מחירים של סטרימרים בארץ - Popcorn מול Dune

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

האם יש כוונה לאפשר הצמדת תרגום חיצוני לתכני BD מלאים במכשירי ה DUNE ,בדומה לאפשרות שקיימת בפופקורן?
...
אני לא ארתור, ארתור ייבא בעבר את נגני DUNE יחד עם העולם הדיגיטלי שבו עבדתי בעבר ועלית אודיו,
כיום היבואן הבלעדי היא חברת SG שבה אני מועסק.
לענות לשאלתך DUNE עובדים על כך , הדרך היחידה להוסיף תרגום חיצוני היא לכתוב תמיכת BD LITE פרטית ולא להשתמש בקוד סגור של SIGMA לניגון בלו רי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

arotman כתב:
האם יש כוונה לאפשר הצמדת תרגום חיצוני לתכני BD מלאים במכשירי ה DUNE ,בדומה לאפשרות שקיימת בפופקורן?
...
אני לא ארתור, ארתור ייבא בעבר את נגני DUNE יחד עם העולם הדיגיטלי שבו עבדתי בעבר ועלית אודיו,
כיום היבואן הבלעדי היא חברת SG שבה אני מועסק.
לענות לשאלתך DUNE עובדים על כך , הדרך היחידה להוסיף תרגום חיצוני היא לכתוב תמיכת BD LITE פרטית ולא להשתמש בקוד סגור של SIGMA לניגון בלו רי.
...
או קיי תודה (Y)

אשמח במידה ותוכל ליידע אותנו, ברגע ש DUNE יסיימו את עבודתם על הסוגיה.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Netstat כתב:הדיון הזה באמת חוזר על עצמו אבל לדעתי הוא קשור לנושא הגישה בארץ של חלק מהיבואנים ,אשר לא מסתפקים ברווח של 20% ,אלא רוצים
להרוויח כמה שיותר בכמה שפחות ,arotman לצערי " לא שווה להחזיק מעבדה עבור מוצרים ...... " זו גם הגישה בארץ של חלק מהיבואנים אשר רוצים רק למכור ללא שום התעסקות לאחר מכן לא ברמת תמיכה ולא ברמת שרות בסיסי שהם אמורים לספק כפי שקורה בחול . בארץ במקרה הטוב יבואן פשוטו כמשמעו עושה לך טובה אם הוא מתייחס אליך - עוד פעם תפיסת השרות כחלק מהמוצר היא גישה בכל העולם ,רק לא אצלינו כי לא מרווחים עליו מספיק .
כמה פעמים יצא לך לטלפן למוקד שרות - ובכנות ספר לי כמה זמן המתנת עד שענה לך נציג שבאותו הרגע נתן לך מענה לבעיה אליה פנית באתו הרגע ..או שזמני ההמתנה הם ארוכים מאוד ,או שאם ענו לך - "מסור לי את הפרטים ונציג יחזור אליך" - בד"כ כשלא תהיה זמין או לא תוכל לדבר איתו .
...
אני יכול לספר לך שגם בחו"ל ברוב המקרים הלקוח לא יקבל שרות תוכנה, כבר יצא לי בעבר לעזור ללקוח ממזרח אירופה כמדומני שהיה צריך להשיג PATCH מסויים לנגני ה DUNE ולא הצליח להשיג אותו אצל היבואן המקומי.
עד לא כל כך מזמן, מוצרי המזרימדיה נמכרו בחנויות מתמחות בלבד שתמכו בלקוחות באופן פרטני, ברגע שנכנסו לשוק מוצרים זולים מאוד ששווקו על ידי רשתות מחשב , מרווחי השיווק היו כל כך נמוכים שלחנויות מתמחות לא היה כדאי כבר למכור אותם, וגם ברשתות החשמל בתחילה חשבו "לעשות מכה" עם המוצרים הזולים, אבל בשביל להרוויח 100 ש"ח על כל נגן "זול" כזה ההתעסקות אח"כ היא מעל ומעבר למה שחנות ברשת חשמל מסוגלים להתמודד איתו.
לכן ההעדפה כיום של החנויות המתמחות ורוב רשתות החשמל היא למכור פחות מוצרים זולים ויותר מוצרים עם "בשר"
שיש להם גב תמיכה חזק.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697

שליחה

arotman , אני כמו רוב חברי הפורום - בצד העצמאי של הלקוחות.

אבל , מהכירות שלי לדוגמא:
א. גיטרות ומגברים - יש חנויות קטנות (לדוגמא רעש געש וWILD GUITARS) שמתחרים ביבוא מוצרים מול כלי זמר - (חלקם אותם מוצרים - או אופציה להזמנה אישית לאותם מוצרים) עם מעבדות עדיפות , יחס מדהים - ונחש מה - מחיר יותר טוב - גם עבור אותם מוצרים וגם עבור מוצרים מקבילים. (גם פה הם משווקים , מחזיקים עולם תצוגה , דואגים לתקינה של המוצרים ומחזיקים פורום ומערך תמיכה)
גם בעולם הקונסולות יש יבואנים מקבילים לישפאר - שחלקם נותנים שירות משמעותית יותר מקצועי ומחזיקים מעבדות תיקונים בארץ (משהו שלישפאר אין - הם שולחים נגיד PS3ים לתיקון בחו"ל) - וגם פה - המחיר מצליח ליהיות תחרותי ותמיד נמוך מישפאר.

אז להגיד שאחד בא על חשבון השני וזה קורה רק בתחום הזה ספציפית ? נו...

ליביו

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

liviur כתב:arotman , אני כמו רוב חברי הפורום - בצד העצמאי של הלקוחות.

אבל , מהכירות שלי לדוגמא:
א. גיטרות ומגברים - יש חנויות קטנות (לדוגמא רעש געש וWILD GUITARS) שמתחרים ביבוא מוצרים מול כלי זמר - (חלקם אותם מוצרים - או אופציה להזמנה אישית לאותם מוצרים) עם מעבדות עדיפות , יחס מדהים - ונחש מה - מחיר יותר טוב - גם עבור אותם מוצרים וגם עבור מוצרים מקבילים. (גם פה הם משווקים , מחזיקים עולם תצוגה , דואגים לתקינה של המוצרים ומחזיקים פורום ומערך תמיכה)
גם בעולם הקונסולות יש יבואנים מקבילים לישפאר - שחלקם נותנים שירות משמעותית יותר מקצועי ומחזיקים מעבדות תיקונים בארץ (משהו שלישפאר אין - הם שולחים נגיד PS3ים לתיקון בחו"ל) - וגם פה - המחיר מצליח ליהיות תחרותי ותמיד נמוך מישפאר.

אז להגיד שאחד בא על חשבון השני וזה קורה רק בתחום הזה ספציפית ? נו...

ליביו
...
לקחת דוגמה ממש קיצונית, כלי נגינה זה אחד התחומים שבהם מרווח השיווק הוא די גדול וכלי זמר הם כמעט מונופול בתחום קטן יחסית, הרבה פעמים המורים בתחום גוזרים קופון על כלי נגינה שנמכר בהפנייה שלהם, תוריד את זה וחסכת לא מעט.
לגבי הקונסולות, כדי לקבל מכשיר פרוץ אתה משלם על הפריצה והתקנת הציפ ועל כל "תיקון" שאינו במסגרת אחריות.
הרווח מגיע לא ממכירת המכשיר עצמו אלא מהתוספות והשרות בתשלום לאחר המכירה, כמו כן מי אמר שכל היבואנים הרשמיים יודעים לתמוך במוצרים אותם הם מוכרים ?
כתבה מלפני 3 שנים ב YNET על הנושא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523523,00.html

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 829
שם מלא: zork17

שליחה

אכן מחיר שערורייתי של סטרימר.

לא צריכים לחשוש לקנות סטרימר בחו"ל. בניגוד לפלזמה/רסיבר - ההובלה לא יקרה, לא צריכים שנאים והסיכוי שהוא יתקלקל הוא מאוד נמוך.
גם אם הוא מתקלקל אז זה לא סיפור:
ה PH C200 שלי נדפק באחד העידכונים. מכיוון שהמכשיר היה בשנת האחריות (אם זה לא באחריות אז בכל מקרה צריך לשלם על התיקון) שלחתי אותו לחברה בקליפורניה. 72 ש"ח ע"י EMS בדואר. יכולתי לשלוח כחבילה רגילה ואז היה עולה רבע ומגיע אחרי שבועיים. במקרה הזה הגיע אליהם תוך 3 ימים.
אחרי יומיים PH שלחו אותו מותוקן/מוחלף חזרה על חשבונם כולל עמילות מכס. אחרי 3 ימים הגיע אלי.
ההפרש בזמנו היה הרבה יותר גדול מהמחירים ש KSP מוכרים היום.

Batnun פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3631

שליחה

סתם חבל.

אם המחיר של Dune בארץ היה זהה למחיר ה-Popcorn (וזה המצב בחו"ל), אני בטוח שהיה להם נתח שוק הרבה יותר גדול. כרגע זה ממותג כמוצר יוקרתי לעשירים (וכנראה שבמתכוון).

Batnun

.

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690

שליחה

arotman כתב:
Netstat כתב:הדיון הזה באמת חוזר על עצמו אבל לדעתי הוא קשור לנושא הגישה בארץ של חלק מהיבואנים ,אשר לא מסתפקים ברווח של 20% ,אלא רוצים
להרוויח כמה שיותר בכמה שפחות ,arotman לצערי " לא שווה להחזיק מעבדה עבור מוצרים ...... " זו גם הגישה בארץ של חלק מהיבואנים אשר רוצים רק למכור ללא שום התעסקות לאחר מכן לא ברמת תמיכה ולא ברמת שרות בסיסי שהם אמורים לספק כפי שקורה בחול . בארץ במקרה הטוב יבואן פשוטו כמשמעו עושה לך טובה אם הוא מתייחס אליך - עוד פעם תפיסת השרות כחלק מהמוצר היא גישה בכל העולם ,רק לא אצלינו כי לא מרווחים עליו מספיק .
כמה פעמים יצא לך לטלפן למוקד שרות - ובכנות ספר לי כמה זמן המתנת עד שענה לך נציג שבאותו הרגע נתן לך מענה לבעיה אליה פנית באתו הרגע ..או שזמני ההמתנה הם ארוכים מאוד ,או שאם ענו לך - "מסור לי את הפרטים ונציג יחזור אליך" - בד"כ כשלא תהיה זמין או לא תוכל לדבר איתו .
...
אני יכול לספר לך שגם בחו"ל ברוב המקרים הלקוח לא יקבל שרות תוכנה, כבר יצא לי בעבר לעזור ללקוח ממזרח אירופה כמדומני שהיה צריך להשיג PATCH מסויים לנגני ה DUNE ולא הצליח להשיג אותו אצל היבואן המקומי.
עד לא כל כך מזמן, מוצרי המזרימדיה נמכרו בחנויות מתמחות בלבד שתמכו בלקוחות באופן פרטני, ברגע שנכנסו לשוק מוצרים זולים מאוד ששווקו על ידי רשתות מחשב , מרווחי השיווק היו כל כך נמוכים שלחנויות מתמחות לא היה כדאי כבר למכור אותם, וגם ברשתות החשמל בתחילה חשבו "לעשות מכה" עם המוצרים הזולים, אבל בשביל להרוויח 100 ש"ח על כל נגן "זול" כזה ההתעסקות אח"כ היא מעל ומעבר למה שחנות ברשת חשמל מסוגלים להתמודד איתו.
לכן ההעדפה כיום של החנויות המתמחות ורוב רשתות החשמל היא למכור פחות מוצרים זולים ויותר מוצרים עם "בשר"
שיש להם גב תמיכה חזק.
...
arotman אתה נותן דוגמה לתמיכה בתחום התוכנה אבל אני התייחסתי בכללי לגישה פה בארץ ,אני דווקא כן התנסיתי גם ברמה האישית בתמיכה מחו"ל ןחייב לציין שאין בכלל מה להשוות .
תמיכה למוצרים של יצרנים ויבואנים שמכבדים את עצמם ואת הלקוחות שלהם בחו"ל היא בליגה אחרת לגמרי ,ועם כל מה שנאמר פה עדיין חברות בין לאומיות שיש להן נציגויות בארץ ומחויבות לסטנדרטים בין לאומיים עומדות בזה בכבוד .
אבא שלי שרכש מחשב עם מערכת הפעלה של MICROSOFT ,קיבל את התמיכה הטובה ביותר גם מבחינת סבלנות וגם מבחינת מקצועיות כאשר פנה לתמיכה בארץ מהתמיכה שלהם פה בארץ . אז נכון שלא כל חברה יכולה להרשות לעצמה את מה שמייקרוסופט יכולה,אבל בחול גם למוצרים כמו ראוטרים סטרימרים ונגני MP3 יש תמיכה ראויה ,מבלי לתת לך הרגשה שעושים לך טובה .
הדוגמאות שאני רואה אותן כטובות הן השוק המערב אירופאי או האמריקאי או אפילו האוסטרלי ושם חברות כמו POPCORN HOUR, HDI ,NETGEARועוד מספקות מעבר לתמיכת אינטרנט הרגילה גם תמיכה טלפונית שנותן ללקוח הרגשה טובה של חווית רכישה הנשארת גם לאחר תשלום וקבלת מוצר .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46465

שליחה

חבר'ה, תרדו מ- arotman, הוא לא קובע את מדיניות התמחור של חברת SG.
נכון, המחירים בארץ גבוהים יותר מאשר מעבר לים והכל נובע ממדיניות תמחור שונות של היבואנים השונים.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

arotman כתב:
liviur כתב:arotman , אני כמו רוב חברי הפורום - בצד העצמאי של הלקוחות.

ליביו
...
כדי לקבל מכשיר פרוץ אתה משלם על הפריצה והתקנת הציפ ועל כל "תיקון" שאינו במסגרת אחריות.
הרווח מגיע לא ממכירת המכשיר עצמו אלא מהתוספות והשרות בתשלום לאחר המכירה, כמו כן מי אמר שכל היבואנים הרשמיים יודעים לתמוך במוצרים אותם הם מוכרים ?
כתבה מלפני 3 שנים ב YNET על הנושא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3523523,00.html
...
בכוונה דיברתי על הפלייסטיישן 3 - מכשיר ללא צ'יפ וללא פריצה רלוונטית שנמכרת בצורה סדירה בארץ.
(ויש לציין כיום - המכשיר עם הנתח שוק הכי גבוהה בארץ ועם מכירות משחקים שהפכו מתחילת שנה שעבר לנתח שוק יותר גבוהה מPC)

ליביו

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

אוף טופיק.
אני קורא את התגובות של אריה ופשוט נהנה.

אריה, אתה נכס לכל חברה שאתה מייצג
אדיבות, סבלנות, נעימות
אין מילים!!!!!!!!!
העם דורש..... כל מיני דברים

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Netstat
arotman אתה נותן דוגמה לתמיכה בתחום התוכנה אבל אני התייחסתי בכללי לגישה פה בארץ ,אני דווקא כן התנסיתי גם ברמה האישית בתמיכה מחו"ל ןחייב לציין שאין בכלל מה להשוות .
תמיכה למוצרים של יצרנים ויבואנים שמכבדים את עצמם ואת הלקוחות שלהם בחו"ל היא בליגה אחרת לגמרי ,ועם כל מה שנאמר פה עדיין חברות בין לאומיות שיש להן נציגויות בארץ ומחויבות לסטנדרטים בין לאומיים עומדות בזה בכבוד .
אבא שלי שרכש מחשב עם מערכת הפעלה של MICROSOFT ,קיבל את התמיכה הטובה ביותר גם מבחינת סבלנות וגם מבחינת מקצועיות כאשר פנה לתמיכה בארץ מהתמיכה שלהם פה בארץ . אז נכון שלא כל חברה יכולה להרשות לעצמה את מה שמייקרוסופט יכולה,אבל בחול גם למוצרים כמו ראוטרים סטרימרים ונגני MP3 יש תמיכה ראויה ,מבלי לתת לך הרגשה שעושים לך טובה .
הדוגמאות שאני רואה אותן כטובות הן השוק המערב אירופאי או האמריקאי או אפילו האוסטרלי ושם חברות כמו POPCORN HOUR, HDI ,NETGEARועוד מספקות מעבר לתמיכת אינטרנט הרגילה גם תמיכה טלפונית שנותן ללקוח הרגשה טובה של חווית רכישה הנשארת גם לאחר תשלום וקבלת מוצר
...
שמת לב מי נותן את השרות בארה"ב היצרן עצמו! ואם אתה מדבר על CALL CENTER שיושב בהודו ונותן לך תשובה
של ספר משתמש במקרה הטוב זו ממש לא הכוונה, האם הבחור ההודי מעברו השני של הקו יעזור לך להתקין את ה YAMJ בפופקורן או אפילו רק את ה MNJ הפנימי?
מניסיון גם תמיכת התוכנה של מייקרוסופט בארץ אינה ניתנת בחינם כלל ומעבר לפנייה אחת או 2 תאלץ לשלם.
אני יכול לדבר בשם עצמי ובשם חברי בעבודה שממש לא חושבים שעושים טובה ללקוח להפך, המטרה שלנו היא שהלקוח יקבל את השרות הטוב ביותר וכן ייצא בהרגשה טובה, אחרת כולנו יכולים ללכת הבייתה....

שוחחתי עם המנהל הישיר שלי, סמנכ"ל המכירות בחברה בקשר לתמחור ולדבריו, הדרך היחידה לעמוד כאן במחירי חו"ל או קרוב אליהם היא לעבור למכירות ישירות ממחסן וחנות אינטרנטית בלבד, לסגור את אולם התצוגה ולצמצם את שרותי המעבדה למינימום ההכרחי מבחינה חוקית. זה אומר לזנוח מכירות באמצעות רשתות החשמל ולפגוע קשות באיכות השרות. במקרה כזה הלקוח בארץ יופנה לתמיכה ישירות בארה"ב או באירופה מול היצרן.
החוק בישראל מחייב תמיכה ברמת תקלה חומרה בלבד במסגרת שנת האחריות ואינו מחייב אף יבואן לתת תמיכה טלפונית לתוכנה.
זה בדיוק ההבדל בין רכישה בחנות מחשבים ובאינטרנט שמוכרת מאוד בזול ומחייבת על כל שרות הניתן ללקוח
לבין רכישה בחנות מתמחה ובחנויות למוצרי חשמל.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ליביו[/quote]
בכוונה דיברתי על הפלייסטיישן 3 - מכשיר ללא צ'יפ וללא פריצה רלוונטית שנמכרת בצורה סדירה בארץ.
(ויש לציין כיום - המכשיר עם הנתח שוק הכי גבוהה בארץ ועם מכירות משחקים שהפכו מתחילת שנה שעבר לנתח שוק יותר גבוהה מPC)
ליביו[/quote]
חנות קטנה המייבאת מוצר מחו"ל בעצמה ומוכרת גם בעצמה יכולה לעיתים להוזיל עלויות, אבל ב PS3 שוב פעם
החנויות הפרטיות מרוויחות מהמשחקים ומהאיבזור ומהתיקונים שמגיעים אח"כ ומעט מאוד מהמכירה עצמה.
את ישפאר לא ממש מעניין שוק ה AFTER SALES .

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690

שליחה

ziv_r כתב:חבר'ה, תרדו מ- arotman, הוא לא קובע את מדיניות התמחור של חברת SG.
נכון, המחירים בארץ גבוהים יותר מאשר מעבר לים והכל נובע ממדיניות תמחור שונות של היבואנים השונים.
...
חס וחלילה שלא יובן לא נכון הדברים אינם מיוחסים ל arotman באופן אישי וברור שהוא אחד מחברי האתר האדיבים ,הנחמדים ,והמנסים לעזור שאני מכיר . ההפניה היא כלפי היבואנים ויחסם ללקוחות שלהם . יצא שarotman עובד אצל אחד היבואנים,למרות שדווקא אצל היבואן הזה במקרה השרות שאני קבלתי בעבר הוא בהחלט טוב .

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

arotman , חלקן משווקות למספר חנויות , ועדיין אני קצת לא רואה את ההבדל.
עדיין - כמו שחלק מבאי הפורום אמרו - בהחלט מוכנים לשלם עוד על תמיכה ויבואן איכותי , השאלה היא כמה - 200-300 ש"ח (למרות שזה 20-30 אחוז ממחיר המכשיר) אנשים היו מוכנים לשים - מעל 50 אחוז - לא.

אני מפסיק את חלקי בדיון המחיר כי כאמור - לא אני ולא אתה אחראים עליו וזה ניתן רק כדוגמא ולא כדי לגרום לך אי נעימות או צורך להסביר.
סה"כ בסוף היום מה שאתה עושה בתור עובד נשמע מדהים ותורם רבות ליבואן שאתה עובד אצלו.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”