למה בעצם צריכים יותר מ5.1?
מיסיון אישי במשך ההיסטוריה של מערכות קולנוע ביתי,אני יכול לומר שאולי לא צריך יותר מ5.1 ערוצים אבל וזה אבל גדול שבא מאד לידי ביטוי בחוויה של התוצאה הסופית. כל תוספת של רמקולים למערכת קולנוע ביתי מוסיפה מימד של ריאליזם והימצאות בתוך האירועים,זה כמובן עם הגברה שתומכת באיזה שהיא צורה ברמקולים הנוספים. התצורה שלי למשל היא של 9.1 והיא משמעותית באה לידי ביטוי במפיה בסרטים עם הפורמטים החדשים. לסיכום לא חייב אבל בהחלט משנה את הסאונד ההיקפי בחדר ומגביר את חווית הצפייה בסך הכל.
איפה אתה שם את 4 הרמקולים הנוספים? למעלה בתקרה או בצדדים??? זה גם עניין אסטטיshlomore כתב:מיסיון אישי במשך ההיסטוריה של מערכות קולנוע ביתי,אני יכול לומר שאולי לא צריך יותר מ5.1 ערוצים אבל וזה אבל גדול שבא מאד לידי ביטוי בחוויה של התוצאה הסופית. כל תוספת של רמקולים למערכת קולנוע ביתי מוסיפה מימד של ריאליזם והימצאות בתוך האירועים,זה כמובן עם הגברה שתומכת באיזה שהיא צורה ברמקולים הנוספים. התצורה שלי למשל היא של 9.1 והיא משמעותית באה לידי ביטוי במפיה בסרטים עם הפורמטים החדשים. לסיכום לא חייב אבל בהחלט משנה את הסאונד ההיקפי בחדר ומגביר את חווית הצפייה בסך הכל....
בנוסף לא לשכוח גם ש 7.1/9.1 זה אחלה בשביל היצרני רמקולים כי ככה הם מוכרים יותר (אם זה היה תלוי בהם הם היונכון מאוד הרסיברים החדשים עושים הרבה דברים אבל הבעיה הגדולה היא מקור הסרט שהוא ב 5.1 ברוב המקרים .
לטעמי אין שום צורך בהוספת כל מיני רמקולים שעושים עבודה וירטואלית .
הנושא הזה הוא די דומה לנושא המסכים החדישים בתלת מימד .
מה אתם מעדיפים צפיה בתלת מימד מקורי .......... או המרה מדו מימד לתלת מימד ...........
דוחפים גם 20.5 או משהו כזה) ואחלה בשביל היצרני רסיברים/פרוססורים כי ככה הם משכנעים אנשים לשדרג.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תצורת 7.1 "קלאסית" מוסיפה שני ערוצי סראונד אחורי (ימין ושמאל), הנמצאים בגב המאזין (בצמידות לקיר האחורי), בעוד ערוצי הסראונד "הרגילים" נמצאים משני צדדיו (כלומר ב-90 מעלות למאזין מימינו ומשמאלו).
תצורת 9.1 מוסיפה ל-7.1 ערוצים הללו עוד שני ערוצים מלפנים, כאשר יש שתי אלטרנטיבות מובהקות:
1) FRONT WIDE - ערוצים מימין ומשמאל לרמקולים הקדמיים הראשיים של המאזין שנועדו להרחיב את הבמה - תצורה זו לא ישימה בחדרים שאינם מיועדים לכך מכיוון שמשתמשים רבים מנצלים את מלוא רוחב הבמה הפיזית מלכתחילה כאשר הם מציבים את הרמקולים הקדמיים הראשיים שלהם, כך שאין מקום לעוד זוג רמקולים במרווח רחב עוד יותר מהם...
2) FRONT HEIGHT - ערוצים שניצבים מעל הרמקולים הקדמיים הראשיים של המאזין ומטרתם כפולה: א) לתת תחושת נפח תלת-מימדי טובה יותר של האפקטים המגיעים מקדמת הבמה; ב) לתת תחושה טובה יותר של "מירכוז" הסאונד שאמור לבוא מהערוץ המרכזי (הסנטר).
בכל מקרה יש פתרונות לעניין האסתטי, למשל ע"י שילוב של רמקולים שקועים בקיר עבור הערוצים הנוספים שמיועדים להיות מוצבים סמוך לקיר האחורי (או במקרה דנן, בתוך הקיר האחורי), ו/או גבוהה על הקיר הקדמי (או כאמור, שקועים בתוך קיר זה...)
כמה הדמיות של תצורות 7.1 ו-9.1
7.1 "קלאסי"

משמאל, 7.1 עם FRONT HEIGHT במקום SURROUND BACK
מימין, 9.1 שכולל גם FRONT HEIGHT וגם SURROUND BACK

7.1 עם ערוצי FRONT WIDE

11.1 (סתם בשביל הכיף
)

תצורת 9.1 מוסיפה ל-7.1 ערוצים הללו עוד שני ערוצים מלפנים, כאשר יש שתי אלטרנטיבות מובהקות:
1) FRONT WIDE - ערוצים מימין ומשמאל לרמקולים הקדמיים הראשיים של המאזין שנועדו להרחיב את הבמה - תצורה זו לא ישימה בחדרים שאינם מיועדים לכך מכיוון שמשתמשים רבים מנצלים את מלוא רוחב הבמה הפיזית מלכתחילה כאשר הם מציבים את הרמקולים הקדמיים הראשיים שלהם, כך שאין מקום לעוד זוג רמקולים במרווח רחב עוד יותר מהם...
2) FRONT HEIGHT - ערוצים שניצבים מעל הרמקולים הקדמיים הראשיים של המאזין ומטרתם כפולה: א) לתת תחושת נפח תלת-מימדי טובה יותר של האפקטים המגיעים מקדמת הבמה; ב) לתת תחושה טובה יותר של "מירכוז" הסאונד שאמור לבוא מהערוץ המרכזי (הסנטר).
בכל מקרה יש פתרונות לעניין האסתטי, למשל ע"י שילוב של רמקולים שקועים בקיר עבור הערוצים הנוספים שמיועדים להיות מוצבים סמוך לקיר האחורי (או במקרה דנן, בתוך הקיר האחורי), ו/או גבוהה על הקיר הקדמי (או כאמור, שקועים בתוך קיר זה...)
כמה הדמיות של תצורות 7.1 ו-9.1
7.1 "קלאסי"

משמאל, 7.1 עם FRONT HEIGHT במקום SURROUND BACK
מימין, 9.1 שכולל גם FRONT HEIGHT וגם SURROUND BACK

7.1 עם ערוצי FRONT WIDE

11.1 (סתם בשביל הכיף

נערך לאחרונה על ידי epony ב 10/10/2011 10:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
שוב הכל טוב ויפה ותאמין לי בתור אחד שאוהב קולנוע מלידה הלוואי שהיה לי אפש/רות לשים 9.1 מבחינת גודל.
אבל מה לעשות שלרובנו אין סלון ענק כמו שהראת בתמונות ולכן מתאים 5.1.
שלא תבין אותי לא נכון מבחינתי שיהיה הפרדה מקסימלית של 20.1 אבל שיש סלון רגיל אין לך מצב להבדיל כבר.
דוגמא לזה שאם יצא מסך 3960*2160 זה לא יתן לך כלום כי אתה צריך קיר ענק בשביל זה הרי אם תכניס את אותו רזולוציה
למסך קטן לא תרגיש בהבדל.
מקווה שאתה יורד לסוף דעתי

אבל מה לעשות שלרובנו אין סלון ענק כמו שהראת בתמונות ולכן מתאים 5.1.
שלא תבין אותי לא נכון מבחינתי שיהיה הפרדה מקסימלית של 20.1 אבל שיש סלון רגיל אין לך מצב להבדיל כבר.
דוגמא לזה שאם יצא מסך 3960*2160 זה לא יתן לך כלום כי אתה צריך קיר ענק בשביל זה הרי אם תכניס את אותו רזולוציה
למסך קטן לא תרגיש בהבדל.
מקווה שאתה יורד לסוף דעתי
- epony
- חבר במועדון 10K

לא מסכים לגבי זה שאין מצב להבדיל בחדר קטן יחסית ואם איתי ירים את הכפפה אז אתה תקבל הזמנה לסלון המאוד סטנדרטי שלו במונחים ישראלים לתצוגת תכלית של תצורת 9.1..!
לגבי "מכשולים" אקוסטיים כמו שולחן ומזנון - בשביל זה יש מערכות כיול מתקדמות שכוללות מיקרופון רגיש ואלגוריתמיקה מתוחכמת כדי "למפות" את כל החדר ולכייל את כל הרמקולים בהתאם...
לגבי "הגודל" של הסלון בתמונות - אין קנה מידה אז אין לי מושג למה החלטת שהסלון "ענק" - אפשר בהחלט ליישם 7.1 עם SURROUND BACK ואפילו 9.1 עם FRONT HEIGHT בסלון רגיל!
הבעיה מתחילה כשבאים ליישם FRONT WIDE כפי שציינתי לעיל, וזו יכולה להיות בעיה גם בחללים שיועדו לק"ב מלכתחילה (מרתפים, חדרי ק"ב וכיו"ב...)
לגבי "מכשולים" אקוסטיים כמו שולחן ומזנון - בשביל זה יש מערכות כיול מתקדמות שכוללות מיקרופון רגיש ואלגוריתמיקה מתוחכמת כדי "למפות" את כל החדר ולכייל את כל הרמקולים בהתאם...
לגבי "הגודל" של הסלון בתמונות - אין קנה מידה אז אין לי מושג למה החלטת שהסלון "ענק" - אפשר בהחלט ליישם 7.1 עם SURROUND BACK ואפילו 9.1 עם FRONT HEIGHT בסלון רגיל!
הבעיה מתחילה כשבאים ליישם FRONT WIDE כפי שציינתי לעיל, וזו יכולה להיות בעיה גם בחללים שיועדו לק"ב מלכתחילה (מרתפים, חדרי ק"ב וכיו"ב...)
- epony
- חבר במועדון 10K

לעניות דעתי, EPOS טובים יותר למוזיקה מאשר לק"ב, והיבואן שלהם לא משהו (תמחור, שירות, וכיו"ב...)
חוצמזה, קיבלת המלצות ל-4-5 חברות רמקולים שונות - לא מספיק בתור קריאת כיוון?
חוצמזה, קיבלת המלצות ל-4-5 חברות רמקולים שונות - לא מספיק בתור קריאת כיוון?
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
לא רק, שים לב שכל מצב מעל 5.1 מחייב מצב שהמאזין צריך להימצא במרכז החדרzmls כתב:וגם כל התמונות מתייחסות לסלון ריק בלי מזנון בלי שולחן וזה עוד שיקולים!!!!...
ישנם מעט מאוד חללים ישראליים שיכולים למקם מערכות מעל 5.1
בגדול מערכת דינאמית של 5.1 יכולה לתת כל מענה
לדעתי כל מה שמעל הוא בגדול בזבוז מיותר שניתן לוותר עליו ולא מחייב אלא אם יש חלל מאוד גדול וגם כיס עמוק משועמם
מסכים בכל מאת האחוזיםAv1 כתב:לא רק, שים לב שכל מצב מעל 5.1 מחייב מצב שהמאזין צריך להימצא במרכז החדרzmls כתב:וגם כל התמונות מתייחסות לסלון ריק בלי מזנון בלי שולחן וזה עוד שיקולים!!!!...
ישנם מעט מאוד חללים ישראליים שיכולים למקם מערכות מעל 5.1
בגדול מערכת דינאמית של 5.1 יכולה לתת כל מענה
לדעתי כל מה שמעל הוא בגדול בזבוז מיותר שניתן לוותר עליו ולא מחייב אלא אם יש חלל מאוד גדול וגם כיס עמוק משועמם...
- epony
- חבר במועדון 10K

לא מסכים איתך בכלל, ועובדתית זה פשוט לא נכון..!Av1 כתב:לא רק, שים לב שכל מצב מעל 5.1 מחייב מצב שהמאזין צריך להימצא במרכז החדרzmls כתב:וגם כל התמונות מתייחסות לסלון ריק בלי מזנון בלי שולחן וזה עוד שיקולים!!!!......
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
אתה חושב שאם תכתוב לו שהוא טועה בלי טיעונים ותוסיף סימן קריאה זה ישכנע מישהו?epony כתב:לא מסכים איתך בכלל, ועובדתית זה פשוט לא נכון..!Av1 כתב:לא רק, שים לב שכל מצב מעל 5.1 מחייב מצב שהמאזין צריך להימצא במרכז החדרzmls כתב:וגם כל התמונות מתייחסות לסלון ריק בלי מזנון בלי שולחן וזה עוד שיקולים!!!!......
...
- epony
- חבר במועדון 10K

הטענה ההזויה היא שלו, לא שלי, והוא לא הביא שום סימוכין אז לא מצאתי צורך להתחיל לצטט מהמקורות בעצמי. לא ראיתי שום טיעונים שתומכים בגרסה המופרכת שלו לכך שהמאזין "חייב" להימצא בדיוק במרכז החדר, וראיתי יותר ממערכת 7.1 (וגם 9.1) אחת בחיי שבהן המאזין היה רחוק מלהיות "בדיוק במרכז" ועדיין החוויה היתה פנומנלית!ronensud כתב:אתה חושב שאם תכתוב לו שהוא טועה בלי טיעונים ותוסיף סימן קריאה זה ישכנע מישהו?epony כתב:לא מסכים איתך בכלל, ועובדתית זה פשוט לא נכון..!Av1 כתב:לא רק, שים לב שכל מצב מעל 5.1 מחייב מצב שהמאזין צריך להימצא במרכז החדרzmls כתב:וגם כל התמונות מתייחסות לסלון ריק בלי מזנון בלי שולחן וזה עוד שיקולים!!!!......
......
לא רק שלא צריך להיות בדיוק במרכז, עם מערכות הכיול המתקדמות שברסיברים ופרוססורים ייעודיים לק"ב, אפשר לשבת בכיסא "דפוק", בחדר "דפוק", ועדיין החוויה תהיה מרשימה ביותר - הרבה יותר ממערכות 5.1 לא מעטות!
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
הטענה העיקרית שלו ושל אנשים נוספים (אני ביניהם) היא לא מה עדיף אבסולוטית אלא מה עדיף בסלון רגיל עם מידות סטנדרטיות כאשר הספה צמודה לקיר.
במקרה הזה, הטענה היא ש-6 רמקולים זה די והותר ולא יהיה אפקט ליותר מזה (שוב- בסלון ממוצע לא בחדר ייעודי).
האם אתה מסכים?
במקרה הזה, הטענה היא ש-6 רמקולים זה די והותר ולא יהיה אפקט ליותר מזה (שוב- בסלון ממוצע לא בחדר ייעודי).
האם אתה מסכים?
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
שלום eponyepony כתב:הטענה ההזויה היא שלו, לא שלי, והוא לא הביא שום סימוכין אז לא מצאתי צורך להתחיל לצטט מהמקורות בעצמי. לא ראיתי שום טיעונים שתומכים בגרסה המופרכת שלו לכך שהמאזין "חייב" להימצא בדיוק במרכז החדר, וראיתי יותר ממערכת 7.1 (וגם 9.1) אחת בחיי שבהן המאזין היה רחוק מלהיות "בדיוק במרכז" ועדיין החוויה היתה פנומנלית!ronensud כתב:אתה חושב שאם תכתוב לו שהוא טועה בלי טיעונים ותוסיף סימן קריאה זה ישכנע מישהו?epony כתב:לא מסכים איתך בכלל, ועובדתית זה פשוט לא נכון..!Av1 כתב:לא רק, שים לב שכל מצב מעל 5.1 מחייב מצב שהמאזין צריך להימצא במרכז החדרzmls כתב:וגם כל התמונות מתייחסות לסלון ריק בלי מזנון בלי שולחן וזה עוד שיקולים!!!!......
......
לא רק שלא צריך להיות בדיוק במרכז, עם מערכות הכיול המתקדמות שברסיברים ופרוססורים ייעודיים לק"ב, אפשר לשבת בכיסא "דפוק", בחדר "דפוק", ועדיין החוויה תהיה מרשימה ביותר - הרבה יותר ממערכות 5.1 לא מעטות!...
הבאת תמונה של 7.1 {מצורפת}
אתה יכול להסביר לי איך תוכל להינות מהסראונדים הצדדיים במידה והספה נמצאת בקו הסראונדים האחוריים
{שזה המצב במרבית החללים של כל סלון בעולם פרט לחדרים ייעודיים}
כמובן שריבוי רמקולים ומקודדים מגדיל את החלוקה והחוויה התלת מימדית של הסאונד
אך אילו לא ניתנים למימוש ברוב המקרים של חיים נורמליים
לעומת זאת קח מערכת 5.1 דינאמית וחוויתית והיא תתן תוצאה לא פחות טובה מ7.1/9.1/11.1 שלא מתוכננים נכון
עשה 6.1/6.2/5.1/5.2 ותהנה מהם יותר מאשר סתם לחשוב שיש 7.1/9.1 מבלי ליהנות ממנו בפועל ולהביאו למיצוי.
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 11/10/2011 8:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
בוקר טובAv1 כתב:שלום eponyepony כתב:הטענה ההזויה היא שלו, לא שלי, והוא לא הביא שום סימוכין אז לא מצאתי צורך להתחיל לצטט מהמקורות בעצמי. לא ראיתי שום טיעונים שתומכים בגרסה המופרכת שלו לכך שהמאזין "חייב" להימצא בדיוק במרכז החדר, וראיתי יותר ממערכת 7.1 (וגם 9.1) אחת בחיי שבהן המאזין היה רחוק מלהיות "בדיוק במרכז" ועדיין החוויה היתה פנומנלית!ronensud כתב:אתה חושב שאם תכתוב לו שהוא טועה בלי טיעונים ותוסיף סימן קריאה זה ישכנע מישהו?epony כתב:לא מסכים איתך בכלל, ועובדתית זה פשוט לא נכון..!Av1 כתב:לא רק, שים לב שכל מצב מעל 5.1 מחייב מצב שהמאזין צריך להימצא במרכז החדרzmls כתב:וגם כל התמונות מתייחסות לסלון ריק בלי מזנון בלי שולחן וזה עוד שיקולים!!!!......
......
לא רק שלא צריך להיות בדיוק במרכז, עם מערכות הכיול המתקדמות שברסיברים ופרוססורים ייעודיים לק"ב, אפשר לשבת בכיסא "דפוק", בחדר "דפוק", ועדיין החוויה תהיה מרשימה ביותר - הרבה יותר ממערכות 5.1 לא מעטות!...
הבאת תמונה של 7.1 {מצורפת}
אתה יכול להסביר לי איך תוכל להינות מהסראונדים הצדדיים במידה והספה נמצאת בקו הסראונדים האחוריים
{שזה המצב במרבית החללים של כל סלון בעולם פרט לחדרים ייעודיים}
כמובן שריבור רמקולים ומקודדים מגדיל את החלוקה והחוויה התלת מימדית של הסאונד
אך אילו לא ניתנים למימוש ברוב המקרים של חיים נורמליים
לעומת זאת קח מערכת 5.1 דינאמית וחוויתית והיא תתן תוצאה לא פחות טובה מ7.1/9.1/11.1 שלא מתוכננים נכון
עשה 6.1/6.2/5.1/5.2 ותהנה מהם יותר מאשר סתם לחשוב שיש 7.1/9.1 מבלי ליהנות ממנו בפועל ולהביאו למיצוי....
הדיאגרמות והשרטוטים למינהם, רחוקים מהמציאות וממצבים נתונים...
ניתן ועוד ואך להנות מ-9.1 אפילו 11.1 ואפילו 20.1, אם ממקמים נכון, ומכיילים נכון.
אין לזה שום קשר לא ל-sweetspot ולא נעליים.
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
"הדיאגרמות והשרטוטים למינהם" יוצאים ומפורסמים מטעם החברות...
לא הכל אפשרי בכל מצב, ולדעתי הרבה מאוד מיותר בייחוד אם מאזין לא נמצא קרוב למרכז
5.1 עונה על הרוב וכל מה שמעל לזה הוא צעצוע לא מרוסן, שניתן לוותר עליו.
לא הכל אפשרי בכל מצב, ולדעתי הרבה מאוד מיותר בייחוד אם מאזין לא נמצא קרוב למרכז
5.1 עונה על הרוב וכל מה שמעל לזה הוא צעצוע לא מרוסן, שניתן לוותר עליו.
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 11/10/2011 8:50, נערך 2 פעמים בסך הכל.
שוב, אני לא מסכיםAv1 כתב:"הדיאגרמות והשרטוטים למינהם" יוצאים ומפורסמים מטעם החברות...
לא הכל אפשרי בכל מצב, ולדעתי הרבה מאוד מיותר בייחוד המאזין לא נמצא קרוב למרכז
5.1 עונה על הרוב וכל מה שמעל לזה הוא צעצוע לא מרוסן, שניתן לוותר עליו....