"מה רבו מעשיך ה', כולם בחכמה עשית".

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #21 

ילדיעפים כתב:הבאתי רק דוגמה,מה אתה נחפס בזה?אני יכול להביא רשימה אינסופית של מחדליו!!!ובכלל למה הכותרת של השירשור?????

אי אפשר לכתוב תמונה מדהימה מהטבע?אתה יודע מה ?אני הולך לתת לך קונטרה על כולם עשית בחכמה,,,אביא לך תמונה מהגטו!!!

תחת הכותרת מה רבו ניפלאותיך אשם
...
ה ממית ומחיה מוריד שאול ויעל (תפילת חנה)

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #22 

shtud כתב:
ילדיעפים כתב:הבאתי רק דוגמה,מה אתה נחפס בזה?אני יכול להביא רשימה אינסופית של מחדליו!!!ובכלל למה הכותרת של השירשור?????

אי אפשר לכתוב תמונה מדהימה מהטבע?אתה יודע מה ?אני הולך לתת לך קונטרה על כולם עשית בחכמה,,,אביא לך תמונה מהגטו!!!

...
...
מיהם שאול ויעל ואיך הם קשורים לחנה :מבולבל:

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #23 

Hertz33 כתב:
shtud כתב:

...
...
מיהם שאול ויעל ואיך הם קשורים לחנה :מבולבל:
...
אתה רציני ?
מוריד שאול (שאולה)עולם המתים הנמצא מתחת לפני האדמה לפי התנך
יעל - יעלה - ירומם

מתוך "תפילת חנה" http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7% ... 7%A0%D7%94

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #24 

truejoker כתב:אולי תשאל מהנ עשו אלו שבגריאטריה ואונקולוגיה שמגיע להם אולי להכנס לשם ? כלומר אם אתה שולל את קיומו בגלל המחלקות האלו , אולי עצם קיומם דווקה מוכיח שהוא קיים ?
הגיע הזמן שאם אתה רוצה להוכיח שהוא לא קיים ,שתמצא משהו שיותר מתקבל על הדעת ,מבחינה לוגית .
...
נגיד ששאלתי א עצמי,
אבל תמיר בן ה- 6 אפילו לא "זכה" להגיע לאונקולוגית..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4148981,00.html
...

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

uris זה היה בציניות.....
בכל מקרה ציתותים מהתנ"ך לא מעניינים ו\או מרגשים אותי.
"על החתום...."

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #26 

shtud כתב:
truejoker כתב:אולי תשאל מהנ עשו אלו שבגריאטריה ואונקולוגיה שמגיע להם אולי להכנס לשם ? כלומר אם אתה שולל את קיומו בגלל המחלקות האלו , אולי עצם קיומם דווקה מוכיח שהוא קיים ?
הגיע הזמן שאם אתה רוצה להוכיח שהוא לא קיים ,שתמצא משהו שיותר מתקבל על הדעת ,מבחינה לוגית .
...
הוכחה לכך שהעולם נברא תוכל למצוא בספרי מדע, כלומר אף אחד לא אומר שהעולם תמיד היה. מה שהיה לפני בריאת העולם וגרם לבריאתו זה האלוהים, או שאתה יכול לקרוא לזה בשם אחר, זה לא ממש משנה.
...
זה כן משנה, כי לפני "הבריאה" לא היה כלום. אז אם אתה חושב שאלוהים=כלום, באמת אין שום בעיה, אחרת, יש.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

לא היה כלום אז ממה נהיה עולם?? מ"כלום" ויש ל"כלום" הזה יכולת לברוא חומר, בקיצור משהוא שלא מתאים לחוקי הפיזיקה?
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

Hertz33 כתב:uris זה היה בציניות.....
בכל מקרה ציתותים מהתנ"ך לא מעניינים ו\או מרגשים אותי.
...
אני מבין שזה לא מרגש אותך, רק רציתי להגיד שהרעיון ש אלוהים לפעמים מלטף אותך, ולפעמים נותן לך בראש לא חדש.

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #29 

הבעיה בשאלות של "מה היה לפני?" היא שתמיד נגיע לשאלה שאין לה תשובה.
במקום להתמקד במה שאנחנו כן יודעים ולקבל את זה שכרגע יש לנו מגבלות לענות על השאלות האלו (והדגש הוא על כרגע), אנשים בוחרים "להפיל" את הכל על ישות קוסמית שעושה הכל.

הזוי משהו.....

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

ohyaeli כתב:הבעיה בשאלות של "מה היה לפני?" היא שתמיד נגיע לשאלה שאין לה תשובה.
במקום להתמקד במה שאנחנו כן יודעים ולקבל את זה שכרגע יש לנו מגבלות לענות על השאלות האלו (והדגש הוא על כרגע), אנשים בוחרים "להפיל" את הכל על ישות קוסמית שעושה הכל.

הזוי משהו.....
...
לא התכוונתי לאלוהים בתור אישות קוסמיט, רק ההוכחה הלוגית שיש "משהו" מעבר לזמן/חומר.

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

shtud כתב:
ohyaeli כתב:הבעיה בשאלות של "מה היה לפני?" היא שתמיד נגיע לשאלה שאין לה תשובה.

הזוי משהו.....
...
לא התכוונתי לאלוהים בתור אישות קוסמיט, רק ההוכחה הלוגית שיש "משהו" מעבר לזמן/חומר.
...
חבל שתנסה, לא תצליח להוכיח לוגית את קיום אלוהים. רבים ומוכשרים ממני וממך ניסו ולא הצליחו.
גם אם תצליח להוכיח קיום של אלוהים יהיה לך קשה לקשר אותו ליהדות (וכל המצוות הנגזרות ממנה), כמו שיהיה קשה לקשור אותו לכל דת אחרת שקיימת בעולם.

בגלל זה זה נקרא אמונה, אמונה זה שלב נמוך מידיעה. או שיש לך את זה או שאין ולכן אין על מה להתווכח.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

יש משהו מעבר לחוקי הפיזיקה או לא???

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

shtud כתב:יש משהו מעבר לחוקי הפיזיקה או לא???
...
הממ.... שאלה יפה.

אם היית שואל את ניוטון את השאלה הזו הוא היה אומר לך שיש (כי הוא היה אדם דתי), איינשטיין כבר היה פחות מאמין אבל עדיין האמין בקיום האל (לא במובן דתי אבל במושג שיכולה להיות ישות כזו). מעבר לזה אני יכול לתת לך עוד מלא פיזיקאים שהם אתיאיסטים לגמרי וגם כאלו שדתיים.

אי אפשר לדעת זה מה שיפה בעיניין. אבל ויש אבל גדול, מי שטוען שיש משהו מעבר צריך גם להוכיח את זה ולא סתם לזרוק לאויר.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

העניין די מוכח, התפשטות היקום מוכיחה על נקודת מוצא של החומר, שלפניה אין זמן, ובכל זאת העסק התחיל, מה שגרם לכך זה "הכח הלא מוגבל בזמן"

לכן אמרתי לא משנה איך אתה קורה לזה, אלוהים, "גורל", משהו, מישהו, זה באמת לא משנה, העניין לדעתי לוגי לחלוטין.

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

תראו מה כותרת "תמימה" יעל מן השאול. כמדמוני זה לקוח מתפילת חנה. :lol:
"על החתום...."

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

shtud כתב:העניין די מוכח, התפשטות היקום מוכיחה על נקודת מוצא של החומר, שלפניה אין זמן, ובכל זאת העסק התחיל, מה שגרם לכך זה "הכח הלא מוגבל בזמן"

לכן אמרתי לא משנה איך אתה קורה לזה, אלוהים, "גורל", משהו, מישהו, זה באמת לא משנה, העניין לדעתי לוגי לחלוטין.
...
אוקיי, למרות שאני לא מסכים איתך על ההיקש הלוגי אני עדיין אזרום ואקבל את נקודת הבסיס שלך.

יש אלוהים והוא גרם לכל העסק להתחיל. עכשיו איך קשור האלוהים הזה לאלוהים במובן הדתי? איך קשור האלוהים הזה לקיום מצוות, העולם הבא ושיוך לדת היהודית ולא נניח האיסלם?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

ohyaeli כתב:
shtud כתב:העניין די מוכח, התפשטות היקום מוכיחה על נקודת מוצא של החומר, שלפניה אין זמן, ובכל זאת העסק התחיל, מה שגרם לכך זה "הכח הלא מוגבל בזמן"

...
אוקיי, למרות שאני לא מסכים איתך על ההיקש הלוגי אני עדיין אזרום ואקבל את נקודת הבסיס שלך.

יש אלוהים והוא גרם לכל העסק להתחיל. עכשיו איך קשור האלוהים הזה לאלוהים במובן הדתי? איך קשור האלוהים הזה לקיום מצוות, העולם הבא ושיוך לדת היהודית ולא נניח האיסלם?
...
אם נניח שאני צודק בעניין הראשון, אז נניח שקראת את "ספר הכוזרי." ונניח שאתה מסכים גם אם מה שכתוב שם, אז אתה אמור להשלים את 10 אחוז המצוות שאתה לא מקיים. :)

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

shtud כתב:
ohyaeli כתב:

...

...
אם נניח שאני צודק בעניין הראשון, אז נניח שקראת את "ספר הכוזרי." ונניח שאתה מסכים גם אם מה שכתוב שם, אז אתה אמור להשלים את 10 אחוז המצוות שאתה לא מקיים. :)
...
פה אותי כבר לא שכנעת. בקוראן רשום שהם צודקים, בברית החדשה רשום שהם צודקים ולהודים יש 1000 אלים אז כנראה שהם צודקים.

אם נסתמך על זה שרשום משהו בספר כשלהו אנחנו נגיע למסקנה שכל הדתות בעולם צודקות (או בעצם כולן טועות :wink: ).
רוב הסיכויים שאם היית נולד נוצרי היית חושב אחרת.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

הכוזרי זה ספר עתיק שבו מופיעות בתור ויכוח בין מלך כוזר לבין החכם היהודי, טענות לכאן ולכאן.

במקור הספר נכתב בערבית בשם "הספר להגנת הדת המושפלת והבזויה"

הייתי גם ממליץ לקרוא את הספרים של דר וליקובסקי, שגם נוגעים בעניין של אמיתות התנ"ך (ובלי קשר, זה מאוד מעניין ומחכים)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #40 

באמת?
אחרי שעפר אמר מפורשות לא להתחיל עם זה?

חבר'ה, תראו קצת בגרות וכשיש נושאים שאתם יודעים שלא מקובלים באתר - אל תגררו לויכוחים סביבם.
אם משהו או מישהו מפריע לכם, תמיד קיים כפתור ה"דווח".

מספיק ודי.

נעול

חזור אל “ללא קשר”