טובה למי שרוצה קפה טוב שוט אחרי שוט להרבה הרבה שנים. מעט קוסמטיקה לידיות והיא גם תהיה נאה יותר. השירות של משפ.שור מעולה וזהו מותג עם רמת נאמנות לקוח גבוהה.לא תצטער כלל.בהצלחה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #26 

Yanivol - יש סכימת פיצוץ של המכונה ברשת, רואים שאין שם פרה-אינפיוז'ן.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”