כשהשחקן השלישי מתעלם מאיתנו, אין פלא שבארץ מתעלמים ממנו...gamla77 כתב:אני חושב שבארץ מתעלמים משחקן שלישי , שכרגע גם בעולם הוא רחוק מלהיות בעל משקל ,אבל אני מאמין שעוד יצמח בגדול. הכוונה היא ל WP7...
עתיד האנדרואיד - דעה אישית/דיון
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
-
Kobikob
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 267
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
השורה התחתונה היא שאנדרואיד במודל שלה היום,לא מספיק טובה לגוגל.זאת הייתה גם הטענה שלי.
לגוגל יש שותפות בעוד פרויקט,וכן גם לסמסונג. קשה שלא לשאול את עצמך למה,אם אנדרואיד כזאת טובה,למה צריך תחליף? הרי אנדרואיד לא מערכת הפעלה כזאת ישנה.ליתר ביטחון?
http://www.geek.com/articles/mobile/sam ... -20110928/
אתם שוכחים שכרגע אומנם אנדרואיד באמת שולטת בכ49% משוק הסמארטפונים ,אבל זה רק משום שכרגע המתחרה היחידה שלה זה IOS(דעתי האישית בלבד,ברור לי שיש כאלה שלא יסכימו איתי
)
ישנן מס' מערכות הפעלה שכרגע נמצאות במצב של STAND BY,והן:
- RIM OS
- WebOS
- WinPhone
זה רק עניין של זמן עד שמישהו יקנה את אחת מהן.ולא חסר חברות שהיו רוצות להיכנס לשוק הזה.
יש שמועות למשל שוודאפון רוצה את RIM.אבל זה רק אחת מתוך כמה.
אם וכאשר באמת תהיה רכישה של מערכת הפעלה,אז גוגל באמת תהיה בצרות.
מדובר במערכות הפעלה לא פחות טובות מIOS ומאנדרואיד אם לא יותר.
למי שלא זוכר ,היה זה הPalm Pre הראשון שהצליח להחזיק במקביל 60 יישומים פתוחים (multitasking) עם מעבד של 600 MHz.ללא ספק מדובר במערכת הפעלה שפשוט צריך לתת לה צ'אנס והיא תראה למה היא מסוגלת.
כנל לגבי RIM OS ,במיוחד אחרי שהיא רכשה את QNX.
לגוגל יש שותפות בעוד פרויקט,וכן גם לסמסונג. קשה שלא לשאול את עצמך למה,אם אנדרואיד כזאת טובה,למה צריך תחליף? הרי אנדרואיד לא מערכת הפעלה כזאת ישנה.ליתר ביטחון?
http://www.geek.com/articles/mobile/sam ... -20110928/
אתם שוכחים שכרגע אומנם אנדרואיד באמת שולטת בכ49% משוק הסמארטפונים ,אבל זה רק משום שכרגע המתחרה היחידה שלה זה IOS(דעתי האישית בלבד,ברור לי שיש כאלה שלא יסכימו איתי
ישנן מס' מערכות הפעלה שכרגע נמצאות במצב של STAND BY,והן:
- RIM OS
- WebOS
- WinPhone
זה רק עניין של זמן עד שמישהו יקנה את אחת מהן.ולא חסר חברות שהיו רוצות להיכנס לשוק הזה.
יש שמועות למשל שוודאפון רוצה את RIM.אבל זה רק אחת מתוך כמה.
אם וכאשר באמת תהיה רכישה של מערכת הפעלה,אז גוגל באמת תהיה בצרות.
מדובר במערכות הפעלה לא פחות טובות מIOS ומאנדרואיד אם לא יותר.
למי שלא זוכר ,היה זה הPalm Pre הראשון שהצליח להחזיק במקביל 60 יישומים פתוחים (multitasking) עם מעבד של 600 MHz.ללא ספק מדובר במערכת הפעלה שפשוט צריך לתת לה צ'אנס והיא תראה למה היא מסוגלת.
כנל לגבי RIM OS ,במיוחד אחרי שהיא רכשה את QNX.
We need something to hold on to
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לגבי מערכות ההפעלה, אני לא חושב שיהיה מצב שבו ישלטו יותר משתיים-שלוש מערכות הפעלה מרכזיות, מהסיבה הפשוטה - אפליקציות. בעידן הסמארטפונים, משתמשים לא יכולים להסתפק באפליקציות שמגיעות עם המכשיר מהיצרן.
בשביל מפתחים זה חתיכת כאב ראש להחזיק עצי מוצר נפרדים לכל מערכת הפעלה ולכל גירסה באותה מערכת הפעלה. מה שיקרה בסופו של דבר הוא שהמפתחים יתרכזו במערכות ההפעלה שמניבות להם הכי הרבה רווח.
בשביל מפתחים זה חתיכת כאב ראש להחזיק עצי מוצר נפרדים לכל מערכת הפעלה ולכל גירסה באותה מערכת הפעלה. מה שיקרה בסופו של דבר הוא שהמפתחים יתרכזו במערכות ההפעלה שמניבות להם הכי הרבה רווח.
- gamla77
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 356
- קיבל תודות: 14 פעמים
צודק במאה אחוז. לפי מה שאני יודע מתוכננת תמיכה כזאת , אבל זה לא יהיה בקרוב. אני הסתכלתי בצורה רחבה יותר.Itsik_G כתב:כשהשחקן השלישי מתעלם מאיתנו, אין פלא שבארץ מתעלמים ממנו...gamla77 כתב:אני חושב שבארץ מתעלמים משחקן שלישי , שכרגע גם בעולם הוא רחוק מלהיות בעל משקל ,אבל אני מאמין שעוד יצמח בגדול. הכוונה היא ל WP7......
gorelshv - שהוצאתי את המכשיר מהקופסא (אומניה) ניגשתי לווינט שהציג תכנים בצורה תקינה. גם בתוכנת המייל הוא הציג לי את המיילים בצורה נכונה . לגבי כתיבה ,אין מקלדת עברית רשמית (הותקנה מקלדת שמפתח ישראלי פיתח ש"הלביש" את העברית על המקלדת הגרמנית - התוצאה היא לא 100 אחוז תקינה).
אני חושב שWP7 תצמח כי היא מערכת יציבה שמשלבת תכונות טובות (וגם רעות )של שתי השחקניות העיקריות בשוק .
בנוסף יש לה גב כלכלי של חברה שבאמת רוצה שתצליח. (אגב , למה שספק סלולר ירצה להחזיק מערכת הפעלה משלו ? ).
אם אנדרואיד לא "תפשט" את עצמה יותר למשתמש , היא תאבד נתח משמעותי לשחקן שלישי.
Gamla77,
מה בדיוק הבעיה עם המקלדת בעברית?
אגב, זו המקלדת שהתקנת? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=917886
אגב, זו המקלדת שהתקנת? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=917886
Kobikob,
אתה לטעמי קצת מתבדר. אף אחד לא כתב שהמודל של גוגל, לטעמם, לא מספיק טוב. ההפך הגמור הוא הנכון. האנדרואיד הצליח כ OS בסדר גודל תקדימי. אם זאת לא הצלחה, אז אני לא יודע מה כן. השאלה היא איך גוגל ימנפו את ההצלחה הזאת לעוד הרבה מאוד כסף. כנראה שלגוגל יש דרך ברורה ומוגדרת לגבי השלבים הבאים שלהם לכיבוש העולם הזה, העניין הוא שהם לא סיפרו לאף אחד מאיתנו מה יהיה השלב הבא בדרך לפיסגה. פשוט נצטרך להמתין ולראות.
למרות שאתה חושב שהאנדרואיד תפס חצי מהשוק רק בגלל שלא היו לו OS-ים מתחרים. האמת היא רחוקה מאוד מזה. גם ה iOS וגם ה WinMo וגם הסימיביאן וגם ה BB של RIM וגם ה MeeGo של נוקיה ואינטל וגם כמובן ה Phone 7 של מיקרוסופט התחרו ומתחרים בשוק הזה. כרגע בשוק הזה יש 3 מתחרות חזקות מאוד (וה BB שיתפוס לטעמי בסופו של עניין נישה עסקית אבטחתית) ואני לא חושב שזה הולך להשתנות בשנים הקרובות מכיוון ש:
1. חלק גדול מהלקוחות כבר בחרו את ה OS שלהם ועל פי כל הסקרים הם מאוד מרוצים מהמערכת שלהם ומתכוונים להישאר עם איתה גם במכשיר הבא אותו הם ירכשו (זה נכון לאנדרואיד ול iOS)
2. זה שוק מערכות הפעלה של "מגה חברות" בו לחברה רביעית (או חמישית אם מחשיבים את RIM) יהיה קשה עד בלתי אפשרי להתחרות נגדן. להתחרות בגוגל, מיקרוסופט ואפל ועוד בשוק שכבר נשלט על ידן זה משימה כמעט בלתי אפשרית
אתה לטעמי קצת מתבדר. אף אחד לא כתב שהמודל של גוגל, לטעמם, לא מספיק טוב. ההפך הגמור הוא הנכון. האנדרואיד הצליח כ OS בסדר גודל תקדימי. אם זאת לא הצלחה, אז אני לא יודע מה כן. השאלה היא איך גוגל ימנפו את ההצלחה הזאת לעוד הרבה מאוד כסף. כנראה שלגוגל יש דרך ברורה ומוגדרת לגבי השלבים הבאים שלהם לכיבוש העולם הזה, העניין הוא שהם לא סיפרו לאף אחד מאיתנו מה יהיה השלב הבא בדרך לפיסגה. פשוט נצטרך להמתין ולראות.
למרות שאתה חושב שהאנדרואיד תפס חצי מהשוק רק בגלל שלא היו לו OS-ים מתחרים. האמת היא רחוקה מאוד מזה. גם ה iOS וגם ה WinMo וגם הסימיביאן וגם ה BB של RIM וגם ה MeeGo של נוקיה ואינטל וגם כמובן ה Phone 7 של מיקרוסופט התחרו ומתחרים בשוק הזה. כרגע בשוק הזה יש 3 מתחרות חזקות מאוד (וה BB שיתפוס לטעמי בסופו של עניין נישה עסקית אבטחתית) ואני לא חושב שזה הולך להשתנות בשנים הקרובות מכיוון ש:
1. חלק גדול מהלקוחות כבר בחרו את ה OS שלהם ועל פי כל הסקרים הם מאוד מרוצים מהמערכת שלהם ומתכוונים להישאר עם איתה גם במכשיר הבא אותו הם ירכשו (זה נכון לאנדרואיד ול iOS)
2. זה שוק מערכות הפעלה של "מגה חברות" בו לחברה רביעית (או חמישית אם מחשיבים את RIM) יהיה קשה עד בלתי אפשרי להתחרות נגדן. להתחרות בגוגל, מיקרוסופט ואפל ועוד בשוק שכבר נשלט על ידן זה משימה כמעט בלתי אפשרית
-
Kobikob
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 267
- קיבל תודות: 15 פעמים
osherov ,אם למשל סמסונג וHTC יתחילו לייצר מכשירים מבוססי BB OS 7 וWebOS , איך אתה חושב שהשוק יראה אז?
יש לך ספק לגבי המכשירים שיצאו? או לגבי התפקוד שלהם ביחד עם המערכת הפעלה?
יש לך ספק לגבי המכשירים שיצאו? או לגבי התפקוד שלהם ביחד עם המערכת הפעלה?
We need something to hold on to
גם סמסונג וגם חברת HTC כבר היום מייצרים מכשירי Windows Phone של מיקרוסופט והשוק נראה בדיוק כמו שהוא נראה היום, בשליטה של האנדרואיד. BB היא לטעמי לא מערכת הפעלה שיכולה לתפוס נתח שוק גדול מידי שיאיים על iOS ועל אנדרואיד וזה גם אם חברת ענק תרכוש אותה (לא שנשארו יותר מידי חברות כאלה שעדיין לא תפסו צד). אגב RIM הצליחה לייצר יופי של נישה שתפסה נתח עצום של משתמשים בעולם ובעיקר בארה"ב. אומנם הם מאבדים כיום לא מעט לקוחות אבל, כרגע לפחות, הנישה עדיין שלהם.
ואחרון חביב צריך להזכיר שה-WebOS היא מערכת שנזרקת עכשיו ע"י חברת ענק (HP) בגלל חוסר ההצלחה שלה בעולם המובייל. האם אתה חושב שחברת ענק אחרת יכולה לקחת את ה OS הזה ולהפוך אותה פתאום למתחרה מרכזית בשוק הזה?! לי זה לא נשמע הגיוני
ואחרון חביב צריך להזכיר שה-WebOS היא מערכת שנזרקת עכשיו ע"י חברת ענק (HP) בגלל חוסר ההצלחה שלה בעולם המובייל. האם אתה חושב שחברת ענק אחרת יכולה לקחת את ה OS הזה ולהפוך אותה פתאום למתחרה מרכזית בשוק הזה?! לי זה לא נשמע הגיוני
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
HP לא הצליחה כי היא פשוט לא השקיעה בHP את כל המאמצים הדרושים, אפילו אופטימזציה לחומרה הם לא עשו ...אם חברה כמו סמסונג היו קונים אותם והפוכים אותה למערכת הפעלה מהירה ומסדרים הרבה באגים Webos היה יכול להיות הצלחה גדולה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
IamEzio, כמה שאני מעריך את סמסונג, כנראה שכדי ליצור מערכת הפעלה מצליחה אתה צריך גב של חברת תוכנה גדולה באמת, כמו גוגל, אפל או מייקרוסופט... Webos וMeeGo הן שתי מערכות שלפי כל ההערכות יכלו לקרוא תיגר על הגדולות אך נפלו בדיוק מהסיבה הזו. זו גם הסיבה שBlackberry גוססת לאיטה...
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לדעתי שניכם התבדרתם יותר מידי לכיוון של טכנולוגיה, ולא נתתם דעתכם מספיק (בכתב לפחות) לצדדים העסקיים.
אנדרויד תשאר דומיננטית אם היא תהיה מספיק יציבה-ישר-מהקופסה, ואם החלופות לא יהיו יותר מידי אטרקטיביות.
מיקוסופט יכולה לתפוס נתח שוק (למשל יחד עם נוקיה), ולהציע את מה שרוב מכשירי האנדרויד לא מסוגלים עדיין.
סמסונג היתה מאז ומעולם (גם LG וגם HTC אגב) רקדנית-על-כמה-חתונות במקביל.
אין להם היכולת האסטרטגית להיות חברת תוכנה גדולה ומובילה, והם נשענים על היכולת לשחרר מגוון גדול של מכשירים סבירים+ במהירות.
מוטורולה כבר שנים לא דומיננטית, ולא מהם תצא לגוגל הבשורה לממשק חכם ונקי...
WEBOS היתה ועודנה טכנית טובה, אבל כבר מימי PALM עוברת את כל הטעויות שכתובות בספר, ומוסיפה לכתוב עוד פרקים כל הזמן.
אפל? אולי. אולי לא. מאד תלוי ברמת החדשנות שתצליח לייצר.
כל עוד אייפון הוא מעין ברירת מחדל, וצוביל לפחות תדמיתית את הקטגוריה - יופי.
אבל כדי למכור מאות מיליוני יחידות בשנה (לשם השוק הולך) - אין הרבה דוגמאות בהיסטוריה שזה קורה.
אני כמובן לא נביא, ויתכן שאפל תמשיך להחזיק בנתח השוק שלה, אבל לא אהיה מופתע אם לא.
השאלה המרכזית היא איך משמרים נתחי שוק כשהשוק גדל כל כך מהר, וזןלג לכיוונים יותר זולים, עם שוק שמסורתית דורש (ומקבל) המון אפשרויות.
בעיקר עיצוביות.
בטוח שיהיה מעניין.
אנדרויד תשאר דומיננטית אם היא תהיה מספיק יציבה-ישר-מהקופסה, ואם החלופות לא יהיו יותר מידי אטרקטיביות.
מיקוסופט יכולה לתפוס נתח שוק (למשל יחד עם נוקיה), ולהציע את מה שרוב מכשירי האנדרויד לא מסוגלים עדיין.
סמסונג היתה מאז ומעולם (גם LG וגם HTC אגב) רקדנית-על-כמה-חתונות במקביל.
אין להם היכולת האסטרטגית להיות חברת תוכנה גדולה ומובילה, והם נשענים על היכולת לשחרר מגוון גדול של מכשירים סבירים+ במהירות.
מוטורולה כבר שנים לא דומיננטית, ולא מהם תצא לגוגל הבשורה לממשק חכם ונקי...
WEBOS היתה ועודנה טכנית טובה, אבל כבר מימי PALM עוברת את כל הטעויות שכתובות בספר, ומוסיפה לכתוב עוד פרקים כל הזמן.
אפל? אולי. אולי לא. מאד תלוי ברמת החדשנות שתצליח לייצר.
כל עוד אייפון הוא מעין ברירת מחדל, וצוביל לפחות תדמיתית את הקטגוריה - יופי.
אבל כדי למכור מאות מיליוני יחידות בשנה (לשם השוק הולך) - אין הרבה דוגמאות בהיסטוריה שזה קורה.
אני כמובן לא נביא, ויתכן שאפל תמשיך להחזיק בנתח השוק שלה, אבל לא אהיה מופתע אם לא.
השאלה המרכזית היא איך משמרים נתחי שוק כשהשוק גדל כל כך מהר, וזןלג לכיוונים יותר זולים, עם שוק שמסורתית דורש (ומקבל) המון אפשרויות.
בעיקר עיצוביות.
בטוח שיהיה מעניין.
ערן
- gamla77
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 356
- קיבל תודות: 14 פעמים
זאת המקלדת. הבעיה היא שלפעמים העברית מוצגת הפוך בעת כתיבת SMS אך מתיישרת עם השליחה (השולח מקבל אותה תקין וגם על מסך השיחה היא מוצגת תקין לאחר שנשלחה). רוב האפליקציות של ווינדוס פון אחרי עדכון מנגו מבוססות SILVERLIGHT 4 שתומך RTL .gorelshv כתב:Gamla77,
אגב, זו המקלדת שהתקנת? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=917886...