צודק. טעות שלי אבל בכל מקרה אני מניח שלמסת הראש יש יתרון על פני הסילביה.moti_r כתב:שים לב שבמכונת E61 בלי HX אין תרמוסיפוניות......
שרשור תגובות: השוואה ראש בראש: סילביה מול אוסקר
מוטי,כפיר...ברכות.
מאמר השוואה יפה ומקצועי.
לא חשבתי שההבדלים יהיו כלכך מהותיים בטעם.
ואם התוספת בתשלום לא גבוהה אכן העסקה המשתלמת היא האוסקר. (חבל שהיא מכוערת כלכך...
)
מאמר השוואה יפה ומקצועי.
לא חשבתי שההבדלים יהיו כלכך מהותיים בטעם.
ואם התוספת בתשלום לא גבוהה אכן העסקה המשתלמת היא האוסקר. (חבל שהיא מכוערת כלכך...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
גושים ברוקי? לא יודע על מה אתה מדבר...gedkoz כתב:שכחתי להגיד שבתמונה של רוקי הטחינה נראת זוואה,כל הגושים האלה....יוצא שכל זה ביקורות נגד רנצ'ילו,מממ....זו לא המתרה,נכון? אנחנו אהבים מוצרים שלהם הרי......
http://www.htcafe.co.il/vt145526.Rancilio-Rocky-Mini-E
דבוטאנט.
אני בטוח שאתה מבין למה,אבל בכל זאת אסביר.
בדוד בודד ללא מחליף חום (סילביות-נמוקסים-אסקסואים ועוד),מים חמים יוצאים לראש החליטה ומים קרים נכנסים לדוד,המשמעות "סמטוחה" בטמפרטורת המים למרות שבדרך הטבע המים החמים נמצאים למעלה בכיוון היציאה (הליך טרמוסיפוני פשוט).
בדוד בודד עם מחליף חום (בזרות,ל-פייבוריטות לה צ'ימבלי אוסקר ועוד) מלבד השכלולים הבלתי ניתנים לערעור שיש בהם,מים חמים יוצאים לידית החליטה,ומים חמים מהדוד מחליפים אותם,המשמעות יציבות טמפרטורה הרבה יותר גבוה-אם כי יש בעיית שליטה וחוסר דיוק מתמיד של הטמפרטורה של המים למרות שהם "כמעט" בטמפרטורה הנכונה.
ועוד לא הזכרתי את הנוחות בהקצפה ועוד.
ואל תגיד לי שלא ידעת את זה קודם,
,למרות שאני הייתי משתכנע לגבי התוצאות גם אם הן היו אחרות.
אני בטוח שאתה מבין למה,אבל בכל זאת אסביר.
בדוד בודד ללא מחליף חום (סילביות-נמוקסים-אסקסואים ועוד),מים חמים יוצאים לראש החליטה ומים קרים נכנסים לדוד,המשמעות "סמטוחה" בטמפרטורת המים למרות שבדרך הטבע המים החמים נמצאים למעלה בכיוון היציאה (הליך טרמוסיפוני פשוט).
בדוד בודד עם מחליף חום (בזרות,ל-פייבוריטות לה צ'ימבלי אוסקר ועוד) מלבד השכלולים הבלתי ניתנים לערעור שיש בהם,מים חמים יוצאים לידית החליטה,ומים חמים מהדוד מחליפים אותם,המשמעות יציבות טמפרטורה הרבה יותר גבוה-אם כי יש בעיית שליטה וחוסר דיוק מתמיד של הטמפרטורה של המים למרות שהם "כמעט" בטמפרטורה הנכונה.
ועוד לא הזכרתי את הנוחות בהקצפה ועוד.
ואל תגיד לי שלא ידעת את זה קודם,
היי היי,אל נא תפגע בזכויותיה הבלעדיות של הגרינטה בכל מה שקשור לגושים,למרות שאני לא רואה בכך בעיה רצינית.כפיר_ש כתב:אבשה כמות הגושים ברוקי ממש מטורפת, אני לא חושב שיש עוד מטחנה שמוציאה כל כך הרבה גושים.
למרות זאת היא סוס עבודה אמין וטוחנת מצוין ......
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יוסי - בכל מכונת מחליף חום יש במחליף מים חמים מעורבבים עם קרים בכניסה בדרך לראש (גם שם יש סמטוכה).
ההבדל הוא שבמחליף חום הדוד מייצב את הטמפרטורה טוב.
כל מכונות הסינגל בוילר E61 שאני מכיר הן עם דוד מעל חצי ליטר ובו כניסת מים קרים פחות משפיעה מבסילביה.
(תכלס גם אין דאבל בוילר נורמלית עם דוד קטן מ 450 מ"ל).
אין ספק שמחליף חום זאת טכננולוגיה עדיפה כשמדברים על הקצפה אבל אני מדבר רק על אספרסו.
אני עשיתי עם יונתן ראש בראש סינגל של הסילביה עם הויביאמה ולא היה הבדל ענק - היה הבדל כי יש ב E61 פרה אינפיוז'ן והכל יותר יציב אבל לא שמיים וארץ.
בכל מקרה - בימים כאלה שסילביה ואוסקר נמכרת באותו מחיר אז ברור שעדיף אוסקר כי מכסימום מוסיפים לבד OPV.
כל מכונות הסינגל בוילר E61 שאני מכיר הן עם דוד מעל חצי ליטר ובו כניסת מים קרים פחות משפיעה מבסילביה.
אין ספק שמחליף חום זאת טכננולוגיה עדיפה כשמדברים על הקצפה אבל אני מדבר רק על אספרסו.
אני עשיתי עם יונתן ראש בראש סינגל של הסילביה עם הויביאמה ולא היה הבדל ענק - היה הבדל כי יש ב E61 פרה אינפיוז'ן והכל יותר יציב אבל לא שמיים וארץ.
בכל מקרה - בימים כאלה שסילביה ואוסקר נמכרת באותו מחיר אז ברור שעדיף אוסקר כי מכסימום מוסיפים לבד OPV.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אבשה,אתה ,מה לעשות הרבה יותר מטורף מרוקי (בטוב אחינו!!) ,לא היה לה סיכוי מראש נגדך.....אתה צריך לפרק גושים גדולים בהרבה --הפרטה של חברת חשמל,נמלים,רשות שדות תעופה,ריקוזיות בבנקים וחברות סולולר....אין כמוך בפורום(אולי זילבר?)...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
Re: בחוות הדעת של מוטי נפלה טעות. לאוסקר יש OPV.
shoki222 אתה טועה, זה לא OPV ללחץ חליטה אלא מעין שסתום התפשטות:shoki222 כתב:ככעיע...
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 20#1326020
כבר דיברנו על זה, אנחנו מתכוונים ל OPV כמו שיש במכונות E61 עם משאבת רטט שניתן לכוון דרכו את לחץ החליטה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תגיד, זה היה כשה-VBM של יונתן היתה עדיין חדשה אצלו, יחסית?דבוטאנט כתב:אני עשיתי עם יונתן ראש בראש סינגל של הסילביה עם הויביאמה ולא היה הבדל ענק - היה הבדל כי יש ב E61 פרה אינפיוז'ן והכל יותר יציב אבל לא שמיים וארץ....
יכול להיות שזה נבע משילוב של היכרות עמוקה מאוד שלך עם הסילביה ומצד שני היכרות עדיין לא מספיק טובה של יונתן עם ה-VBM? אני יודע שאתה מכיר את הסילביה על בוריה מכל הכיוונים ובטוח שאתה מסוגל להוציא שוטים מעולים (ואתה רחוק מהמשתמש הממוצע...).
ב-HB הסילביה קיבלה רק 7 מול 8.5 של כל ה-E61, זה מרחק גדול מאוד - וגם הגיוני בעיני, לאחר הבדיקה שעשינו.
הם לא בדקו אוסקר אבל בסקאלה הזו האוסקר תקבל כנראה 8.
נכון מאודדבוטאנט כתב:בכל מקרה - בימים כאלה שסילביה ואוסקר נמכרת באותו מחיר אז ברור שעדיף אוסקר כי מכסימום מוסיפים לבד OPV....
האמת שהייתי מעדיף את האוסקר גם אם המצב היה הפוך והסילביה היתה זו שמאפשרת נוחות עבודה גדולה יותר (חליטה/הקצפה וכו') - רק בגלל הפער באיכות הקפה. אבל במצב בו האוסקר נותנת הכל יותר טוב - אין על מה לדבר.
הנקודה שהעלית גורמת לי לחשוב שיהיה מעניין לעשות השוואת ראש-בראש של אוסקר עם OPV ואוסקר בלי OPV. צריך להוסיף גם E61 למבחן הזה. מעניין עד כמה השדרוג הזה משמעותי. יש פוטנציאל גדול מאוד כאן.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- מורגן
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- שם מלא: אורן רון
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אחחח חברים... אני קורא את המאמר תוך כדי שתיית קפוצ'ינו ממכונת האוסקר שלי וממש משמין מנחת... אפילו נתתי לה נשיקה! (פסיכי אני יודע)
כל הכבוד על ההשקעה, בהחלט השוואה חשובה ומתבקשת. חג שמח ומלא קפה לכולם!
כל הכבוד על ההשקעה, בהחלט השוואה חשובה ומתבקשת. חג שמח ומלא קפה לכולם!
פריי, פיוצ'רמה:
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם נשפוט לפי המקרה של האלקטרה סמיאוטומטיקה שאין לה opv ומנצחת e61 זה כנראה לא יתן שיפור דרמטי...
כנראה שלתכנון הראש של המכונה יש משקל גבוה יותר על איכות הקפה.
בגלל זה e61 סינגל בוילר תהיה תמיד עדיפה על סילביה אפילו עם pid.
כנראה שלתכנון הראש של המכונה יש משקל גבוה יותר על איכות הקפה.
בגלל זה e61 סינגל בוילר תהיה תמיד עדיפה על סילביה אפילו עם pid.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נכון.דבוטאנט כתב:יוסי - בכל מכונת מחליף חום יש במחליף מים חמים מעורבבים עם קרים בכניסה בדרך לראש (גם שם יש סמטוכה).
בכל מקרה - בימים כאלה שסילביה ואוסקר נמכרת באותו מחיר אז ברור שעדיף אוסקר כי מכסימום מוסיפים לבד OPV....
אבל בדוד עם מחליף חום ,האחרון טבול בתוך המים החמים של הדוד,ואם הדוד ה מספיק חם,אז לא מעט מים -לפחות שני כפולים,יכולים לעבור דרך המחליף חום עד שתתחיל "הסמטוחה",ואחר כך האמת צריך לתת למחליף חום מספיק זמן "להתאושש" מהמים הקרים שנכנסו אליו.
הבעיה העקרית במחליף חום זה שלא ניתן לבדוק את הטמפרטורה שיוצאת ממנו בכל רגע נתון,ולכן ההנחה היא שהטמפרטורה שלו זהה לטמפרטורה בדוד,ולכן אני כמוך וכמו אחרים, לפני כל חליטה "מרגיע" את הראש באמצעות קולינג פלש וזה גם על מנת להכניס למחליף מים בטמפרטורה "סבירה", ואין לי על מה להתבסס אלה רק על מנורת החיווי של הדוד.
לגבי ראש בראש אתה מוזמן,רק שאצלי אין הזרקת קדם-שדעתי עליה כבר ידועה,וכמובן גם לא e-61,אבל כן יש לי קפה קלוי "היטב" וללא חומר משמר
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
gedkoz כתב:אבשה,אתה ,מה לעשות הרבה יותר מטורף מרוקי (בטוב אחינו!!) ,לא היה לה סיכוי מראש נגדך.....אתה צריך לפרק גושים גדולים בהרבה --הפרטה של חברת חשמל,נמלים,רשות שדות תעופה,ריקוזיות בבנקים וחברות סולולר....אין כמוך בפורום(אולי זילבר?)......
השוואה חשובה ומעולה שנותנת לי הרבה חומר למחשבה לקראת השדרוג מהגאגיה קלאסיק!
תודה רבה על הסקירה!
עד היום קראתי עשרות תגובות ותשבחות חד צדדיות לכאן ולכאן, מן הסתם מהסיבה שכל אחד מכיר את מה שיש לו ולא מכיר את האחר - הבדיקה ראש בראש הייתה באמת משתלמת.
האמת, שהכתבה קצת שברה לי את החלום והשאיפה לסילביה אבל אולי טוב שכך.
רק הערה קטנה: אין טעם במבחן עיוור אחרי שבוצע מבחן שאינו עיוור, זה כלל בסיסי שתקף לכל מבחן עיוור!
עד היום קראתי עשרות תגובות ותשבחות חד צדדיות לכאן ולכאן, מן הסתם מהסיבה שכל אחד מכיר את מה שיש לו ולא מכיר את האחר - הבדיקה ראש בראש הייתה באמת משתלמת.
האמת, שהכתבה קצת שברה לי את החלום והשאיפה לסילביה אבל אולי טוב שכך.
רק הערה קטנה: אין טעם במבחן עיוור אחרי שבוצע מבחן שאינו עיוור, זה כלל בסיסי שתקף לכל מבחן עיוור!
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס