עכשיו תקשיבו איך מסכן חיים כהן שלא יכול להנות מאוכל במסעדה זרהohadmitrani כתב: התופעה היא: אני לא נהנה מהכוס קפה בין אם זה אספרסו, או קפוצינו שמכינים בביתי הקפה בארץ (רוב הבתי הקפה) כמו שאני נהנה בדר"כ ממה שיוצא לי פה בבית.
...
כוס הקפה בבית קפה ביחס לכוס הקפה בבית
- Lyonia
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
-
ohadmitrani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
יצא לי להיסתובב קצת בעולם, אתם יודעים פה ושם, בקטנה , ואני רוצה לומר לכם שלפחות בצרפת, צ'חיה , בלגיה וארה"ב , המצב יותר רע מאצלנו , כלומר זה לא שאיין קפה מצויין , יש ,אבל זה רק אם יש מידע ממוקד בעיניין , סתם ברחוב זה דיי נדיר, בארה"ב(שהיא ענקית) ברוב הרשתות זה ממש "דיזסטר" לעומת זאת אצלנו בארומה, ארקפה, קפה קפה -- הקפה סביר ברוב המיקרים ומצויין בהשוואה למה שקורה נגיד מול סטרבקס, לטעמי לפחות.
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
גם בדרום אמריקה הקפה גרוע. (בנוסף למשטרים)גונן כתב:יצא לי להיסתובב קצת בעולם, אתם יודעים פה ושם, בקטנה , ואני רוצה לומר לכם שלפחות בצרפת, צ'חיה , בלגיה וארה"ב , המצב יותר רע מאצלנו , כלומר זה לא שאיין קפה מצויין , יש ,אבל זה רק אם יש מידע ממוקד בעיניין , סתם ברחוב זה דיי נדיר, בארה"ב(שהיא ענקית) ברוב הרשתות זה ממש "דיזסטר" לעומת זאת אצלנו בארומה, ארקפה, קפה קפה -- הקפה סביר ברוב המיקרים ומצויין בהשוואה למה שקורה נגיד מול סטרבקס, לטעמי לפחות....
- shtik
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 188
השוואה די במקום האמת.. אני זוכר את הקפה הראשון ששתיתי בניו יורק בסטארבאקס... לא ידעתי אם לצחוק או לבכות...הקפה סביר ברוב המיקרים ומצויין בהשוואה למה שקורה נגיד מול סטרבקס, לטעמי לפחות....
הקפה האחרון ששתיתי שם היה בארומה... זה פחות או יותר מה שיש כאן בארומה. פה ושם מצאתי בתי קפה שהגישו קפה טוב (לרוב העובדים שם דיברו איטלקית) אבל בטח לא סטארבאקס.
לגבי ארומה וכד', בד"כ הכל תלוי במי שמכין את הקפה. לפעמים נופלים על ילד לפני צבא שרוצה לעשות קצת כסף ולפעמים על אחד שעובד באותו סניף שלוש שנים וקיבל לא מעט כוסות בחזרה כדי להבין איך לא להכין.
במקרים נדירים אני אשתה אספרסו בבית קפה (ובגלל הבררנות הזאת אני גם אף פעם לא נפלתי עם אספרסו גרוע בבית קפה) אבל עם הפוכים כמעט ואין לי בעיה, אם אני חייב את הקפה עכשיו ואני באמצע שומקום עם מכולה של ילו אני יכול אפילו להסתדר עם זה.
הדבר היחיד שמעצבן אותי זה ה"טעם הישראלי" שבגללו אני צריך לבקש בקשה "מיוחדת" - לא להרתיח את החלב בבקשה. מסתבר שחלב רותח זה ברירת המחדל כאן.
- amiritach
-
- חבר פעיל

- תגובות: 78
לדעתי צריך לדעת איפה לבזבז את מנת הקפאין
אישית מספיק לי פעם אחת של קפה לא טוב כדי לא לחזור לאותו המקום
בכל אופן יש הרבה מקומות של קפה טוב לדוגמה קפה ג׳ו רוטישלד ראשון שירות מעולה
קפה לנדוור ברחובות
מסעדת פיאנו פיאנו במתחם ג׳ כפר סבא קפה היישר מאיטליה
בכל אופן הקפה בבית תמיד יהיה יותר טעים
1. אנחנו בוחרים את התערובת
2. אף בריסטה לא ישקיע בקפה כמוני
אישית מספיק לי פעם אחת של קפה לא טוב כדי לא לחזור לאותו המקום
בכל אופן יש הרבה מקומות של קפה טוב לדוגמה קפה ג׳ו רוטישלד ראשון שירות מעולה
קפה לנדוור ברחובות
מסעדת פיאנו פיאנו במתחם ג׳ כפר סבא קפה היישר מאיטליה
בכל אופן הקפה בבית תמיד יהיה יותר טעים
1. אנחנו בוחרים את התערובת
2. אף בריסטה לא ישקיע בקפה כמוני
- oronp
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 165
.. והכי מבעס לאכול במסעדה טובה ארוחה טובה, לנסות לקנח בקפה וליפול....
משום מה, יש מסעדות המתיימרות להיות מסעדות שף\ גורמה\ עילית וכו' המתייחסות לקפה כסרח עודף ומצוות אנשים מלומדה (נו טוף, שיהיה לנודניק הזה...), במקום חלק אינטגרלי מהארוחה...
נפילה (נוראית) אחרונה הייתה ב
קורדיליה. גם באוכל.
סיכום החוויה במילה: תתרחקו.... גם בגלל הקפה.... (אספרסו כפול הוגש בכוס לאטה "מרקיה צרפתית", דלוח, נטול קרמה וסר טעם ...)
משום מה, יש מסעדות המתיימרות להיות מסעדות שף\ גורמה\ עילית וכו' המתייחסות לקפה כסרח עודף ומצוות אנשים מלומדה (נו טוף, שיהיה לנודניק הזה...), במקום חלק אינטגרלי מהארוחה...
נפילה (נוראית) אחרונה הייתה ב
סיכום החוויה במילה: תתרחקו.... גם בגלל הקפה.... (אספרסו כפול הוגש בכוס לאטה "מרקיה צרפתית", דלוח, נטול קרמה וסר טעם ...)
נערך לאחרונה על ידי oronp ב 11/11/2011 21:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey
- savdoc
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
השרשור הזה מוציא לי את המילים מהפה
אני רק שבועיים טוחנת פולי קפה בבית ונדהמת שהקפה טעים יותר מבית הקפה
וזה אפילו רק לגבי קפוצ'ינו
המדד שלי למסעדה טובה או בית קפה טוב הוא שבכל פעם זה יהיה טעים מאד
חשבתי על טקס הכנת הקפה באוהל הבדוואי
קליה, מכתש ועלי ובישול הקפה ולא סתם כי הם יודעים מה באמת טעים, גם באוכל
לדעתי זה לא עניין של חבל על הקפאין, קפאין יש גם במשקאות אנרגיה וגם בטבליות
חבל נורא שזה לא מאד טעים וזה גם יקר
אז אם זה יקר לפחות שיהיה ממש טעים ואז משלמים עם כל הלב
אני רק שבועיים טוחנת פולי קפה בבית ונדהמת שהקפה טעים יותר מבית הקפה
וזה אפילו רק לגבי קפוצ'ינו
המדד שלי למסעדה טובה או בית קפה טוב הוא שבכל פעם זה יהיה טעים מאד
חשבתי על טקס הכנת הקפה באוהל הבדוואי
קליה, מכתש ועלי ובישול הקפה ולא סתם כי הם יודעים מה באמת טעים, גם באוכל
לדעתי זה לא עניין של חבל על הקפאין, קפאין יש גם במשקאות אנרגיה וגם בטבליות
חבל נורא שזה לא מאד טעים וזה גם יקר
אז אם זה יקר לפחות שיהיה ממש טעים ואז משלמים עם כל הלב
רק אחרי שחווים משהו יותר טעים...מבינים
-
ohadmitrani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
זה פשוט מטריף- ישבנו פעם אחת בבית קפה שאמור להיות "פלצני" בתל אביב. עזבו שלטעמי האוכל היה מזעזע , הקפה היה דוחה...
- taoranga
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
אני לא יודע מה קרה לבתי הקפה בירושלים. אחרי מספר חודשים של קפה (הפוך) שותים רק בבית עם הסילביה וקפה מ-"קפה בוטיק", יצא לי לשתות 4 כוסות הפוך, שלוש בארומה בסניפים שונים ואחת בקפה הלל. באמת שאני לא מבין מה זה. איך אפשר לקרוא לזה קפה? זה יותר כמו חלב עם טעם לוואי. איכס. או שהם התקלקלו או שאני. אולי נפלתי על בריסטות לא טובים אבל אני כבר מפחד לנסות שוב