שרשור תגובות: צלחת לוויין למתחילים - כמה זה עולה, מה קולטים והאם באמת יש תכנים ל

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852

שליחה

oferlaor כתב:אבקש רק להמנע מדיונים על שיתוף, יש אתרים יעודיים לזה.
...
האם במאמר עצמו לא מדובר על שיתוף?
לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי, אז אשאל שוב.
האם הכרטיס ב-500 ש"ח עבור צפייה באל ג'זירה ספורט הוא משהו חוקי?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אתה קונה כרטיס חוקי.
השאלה המשפטית כאן זה אם מותר להשתמש בכרטיס בארץ כי אולי יש בעייה של זכויות יוצרים.
אבל על פניו זה חוקי.

במאמר לא נרשם דבר על שיתוף.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

נתחיל בזה שהכל עניין של צרכים מול היכולת לשלם. האם יש לאנשים כוח להתעסק עם זה. התקנה בדירה שכורה לא תמיד מומלצת , יש מקומות בהם השכנים עושים בעיות (ככל שידעו פחות עדיף, בבתים משותפים אין להם בעיה עם צלחות שYES מעלים לגג, אבל אם חלילה מישהו מבצע התקנה פרטית השכן התורן מתעורר וזה מתחיל להפריע לו.

לי אישית יש 2 צלחות עם 8 לווינים בבית, עם עשרות ערוצי HD .
התקנה של כל צלחת זה 1500 ומעלה.
ממיר שיתופי HD נע בין 1000-3000 שח תלוי בסוג, והאם מקורי או חיקוי מסין. ניתן לייבא לבד או לקנות בארץ עם אחריות.
DREAMBOX,VISIONET,CUBE,MUTANT
העלות השנתית משתנה בהתאם לאופן החיבור שלכם. (כרטיס חוקי/קבוצה פרטית וכו). מה שכן זה זול פי 3 ויותר מהתשלום לחברות הכבלים ומקבלים הרבה יותר מבחינת תכנים.
אצלי זה בעיקר למוסיקה וספורט, את השאר אני צורך ברשת. אבל הHD הופך את העניין לשווה ביותר.
אך רק בסקאי איטליה לדוגמא יש יותר מ40 ערוצי HD עם DD5.1 , מי שאין לו בעיה עם אנגלית...

חסרונות: עברית יש רק בלווין עמוס מקביל לDTT מבחינת ערוצים (להוציא את ערוץ 1 אאל"ט)
למי שאין ידע טכני שמקביל להתקנת רשת בסטרימר לדוגמא, אולי יצטרך עזרה לפחות בחיבור הראשוני.
מבחינת תקלות, שוב תלוי באופן החיבור, במידה ואתם דרך קבוצה פרטית או דרך שרתים כשלהם.
יש ערוצים וחבילות עם 0 תקלות, ויש כאלה עם עצירות מדי פעם . בקבוצה פרטית עם נסיון, % התקלות בשרתים אמור לשאוף ל0

למי שרוצה להתעמק בנושא, כמו שעופר ציין לא חסרים פורומים בארץ שעוסקים בזה. תרשמו שם ושאלו חופשי
נערך לאחרונה על ידי sheva23 ב 14/11/2011 14:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

yonifra כתב:יש אפשרות לקבל מידע על מתקיני צלחות כאלה? מישהו מכיר אחד טוב שנותן מחירים הוגנים?
...
לא נוכל לפרסם על גבי האתר, הייתי ממליץ לפתוח דפי זהב ולהשוות מחירים, לשאול שאלות ולהעזר בפורומים השונים ברשת על מנת ללמוד את הבסיס ולדעת פחות או יותר מה לבקש מהמתקין. אחרי מספר שיחות כבר תבין מי אמין ומי מנסה לעשות עליך קופה.

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Mistoffelees כתב:מה החוקיות של הכרטיסים שאתה מזכיר לגבי אל ג'זירה ספורט?
האם בעלי הזכויות מקבלים תשלום?
...
הכרטיס חוקי , משווק ע"י אל-ג'זירה באזורנו, בצפון אפריקה ואף באירופה (החבילה משודרת בשלושה לווינים- ניילסאט, באדר והוטבירד המיועד לאירופה). בעבר ניסתה צ'רלטון למנוע את מכירת הכרטיסים, כאשר שידרה את המונדיאל בתשלום, בטענה שהיא בעלת הזכויות הבלעדית. אך אלו שידורים בלווין המיועד לאזור המזרח התיכון, בו אנו נמצאים ואל ג'זירה לא משדרת בעברית, כך שאני לא רואה פה בעיה.

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Sexter

גם ללא שיתוף, תכנים רבים זמינים לצפייה. למעשה, לעיתים אני מעדיף להדליק את ממיר הלווין מאשר את הממיר של הוט.
היתרון שלנו שהוא שהערוצים באזור משדרים תכנים באנגלית חופשי, מה שבאירופה קיים רק בתשלום.

sheva23

אתה צודק, התחום רחב מאוד. אני חושב שלצופה הממוצע, ערוצי ה-FTA בלבד כבר מהווים שיפור משמעותי לעידן+. תמיד ניתן לשדרג.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

מה שחשוב שאנשים ידעו ויחשבו - במיוחד בדירות השכורות ואלו שנוטים לעבור דירה לעתים קרובות:
א. העלות ההתחלתית הגבוהה מתחלק לשניים - ממירים איכותיים/HD וכד'.
ב. עלות ההתקנה. - ההתקנה עצמה ולא הציוד - ברוב המקרים. עלות הצלחת עצמה וגם הLNB היא סבירה. עלות חיווט - גם לא נורא. עלות ההתקנה היא זו שעולה לא מעט. רוב האנשים שעוברים דירה - משאירים את הציוד הישן בבית ומתקינים ציוד חדש (מלבד הממירים כמובן) בבית החדש.

עוד נקודה חשובה - שלא שמתי לב שהוזכרה - בניגוד ליס - כל נקודה שמוסיפים - מסבכת את ההתקנה מבחינת עלויות (לא נכנס לנושא הטכני). זה קשור לעובדה שאנחנו עובדים ברוב המקומות עם יותר מלווין אחד.

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

udif כתב:האם בערוצים באנגלית משודרות גם כתוביות באנגלית בנוסף לערבית (זה כמובן תלוי ערוץ)?
לפעמים קשה לי לעקוב אחרי האנגלית משמיעה בלבד, וכתוביות עוזרות במקרים בהם לא ברור ב- 100% מה נאמר.
...
לא נתקלתי בערוץ המשדר כתוביות באנגלית. אבל אם כבר הזכרת, ערוץ הצרפתי TV5 בהוטבירד התחיל לשדר כתוביות באנגלית בחלק מהתכניות.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בעניין המתקינים צריך לשים לב לכמה דברים

1. יש מתקינים שלדעתי האישית מגיעים עם אג'נדה של הדור הישן : "מקסימום צלחות למינימום לווינים".
היום הטכנולוגיה מאפשרת לשים בין 4-6 עיניות (LNB ) על כל צלחת . גם לחסוך מקום על הגג וגם להנות מיותר לווינים.
במידה והמתקין מנוסה , אין חסרונות לשיטה הזו. גם בימי החורף הקשים כמעט ואין פריזים. הצלחת יציבה מאוד.
מתקין פחות מנוסה יפחד לקחת סיכון ויציע לשים 1-2 עיניות על כל צלחת.

2. מומלץ למרבית הלוינים צלחת של 1.20 , אלא אם יש לכם דרישות מיוחדות אז חובה לברר מול המתקין האם תחנה מסויימת נקלטת בצלחת הזו, או שדרוש 1.80 . צלחות שקטנות מ1.2 בד"כ שמים רק לאנשים שמעוניינים לקלוט את עמוס או הוטבירד (חלק ממנו לפחות).

3. מתקינים פרטיים שעובדים בכל הארץ ועד שנופלת להם התקנה, יקחו אולי קצת יותר על הדלק ושעות הנסיעה אליכם. כך שלפעמים עדיף לקחת מתקין מהאזור שלכם, במיוחד אם תצטרכו שיפורים או תיקונים להתקנה עצמה.
האם הכרטיס ב-500 ש"ח עבור צפייה באל ג'זירה ספורט הוא משהו חוקי?
...
אם רוכשים אותו ממשווק מורשה אז חוקי, השאלה אם זה מעניין אותך בכלל.
נגיד וקנית מEBAY את הכרטיס.
מבחינת בדיקה, לא שמעתי אף פעם על מקרה שחברה גדולה פנתה לאדם פרטי ממדינה אחרת במטרה לברר איתו ממי הוא רכש את הכרטיס שלהם.
אני מכיר סיפורים של אנשים שלקחו ממיר שלם עם מנוי שנתי מאנגליה והביאו לארץ. כל עוד אתה משלם על הכרטיס אז לא רואה בעיה.
אגב השוק הזה של האילתורים לא כזה פורח, וחברות הלווין במצב מעולה מבחינת הכנסות , אז אין להם גם סיבה מיוחדת לרדוף אחר קבוצות קטנות.
הם מודאגים יותר מהמעבר לDTT ודומיהם.

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ניתן לרכוש גם צלחת ממונעת המכסה את כל קשת הלווינים. צלחות כאלו הופכות פופולריות לאחרונה.
חיסרון- במידה ובחדר א' רוצים לצפות בלווין הוטבירד ובחדר ב' בערוץ 2, הדבר לא אפשרי.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

asaf23 כתב:ניתן לרכוש גם צלחת ממונעת המכסה את כל קשת הלווינים. צלחות כאלו הופכות פופולריות לאחרונה.
חיסרון- במידה ובחדר א' רוצים לצפות בלווין הוטבירד ובחדר ב' בערוץ 2, הדבר לא אפשרי.
...
נכון

לממונעת יש עוד 2 חסרונות משמעותיים
א. מחיר -אם כבר עושים אז עדיף להשקיע במנוע איכותי, ובפוזישינר נורמלי... אם אני לא טועה גם ההתקנה עולה יותר.
מה שמקשה גם על מעבר דירה :roll:
ב. אם רוצים לזפזפ בערוצים ובמקרה ערוץ מסויים נמצא בצד השני של קשט הלוויני, לפעמים לוקח 30 שניות עד דקה לעבור מערוץ לערוץ. בספורט החצי דקה הזו זה קריטי :)

יתרונות: מגוון לווינים/ערוצים גדול יותר, חסכון במקום על הגג/מרפסת

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מי שמתעניין בחבילה שהזכרתי יכול להציץ פה בלוח השידורים (כאשר 1,2 משודרים בחינם וכל הפלוסים בכרטיס).
קחו בחשבון שאם אתם מעוניינים בליגות הישראליות ובפרשנות בעברית, זה לא בשבילכם. אך החסכון עצום והמצב כיום די נוח, כשערוץ 1 נותן לנו משחק מרכזי מליגת העל ומכבי בכדורסל משודרת בערוץ 10. וכפי שהזכרתי, גם ללא התחברות לחבילה כלשהי, חובבי הספורט לא יהיו משועממים עם דובאי, אבו-דאבי וכו' שמשדרים בלי הצפנה.

http://www.en.aljazeerasport.tv/

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

וואלה לפי הזמנה, בדיוק התנתקתי מיס ואני מברר על זה.
מבחינתי כתבה מאוד רלוונטית ומעודדת.
יש חיים גם ללא YES והוט.

רק תוספת לגבי התוכן לילדים, בכסף שחוסכים מהוט\יס מתפנה תקציב לא קטן לרכישת דיסקים לילדים וגם ניתן להוריד את המון תוכן מהאינטרנט.
בנוסף, הילדה שלי רואה עכשיו דורה באתר ניקולידאון.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735

שליחה

סקירה די פוגעת וכללית, למרות שכיום לא הייתי ממליץ להדיוט מהשורה לרכוש דוקא צלחות...

לא צריך להרחיק עד תורכיה (לא חוכמה...יש להם כ-250 ערוצים פתוחים בשפתם...) כדי להווכח שהטכנולוגיה הזו רווחת ומבוססת. כל בית ערבי מתהדר בלא פחות מכמה צלחות לויין...גם להם עושר רב של ערוצים.

אפרופו צלחות - למי שמחפש להכנס לעולם הלווינים כחובב מושבע, יש לי צלחת DH מדוייקת, עם גב פולרי הפותח מ-30 W עד ל-100 E , יחד עם מנוע HEAVY DUTY 25 חדש לגמרי...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46461

שליחה

mr_dish,
אתה יותר ממוזמן להעלות כתבה פרי עטך אשר תתאר את הנושא מנקודת מבטך, אני בטוח שהרבה ישמחו לקרוא כתבה כזאת.

איציק37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161

מצאתי אתר נחמד שמציג קצת את ההיסטוריה של כל נושא השימוש בלווינים בפרט

שליחה

ובטלוויזיה בכלל:
http://www.satil.com/history_intro.htm

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

שליחה

האם קיים ממיר לווין עם ממשק בעברית גם עם לוח משדרים בעברית ?
ותודה לכל העונים

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קראתי פעם שהאורטון תומך בעברית. אולי מישהו יכול לאשר זאת.
http://www.ebay.co.uk/itm/ORTON-X403P-H ... 415efc3ff1

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955

סקירה יפה וטובה

שליחה

אהבתי את הסקירה והביקורת,אוסיף שאיכות התמונה המתקבלת מצוינת והתכנים טובים מאוד ממיר של טופילד שתומך קומפוננט,RGB,קומפוזיט,אס וידיאו,יציאה אופטית

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller

שליחה

הייתי מאוד רוצה להעלות לאתר תרומה משלי בעניין הלווינים. לווינים זה גם טלוויזיה וגם רדיו. יש גם את עניין הפידים, שפעם היה פתוח, היום הוא מקודד ברובו. פידים זה הנושא בגללו נכנסתי לתחום לפני 16 שנה. DR DISH בטח יודע מה זה פיד וכמה הוא מרתק. אם תרצו, אשמח.
דני בלר

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”