קולי קפה במחיר "שפוי" behmor 1600 vs Iroast 2

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

תעדכן, יכול להיות שאני הבא בתור.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

איך שילמת? הזמנה דרך האתר או שהתכתבת איתם במיילים?

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660

שליחה

הכל במיילים והתשלום בpay pall עמלת תשלום עוד4% סה"כ 1575.23 שח
והזמנה באתר
כבר אתמול בלילה 0000 קיבלתי אישור
והבוקר אסמכתא למעקב משלוח דרך t&t
הכל מתקתק כמו בספר

תענוג (Y)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

איזה יופי, מחיר מעולה ! יאללה מחכה לשמוע רשמים כשיגיע ואל תשכח לצלם לנו קצת את פתיחת האריזה והצבת הקולה שנוכל להתרשם.

אני אוהב סיפורי קניה, מזכיר לי היסטוריה לא רחוקה :)

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי

שליחה

moti_r כתב:אין מה להשוות בין הבהמור לבין ה-iRoast. מדובר בשני קולים מסוגים אחרים לגמרי, כשה-iRoast הוא יותר "היכרות עם עולם הקליה" בעוד שהבהמור הוא קולה מהטובים ביותר שניתן למצוא לבית. אם כבר, אז יש להשוות בין הבהמור לג'ין קפה.
...
ו.....
מי מהם עדיף ?

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

quest

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

dudib, הבהמור בליגה אחת (או שתיים) מעל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

danimili פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214

שליחה

נראה לי שהוא התכוון לשאול לגבי השוואה בין הג'ין לבהמור :) ירון, בתקווה שהכל יסתדר אז אני אהיה מוכן לערוך אותה איתך בב"ש.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי

שליחה

danimili כתב:נראה לי שהוא התכוון לשאול לגבי השוואה בין הג'ין לבהמור :) ירון, בתקווה שהכל יסתדר אז אני אהיה מוכן לערוך אותה איתך בב"ש.
...
זה מה שהתכוונתי , בין הג'ין לבהמור . מי יותר טוב ?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

danimili כתב:נראה לי שהוא התכוון לשאול לגבי השוואה בין הג'ין לבהמור :) ירון, בתקווה שהכל יסתדר אז אני אהיה מוכן לערוך אותה איתך בב"ש.
...
ראה את העניין כסגור..

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

שאלה טובה, אין תשובה חד משמעית.
לא יצא לי להפעיל את הבהמור וגם לא לטעום ממנו, כך שאני לא יכול להעיד ממקור ראשון.

מקריאה בחו"ל הדעות חלוקות. יש הטוענים לכאן ויש הטוענים לכאן. נראה לי שיש נטיה קלה לטובת הג'ין.

אם הבהמור היה משווק באופן מסודר לארץ, יתכן והייתי שוקל אותו מול הג'ין. אבל כל זמן שאין שיווק מסודר, והמחיר יוצא די דומה, אני מעדיף מוצר עם גב מקומי - גם כדי לתמוך ביבואן שמתאמץ ומגבה מוצר נישה.

(כל זאת, כאמור, מבלי שבאמת טעמתי את ההבדלים. אולי אחרי טעימה/נסיון אתרשם שהבהמור כ"כ עדיף, ששווה לוותר על האחריות ולהביא אחד כזה עצמאית).

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתמול בערב עופר ואנוכי נסענו עם הקווסט של עופר לאיתן.
ביצענו קלייה בקווסט, ו-3 קליות בבהמור (כל אחת לפי כמות הקלייה השונה בבהמור - חצי קילו, 250 גרם ו-125 גרם).
החצי קילו היה קצת יותר מדי לטעמי, כנראה צריך יותר בכיוון של 400-450 גרם, אבל שאר הקליות יצאו ממש מצוין. הקולה מאוד מאוד נוח וקל לשימוש ויש מספר פרופילים שאפשר להשתמש בהם.
עופר הפגין מיומנות די רצינית בקווסט והוא באמת עשה רושם (גם לפי איך שהקלייה נראית, כמובן נשתה רק עוד 4-5 ימים) שהוא קולה ברמה גבוהה ביותר ומאפשר להגיע לדיוקים בקלייה ולכל פרופיל שנרצה.

היה ערב מהנה במיוחד (אחרי כשלונות מוקדמים ברכישת קפה) ומעניין.

אז תודה רבה לאיתן על האירוח החם ולעופר שהצטרף אליי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

למרות שלא טעמנו עוד מהבהמור רק מההתרשמות נראה שהוא עדיף על ג'ין גם בגדלי באטצ' וגם בפרופילים.
הפלוס היחיד שיש לג'ין הוא באיסוף מוץ - מעבר לזה אין טעם לשלם יותר מהבהמור ולקבל פחות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יופי מחכים לשמוע רשמים ולראות תמונות ?

לגבי השוואה לג'ין, מקריאה ברשת התרשמתי בדומה למוטי שאין ממש הבדל באיכות הקליה לפי עדויות של אנשים שהשתמשו גם וגם ויש קצת העדפה לכיוון הג'ין בהקשר של אמינות ונוחות (לגבי איכות הקפה הדיעות חלוקות).

אתמול החלטתי לפנות לחנות ההולנדית ולגשש על הבהמור (כולל קפה ירוק ממבחר נאה שיש לו שם :wink: ) והמוכר שענה לי במהירות נתן לי מחירים שונים (לטובה) מהאתר אבל המליץ לי לקנות דווקא ג'ין ולא בהמור.

כשהסברתי לו שיש לי ג'ין ושאני אולי חושב לצרף לו "חבר" בבית כי (אולי) יהיה לו יתרון באיכות הקפה הוא פסל במהירות וטען שהג'ין מכשיר הרבה יותר טוב גם מהאספקט הזה.

לא ברור לי אם זה שיקולים מסחריים בלבד ולכן אני מקשיב חלקית ומשאיר ספק אבל כנראה שבאמת אין הבדל בין המכשירים גם בתוצאות הקליה וזה עניין של אמינות,נוחות והעדפה אישית.

לגבי הקווסט אני כבר מחכה לראות מה עופר למד ואולי כדאי לעשות השוואה חוזרת עם הג'ין כדי לברר האם יש סוף סוף יתרון לקווסט...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

למה אנחנו מתעקשים לחפש איכות קלייה טובה יותר רק כי מדובר בשיטה יותר מסורתית?
יש חסרונות לשיטת הקלייה של הג'ין, הם לא מתבטאים בטעם.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

לא יודע מה המליצו ועל סמך מה - אני יודע מה ראיתי... הבהמור אוטומטי עד הסוף מהבחינה של היוזר והג'ין הוא באמצע (רק קביעת טמפרטורה בלי פרופילים)
לבהמור יש 5 פרופילים, 4 תוכניות ייבוש, 3 תוכניות משקל => בסופו של דבר זה נותן לך שליטה.
לא הייתי קונה בהמור כי אני מעדיף משהו ידני (אין לי בעיה לעמוד רבע שעה מול הקולה - איתן קולה ורואה טלביזיה תוך כדי ... )
אם יש בעייה בבהמור זה איסוף מוץ - (סתם נופל למגש ומתפזר) בהתיישנות של הקפה קופיאדיקט אומר שזה מקביל לתוף.
ג'ין יותר קטן מהבהמור אבל הבהמור כמעט לא מעשן יש רק ריח קלייה.
עם המשלוחים והכל זה יוצא גם יותר זול אז זה עדיף בעיני אבל נחכה גם לשתות את הקפה ממנו.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ומה עם הקווסט שלך ? אני סקרן לדעת אם בידיים שלך ניתן לומר שהוא קולה עדיף על הג'ין.

לגבי הבהמור אני חושב שמדובר בקניה מצוינת ואין שום תחליף במחיר שהוא נמכר.

אגב גם ג'ין דרך האתר ההולנדי לא כל כך יקר (בסביבות 280 אירו + 65 משלוח ומע"מ) ואם אין בארץ כרגע אולי שווה לקנות מהם...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

כפיר_ש כתב:ומה עם הקווסט שלך ? אני סקרן לדעת אם בידיים שלך ניתן לומר שהוא קולה עדיף על הג'ין.
...
(Y) גם אני סקרן!
עופר, לא שמענו ממך שום דבר על הקווסט מאז שקנית אותו.
איך ההתרשמות? איך הקפה מול קפה קנוי?

אפשר לעשות סיבוב שני בהשוואה ג'ין מול קווסט?

קרמריקה - לא ברור לי למה התכוונת. אילו חסרונות יש לג'ין?
החסרונות העיקריים מבחינתי הם זמן מדף מזערי של 3-4 ימים בלבד וטעם שהוא כנראה קצת אפוי בהשוואה לקפה קנוי.

אגב, לדעתי הבעיה העיקרית שלנו בארץ היא בכלל הקפה הירוק. אנחנו קונים קפה ישן והוא מתיישן אצלנו בבתים. אין אספקה שוטפת של קפה ממש טרי. כשקליתי קפה ירוק שהביאו לי מאפריקה (טרי טרי) הוא היה אחר לגמרי, ממש "חי" יותר.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

מה לא שמעתם? כל הזמן אני מעלה גרפים ותוצאות...
הגעתי ל"מתכון" שעבד לי טוב כבר כמה פעמים.
התחלה ב bt 180 ו 4.5 אמפר מחכה ל bt 140 לסוף ייבוש ואז שם מאוורר על 5.5 עם מכסה סגור.
כש Bt מגיע ל 170 מוריד מאוורר ל 5 ו4 אמפר. מפה מחכה לשני שמתחיל באזור ה 210+ כשכל הזמן אני מסתכל על צבע.
אצל קופי אדיקט כבר עשיתי את זה בלי רישום כל דקה אלא מעקב כללי יותר.

להוציא קפה טוב ברמה זה עניין גם של תערובת - עד עכשיו קליתי חד זני ורק לאחרונה כשעליתי על ה "מתכון" אני מנסה גם תערובות.

אין בעיה לעשות עוד סבב - בפרופיל הכללי שלי יש סיכוי שייצא אותו קפה כמו מהג'ין (בטעם) אבל עם זמן התיישנות ארוך יותר.
ממה שראיתי אפשר לשחק עם המרחקים בין ראשון לשני וככה יותר לשלוט על הטעם של הקפה ואז להוציא את המכסימום מכל זן (זה מה שהבהמור אמור לעשות עם התוכניות המוכנות) - בינתיים אני מרגיש שאני יכול להתכוונן לאזור ה 15 דקות ברמות קלייה שונות וזה מספיק טוב לי כרגע.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כפיר_ש כתב:יופי מחכים לשמוע רשמים ולראות תמונות ?

אתמול החלטתי לפנות לחנות ההולנדית ולגשש על הבהמור (כולל קפה ירוק ממבחר נאה שיש לו שם :wink: ) והמוכר שענה לי במהירות נתן לי מחירים שונים (לטובה) מהאתר אבל המליץ לי לקנות דווקא ג'ין ולא בהמור.
...

מחירים שונים לגבי הבהמור או קפה ירוק?

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”