צדק חברתי ומחירים של ציוד למכונות הקפה, העם דורש קפה איכותי במחיר אנושי

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

יאללה, גם חתיכים, עלי (Y)

:D
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

יסלחו לי כולם, אבל כשאני כלקוח רואה בחו"ל קפה במחיר שהוא בדיוק חצי ממחירו בארץ, זה מטריד את מנוחתי, (אלכס - אני מניח שאתה יודע מה מחירי מאורו בחו"ל), או מחיר של ציוד קפה זהה במחצית המחיר עד שני שליש. גם אם לא גזלנות, זה ברור שאף עוסק בתחום לא בא לקראתנו. ושלא יספרו על שוק קטן, אנחנו כבר לא מאה אלף איש חלוצים. יש כאן מליון צרכני ציוד קפה פוטנציאליים, וכמה מליונים שצורכים קפה. יכול להיות שהבעיה היא במודל, בו מוכרים ציוד כזה בחנויות ספציפיות, ועדיף היה למכור אותו במחסני חשמל בכמויות גדולות יותר. או כל העניין שעסקים מעדיפים קפה בלי לשלם על ציוד מה שכביכול מעלה לנו את המחיר (והם לא הרוב - כי זה לא כך ברשתות). אני לא יודע. אבל יש סיבה טובה לכך שאנחנו מרגישים עשוקים. 16 שח ומעלה למאה גרם קפה...נו באמת
what's next?

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746

ואם כבר מדברים על יוקר... קצת LUXURY.. לשטוף את העיניים (או את הראש חליטה )

שליחה

לחרדים מבינינו (וגם לחילוניים ) בקשר לניקיון , למה לנקות עם מברשת, כשאפשר לנקות עם קיטור :

Concept Art Steam Powered Group Head Brush :

http://www.idrinkcoffee.com/Concept_Art ... =TechSpecs

49.95 $ - זיל הזול
(לא כולל משלוח )

:lol:

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

זה נראה כמו אחד המכשירים של השייננית שלי... מפחיד!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

יש בישראל שוק חופשי. אם יש מקום להוזלה, אני בטוח שיזמים זריזים ירימו את הכפפה.

אני לא יבואן אבל סוגיות היבוא בישראל ותקורה כאן אחרת לחלוטין מחו״ל.

אני לא חושב שאפשר לבוא למישהו בטענות שהוא יקר מדי כשאין לאנשים כאן ידע במה כרוך ביבוא מסחרי או מה ההוצאות האחרות שנדרשות כאן.

זה די דומה לתלונה על כך שעו״ד צמרת לוקח הון עתק ביחס לעו״ד צמרת בחו״ל. שתי חיות שונות.

אני לא אוהב להכנס לאנשים לכיס. אני לא שואל כמה אנשים מרוויחים ואומר להם שהמעסיק שלהם פראייר ולכן אני גם חושב שלא צריך לעשות זאת ליבואנים (בכל תחום).

כאמור, אם יש מקום לתיקון, יש מספיק יזמים בישראל שיכולים להכנס ולתקן את המגמה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

עוד מישהו שם לב לגל ההפסדים ששוטף את העסקים הגדולים במשק הישראלי? במקום להיערך מראש, כמעט כולם ללא יוצא מן הכלל התמודדו עם האטה במכירות בעליית מחירים, וגרמו לכולנו רק לחשוב עוד יותר לפני הוצאת כל שקל מהארנק (עלית הזניקה את מחיר השוקולית בשלושים אחוז תוך מספר חודשים!). רובם גילו בדרך הקשה שקצת כפול יקר זה הרבה פחות מהרבה כפול סביר. אז מה עושים? מכירות סוף עונה במחירי בדיחה. מבחינתם, לוז לוז. מבחינתנו, פתח לתקוה. השניים האחרונים - אייס ואופיס דיפו.
what's next?

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141

שליחה

מסכים עם עופר - אין טעם להיכנס לכיס של היבואנים.
אני חושב שהם עושים קופה עלינו ושאם היו מורידים את המחירים הם היו מוכרים יותר ומרוויחים יותר.
אבל לנו שמורה הזכות ללכת לקנות מחו"ל. אני חסכתי כבר כסף רב בצורה הזו (מגבר, מחשב, כבלים, טמפר,...) וחבל לי שמהכסף שלי נהנים בתי עסק בארה"ב ולא בארץ. אבל שוב - זו קודם כל בעיה של היבואנים.
לסיכום - יותר זול בחו"ל? קנה בחו"ל!

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221

מתח רווחים

שליחה

מוטי, אמרת "אפילו בתחום הקולנוע הביתי, שבו התחרות והיבוא האפור כבר מזמן גרמו למתח רווחים נמוך ומחירי רצפה, יש עוסקים בתחום שמנצלים על ימין ושמאל חוסר הבנה ועוסקים בקומבינה ארצישראלית מצויה.".

מה אתה אומר?

קודם כל, אתה כבר מבין שהעוסק מרוויח מעט מאוד וחייב למכור בכמות כדי לפצות? הוא חייב לתת לך מעט מאוד שירות ולעסוק ב"קומבינות", כי הרווח נמוך ואין זמן לשירות after-sale כלשהו, תיקונים יהיו במלוא המחיר ומימוש אחריות יהיה בחוסר רצון משווע.

דבר שני, לגבי הידע של האנשים בפורום. אני בטוח שלא התחלת את חיבתך לקפה בפורום וכך גם כלל האנשים האחרים. חווית את כל הדברים הלא נעימים שתיארת? בטוח שחווית גם דברים נעימים שתרמו לידע שלך רבות.

מעולם לא הקמת חברה, צברת בסיס ידע, פרסת מערך ארצי או נתת תמיכה לאלפי אנשים במעבדת שירות. קל לדבר על הא ודא אחרי שנות ניסיון בתור לקוח פרטי, ששוכח שמתישהו "עוסק בתחום" כלשהו השקיע בו מזמנו, בהסבר, בהדרכה, בהכנסת התשוקה לתחום.

לא אחת ההודעות שלי בפורום הזה דיברו על הרחבת בסיס הידע לאדם הפשוט, הבאת עובדות נכונות על תחום האספרסו בלי bias, כדי שעוד אנשים ישתו אספרסו ויבינו את הדברים שמאחורי השיווק.

אני לא חושב שהוויכוחים הללו מקדמים אותנו, את כולנו, בתחום.

אין 100 אלף צרכני אספרסו בישראל, אולי יש 100 אלף בעלי מכונות קפסולות (גם כאן אני בספק).

מה שכן יש כאן זה שוק ענקי של קפה נמס וקפה שחור ובתי הקפה עדיין יכולים להתקדם קדימה. כל העיניים שלכם נשואות לזה שבית קפה כלשהו מקבל מודל תמחור שונה משלכם וכל אחד מרגיש שהוא יודע את כל מה שיש לדעת. אני חושב שזו הסיבה שרוב בתי הקפה שנפתחים בישראל, נסגרים אחרי השנה-שנתיים הראשונות. כי בניגוד לתחום אחר שבו נדרש ידע מקצועי נרחב, בית-קפה מהווה מין חלום של הרבה אנשים "להיות בעלים של בית-קפה". אפילו פורסים מדי פעם תוכנית עסקית של 5 דקות והכל נראה ורוד. זה לא.

לגבי גודל שוק, כשמסתכלים על הזווית הצרה של חברי הפורום, אכן, כל אדם בישראל הוא prosumer בהתהוות, אבל ישנם כמה עשרות כאלה כאן וכמות של דוממים שלא תמיד כמוכם, אבל כאן זה מסתכם.

הדרך הנכונה להתעסק בזה היא לתת הסבר מפורט לגבי התחום ולהיות סבלניים, לרוב השאלות יחזרו על עצמן - זהו הסממן הראשון לכם שתבינו שאנשים עוד לא מבינים דבר מה שלכם מובן מאליו.

מכאן, להסתכל על השוק ולדרוש "סילביה לכל פועל" זו בדיחה, על חשבונכם, ציפיות שווא שאינן מתממשות מכיוון שבחלום הזה מכונת אספרסו היא משהו עממי והיא לא הייתה מוצר כזה מעולם. מקינטה כן עממית, אבל אין פורום נפרד לבסיס ידע על מקינטות, שהן בהחלט המדרגה הראשונה והמכובדת לעולם הזה. אם 75% מבתי האב בישראל יתחילו את הבוקר שלהם עם קפה ממקינטה או מכונת אספרסו, נוכל בצדק רב לדרוש מחירי "חו"ל".

עד אז, הדרך עוברת בחיזוק היבוא האיכותי, עבודה מקומית, והגדלת כמות הלקוחות. ההנחה שאם ימכרו במחירי עלות , אז כולם יצטרפו לחגיגה, מוטעית באופן עובדתי. מקינטות עולות עשירית ממכונת אספרסו ועדיין אין את הכמות שאתם מצהירים עליה של צרכני קפה בישראל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

אלכס אתה טועה לחלוטין בגישה שלך לפורום קפה ולמטרות שלו.
לא הקמנו אותו כדי שמישהו ימכור יותר מכונות אספרסו - להיפך אנחנו בכוננות מתמדת שעוסקים בתחום לא יהפכו את הפורום לפלטפורמת שיווק מוסווית שלהם. מי שרוצה יכול לפרסם.
הפורום הוקם למשתמשים ולחובבים.
אין לנו שום תלות בעוסקים בתחום בשום צורה - הכל אפשר לקנות בחו"ל ולתקן כמעט לבד.
זה לא מעניין אותי בכלל אם תהיה מכונת אספרסו בכל בית - אין לי חזון כזה. אין לי שום רצון למכור או להגדיל נתח שוק של משהו שקשור לאספרסו.
לא סתם הפורום הוקם ע"י מי שלא עוסק בתחום ולא רוצה בכלל לשמוע על זה....
מי שכן בעניין של אספרסו צריך להנות ממחירים סבירים
לדוגמא הקומפק K3 שעולה פחות מרוקי ועלה עליה בכל פרמטר.
למה זה עולה זה בכלל לא מעניין אותי - עובדה שזה יותר זול וככה צריך להיות שאר השוק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עופר,

אין קשר בין התגובה שלך למה שאמרתי. לקחתם את הדברים לזווית האישית יותר, אני מדבר איתך באופן הרבה יותר כוללני. אין שום אינטרס שתשווק מוצרים באתר שלך, אם הבנת את זה מדבריי, אני אשמח לערוך ולתקן את הרושם הזה, כי לא דיברתי על זה.

אם הכל מחו"ל והכל ידע עצמאי ושום דבר לא קשור לאף אחד, זאת גישה מקובלת של מי שצבר ידע ועכשיו רוצה להגיד שהוא לא חב דבר לאף אחד מלבד עצמו.

אמור להיות לכם אינטרס לדבר ליותר ויותר אנשים, לשמוח שגודל מדף האספרסו בחנות ממנה אתם קונים גדל ופתאום אפילו מתחילים למכור קפה ירוק (?). אם רצונך לדחוף את עצמך בכח לנישה, בבקשה, אני הייתי שמח לדעת שכל אדם במדינה שלנו ידע בוודאות מה זו מקינטה, איך עובדת מכונת אספרסו ומה ההבדל בין ערביקה לרובוסטה ומהם סוגי המכונות וההבדלים ביניהם. אני מניח שזה בדיוק מה שמבדל אותי מהגישה השיווקית שאתם כה סולדים ממנה, אבל חבים לה את תחילת הדרך שלכם.

אנחנו אוהבים להתנכר, אבל גם בחו"ל מוכרים לכם, גם בחו"ל יש קמעונאות, גם בחו"ל פורומים חיים מפרסומות של משווקים ובזכות זה קיימים הרבה מאוד דברים חינמיים אחרים. למדנו לסלוד מזה ולהגיד שאותנו לא יקנו וכל מה שיש לנו, הוא בזכות היותנו "לא פראיירים".

אם הבנתי אותך נכון, אתה היית רוצה שאנשים אחרים לא יידעו את מה שאתה יודע? היית רוצה שאתה וכל שאר החובבים יהיו קבוצת מיעוט באוכלוסיה בישראל?

אתה באמת לא מבין שאם יותר אנשים ישתו אספרסו ומשקאות שמבוססים עליו, אתה תרוויח הרבה יותר מהתעקשות להישאר "בודד בפסגה" ושציוד הקצה העליון יימכר לך במחירי עלות?

הגישה הזאת של "לא אכפת לי מאף אחד, רוצה רק זול" היא שגויה בעיניי. אתה יכול לנסות להתעלם מזה, אבל אני צרכן בדיוק כמוך, בעל זווית נוספת של מי שזה לעסוק בתחום.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

רגע רגע רגע...
זה הפך פתאום לדיון אחר לגמרי, אז אני חייב להבהיר כמה נקודות מבחינתי:

1. כשאני מדבר על "גזלנים" אני ממש לא נכנס לנעליים של היבואן. אני מסכים עם oferlaor בנקודה הזו, ומאז ומתמיד התנגדתי לתחשיבים של השוואת מחירים לחו"ל וכמה זה עולה בארץ. אני התייחסתי לתמחורים לא הגיוניים ומשתנים. למשל, מכשיר שנמכר ב-2150 ש"ח עם רווח יפה ליבואן (מחיר הולם מול המחיר בחו"ל, אבל זה כאמור לא קשור) שפתאום קופץ ל-3200 ש"ח. מילא, אם היבואן היה מסביר שהקפיצה ב-50% במחיר נובעת מעלויות כאלו ואחרות. אבל שום דבר לא השתנה! גם המחיר בחו"ל נשאר זהה. אז למה?? פשוט - כי אפשר.

אני מדבר על דוגמא כמו מטחנה שמתומחרת דומה מאוד, בחו"ל, למטחנה אחרת. אך בעוד שבחו"ל המחיר די דומה, בארץ יש פער של כמעט 100% (!!!) בין שתי המטחנות.

שימו לב שאני *לא* מדבר על הפרשי המחיר מול חו"ל. אני מדבר על הפרשי המחיר בין מוצרים בארץ (ובינם לבין עצמם, כלומר, שינויי מחיר) מול ההפרשים בחו"ל. אני מדבר על היחס בין יחסי המחיר, לא על יחס המחיר עצמו.

לא חסרות דוגמאות כאלו, וזה ממש מרגיז לראות.

2. אני מדבר על יחס מזעזע ללקוחות. לא רק בתחום הקפה, אבל גם בתחום הזה. כשכבר מגלים עוסק בתחום שהוא נעים הליכות, אמין והוגן - אנחנו כמעט בוכים כאן בפורום ותולים תמונות שלו ליד המיטה כדי שהוא יהיה הדבר הראשון שנראה כשנקום בבוקר. זה לא צריך להיות ככה. הלקוחות צריכים לקבל שירות הולם. הפורום מלא בדוגמאות רעות שכאלו, ואני יכול לומר בפה מלא שאני שומע כל הזמן סיפורים - גם בע"פ וגם בהודעות פרטיות.

אני מקבל המון הודעות פרטיות של אנשים שלא רוצים לכתוב בפורום כי מפחדים, על יחס מזלזל ועל איומים חסרי הגיון. עוסקים בתחום שמלכלכים אחד על השני, משמיצים ומשחירים. בארה"ב זה לא עובד ככה. כשנכנסתי בארה"ב לכולבו גדול בתוך קניון כדי לקנות חליפה, והרגשתי שה-HUGO שהוא נתן לי לא הלם אותי מספיק, המוכר אמר לי "אתה צודק, אלו דגמים שמיועדים למבוגרים יותר, אם תרד למטה ותפנה ימינה תמצא חנות שמוכרת חליפות HUGO צעירות יותר, בקש ממנו דגם 600, הוא יתאים לך". זה נשמע הזוי לגמרי, אני מדמיין לעצמי עוסק בתחום בישראל שיגיד דבר כזה ותגובתי נעה בין צחוק לביטול מוחלט.

חשוב לי מאוד להבהיר שאני ממש לא מדבר על *כל* העוסקים בתחום. יש אנשים נהדרים בתחום הזה, כולל יבואנים הוגנים והגונים ושירותיים מאוד. הפורום מלא גם בדוגמאות כאלו. אבל מה לעשות ויש הרבה דוגמאות הפוכות, וזה מטריד ומרגיז, במיוחד כשאין אינטרס מסחרי.

3. הפורום הזה נפתח כדי לשמש במה לכל מה שקשור בקפה. בניגוד לדבוטאנט, אני בהחלט שם לעצמי כמטרה שכל עם ישראל יחשף לסוגים שונים של קפה והייתי רוצה לראות יותר מוצרים "מתקדמים" נמכרים. אני חייב להדגיש שבעיני אספרסו הוא לא יותר טוב מקפה שחור באופן אבסולוטי, ואם אני פוגש מישהו שמאוד מתלהב ומספר לי על איך הוא מכין קפה נמס בבית בדרך נחמדה ומעניינת, אני מאוד שמח לשמוע ולא מרגיש צורך "לשדרג" אותו לאספרסו. יחד עם זאת, בפועל, אנשים בהחלט מוצאים את האספרסו (או מוקה) כשדרוג של הקפה שלהם בבית, וזה נחמד לראות, כי סובייקטיבית גם אני מרגיש כך.

אני מצטער, אבל למרות שהייתי מאוד שמח לספר שהידע שלי (וקרוב לודאי גם של אחרים) כאן הגיע במיוחד מהעוסקים בתחום, המצב הוא לא כזה. קיימים מעט מאוד עוסקים בתחום עם נכונות אמיתית לשתף מידע אובייקטיבי ואמיתי, ורובם, לצערי הרב, ישקיעו זמן רק כדי להסביר לך למה המוצר שלהם הוא הכי טוב וכל השאר לא. אני דווקא חייב לציין שרוב העוסקים בתחום שפעילים כאן בפורום תורמים ידע רב, אבל כנראה שזו טיפה בים מול כמות השחור שיש מסביב. הלוואי שעוד עוסקים בתחום היו נכנסים לכאן ותורמים ידע טהור וזך. אני מוכן לעזור להם בכל מה שצריך, אם הם רק ינסו.

4. לגבי הדרישה לסילביה לכל פועל או מוצרים זולים במקום איכותיים ואמינים - אני חושב שזה מאוד ישראלי, באופן כללי, לדרוש מוצרים זולים ומתכלים על חשבון איכות. הרכב הכי נמכר בישראל הוא רכב בינוני ומטה, שבאירופה אף אחד לא מבין בכלל איך אפשר לנהוג בו. אבל הוא קצת זול יותר, אז אנשים קונים. אני חושב שאנחנו צריכים לכבד את ההחלטה הזו וללכת איתה, לא נגדה.

דווקא לטעמי הגישה של "אני מוכר רק יקר ואיכותי" היא לא נכונה. אם האנשים רוצים פתרון זול - אז נדבר גם על פתרונות זולים ונמליץ עליהם.

אני יכול לומר, למשל, שהלכתי לפני כמה שבועות ועשיתי השוואה בין מקינטה מאוד יקרה וידועה לבין חלופה זולה שעולה כשליש מחיר. עשיתי את זה כי כשאני מספר על מחיר המקינטה היקרה אנשים מרימים גבה ולא מוכנים לקנות אותה. אז הלכתי לבדוק האם אפשר להמליץ על מקינטה שעולה שליש (התוצאות, אגב, הפתיעו אותי מאוד, אבל על כך בהמשך...). המטרה היא להנגיש את התחום הזה באופן כללי ואת הפורום באופן פרטי, ולא לבדל אותו.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 24/11/2011 10:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

עכשיו אתה לא הבנת אותי...
הפורום הוקם בשביל לחלוק ידע - זה רוב מה שאנחנו עושים.
אין פה בודדים בפסגה - יש כאלה אבל הם לא כותבים בפורום.
כל הצד העסקי של הפורום בכלל לא מעניין אותי ולא קשור אלי.
מה שמענין אותי זה התכנים - אם מישהו יפרסם פה אז סבבה אבל זה יהיה בכללים של הפרסום וזה גם לא נושא השרשור.

אני רוצה זול וטוב - וכמו שרואים יש אפשרות לזה גם בשוק שלנו (אחרת מזמינים מחו"ל)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

למען הסר ספק - ראוי לומר שדבוטאנט הגיב לאלכס, לא למוטי...
ואני מגיב למוטי.

חותם על כל מילה. במיוחד בנוגע למקצועיות של העוסקים בתחום. יותר מדי פעמים הייתי צריך להסביר למוכרים על המוצרים שלהם ועל ההבדלים ביניהם. יותר מדי פעמים שמעתי מוכרים שפשוט משקרים ללקוחות, בין אם מתוך בורות ובין אם מתוך אינטרס.
כמעט נדיר להכנס בארץ לחנות ולמצוא מישהו שמבין יותר ממך באיזשהו תחום, גם בכאלה שאין לי ממש מושג בהם.
אני לא מדבר כאן על תחום הקפה, אלא על כל התחומים בכלל. קפה זה רק חלק מהעניין. אני לא מצפה שכל מוכר בחנות יהיה שרוט שמגדל שיחי קפה בבית, קולה את הקפה שלו ובעל מכונה שעולה 10K. אני כן מצפה שיהיה בקיא לחלוטין במוצרים שהוא מוכר, ושיבין את ההבדלים ביניהם בפועל ולא רק על הנייר, ואני בטח מצפה שיגיד את האמת ורק את האמת ללקוחות שלו.

מחירים? זה רק חלק מהעניין.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

קרמריקה כתב:למען הסר ספק - ראוי לומר שדבוטאנט הגיב לאלכס, לא למוטי...
ואני מגיב למוטי.

חותם על כל מילה. במיוחד בנוגע למקצועיות של העוסקים בתחום. יותר מדי פעמים הייתי צריך להסביר למוכרים על המוצרים שלהם ועל ההבדלים ביניהם. יותר מדי פעמים שמעתי מוכרים שפשוט משקרים ללקוחות, בין אם מתוך בורות ובין אם מתוך אינטרס.
כמעט נדיר להכנס בארץ לחנות ולמצוא מישהו שמבין יותר ממך באיזשהו תחום, גם בכאלה שאין לי ממש מושג בהם.
אני לא מדבר כאן על תחום הקפה, אלא על כל התחומים בכלל. קפה זה רק חלק מהעניין. אני לא מצפה שכל מוכר בחנות יהיה שרוט שמגדל שיחי קפה בבית, קולה את הקפה שלו ובעל מכונה שעולה 10K. אני כן מצפה שיהיה בקיא לחלוטין במוצרים שהוא מוכר, ושיבין את ההבדלים ביניהם בפועל ולא רק על הנייר, ואני בטח מצפה שיגיד את האמת ורק את האמת ללקוחות שלו.

מחירים? זה רק חלק מהעניין.
...
כולם משלמים 22 שקל לשעה, ומצפים שהעובדים יתנו את הנשמה כשבקושי זה מספיק לגוף, זה חלק מהבעיה, אתה רוצה שהארנב שלך ירוץ, אתה חייב לשים לו אנרג'ייזר.

לדעתי לשלם לעובד מינימום, זה עלוב, זה כמו להגיד לו, מבחינתי הייתי נותן לך גם פחות, אבל מה לעשות, החוק מחייב.

נראה לי אם עובדים בחנויות היו מקבלים שכר הולם, אז הם היו נהנים ממה שעושים, עובדים יותר טוב, וגם משלימים ידע בזמן הפנוי.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ירון, תסלח לי, אבל אין לך מושג כמה פעמים הלקוחות חושבים שהם יודעים יותר ובסופו של דבר מתברר שהם קנו איזשהו לוקש וחיים איתו שנים ואתה פותח להם את העיניים לדברים.

לאנשים גם קשה להודות בטעות, ז"א שלקוח ידבק בטעות שלו במיוחד אם הוא לא לבד. הוא יקשיב להסבר המקצועי שלך, וגם אם נדגיש כי מדובר רק בידע כללי שלא מתייחס למוצרים באופן מזלזל יתעלם ממנו וידבוק בקו המוטעה שלו.

לפעמים קשה לסמוך על הנציג של החברה שמולך, בעיקר כהשלכה מתחומים אחרים בהם השירות לו הורגלנו הוא כזה. חשוב לדעת להבדיל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

אלכס, אתה חוזר ואומר, אנחנו מחפשים גם זול וגם טוב. אז לא. אנחנו מחפשים מחיר סביר. אם אין מכס, אין שום סיבה למכור מכונה בארץ בפי 2. במקרה של גאגיה, גם פי 3! מערך שרות, וכו, זה משותף לכל מדינה מערבית. מה ההבדל? סילביה לכל פועל זאת לא הכוונה. אפשר להסתפק בפחות. אבל אם כל שימוש במקינטה עולה כ 3 שקלים (!!) לפני מחיר החלב, אולי כבר עדיף ללכת לבית קפה
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

בסופו של דבר, כל ההסברים והתירוצים לא משנים הרבה.
בכל פעם שלקוח יוצא מחנות ומרגיש "נדפקתי", בכל פעם שמישהו עושה חשבון ומעדיף לרכוש מחו"ל ללא שום אחריות ועם כל הטרחה שכרוכה בזה, בכל פעם שלקוח מצטער על הרכישה שלו, העוסק צריך לחשוב - אולי לא הלקוח אשם.

בינתיים, ראיתי רק האשמות, וכמה הלקוחות לא בסדר, וכמה אנחנו בפורום לא בסדר, וכמה אנחנו טועים.
נכון, כפי שאתה אומר, קשה להודות בטעויות. אולי גם העוסקים טועים לפעמים? אולי?

האמת שגם ככה נגררתי לשרשור הזה יותר ממה שרציתי, כנראה שנושאים מסויימים גורמים לזה. אז ברשותך, בזה אני אסכם. לא כי אני חושב שזה ישנה משהו. לא כי אני חושב שרק אני צודק. המצב הוא נתון, כל אחד עושה את השיקולים שלו, ואני רק יכול לקוות שלאט לאט יותר אנשים יפתחו את העיניים.
בינתיים כיף שיש או היו אופציות לרכוש מטחנה במחיר הוגן, טמפר מדהים במחיר מצחיק ופה ושם מבצעים טובים על מכונות אחרות. בכל המקרים, העוסקים יכלו לגבות יותר כסף. האמן לי שהK3 היתה נמכרת יפה גם ב-2000 ש"ח, ועדין הייתי קורא לזה מחיר הוגן. יש עוסקים שבוחרים לתמחר אחרת ובכל המקרים הנ"ל זה לעולם לא בא על חשבון השירות, ולפעמים להיפך.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

חותם על כל מילה של קרמריקה (Y)

אני מבין שהלקוח הישראלי נודניק ובטוח שהוא יודע יותר טוב מכולם. אבל זה לא תירוץ לרמה הנמוכה של השירותיות בתחומים רבים, ובטח שבתחום הקפה בו עסקינן כאן.

שטוד - תחום הקפה מייצר רווחיות יפה מאוד. התירוץ הזה של 22 ש"ח לשעה לא מקובל עלי, כי:
א. אפשר לשלם יותר
ב. צריך לדרוש יותר, לא חשוב מה המחיר

אני שומר על הקו הג'נרי ולא רוצה לתת דוגמאות, אבל אתה יכול בעצמך לדפדף קצת בפורום ולמצוא חנות אחת ספציפית שכל מי שהולך אליה חוזר ומספר כמה נחמד וכמה הסבירו לו וכמה סבלנות וכמה ידע ואפילו המחירים הם מצויינים והוגנים (בהשוואה לעסקים אחרים, לא בהשוואה לחו"ל כי כאן כבר נכנס תמחור יבואן בהרבה מאוד מקרים). זה אפשרי, הכל עניין של רצון ואכפתיות.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

moti_r כתב:חותם על כל מילה של קרמריקה (Y)
שטוד - תחום הקפה מייצר רווחיות יפה מאוד. התירוץ הזה של 22 ש"ח לשעה לא מקובל עלי, כי:
א. אפשר לשלם יותר
ב. צריך לדרוש יותר, לא חשוב מה המחיר
...
דיברתי על כל החנויות, בכל תחום.

א = נכון

ב = לדרוש מבעלי החנויות, בהחלט, רק קח בחשבון שהפועלים הרבה פעמים "עבדים" שעובדים רק בשביל פת לחם.

בעלי העסקים צריכים להבין שבשביל להרוויח צריך גם לתת, אתה נותן יותר, מקבל לקוח לכל החיים, באנגלית אומרים:

You can shear a sheep many times, but you can skin it only once
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

2 השקלים שלי לדיון הענף הזה:

האלקטרה שלי נקנתה מאיטליה בדיוק מהסיבות שמוטי ציין, קיבלתי הצעה מאוד "אטרקטיבית" של רק 19400 (מחיר מיוחד בשבילי כן :) ) ושביקשתי הנחה נאמר לי שזה מחיר דיי נמוך ואין כמעט ממה להוריד.

חיפושים באתרים בחו"ל הביאו אותי ל lagondola.it ולאחר קיזוז VAT המכונה עלתה לי קצת פחות מ 2000 אירו! + 95 אירו משלוח מהיר ומבוטח עד הבית עם DHL וזה עוד כששער האירו היה 4.7.

עם המכס 12% + מע"מ + אגרת עמיל המכס 200 שקלים ואגרות שונות הכל עלה לי 13500 שקלים! נכון זה ממש לא זול אבל האמינו לי שהמוכר באיטליה הרוויח ביושר ומאוד יפה מן העסקה.

עכשיו קחו לכם מחיר דילר על המכונה (בא נאמר לפחות 10-15% פחות ממה ששילמתי), משלוח מסודר וכנראה זול יותר והוסיפו את כל המיסים והאגרות הנלוות (אגב עסק כנראה גם לא ישלם 16% מע"מ אלא אני) וחשבו בערך כמה רווח היה ל"עוסק הגון" ממכירת המכונה ב 19400.

לכן אני מסכים עם כל מילה שנאמרה פה אם כי בהחלט יש אנשים הגונים וטובים.

חזור אל “בית הקפה”