שרשור תגובות: Seagate שוברת את השוק עם כונן קשיח בנפח 4TB

חדשות ועדכונים של HT Magazine
Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8142

שליחה

ntk כתב:
Lior_M כתב:לא שמים את כל הביצים באותו הסל.
4T כדיסק יחיד מסוכן מדי, עדיף לרכוש שני דיסקים של 2T או שלושה של 1.5T.
אמנם יותר כסף אבל כשאחד הדיסקים יקרוס, תצטרכו לשחזר רק 1.5T.

ליאור
...
איך זה בדיוק יותר כסף ? דיסק של 2TB עולה בארצות הברית 60$, על ה-4TB הם רוצים 250$! ( ועוד ב-60$ אפשר לקנות סמסונג או WD )
...
לא בדקתי,
ההגיון אומר ששלושה HDD בגודל X יעלו יותר מאחד באותו גודל.
אם אין הבל במחיר או שמחיר של שלושה נמוך יותר, זה עוד יותר מחזק את מה שאמרתי.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303

שליחה

Lior_M כתב:
ntk כתב:
Lior_M כתב:לא שמים את כל הביצים באותו הסל.
4T כדיסק יחיד מסוכן מדי, עדיף לרכוש שני דיסקים של 2T או שלושה של 1.5T.
אמנם יותר כסף אבל כשאחד הדיסקים יקרוס, תצטרכו לשחזר רק 1.5T.

ליאור
...
איך זה בדיוק יותר כסף ? דיסק של 2TB עולה בארצות הברית 60$, על ה-4TB הם רוצים 250$! ( ועוד ב-60$ אפשר לקנות סמסונג או WD )
...
לא בדקתי,
ההגיון אומר ששלושה HDD בגודל X יעלו יותר מאחד באותו גודל.
אם אין הבל במחיר או שמחיר של שלושה נמוך יותר, זה עוד יותר מחזק את מה שאמרתי.

ליאור
...
גם 3TB עדיין עולה יותר משני כוננים של 2TB, במחיר של ה4TB אפשר לקנות 10TB, ככה יש לך 5TB + 5 נוספים לגיבוי באותו מחיר, מצד שני, לי יש כרגע 4 כוננים של 2TB בתחנת עדגינה, ואני צריך לקנות עכשיו עוד 4 + עוד תחנת עגינה, וזה ממש מעצבן 8 כוננים, אם המחיר היה 1.5 הייתי קונה 2 אבל פי 5 זה כבר הגזמה ועוד גם ככה זה חברה דיי גרועה

kfirkb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628

שליחה

יפה חיכיתי שייצא כבר 4gb

בטוח שבקרוב יהיה גל של כל היצרנים, גם המחירים יירדו וגם ייצאו גרסאות ירוקות

שווה לחכות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

kfirkb כתב:יפה חיכיתי שייצא כבר 4gb

שווה לחכות.
...
תסביר בבקשה למה "שווה לחכות"?

שיש היום כונני 2T USB3 ב 500 ש"ח ליח'.
ה 4T צפוי לעלות פי שלוש לפחות....כנראה שבהתחלה פי ארבע.

kfirkb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628

שליחה

טלHD כתב:

שווה לחכות.
...

...
כי תמיד זה היה כך שהכונן הגדול ביותר יוצא אז הוא לא משתלם מבחינת עלות/נפח ביחס לבא אחריו בגודל.
אבל גם תמיד זה לא מחזיק זמן, התחרות מתחילה ופסי היצור מתחילים להשריץ בכמויות והמחיר יירד ויהיה משתלם.

הערכה שלי שתוך מספר חודשים כונן 4gb יעלה בין 500-700 ש"ח.

לכן שווה לחכות

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

kfirkb כתב:
טלHD כתב:

שווה לחכות.
...

...
כי תמיד זה היה כך שהכונן הגדול ביותר יוצא אז הוא לא משתלם מבחינת עלות/נפח ביחס לבא אחריו בגודל.
אבל גם תמיד זה לא מחזיק זמן, התחרות מתחילה ופסי היצור מתחילים להשריץ בכמויות והמחיר יירד ויהיה משתלם.

הערכה שלי שתוך מספר חודשים כונן 4gb יעלה בין 500-700 ש"ח.

לכן שווה לחכות
...
ההערכה שלך רחוקה מהמציאות. ניפגש כאן עוד כמה חודשים ונראה.

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630

שליחה

נראה שהמון אנשים כאן ממש שונאים את סיגייט. אני יכול להבין את זה, עקב הפאשלה הגדולה שהם עשו לפני כמה שנים עם הקושחה שהביאה להשבתה של הרבה כוננים. עם זאת, לדעתי ממש לא נכון להכליל ולהגיד שהכוננים שלהם גרועים ולא אמינים. הניסיון שלי מראה שדווקא יש להם כוננים מהירים, אמינים (מעולם לא שבק לי חיים כונן שלהם, בניגוד לWD וחברות אחרות) ובמחירים שפויים ביחס לביצועים ולמתחרים.
אם סיגייט חברה גרועה, עקב הפאשלה המדוברת, אזי NVIDIA גרועה בהרבה (סדרות 7000 ו8000 של כרטיסי המסך שלהם השביתו להערכתי מליוני מחשבים ניידים).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

מוקי, הניסיון האישי שלך הוא לא מדגם מייצג. גם מאות ביקורות משתמשים באתרים כמו amazon.com ו-newegg.com הן לא בהכרח מדגם מייצג, אבל הן הרבה יותר קרובות לזה. אפשר לראות בבירור שסיגייט פחות אמינים מ-WD והרבה פחות אמינים מסמסונג.

וכפי שכתבתי קודם גם בדיסקים הכי גרועים של סיגייט יש 60% משתמשים מרוצים. האם לדעתך זו סיבה לשקול קניה של דיסקים כאלה? בעיני זה אומר שהאמינות שלהם היא לא פחות ממחפירה. אין שום סיכוי שהייתי שם את המידע היקר שלי על דיסקים כאלה.

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630

שליחה

שים בצד את סדרה 7200.11 שבתוכה היו תתי-סדרות פגומות.
מה עושה כונן של סיגייט ל"גרוע" כפי שאתה מתאר אותו?
אני חותם לך שאין שום מצב שבעולם ש40% מהכוננים מגיעים פגומים או מתקלקלים תוך זמן קצר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא מדובר רק על 7200.11. גם בסדרות אחרות יש לסיגייט *** טהור. קח למשל את הכונן הזה:

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6822148526
http://www.amazon.com/dp/B002CQA2NU

או את זה:

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6822148503
http://www.amazon.com/dp/B002BH4ONE

אבל עזוב 40%, גם בסדרות הרבות שבהן יש להם 25% כשל זה הרבה יותר מדי.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46466

שליחה

boren,
תוכל להסביר כיצד הגעת לאחוזים הללו?

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910

שליחה

Boren, :lol: זה אתה היית זה שהתקשר אליי שלשום ב2 לפנות בוקר לעשות סקר האם יש ברשותי מוצרי סיגייט והאם אני מרוצה מהם???
"על החתום...."

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זיו, פשוט מאוד. תבדוק את אחוז המשתמשים שנתן לכונן ציון 1 (מתוך 5). ברוב המקרים אפשר להוסיף גם את אלה שנתנו ציון 2, כי גם הם בד"כ נותנים את הציון הנמוך הזה בעקבות כשל.

Hertz33, לא זה לא הייתי אני. מישהו באמת התקשר אליך?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

boren,
ומה לגבי כל אלו שמרוצים ופשוט לא נכנסו לתת ציונים?
יותר נכון יהיה להגיד בדוגמה שלך כי מבין כל אלו אשר רכשו דרך אמזון והחליטו לתת ציונים, קיימת אי שביעות מסויימת של X%. עכשיו זה גם נראה הרבה יותר הגיוני ולא פופוליסטי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אין לי בעיה אם אתה רוצה לקרוא לזה "כוננים עם 40% דיווחים על כשל בביקורות משתמשים" במקום "כוננים עם 40% כשל".

די ברור שההתנהגות של בעלי כונני סיגייט המרוצים לא צריכה להיות שונה מזו של מבעלי כוננים של חברות אחרות (מבחינת הנטייה לדווח על בעיות). ובכל זאת יש אחוז הרבה יותר גבוה של דיווחים על כשל בכוננים של סיגייט. לי זה מספיק. מי שרוצה להתעקש ולקנות כוננים של החברה הזו, שיהיה לו בהצלחה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

boren,
אם נסתכל על העובדות, אתה הצגת זוג קישורים מחנות מקוונת אחת אשר מציגה ביקורות של 154 משתמשים על זוג דגמים של חברת Seagate. מזוג קישורים אלו, אתה הסקת כי כל הכוננים של חברת Seagate לא טובים ושל חברות אחרות כן.

לא ניתן להשליך ממדגם מאוד לא מייצג של 154 דוגמאות על זוג מוצרים של חברה אשר מוכרת עשרות אלפים יחידות בכל שנה ממספר רב של דגמים.
בנוסף, המדגם הזה לא מייצג מכיוון שהוא מציג רק את אלו אשר בחרו לתת דעה כאשר לא כולם נתנו דעה שלילית. אם נסתכל רק על אלו שנתנו 2 כוכבים ומטה (בחרתי 2 כוכבים כי זה הנתון שאתה ציינת), יש רק 80 דוגמאות כאלו. אם נוסיף את העובדה כי אין מדד אחיד למתן הכוכבים, אמינות המדד הזה יורדת פלאים.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

לא יודע מה איתכם, אני לא מוכן לסכן 4 טרה בקשיח אחד...
כל דבר מעבר ל2 אצלי הופך למערך מגובה, אחרי כשל של כונן טרה לפני כמה שנים אני יושב על מערכי גיבוי

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

כן, לאבד הרבה סרטים גנובים בבת אחת זה באמת מכה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ziv_r כתב:אם נסתכל על העובדות, אתה הצגת זוג קישורים מחנות מקוונת אחת אשר מציגה ביקורות של 154 משתמשים על זוג דגמים של חברת Seagate. מזוג קישורים אלו, אתה הסקת כי כל הכוננים של חברת Seagate לא טובים ושל חברות אחרות כן.
...
צירפתי לינקים לשני כוננים כתגובה לטענה שמדובר רק בסדרה 7200.11 (הלינקים שצירפתי אינם לכוננים מהסדרה הזו). את המסקנות שלי לגבי סיגייט הסקתי ממעבר על הביקורות של כוננים רבים אחרים - שלהם ושל חברות אחרות. כמובן שלא בכל הדיסקים של סיגייט יש 40% דיווחים על כשל, אבל כשמסתכלים על מספיק דיסקים קל לראות את הפער לרעה בהשוואה לחברות אחרות. אבל אם אתה מתעקש לקנות סיגייט, אין לי בעיה עם זה. אחרי הכל מדובר על המידע שלך, לא שלי.

והמדד שלי מתייחס לביקורות כוכב אחד. כדאי לעבור (למי שיש סבלנות) גם על הביקורות שבהן המוצר קיבל 2 כוכבים, אבל זה לא הכרחי. מספיק להתייחס רק לביקורות עם כוכב אחד כדי לראות שהמצב של סיגייט עגום מאוד בהשוואה למתחרים. יש להם מדי פעם כוננים שבהם המצב בסדר, אבל גם לסיטרואן יש לפעמים דגמים עם אמינות סבירה (פעם ב-30 שנה בערך :wink:)

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

boren,
אל תכניס לי מילים לפה. אני בשום מקום לא המלצתי על מותג מסויים של כוננים קשיחים, רק ניסיתי להבין מה המקור לדברים שלך, אשר מתברר להיות ביקורות של כוננים כוננים קשיחים, לא נתונים סטטיסטיים אמיתיים אשר רק לפיהם אפשר להסיק מסקנות כלשהן.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 10/09/2011 12:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “חדשות HT”