קפה קלוי מיובא

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

אלכס, אתה ממשיך להשוות את זה לגידול עגבניות, בניית מכונות ושאר ירקות.. זה לא עובד ככה.
להשוות את זה לגידול חקלאי או בניית מכונה או לצורך העניין לכל פעולה מהסוג הזה, זה מגוחך במקרה הטוב ופשוט מראה שאין לך מושג איך נעשית הקלייה הביתית (מצטער על הבוטות, אך אין דרך אחרת לפרש זאת). אפילו פעולת הכנת האספרסו מורכבת וקשה יותר ללמידה מאשר הקלייה. כשיש מכשיר ביתי ראוי כמו הג׳ין וקצת ניסיון, ב15 דקות שמתוכם כ13 דקות בכלל לא צריך לעשות כלום או להיות בסביבת הקולה, מוציאים קפה טוב יותר מכל קפה מיובא. תאמין לי, להכין ביצה רכה זה יותר מורכב וגוזל זמן (קילוף הביצה מתיש...).
מבחינתי קניית קפה מיובא זה כמו לקנות ארוחה קפואה למיקרוגל לעומת בישול בבית. נכון שזה לוקח פחות זמן להכניס מגש למיקרו ולהפעיל. אבל ברור לך שאפילו ילד ילמד לבשל בקלות אורז לבד וזה יהיה הרבה יותר טעים והרבה יותר זול...
לנו יש את הפריבלגיה של טעימת כל מיני סוגים וניסיון מעשי בקליה, אתה מגיע עם ניסיון ביבוא קפה קלוי ומשום מה חושב שיודע יותר טוב מכולם. לי זה נשמע תמוה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

אלכס - בתור אחד שמייצג חברות מחו"ל אני יכול לייעץ לך לא להיות נחרץ כל כך על מה שאתה לא מוכר כרגע.
מחר יתחילו למכור בנני קולים ותצטרך להפוך את הקו שלך לגמרי, או שיציעו לך להיות מנהל שיווק ראשי של אווה או משהו דומה שיהווה בשבילך
שדרוג ואותו דבר יקרה.
המציאות מחר יכולה להתהפך עליך (ואני מדבר מניסיון) ותצטרך להצדיק בדיוק את מה שאתה מתנגד לו כביכול עכשיו.

אם קלייה ביתית לא מדברת אליך אז אל תפסול אותה - במיוחד לא בפני מי שקולה שעצמו ובקטע הזה יש לו יתרון עליך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

כפיר_ש כתב:בתור עוסק בתחום קשה להבין מה עומד מאחורי הדברים שלך ולעיתים נדמה שאתה נהנה להתווכח ולהתעקש שכולנו פה ילדים שלא יודעים דבר וחצי על קפה וזה תחום ששמור לזקני העדה ולעוסקים בתחום שהם המנוסים ויודעי הדבר.
...
אלכס, עם כל הכבוד לך, אני מרגיש שאני מאוד מזדהה עם המילים של כפיר.

לפעמים נראה שאתה פשוט נהנה לקטול, ואף מצליח להתנסח כך שאי אפשר לערוך אותך כי אתה לא פונה לגופו של אדם, אך בכל זאת עוקץ בדרך לא נעימה והדיון יורד למחוזות אלימים וקשים.

אני מבקש שתנסה להתבטא באופן פחות אישי. תקוף את הדעה, לא את האדם.

לגופו של עניין: אנחנו נמצאים בפורום שבו יש הרבה מומחים. יכול להיות שאף אחד כאן לא מבין כלום, אבל יותר הגיוני שאם מתוך 10 אנשים שטוענים (ונראים ונשמעים) כמבינים, כל ה-10 טוענים שקליה ביתית/מקומית עדיפה על קפה בשקיות, באופן גורף, אז יש בכך משהו ואף מעבר לכך.

הדיון הזה כבר עקר כי דשנו בו בעבר אינספור פעמים.

שום קפה משקית לא משתווה לקפה טוב מקליה מקומית. לא חסרות דוגמאות לקליה מקומית מדהימה.
מילא, אם היא היתה יקרה יותר, אז אולי היה על מה לדבר.
אבל **בכל** פרמטר שהוא, הקליה המקומית הישראלית עדיפה.

אני מצטרף למילים של קרמריקה - יתכן בהחלט שלחלק מהדוברים בדיון הזה אין מספיק ניסיון בקליה ביתית.
זה לא מסובך וזה בטח לא כמו לגדל עגבניה לבד או לאפות לחם.

לוחצים כפתור, מחכים, עוצרים - ומקבלים קפה מליגה אחרת לגמרי.

ואגב, לגבי אפיית לחם ביתי: מאז שקניתי את המיקסר החדש אני אופה לחם כמעט כל שבוע. קניתי פורס לחם ואני גם פורס אותו בעצמי. אני מקבל לחם שאי אפשר לקנות בשום מאפייה - יותר טרי, יותר טעים והרבה יותר בריא. גם יותר זול. וגם עם גאווה.

בעולם שבו לאפות לחם זה מסובך בדיוק פי 100 מלקלות קפה לבד, צריך להיות משוגע כדי לוותר על התענוג של קפה קלוי טרי בבית.

ובעולם שבו קפה מקליה ישראלית מקומית עדיף עשרת מונים על קפה ישן בשקיות - צריך להיות משוגע גמור כדי לא לרוץ לחנות הקרובה ולרכוש קפה ישראלי משובח.

(אני לא יודע איזה 5 רשתות מזון גדולות יש בארץ, אבל אישית קניתי פולי קפה בשופרסל, חצי חינם וחביב ירקון כשהיה בפ"ת. בשני סניפים של שופרסל קניתי גם קפה קלוי בתפזורת (בסילוז שהיו שם) שהיה ישן, מגעיל ומתחת לכל ביקורת).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

sterns
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 122

שליחה

כדי לתרום משהו לדיון אמליץ לעשות תרגיל בדיקה.
נכין תערובת קפה ירוק. וכל שבוע נקלה כמות קבועה ונשמר אותה בקופסה אטומה. כך במשך חודשיים נקבל 10 מנות אחת טריה ולפי הסדר אחת של שבוע, עד חודשיים. ועכשיו נעשה טעימה עיוורת, ונראה מתי נתחיל להרגיש את "חוסר הטריות"
קדימה מי מוכן לנסות?
שלמה

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

sterns כתב:כדי לתרום משהו לדיון אמליץ לעשות תרגיל בדיקה.
נכין תערובת קפה ירוק. וכל שבוע נקלה כמות קבועה ונשמר אותה בקופסה אטומה. כך במשך חודשיים נקבל 10 מנות אחת טריה ולפי הסדר אחת של שבוע, עד חודשיים. ועכשיו נעשה טעימה עיוורת, ונראה מתי נתחיל להרגיש את "חוסר הטריות"
קדימה מי מוכן לנסות?
שלמה
...
:claps2:
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

חברה, יש כאן עוד מישהו שכתב ספר?

יאללה לפרגן!!!!

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457

שליחה

sterns כתב:כדי לתרום משהו לדיון אמליץ לעשות תרגיל בדיקה.
קדימה מי מוכן לנסות?
שלמה
...
אחלה רעיון!
מי מרים את הכפפה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אפשר לארגן כזה ניסוי, רק שאני לא כ"כ מבין מה מטרתו. אשמח להבהרה.

לדעתי קפה מג'ין מתיישן תוך כמה ימים. זה אומר שאחרי חודשיים נקבל קפה ישן מ-7 השבועות האחרונים (כמובן שמלפני שבועיים/שלושה זה עוד יהיה סביר) וקפה טוב מהשבוע האחרון.

נגיד שזה מה שנגלה, אז מה בעצם למדנו?
קפה מקליה ביתית הוא מדהים כשהוא טרי, לא כשהוא לא טרי :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

עמרי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 325

שליחה

ואי כואב לי הראש מלקרוא את השירשור הזה

חשבתי כמה פעמים אם להגיב או לא ואני חצי מתחרט תוך כדי כתיבה אבל יאלה

ראשית אני חושב שרוב הרשתות של בתי הקפה שהצרכן המקומי מכיר קולים בארץ
שנית אדם בעל מכונה ביתית בסופו של דבר יטעם וינסה המון סוגים חלק יהיו לו טעימים וחלק פחות (גם יבוא וגם מקומי)

אני חושב שרוב האנשים שקולים לבד עושים את זה משתי סיבות עיקריות
האחת היא לקבל את הקפה הכי טרי שאפשר
לצערי למרות ששתיתי כמה סוגי קפה מקליה מקומית שאהבתי מסיבות של נגישות אני בדרך כלל קניתי קילו עד שניים
ועד שסיימתי אותו הרגשתי שהוא מתיישן לי (כמובן שהשתדלתי לשמור אותו "בתנאים אופטימליים")
כך שקליה פעם בשבוע בשביל מישהו שמוכן להשתמש במטחנה ומכונה ידנית זה לא סיפור גדול

שנית הוספת עוד מימד ועניין לתחביב - שזה תמיד נחמד, מי שרוצה להעמיק ולחקור חייב לקלות אי אפשר להשכיל משתיה של תערובות מסחריות בין אם מקומי או מיובא

כמובן שכולם מפנטזים על השגת התערובת המושלמת שכמובן היא מושלמת רק עבור הטעם שלך וגם זה זמני עד שתמצא משהו שיהיה לך יותר טעים
אני גם חושב שהמטרה של הקולה הביתי היא הפוכה מאחידות הוא יעדיף לקבל כל שבוע קליה שונה
אחרת כבר היו עושים מנוי שנתי על אותו קפה

בקיצור הייתי שמח אם עוסקים בתחום היו תורמים יותר מהידע שלהם ופחות מתעסקים ב...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

אחד הדיונים המגניבים
אלכס אני אלך ישירות לנקודה ממנה אתה מתחמק: כל עוד אין תאריך קליה על הקפה, לא אמליץ לאנשים לבזבז את כספם. קפה זה לא קורנפלקס עם תאריך תפוגה (אגב מישהו ניסה קורנפלקס הקרוב לתאריך התפוגה? פיכס)
אני מאמין שבתנאי אריזה אופטימליים, הקפה יכול לחיות חודשיים שלושה ואז דועך. זה מנסיוני המוגבל. וגם מכמה מבחנים רציניים שקראתי. אבל זרקתי כבר די הרבה קפה מעופש מפירמות כמו לואצה או אילי. מרגיז!
אני לא חושב שיש תחרות לקפה מבתי קליה איטלקיים, כשהוא טרי. הקפה בארץ, לצערי, ולטעמי, עדיין לא שם. טעמתי כמה תערובות חביבות פלוס. אבל יחסית למה שטעמתי באיטליה, או בארץ מקפה איטלקי טרי יחסית, או אפילו מבתי קליה אמריקאים (אליהם זורם להערכתי חומר הגלם המובחר ביותר), יש לנו עוד מרחק לסגור. מצד שני, זה די ברור שעבור רוב האנשים המרחק הזה לא משמעותי, רק עבור מי שמחזיק ציוד מקצועי בבית. הטריות לעומת זאת זה פרמטר קריטי - גם סטייק מפרה ארגנטינאית דשנה לא יהיה טעים אחרי חודש בקרור. גם לא עגבניה. אז כרגע, ההמלצה החד משמעית והגורפת של כולנו היא - קפה ישראלי!
קליה ביתית - ענין הזוי, שמור רק למתי מעט שמוכנים לסבול הרבה או להשקיע הרבה כסף. גם התוצאה מתאימה רק לכמות זניחה של אנשים. צריך לזכור שרוב האנשים מתייחסים למטחנת קפה כעניין להזויים בלבד, אז קליה ?
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אני לא מבין משהו מאוד פשוט - אם מי שמשווק קפה איטלקי בארץ מתנגד לקלייה עצמית כי זאת עבודה קשה אז הוא אמור להתנגד להחזקת מכונת קפה בבית כי זאת גם עבודה קשה.
בכל בית בישראל יש סניף ארומה במרחק 5 דקות נסיעה - אז מה? זה מבטל את הצורך להחזיק גם סילביה בבית?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

נכון,
אתה לא מגדל עגבניות לבד, למה שתכין אספרסו לבד? :)

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221

שליחה

אני לא מתנגד, אתה שם מילים בפי. אני לא בעד שקידום הקלייה הביתית ייעשה בצורה הזאת שבה כל קפה שלא נקלה בבית נתפס כמעופש או ישן ופתאום אנשים נזכרים להיות פטריוטים כחול-לבן והכל בביתם "טרי טרי".

אתה מודאג מזה ברמת העוסק בתחום ואני מציג לך את הזווית של הצרכן הפרטי שמגלה, אם נכנס היום לפורום בפעם הראשונה, שיש רק דרך אחת נכונה ליהנות מקפה והיא ממכונת מחליף חום, מטחנה מסוימת וקפה קלוי בבית.

מחר אני לא באווא ואני לא בנני וזו עדיין תהיה דעתי בנושא, בלי קשר לאיכות הקפה הקלוי בבית מול המיובא.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אני מסכים שקפה מיובא יכול להיות טעים מאוד - בטוח לא מעופש ורע כל הזמן.
העניין הוא שאם יוצא לך להשיג קפה כזה ממש טרי מאיטליה מתגלים הרבה יותר טעמים - מה שמגלים בקלייה ביתית.
למי שמתחיל זה פחות יורגש אבל עדיין - יש הרבה קפה ישראלי זול יותר ממיובא ועדיין טעים (יכול להיות שיותר יקר בצדק אבל עדיין יותר יקר).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

הדרך הנכונה להנות מקפה היא לשתות אותו
אם כי זה אינדיבידואלי
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

hosq כתב:הדרך הנכונה להנות מקפה היא לשתות אותו
אם כי זה אינדיבידואלי
...
אהה, חשבתי זה באינפוזיה.... 8O

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

היום ניסיתי קפה חדש, Peet's Coffee מקליפורניה, קפה מצויין ועסיסי, אם כי טיפטיפה עייף, האספרסו היה לא רע והקפוצינו מעולה. מה שהפתיע אותי היה תאריך הקליה העתיק, 11/7/2011 . ממש אכלתי את הכובע, וכמעט פרסמתי פה התנצלות רשמית בפני אלכס. בכל זאת קפה בן 4 חודשים...
ואז דיברתי עם הבחור החביב שסיפק לי את הסחורה, שאמר לי "שים לב שהתאריך אמריקאי"... בקיצור הקפה בן 3 שבועות בלבד והתנהג בהתאם, ואני ניצלתי ממבוכה
(או שלא)
what's next?

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219

שליחה

אלכס,
מי שיכנס לפורום של hometheater יחשוב שכדי להנות ממוזיקה צריך לשים 20K לפחות, כדי להנות מסרטים צריך לשים 10K, וכדי להנות מאוזניות צריך להשקיע מינימום אלפיה, ועוד לא דיברנו על המגבר...

זה בדיוק ההבדל בין פורום שמציג תחום נישתי לבין העולם הגדול. בעולם הגדול, הרוב ישתו נס, קצת פחות אנשים ישתו אספרסו, קצת פחות יקנו מכונה, קצת פחות יטחנו את הקפה במקום... עד שאתה מגיע ל"טופ" בפירמידה שזה לקלות בבית (הכי מעט אנשים). אבל בדיוק בשביל זה יש פורומים, כדי שאנשים יוכלו לדבר על הקצוות, לא על הנס המגעיל שהם שתו בעבודה, כי על זה אפשר לדבר כל היום בכל מקום.
(ובהקבלה - הרוב ישמעו mp3, קצת פחות ישמעו דיסקים... עד שתגיע לכמה משוגעים עם מגברי מנורות ופטיפונים באלפי דולרים).

בקיצור - גם כשנכנסים לפורום, צריך לדעת באילו פרופורציות לקחת כל דבר, לעשות את השיקולים של מה מתאים לך (מהרבה בחינות - כלכלית, השקעה של זמן וכו'...) ולדעת איזה מוצר יתאים לך בהתאם לסך הפרמטרים שהקצבת לך.

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”