בתור בעל סילביה, שמודה שלעולם לא השתמש בשום מכונה אחרת, יש עוד כמה נקודות שיש נטיה להתעלם מהם שלי הן מאוד חשובות:
1. זמן חימום - אני לא חושב שסילביה היא מהקצרות אבל אני יודע שזמן החימום שלה קצר יותר מאחרות.
2. מקום על השיש - זה קצת מצחיק, כי הנטיה היא לחשוב שממכונת קפה רוצים קפה, אבל יש כאלה שרוצים גם פונקציונאליות כזו. אצלי גם אני ארצה, לא אוכל לשדרג למכונה רצינית יותר כי פשוט אין לי מקום, וזה גם שיקול.
ועכשיו לגבי איכות הקפה:
כמו שאמרתי, אין לי התנסות עם מכונות ביתיות אחרות, ולמרות הרצון שלי להכיר את העולם הזה קצת יותר לצערי לא יצא לי לנסות אף קפה ממכונה כזו (למעט לה-פאבוני שהרוב הגדול כתב כמה שזה כאב ראש להוציא ממנה שוט ובהקשר הזה אני מסכים).
אני קניתי את הסילביה שלי לפני 9 חודשים, ובאמת לקח לי המון זמן עד שהצלחתי להוציא ממנה שוט שבכלל אפשר להסתכל עליו. אבל כמו כל דבר, זה הרבה למידה, הרבה הקשבה, המון קריאה בפורום... אבל זהו. המצב היום בדיוק הפוך - פעם בהמון זמן יוצא לי שוט "מעאפן", וגם הוא בכמה רמות מעל מה שהוצאתי בהתחלה.
קצת קשה לי להגיד אם התוצאה בהתחלה קרתה מחוסר מיומנות שלי בהפעלת המכונה בהתחלה או בחוסר הסלחנות שלה, אבל מה שנכון שאני יכול להגיד עליה היום - אם השקעת בלימוד שלה, גם בקריאה וגם במעשי, אפשר לקבל ממנה תוצאות שעולות עשרות מונים ממה שמקבלים בבתי קפה, ואפילו באופן עקבי.
שוב, אני מאוד סומך על מה שאומרים פה בפורום, ואין לי ספק שמכונות אחרות יותר "סלחניות" בדרך ההכנה שלהם, אבל למתלבטים בהקשר הזה הייתי מציע ללכת לחנות ולהתנסות
ולפותח השרשור מזל טוב על הרכישה.