התלבטות לגבי מכונה ומטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

דבוטאנט כתב:בעולם הסינגל בוילר הסילביה מובילה - בינתיים לא בנו מכונה שמתקרבת אליה.
...
זה ממש לא נכון.
מכונות E61 סינגל (כמו הדומובר או ה-eliane) לוקחות אותה בהליכה (וכשמוסיפים להן PID הן כנראה גם מנצחות E61 HX).

אתה מתכוון שעד מחיר X הסילביה היא הכי טובה.
אבל ברגע שאתה מכניס מחיר, הסילביה עפה מהדף שלי, כי בשיקולי מחיר היא תמיד תפסיד מול כל תחרות שהיא.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

אבל הן עולות יותר מאוסקר ומעברים מהקצפה לחליטה ארוכים יותר מהסילביה. הן מצוינות באספרסו וסילביה טובה גם לקפוצ'ינו.
סילביה חדשה ב 2600 זה מחיר מצוין - שום דבר לא מתחרה במחיר כזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

LG75, מה לגבי יד 2, יש מכונות משומשות מצויינות, שיענו על קריטריון המחיר והאיכות כאחד.

ואם אתה חושש מתקלות, תמיד אפשר לקחת לבדיקה במעבדה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

2600 זה באמת מחיר סביר. מיצוב ככל הידוע לי נעשה ע"י המשווק, השאל איך המכונה נתפשת ע"י הלקוחות זה סיפור אחר. הסילביה הרויחה את שמה ביושר, בעולם בו המתחרות עולות 5+ אין לה תחליף. במצב הנוכחי בו יש שתי מתחרות עדיפות ולא רחוקות במיוחד במחיר, זה סיפור אחר.
what's next?

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221

שליחה

כבעלים של סילביה כבר שנתיים ושל גאגגיה (קלאסיק) לפניה כשלש שנים כאשר את שתי המכונות אני מכיר מצוין וכבר יצא לי לפרק ולהרכיב ולשפץ וכו' אני יכול לסכם ככה:

גאגגיה (קלאסיק):
אספרסו טוב (יחסית לקטגוריה כמובן)
הקצפה קצת חלשה וצינורית לא מתכוננת
הכנת קפה להרבה אנשים דורשת זמן רב
הפעלת המכונה קצת מוזרה (סדר הלחצנים)
אין לחצן להוצאת מים בלבד מהדוד
צריך לגלוש טמפרטורה (ע"ע) - זה חיסרון
ניתן לראות כמה מים יש במיכל (הוא שקוף)
קשה לשלוף את המיכל (צריך להוציא את הצינורית של השסתום תלת כיווני)
חובה לנקות אבנית רק באמצעות החומר בשקית של גאגגיה - יקר יותר (חומצה טרטרית - מיין ע"ע)
דוד עובר קורוזיה תוך שנתיים שלש
איכות חלקים לא רעה
צריך לשים לב שאין דליפות מצינורית ההקצפה מדי פעם
מתומחרת גבוה מידי

סילביה:
אספרסו טוב (שוב יחסית כמובן) אבל חובה לגלוש טמפרטורה!
הקצפה נהדרת וצינורית מתכוננת
הכנת קפה להרבה אנשים דורשת זמן רב
הפעלת המכונה נוחה וברורה
יש לחצן למים בלבד
צריך לפתוח את המכסה כדי לראות כמה מים יש במיכל
המיכל קל מאוד לשטיפה וניקוי
ניתן לנקות אבנית עם מלח לימון (חומצה ציטרית) - זול מאוד
בנויה כמו טנק תחזיק מעמד שנים
מתומחרת גבוה מידי

אז מה כל זה אומר?

אם אתה שותה בעיקר קפוצ'ינו, לא מכין קפה להרבה אנשים, ואין לך תקציב גדול -> גאגגיה
אם אתה שותה בעיקר קפוצינו, לא מכין קפה להרבה אנשים, ויש לך תקציב יותר גדול -> סילביה
אם אתה שותה בעיקר אספרסו, רוצה לארח חברים ב"בית הקפה הביתי שלך" -> חובה לפתוח את הארנק לך על האוסקר (ע"ע)
מכאן השמים הם הגבול והקפה שתקבל כבר יתעלה על בתי קפה...
נערך לאחרונה על ידי jalvan ב 16/11/2011 22:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

מנומק... (Y)למרות שאוסר תתן תרומה תרומה גדולה יותר דווקא בגזרת קפוצ׳ינו,לדעתי

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוסקר טובה לקפוצינו דוקא כשאתה רוצה לארח הרבה אנשים מכיוון שאתה יכול להקציף ולחלוט קפה בבת אחת וגם עם הדוד הגדול של האוסקר אפשר להקציף חצי ליטר בקלילות. לעומת זה אם מדובר רק בכוס קפוצינו אחת אין הבדל גדול בנוחות בין האוסקר לסילביה. בגזרת האספרסו בלי PID או טרמומטר דיגיטלי קשה עד בלתי אפשרי להוציא אספרסו טוב פעם אחר פעם ואם יוצא טוב זה בדר"כ במזל וזה אפילו עם גלישת טמפרטורה. ולכן לאספרסו הייתי הולך על אוסקר ההנחה שלי היא שהשואל לא יתקין PID בעצמו ואני בספק אם מישהו בכלל מתקין אותם באופן מסחרי בארץ. סילביה עם PID זו כבר אופרה אחרת.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

סיכום יפה (Y)

גם לדעתי הגאג'יה קלאסיק מתומחרת גבוה מדי, מול התמורה שלה.
הגאג'יה קולור/פיור עדיפות, כי הן זולות מאוד ומספקות עלות/תועלת גבוהה יותר.

אתה מתכנן להחליף מכונה? על איזה כיוון חשבת?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

דרך הגב,סילביה בקדמה במבצע יפה מאוד -- 2490 שח + קנקן,כוסות ועוד....נחמד...... :wink:
מחשב שלי שנכנסת וזוחלת לתוכי שפרסום של השוואה של מוטי וכפיר הגיעה לכמה חנויות קפה בארץ. במחיר כזה (פחות מאסקסו דרים וגא'ג'ה קלסיק וביבי) זה מאוד ריאלי!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

יפה עכשיו שמישהו יוריד את הכפפה ויעשה דיל של סילביה + אסקסו מיני ב 3000 ויש לנו מיצוב מתאים יותר לרמת המכונה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

(Y)

LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

שליחה

תודה לכולם על התגובות (Y)
עכשיו צריך רק להחליט האם ללכת על gaggia evolution או להוציא עוד 1500 שקל בשביל סילביה (דרך אגב איפה מוכרים ב- 2500?).
האמת בגלל התגובות שרמת הקפה לא יציבה ואין הרבה added value נראה לי שאני נוטה לכיוון ה gaggia. אוסקר כבר יקרה מדי בשבילי.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אפשר להשיג אצל ניר מקפה עולה בכנות דבר איתו בטלפון לפני שאתה מגיע (וסליחה על הפרסומת אני לא עובד אצלו רק ידיד ולקוח :wink: מרוצה )
http://www.caffeolle.co.il/cat.php?num=1
אל תשכח שאתה צריך גם מטחנה ולכן כדאי ללכת על עסקת חבילה שכוללת מטחנה
נראה לי ש gaggia evolution תהיה טובה לך בתור התחלה אם כי תצטרך לגלוש טמפרטורה (ע"ע) כמו בכל מכונת דוד יחיד דרך אגב
בלי לשגע אותך מהצד הטכני לקלאסיק (וברור שלסילביה) יש יתרונות טכניים ברורים אבל אני לא בטוח שזה באמת יתבטא באיכות האספרסו בין הקלאסיק לאבולושיין בכל אופן כדאי לך לקפוץ לאחת מחנויות הקפה המקצועיות כגון אמיגו קדמה וכדו' ולבקש לטעום אחרי הכל הטעם זה מה שחשוב באמת
בעוד כמה שנים כשכבר תתמכר ... בטוח תרצה לשדרג ... מנסיון אין חזרה אחורה :P

LG75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

שליחה

טוב. אחרי שאלות, חקירות ומה שנראה כמו החלטה רכשתי אוסקר ו- imini
:D

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

מזל טוב, רכישה מעולה...

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457

שליחה

תתחדש!!!
בהחלט רכישה טובה מאוד!
(Y)

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448

שליחה

חבר'ה, אני חייב לתת את השני גרוש שלי לדיון הזה לגבי סילביה.
יש משהו קטן שלא הכנסנו לדיון הזה - סילביה היא טנק - היא בנויה ברמה כזו שאין סיבה שהיא לא תחזיק גם יותר מ-10 שנים וגם על זה משלמים.
זו אחת הסיבות לדעתי שאין באמת בעיה לרכוש אחת כזו מיד שניה ואז אפשר לקנות אותה בפחות מ-2000, לפעמים גם עם מטחנה במחיר הזה.
מחיר כזה מציב את היחס איכות למחיר בראש הקטגוריה.

n-007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124

שליחה

ותודה למוטי ששמעתי בעצתו ובהמלצת חברים בפורום וקניתי אוסקר ולא סילביה ואני מאד נהנית גם כשיש הרבה אורחים לא מחכים הרבה והכל בצ'יק צ'ק. שבוע טוב לכולם וחג חנוכה שמח עם סופגניה וקפה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

איזה כיף לשמוע :4u:

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219

שליחה

בתור בעל סילביה, שמודה שלעולם לא השתמש בשום מכונה אחרת, יש עוד כמה נקודות שיש נטיה להתעלם מהם שלי הן מאוד חשובות:

1. זמן חימום - אני לא חושב שסילביה היא מהקצרות אבל אני יודע שזמן החימום שלה קצר יותר מאחרות.
2. מקום על השיש - זה קצת מצחיק, כי הנטיה היא לחשוב שממכונת קפה רוצים קפה, אבל יש כאלה שרוצים גם פונקציונאליות כזו. אצלי גם אני ארצה, לא אוכל לשדרג למכונה רצינית יותר כי פשוט אין לי מקום, וזה גם שיקול.

ועכשיו לגבי איכות הקפה:

כמו שאמרתי, אין לי התנסות עם מכונות ביתיות אחרות, ולמרות הרצון שלי להכיר את העולם הזה קצת יותר לצערי לא יצא לי לנסות אף קפה ממכונה כזו (למעט לה-פאבוני שהרוב הגדול כתב כמה שזה כאב ראש להוציא ממנה שוט ובהקשר הזה אני מסכים).

אני קניתי את הסילביה שלי לפני 9 חודשים, ובאמת לקח לי המון זמן עד שהצלחתי להוציא ממנה שוט שבכלל אפשר להסתכל עליו. אבל כמו כל דבר, זה הרבה למידה, הרבה הקשבה, המון קריאה בפורום... אבל זהו. המצב היום בדיוק הפוך - פעם בהמון זמן יוצא לי שוט "מעאפן", וגם הוא בכמה רמות מעל מה שהוצאתי בהתחלה.

קצת קשה לי להגיד אם התוצאה בהתחלה קרתה מחוסר מיומנות שלי בהפעלת המכונה בהתחלה או בחוסר הסלחנות שלה, אבל מה שנכון שאני יכול להגיד עליה היום - אם השקעת בלימוד שלה, גם בקריאה וגם במעשי, אפשר לקבל ממנה תוצאות שעולות עשרות מונים ממה שמקבלים בבתי קפה, ואפילו באופן עקבי.

שוב, אני מאוד סומך על מה שאומרים פה בפורום, ואין לי ספק שמכונות אחרות יותר "סלחניות" בדרך ההכנה שלהם, אבל למתלבטים בהקשר הזה הייתי מציע ללכת לחנות ולהתנסות :)

ולפותח השרשור מזל טוב על הרכישה.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”