firebird כתב:אני מבין שוויתרת על לעשות לרכב הרצה......
...
שלושה חודשים אני לא ישן. בהתחשב בזה שאני עושה בממוצע 8000 ק"מ בשנה, 1000 ק"מ יקח הרבה.
קשה מאוד עם אוטו כזה לעשות הרצה. בכל רמזור מחדש אני חייב לבדוק את הכוח לא ברח לאנשהו
לצערי (אולי גם לצערכם ) אין לי מצלמה אז נצטרך להסתפק במצלמת האייפון שלי. כמו כן מרוב התלהבות כל פעם שאני נכנס לאוטו, אני שוכח לצלם אותו אז צילמתי עכשיו בחניון התת קרקעי בביניין שלי. בקיצור, אני מתנצל על איכות התמונות:
לרכב מגדש טורבו ומגדש על. מגדש העל מתחיל מטורים נמוכים ונכבה ב 3500 סל"ד שם נכנס הטורבו.
לא יודע מי אמר לך שהוא פועל תמיד. זה לא נכון. קראתי המון בחודשים האחרונים.
SAM22, לפני הפולו חשבתי לקחת סקודה אוקטביה 1800 בגלל ה TSI. בגלל שאני ילדותי וחבר שלי קיבל מהעבודה אופל אינסיגנייה, הייתי חייב לתת קונטרה
niko כתב:תתחדש ותהנה, נשמע אחלה סוסים למשקל
רק לא הבנתי את המשפט : עד שם מגדש העל עובד ומשם נכנס מגדש הטורבו....
לא חיפשתי בנתונים אבל לא שמעתי על רכב עם מגדש על ומגדש טורבו, אני מניח שהתכוונת
כשמגדש הטורבו נכנס.
תקן אותי אם אני מטועה
niko כתב:תתחדש ותהנה, נשמע אחלה סוסים למשקל
רק לא הבנתי את המשפט : עד שם מגדש העל עובד ומשם נכנס מגדש הטורבו....
לא חיפשתי בנתונים אבל לא שמעתי על רכב עם מגדש על ומגדש טורבו, אני מניח שהתכוונת
כשמגדש הטורבו נכנס.
תקן אותי אם אני מטועה
n-007 כתב:תתחדש. למה לא גיר רגיל ? לא מתחבר טוב יותר ל-GTI ? לא יותר מהנה?
...
לא יצאה גרסה ידנית לרכב הזה בכלל. לא בארץ ולא בעולם.
גיר רובוטי זה לא גיר אוטומטי. גיר רובוטי זה גיר בו רובוט מעביר את ההילוכים כאילו אתה היית עושה את זה בצורה ידנית. הגיר הספציפי (DSG), הוא גיר בעל מצמד כפול. בזמן שאתה מושך את ההילוך הראשון, המצמד השני מוכן כבר על הנקודה בהילוך השני. שיטה זו גורמת למעבר הילוכים מהיר יותר מהנהג הכי טוב בעולם.
נקודה נוספת היא ההנאה מנהיגה ידנית. לזה אין תחליף. מצד שני רובוטי זה גיר אוטומטי ונוחות זה שם המשחק היום בעולם. בנוסף לכך יש אפשרות להעביר את ידית ההילוכים למצב טיפטרוניק. זה הכי קרוב שאפשר לידני.
shay820 כתב:למנועים האלו לא משודך גיר רגיל רק dsg
, כך גם בקופרה מבית סיאט שחולקת אותו מנוע וגיר
בקשר לפותח השרשור הפולו קצת נמרחת בסיבובים ,אך רק במצבי קיצון !
...
הגיר נמצא גם בסקודות.
תשמע, יקח לי הרבה זמן (אם בכלל) להגיע למצבי קיצון. אני דיי פחדן וכרגע האחיזה שלה יותר ממספיקה לי. אני גם עוד לא מבין מה כל מערכת הגנה שיש לרכב עושה. אני יודע שיש XDS ועוד כמה אבל לא קראתי על זה עדיין ואין לי מושג איך מפעילים או מבטלים את כל אלה.
"ה– XDS הוא כמובן דיפרנציאל מוגבל החלקה, נשלט אלקטרונית. מה זה אומר? זה אומר שאם אתם נותנים בראש באמצע סיבוב, המכונית מצליחה איכשהו להעביר יותר כוח מנוע לאספלט בלי להחליק צמיגים. TCS הוא בוודאי בקרת משיכה אלקטרונית. זה אומר שאם המשכתם לתת בראש ואיכשהו בכל זאת עבר יותר מדי כוח לגלגלים הקדמיים והמכונית מתחילה להחליק בתת־ היגוי מכוער - האלקטרוניקה תופסת פיקוד ומפחיתה את כוח המנוע. כלומר, נניח שתנעץ באמצע סיבוב את סוליית האדידס שלך בדוושה הימנית, המכונית לא תיקח אותך ברצינות ותסרב להתנשק עם מעקה הבטיחות. או במלים אחרות - אתה תדביק את הדוושה לרצפה אבל המכונית תגיב כאילו לחצת רק רבע דוושה או פחות.
הבא בתור הוא ה– ESP , שנכנס לפעולה כשאתה כבר ממש עושה שטות מטורפת והמכונית דופקת החלקה סופנית. ESP הוא המלאך שנותן ברקס ברגע שאתה משותק מרוב פחד. ולא סתם ברקס. בניגוד אליך, בן אדם היסטרי, יודע ה– ESP לבלום כל גלגל בנפרד, כדי ליצור תנועת ציר שמחזירה את המכונית לנתיב."
shay820 כתב:"ה– XDS הוא כמובן דיפרנציאל מוגבל החלקה, נשלט אלקטרונית. מה זה אומר? זה אומר שאם אתם נותנים בראש באמצע סיבוב, המכונית מצליחה איכשהו להעביר יותר כוח מנוע לאספלט בלי להחליק צמיגים. TCS הוא בוודאי בקרת משיכה אלקטרונית. זה אומר שאם המשכתם לתת בראש ואיכשהו בכל זאת עבר יותר מדי כוח לגלגלים הקדמיים והמכונית מתחילה להחליק בתת־ היגוי מכוער - האלקטרוניקה תופסת פיקוד ומפחיתה את כוח המנוע. כלומר, נניח שתנעץ באמצע סיבוב את סוליית האדידס שלך בדוושה הימנית, המכונית לא תיקח אותך ברצינות ותסרב להתנשק עם מעקה הבטיחות. או במלים אחרות - אתה תדביק את הדוושה לרצפה אבל המכונית תגיב כאילו לחצת רק רבע דוושה או פחות.
הבא בתור הוא ה– ESP , שנכנס לפעולה כשאתה כבר ממש עושה שטות מטורפת והמכונית דופקת החלקה סופנית. ESP הוא המלאך שנותן ברקס ברגע שאתה משותק מרוב פחד. ולא סתם ברקס. בניגוד אליך, בן אדם היסטרי, יודע ה– ESP לבלום כל גלגל בנפרד, כדי ליצור תנועת ציר שמחזירה את המכונית לנתיב."
ממליץ לך לעשות קורס נהיגה מתקדמת
...
וואו. בואנה, המון תודה על ההסברים המפורטים והמצויינים. לפני שאני מתחיל לנבור בחוברת, אתה מכיר את האוטו ויכול לומר לי איפה מפעילים את כל הפונקציות האלה?
ד"א, אוניצוקה טייגר מבית אסיקס ולא אדידס