Netstat
arotman אתה נותן דוגמה לתמיכה בתחום התוכנה אבל אני התייחסתי בכללי לגישה פה בארץ ,אני דווקא כן התנסיתי גם ברמה האישית בתמיכה מחו"ל ןחייב לציין שאין בכלל מה להשוות .
תמיכה למוצרים של יצרנים ויבואנים שמכבדים את עצמם ואת הלקוחות שלהם בחו"ל היא בליגה אחרת לגמרי ,ועם כל מה שנאמר פה עדיין חברות בין לאומיות שיש להן נציגויות בארץ ומחויבות לסטנדרטים בין לאומיים עומדות בזה בכבוד .
אבא שלי שרכש מחשב עם מערכת הפעלה של MICROSOFT ,קיבל את התמיכה הטובה ביותר גם מבחינת סבלנות וגם מבחינת מקצועיות כאשר פנה לתמיכה בארץ מהתמיכה שלהם פה בארץ . אז נכון שלא כל חברה יכולה להרשות לעצמה את מה שמייקרוסופט יכולה,אבל בחול גם למוצרים כמו ראוטרים סטרימרים ונגני MP3 יש תמיכה ראויה ,מבלי לתת לך הרגשה שעושים לך טובה .
הדוגמאות שאני רואה אותן כטובות הן השוק המערב אירופאי או האמריקאי או אפילו האוסטרלי ושם חברות כמו POPCORN HOUR, HDI ,NETGEARועוד מספקות מעבר לתמיכת אינטרנט הרגילה גם תמיכה טלפונית שנותן ללקוח הרגשה טובה של חווית רכישה הנשארת גם לאחר תשלום וקבלת מוצר
...
שמת לב מי נותן את השרות בארה"ב היצרן עצמו! ואם אתה מדבר על CALL CENTER שיושב בהודו ונותן לך תשובה
של ספר משתמש במקרה הטוב זו ממש לא הכוונה, האם הבחור ההודי מעברו השני של הקו יעזור לך להתקין את ה YAMJ בפופקורן או אפילו רק את ה MNJ הפנימי?
מניסיון גם תמיכת התוכנה של מייקרוסופט בארץ אינה ניתנת בחינם כלל ומעבר לפנייה אחת או 2 תאלץ לשלם.
אני יכול לדבר בשם עצמי ובשם חברי בעבודה שממש לא חושבים שעושים טובה ללקוח להפך,
המטרה שלנו היא שהלקוח יקבל את השרות הטוב ביותר וכן ייצא בהרגשה טובה, אחרת כולנו יכולים ללכת הבייתה....
שוחחתי עם המנהל הישיר שלי, סמנכ"ל המכירות בחברה בקשר לתמחור ולדבריו,
הדרך היחידה לעמוד כאן במחירי חו"ל או קרוב אליהם היא לעבור למכירות ישירות ממחסן וחנות אינטרנטית בלבד, לסגור את אולם התצוגה ולצמצם את שרותי המעבדה למינימום ההכרחי מבחינה חוקית. זה אומר לזנוח מכירות באמצעות רשתות החשמל ולפגוע קשות באיכות השרות. במקרה כזה הלקוח בארץ יופנה לתמיכה ישירות בארה"ב או באירופה מול היצרן.
החוק בישראל מחייב תמיכה ברמת תקלה חומרה בלבד במסגרת שנת האחריות ואינו מחייב אף יבואן לתת תמיכה טלפונית לתוכנה.
זה בדיוק ההבדל בין רכישה בחנות מחשבים ובאינטרנט שמוכרת מאוד בזול ומחייבת על כל שרות הניתן ללקוח
לבין רכישה בחנות מתמחה ובחנויות למוצרי חשמל.