איזה תזרים אודיו להשאיר בעת עריכת סרט Blu-ray?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

האם יש סיכוי שמישהו ייענה לי בקצרה על 2 השאלות הבאות? אני לא יודע עד כמה בתקופה הקרובה יהיה לי זמן לקרוא את כל המאמרים (המעולים אך הארוכים שצויינו כאן)

1. האם שווה לי להוריד סרט עם פס קול של DTS-HDMA בלבד? (DTS-HD Master Audio)? איך בכלל זה יתנגן לי ללא רסיבר מתאים? במידה וזה יתנגן כראוי, היכן הייתי שומע יותר טוב - בהרצת פס הקול הנ"ל או בהרצת פס קול AC3(DD)?
2. המערכת שבבית של ההורים אכן של חברת LENCO, ומכילה מפענח AC3-DTS בלבד. יש כרטיס קול של CREATIVE במחשב שמחוברים אליו 3 כבלים של 3.5" PL. אין שום חיבור של כבר אופטי SPDIF.
מה יהיה במקרה הזה?
הסתכלתי קצת בזאפ ורסיבר שתומך ב2 הפורמטים שלא מאבדים מהאיכות הן של DTS והן של דולבי עולים בסביבות ה2000 ש"ח לא כולל רמקולים מתאימים(!!!)

תודה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

Efi222 כתב:האם יש סיכוי שמישהו ייענה לי בקצרה על 2 השאלות הבאות? אני לא יודע עד כמה בתקופה הקרובה יהיה לי זמן לקרוא את כל המאמרים (המעולים אך הארוכים שצויינו כאן)

1. האם שווה לי להוריד סרט עם פס קול של DTS-HDMA בלבד? (DTS-HD Master Audio)? איך בכלל זה יתנגן לי ללא רסיבר מתאים? במידה וזה יתנגן כראוי, היכן הייתי שומע יותר טוב - בהרצת פס הקול הנ"ל או בהרצת פס קול AC3(DD)?
2. המערכת שבבית של ההורים אכן של חברת LENCO, ומכילה מפענח AC3-DTS בלבד. יש כרטיס קול של CREATIVE במחשב שמחוברים אליו 3 כבלים של 3.5" PL. אין שום חיבור של כבר אופטי SPDIF.
מה יהיה במקרה הזה?
הסתכלתי קצת בזאפ ורסיבר שתומך ב2 הפורמטים שלא מאבדים מהאיכות הן של DTS והן של דולבי עולים בסביבות ה2000 ש"ח לא כולל רמקולים מתאימים(!!!)

תודה.
...
1. DTS-MA יעבוד גם עם רסיבר שיודע לפענח רק DTS, פשוט תשמע רק את ה-core. האם זה יותר טוב או פחות טוב מ-DD - תלוי באוזניים שלך, אני מאמין שתשמע את הבדל ברמקולים סבירים, לטובת ה-DTS, אבל שוב, לא מחייב.
2. זה אומר שפענוח של פסי קול מתבצע במחשב ולמערכת מגיע אודיו אנלוגי כבר. אבל אתה צריך לוודא שגם למערכת נכנסים כבלים בהתאמה, זאת אומרת אתה רואה כבל של סנטר, רמקולים קידמיים, רמקולים אחוריים, וסאב. בדרך כלל מהמחשב יוצא זוג רמקולים על כל יציאה של כרטיס קול.

בלינק הזה יש הסברים:
http://support.creative.com/kb/ShowArti ... ?sid=26947

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

1. מה זה לשמוע רק את הCore? האם מה שיש להורים שלי זה רסיבר? מדובר על מגבר שהגיע ביחד עם ה5 רמקולים, שרשום עליו שהוא תומך AC3/DTS.
ואם אתה מאמין שאני אשמע הבדל סביר לטובת הDTS HD, אז למה בכלל שמים פס קול של DOLBY DIGITAL בבלוריי?
אני לא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי זה

ותודה על הלינק.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

http://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio
זה יענה לך על השאלה הראשונה

מה יש אצל ההורים - אני לא יודע, תביא לפחות את הדגם...

יש תקנים לסרטי בלו ריי. סרט שמגיע עם פס קול DDTrueHD חייב לבוא בנוסף עם פס קול Dolby Digital הרגיל, על מנת לספק תמיכה לאחור.

סרט שמגיע עם DTS-HD לרוב לא יגיע עם פס קול Dolby digital באותה שפה. בשפה אחרת יכול להיות.

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נו, אם זה יינגן את הCORE, בעצם את הערוץ DD מתוך הDTS-HD (זה שמאבד באיכות) למה אנחנו צריכים עוד פס קול של DD?

זה שזה התקן לא מעניין אותי. מעניין אותי למה. הסרטים שאני בדקתי איתם (כל טרילוגיית המטריקס) מכילים גם פס קול Loseless מתקדם באנגלית וגם DD רגיל באנגלית. שניהם 5.1 ערוצים בלי קשר לשפות נוספות

:מבולבל:

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

קודם כל חבל מאוד שלא קראת לינקים מעמוד קודם.
התשובה לשאלה שלך - זה ישום של backward compatibility בסרטים עם פסי קול של חברת Dolby digital.

נ.ב. אין חיה כזאת "ערוץ DD בתוך DTS-HD"

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942

שליחה

Efi

יש לך סלט. DTS-MA ו-TRUEHD הם שני פורמטים שונים. כל אחד הוא בעצם אבולוציה (lossless) של פורמטים ישנים (lossy) שהם DTS ו-DD בהתאם. אז או שזה DTS מ-DTS-MA או DD ו-TRUEHD. אין לערבב :wink:

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני לא מערבב. אני יודע את זה, אבל שניהם הם פורמטים שאינם מאבדים מן האיכות. חלק מהבלוריי מכילים DTS-MA וחלק TRUEHD.
חברת דולבי מול חברת DTS.
דימה - כרגע אין לי זמן לקרוא כמה וכמה מאמרים מאוד מאוד ארוכים....
רשמת - " יש תקנים לסרטי בלו ריי. סרט שמגיע עם פס קול DDTrueHD חייב לבוא בנוסף עם פס קול Dolby Digital הרגיל, על מנת לספק תמיכה לאחור."
מצד שני - נאמר כאן כבר כי יש תמיכה לאחור, וכי ברגע שאריץ סרט עם פס קול DDTRUEHD במגבר/רסיבר שלא תומך בפענוח הזה, אני אשמע את הסאונד של הDTS/DD, ואפילו יותר טוב. אם כך, למה בכלל שמים פס קול של DD עוד בסרטי בלוריי?

בדקתי כרגע ו:
למטריקס הראשון מכיל פס קול AC-3 TrueHD/5.1 והן AC-3/5.1 שניהם באנגלית.
למטריקס השני יש רק AC-3 TRUEHD/5.1 כי את שאר הדברים מחקתי ואין אפשרות לשחזר.
למטריקס השלישי מכיל פס קול AC-3 TrueHD/5.1 והן AC-3/5.1 שניהם באנגלית.
לאווטאר שברשותי יש רק DTS-HD Master/5.1 באנגלית משום מה ללא DD

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אתה טועה, תנסה להפעיל נגן כלשהו, המחובר לרסיבר כלשהו עם חיבור spdi/f (סיב אופטי או קואקס), בצורה כזאת שהפענוח יתבצע ברסיבר, ואתה תראה שבסרט עם פס קול DDTrueHD אתה לא תשמע אודיו. (ובדיוק בשביל המקרה הזה יש על הדיסק פס קול DD רגיל, lossy)

אם, באותה תצורה תפעיל סרט עם DTS-HD, אתה כן תשמע אודיו, ולכן באווטר אין פס קול נוסף, ובסרטים אחרים שציינת - יש.
פשוט תנסה

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

DDTrueHD לא עובר אך ורק דרך HDMI?

עכשיו הבנתי את ההבדלים ולמה כאן יש וכמה אין, עם זאת, זיו בעמוד הקודם טען שיש לו תמיכה לאחורנית (DDTRUEHD)... למה?
בכל מקרה כרגע במחשב האישי שלי יש מערכת Harman Kardon Soundstick 2 (2.1), וכאשר אני מנגן את הTrueHD לעומת הDD שומעים מעט חזק יותר, למה? בגלל הKB לשנייה באותו פס קול?
בכל מקרה אני מקווה שייתפנה לי זמן בקרוב לקרוא עוד על הנושא. אני אשתדל לזכור לשאול את אבא שלי מהו הדגם של המערכת 5.1.
וכמובן, אשחזר מדיסק הגיבוי שלי את המטריקס השני בשביל לעשות לו RIP שכולל פס קול DD :-)

תודה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

1. DDTrueHD יעבור רק HDMI לרסיבר שיפענח את הפס קול. אתה תמיד יכול לעשות פענוח במחשב לדוגמא, ובצורה אנלוגית להביא את זה לרסיבר שיש לו כניסות אנלוגיות. אבל בצורה דיגיטלית - אתה צודק, רק דרך HDMI.
2. נשמע יותר טוב כי יש בפס קול הזה יותר מידע, ואתה שומע יותר צלילים.

אני בטוח ב99.9% שזיו טעה, פשוט אין לי דרך כרגע לעשות שיחזור בתצורה כמו שציינתי בהודעה קודמת.

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שנייה, אז אין טעם בלקנות רסיבר ולחבר עם חיבור אופטי SPDIF? רק עם HDMI? אשמח להסבר קצרצר על זה :-)
אני משער שזיו התבלבל בין DDTRUEHD לבין DTS-HD Master Audio.

כרגע מה שאני עושה זה פענוח אנלוגי ובעקבות זאת אני שומע את הסאונד גם כאשר אני מחובר למערכת 2.1 עם כרטיס קול מובנה? באם זה היה מחובר לרסיבר שתומך אך ורק בDTS/DD לא הייתי שומע דבר, נכון?

תודה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479

שליחה

בדרך כלל כאשר אנשים בטוחים ב- 99.99% הם טועים.

dima_vy,
הצגתי בעמודים קודמים וגם בשרשור אליו הפנתי כי היכולת קיימת וגם הזכרתי כי בדקתי זאת. משום מה אתה מתנער מכיוון שעשית ניסוי שייתכן והיה לקוי בשל המקור כפי שהסברתי או תבנית הניסוי עצמה הייתה שגויה.

בכל מקרה, אתמול בדקתי את הנושא שוב למרות שכל המידע שהצגתי תומך בזאת. עם ה- Popcorn Hour C-200 אשר מעודכן לקושחה האחרונה, ההגדרות שונו ל- HDMI Audio off. חובר כבל אופטי לרסיבר ונוגן סרט עם פסקול Dolby TrueHD. הרסיבר הציג פסקול Dolby Digital.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טוב, מעניין, אז יכול להיות שטעיתי. זיו, אתה יכול להציג mediainfo של פס קול מאותו סרט? אגב, איזה סרט זה היה? כי יש לי שני סרטים, כאלה ויש הבדל ב-Mediainfo של פסי קול:

1.

קוד: בחירת הכל

Audio #1
ID                               : 4352 (0x1100)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : AC-3
Format/Info                      : Audio Coding 3
Format profile                   : TrueHD / Core
Mode extension                   : CM (complete main)
Muxing mode                      : Stream extension
Codec ID                         : 131
Duration                         : 1h 57mn
Bit rate mode                    : Variable / Constant
Bit rate                         : Unknown / 640 Kbps
Maximum bit rate                 : 5 148 Kbps / 640 Kbps
Channel(s)                       : 6 channels
Channel positions                : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Bit depth                        : 16 bits
Compression mode                 : Lossless / Lossy
2.

Audio #1
ID                               : 2
Format                           : TrueHD
Codec ID                         : A_TRUEHD
Duration                         : 1h 58mn
Bit rate mode                    : Variable
Maximum bit rate                 : 5 544 Kbps
Compression mode                 : Lossless
Language                         : English
כמו שרואים כאן בראשון כן מצויין שיש גם core ובשני לא מצויין, מעניין מה ההבדל
בימים הקרובים אני אנסה גם, כי זכור לי שהיה מצב שלא היה שמע.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

Ip Man 2

Audio #3
ID                               : 4354 (0x1102)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : AC-3
Format/Info                      : Audio Coding 3
Format profile                   : TrueHD / Core
Mode extension                   : CM (complete main)
Muxing mode                      : Stream extension
Codec ID                         : 131
Duration                         : 1h 47mn
Bit rate mode                    : Variable / Constant
Bit rate                         : Unknown / 640 Kbps
Maximum bit rate                 : 2 721 Kbps / 640 Kbps
Bit depth                        : 16 bits
Compression mode                 : Lossless / Lossy

Efi222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זיו - DDTRUEHD לא עובר רק דרך HDMI? אז איך חיברת כבל אופטי וזה עבר?
וממש סיבכת אותנו :D
הרי אם זה כן עובר בDD, אז למה מוסיפים עוד פס קול DD לסרטים עם DDTRUEHD?
אין היגיון בכך

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

Efi222,
תעקוב אחר המיני-דיון ביני לבין dima_vy, אנחנו מדברים עם תמיכה אחורה בפסקול Dolby TrueHD.

לגבי המשפט האחרון שלך, יש די והותר כותרים עם פסקול Dolby TrueHD ללא פסקול נוסף מסוג Dolby Digital.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

dima_vy

אתה צודק ב-200%. לדעתי, זיו לא באמת יודעה איך TRUEHD בנוי. אני גם לא בטוח שיש לו הבנה נכונה לגבי BACK\FORWARD COMPATIBILITY. בהנחה שיש, הוא מתבלבל בין תמיכה שקיימת בפורמט ותמיכה בהתקן. לפורמט TRUEHD אין תמיכה וזה בגלל שמהנדסי DOLBY לקחו גישה אחרת מ-DTS והחליטו ללכת על MLP (מקווה שלא יהי וויכוח ש-DD הוא לא עם MLP, אה? :lol: ) בלי להיות מוגבלים עם LEGACY. זאת הסיבה שהתמיכה חייבת להיות בהתקן שמנגן או רסיבר, אחרת אין אפשרות לשמועה את זה. במלים פשוטות, מישהו חייב לעשות עבודה כדי "לחלץ" DD הישן משם. זו הסיבה שאי אפשר לעשות BITSTREAM של TRUEHD על רסיבר לא תומך, בניגוד ל-DTS-MA.

מה שזיו מציג כאן זו, באופן פרדוקסלי, רק תומך במה שנאמר :lol: למה? התשובה היא בRN של PCH:
"Fixed ability to extract Dolby Digital (AC3) core from TrueHD stream, can bitstream and downmix now"

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

ashk,
אתה לא עוקב אחרי הדיון. החבר dima_vy טען טענה עם ציוד מסויים ואני הפרתי אותה.

לחברת Popcorn Hour הייתה בעיה לחלץ את ה- Core והבעיה תוקנה כפי שציטטת. בנוסף, כל המידע שהוצג תומך בתמיכה אחורה בפורמט Dolby TrueHD. כמו בהודעות הקודמות בשרשור הזה, אתה ממשיך לאמור דברים לא מדוייקים ללא הצגת אסמכתה לדבריך.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לא הוצג שום דבר ש"תומך בתמיכה אחורה בפורמט Dolby TrueHD"....חוץ ממלה "CORE" שראית באתר של דולבי. :lol:
אסמכתה למה בדיוק אתה צריך? :?
ש-TRUEHD משתמש ב-MLP (מורחב) ו-SUBSTREAMS שלו? אותו MLP שיש ב-DVD-AUDIO (יש ל-DVD-A תמיכה אחורה? :lol: ).
שאי אפשר לעשות BITSTREAM של TRUEHD על רסיבר לא תומך?
שאם יש פורמט חדש וצריך מאמץ "לחלץ את ה- Core" ממנו, אז אין מצב שהתקן ישן (בלי יכולת "לחלץ") יכול לעשות משהו עם זה?

האמת שבאתר של DOLBY יש מלא אסמכתות אם יודעים לקרוא ולא רק מילה "Core". לדוגמה:

"An A/V receiver with Dolby Digital decoding that has only a coaxial or
optical
digital audio input needs only a Blu-ray Disc player with a Dolby
Digital Compatible Output that provides
a compatible Dolby Digital bitstream
from its internal mixer.
Through use of the variety of connections and proper signal types, Blu-ray
Disc players can ensure complete compatibility with any existing A/V system,
and ensure that each playback system attains the highest audio performance
it was designed to achieve, without compromise."

אה, הנה עוד לינק - http://www.triggertone.com/term/Dolby%C2%AE_TrueHD