שרשור תגובות: מקרן מיצובישי HC9000D

מקרנים קידמיים - Front Projector.
RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #21 

עפר,

הוריאנטים של LCOS/ DILA הם בלתי נסבלים. יתכן והמקרן שלכם סבל פחות מהתופעה של פינות זוהרות או לחילופין פחות שמתם לב לנתון הזה.

כאחד שחי בעבר עם שני מקרנים שסבלו מאותה תופעה אני מאוד רגיש אליה.
במקרן הספציפי זכור לי שראיתי את הפסים מייד עם הדלקתו וזאת כאשר היה אור בסלון, כך שמדובר בבעיה מאוד מאוד חריפה. כל המקרנים שאני רואה ב- 6 שנים האחרונות הם על אותו GAIN כך שהמיצובישי לא "זכה" ליחס אחר.
יתרה מכך המיצובישי אף זכה ליחס עודף היות ובשנה האחרונה עברתי למסך עם פרופורציה של 2.35:1 כך שהפסים "השחורים " שלו הוקרנו מאחורי המסך על קיר לבן שהגיין שלו נמוך מ-1, לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הפסים שלו היו מוקרנים על המסך עצמו.

לגביי ה- IRIS הדיווחים שלכם עומדים בסתירה מוחלטת לכל מה שראיתי וחוויתי, זה נראה כמו דור ראשון במצב BETA ולא דומה למקרנים שמשתמשים ב-IRIS. הדיווחים שלכם גם סותרים הרבה מאוד משתמשים אחרים שדיווחו על תופעה דומה.

נקודה נוספת היא עיתוי הביקורת. אני מבין שיש המון מוצרים מעניינים ובוודאי יש לכם את הסדר שלכם, אבל לכתוב ביקורת על מקרן שמוחלף בעוד 10 ימים, במיוחד מקרן שסובל מהרבה בעיות וזאת בניגוד לפנינה עלומה שעברה לכולם מתחת לראדר , לטעמי היא קצת מיותרת אבל כמובן מוערכת!

בעוד מספר ימים, אם ייצא לנו להפגש ב- IFA, נתבונן על הדור הבא ונבדוק אם חל שיפור בכל הקשור לפינות המוארות.

רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78841
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #22 

רן

בפירוש שמנו לב (כלומר חיפשנו את זה).

לגבי התזמון. השיטה מאוד פשוטה - מקבלים את המקרן כשמקבלים אותו, אחרי זה בודקים אותו כשאנחנו יכולים לבדוק אותו, ולבסוף כותבים את המאמר מהר ככל שניתן והעורך משבץ את זה כשהוא משבץ את זה :)

יש המון שיקולים בתהליך, אבל אם לוקח למקרן להגיע לארצנו כ"כ הרבה זמן שכבר הולך להיות מוכרז מחליף שלו (או סדרה אחרת) אז הברירה עומדת בין לא לסקור כלל לבין לסקור מאוחר...

nimrodkl
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

שמח לראות סוף סוף ביקורת על המקרן באתר שלכם !!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #24 

תודה על הסקירה , מעניין כתמיד (Y)
לא שיש לי משהו נגד מרטין , אבל אם הוא יוחלף בדוגמנית (בביקני) אני לא אצא נגד.... :P

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46357
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #25 

uris,
דוגמניות וכוכבות פורנו רק בביקורות של סטרימרים :)

יופי של כתבה :אחלה:

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

פרט ונמק...בבקשה??

שליחה #26 

ride כתב:Lior_M,

אין לך מה לדאוג, הבשורה התחילה היום, מקרן FHD תלת מימד במחיר לצרכן של $1499, משמע מחיר רחוב באיזור ה $1200 ואולי פחות !
...

ride פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6604
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

jukin,

אופטומה הכריזה על סידרה של מקרני תלת מימד שתתחיל להימכר עוד החודש. כל המקרנים הם FHD, הפשוט בסידרה מחירו לצרכן $1499

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #28 

סקירה יפה, תודה.
בשביל מקרן 2D הוא פשוט יקר מידי...
אני אישית מעריך חברות שלא מנסות לגזור קופון על טרנד ומוציאות מוצרים רק כאשר הם באמת עומדים בסטנדרט, לדעתי מקרן עם יכולות 3D כפי שהוצג בביקורת הוא בושה בשביל חברה כמו מיצובישי (n)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #29 

סקירה מאוד מעניינת. תודה לכותבים ובמיוחד לדוגמנית הבית שככבה עם או בלי משקפיים

מאוד מאכזב לקרוא שמקרן שהבשורה שבו זו יכולת התלת מימד מגיע עם יכולות כל כך מוגבלות בתחום הזה.

אני לא מסכים שמי שלא רוצה מקרן 3D המקרן הזה יתאים לו ל 2D וזאת בגלל המחיר שהוא ללא ספק בומבסתי לחלוטין אני לא מבין למה לחשוב לקנות מקרן 3D אם רוצים לראות בו רק 2D הרי משלמים המון כסף על אופציה קיימת שאינה ברת שימוש ... נראה לי מוזר.

כאחד שנהנה מאוד מהפנסוניק 4000 מאוד מסקרן אותי לקרוא סקירה על ה 7000 שהוא מקרן הרבה פחות יקר מממקרן המיצובישי.

מה לדעת המומחים הצפי למקרן תלת מימד ללא משקפיים? יותר מחמש שנים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #30 

לגבי התלונה לגבי המחיר עבור "מקרן 2D", אני לא יכול לקבל את הטענה שלכם מבלי שתביאו אלטרנטיבה טובה יותר באותו מחיר או זול יותר.
אם הטענה היא "שההפרש" לא שווה לכם, אז זה משהו אחר לגמרי. כי זה כבר סובייקטיבי לחלוטין.

מה לדעת המומחים הצפי למקרן תלת מימד ללא משקפיים? יותר מחמש שנים?
...
קודם שתהיה איזושהי טכנולוגיה שאפילו על הנייר תראה שדבר כזה אפשרי, כי כרגע אין כזו.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #31 

MartinHSabag כתב:לגבי התלונה לגבי המחיר עבור "מקרן 2D", אני לא יכול לקבל את הטענה שלכם מבלי שתביאו אלטרנטיבה טובה יותר באותו מחיר או זול יותר.
אם הטענה היא "שההפרש" לא שווה לכם, אז זה משהו אחר לגמרי. י זה כבר סובייקטיבי לחלוטין.
...
במקרה שלי הכוונה היתה שההפרש לא שווה ואני מסכים לגמרי שמדובר בעניין סובייקטיבי לחלוטין.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

מרטין,

לא ממש מבין על אילו יכולות 2D אתה מדבר בדיוק?

הקונטרסט שלו בינוני , החדות שלו סבירה , ה- IRIS שלו לא מתפקד והוא סובל מהארה לא אחידה של המסך.....חוץ מזה הכל סבבה...

ההתלהבות אולי היחידה היא העובדה שהוא שקט, דבר אגב שלא התיחסו אליו בסקירה.

אני לא נכנס כרגע מי נותן תמונה טובה יותר ב- 2D היות ויש לא מעט מקרנים שמסוגלים לעשות את זה במחיר נמוך יותר, אבל היות ושאלת אז לשם הדוגמא ה- JVC X3 הוא בכמה רמות טוב יותר מהמיצובישי.

זה לא נאמר מזכרון (הרי זה פשוט לא שווה דבר וחצי דבר) אלא מהשוואה ישירה אחד מול השני במשך כשעתיים.

שלושה אנשים עם אלפי שעות של נסיון בצפייה במקרנים צפו בו זמנית בשניהם. כולם הסכימו שזה לא בר השוואה. אחד מהם יצא עם ה-JVX X3 לאחר המבחן.

הבעיה ב-JVC שיש לו כל כך הרבה בעיות של אמינות שקצרה היריעה מלדבר עליהם. הבחור כבר עם המקרן השני אחרי שהראשון היה תקול.
שנה קטסטרופלית עבור JVC בהקשר הזה.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

אגב מרטין,
אפרופו יכולות "מדהימות" ב- 2D, כמה אתה חושב ה- ON/OFF קונטרסט של המיצובישי?
נתון שלא זוכר שראיתי בבדיקה יתכן ופיספסתי.

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #34 

רן,
איפה כתבתי "יכולות מדהימות" ב-2D?
יכול להיות שפיספסתי מהיכן אתה מצטט אותי.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #35 

רן

מה שכתבנו שהמקרן נותן ביצועים טובים מאוד ביחס לעלות שלו.

אתה לא חיבי להסכים, אבל היינו ארבעה וגם אנחנו ראינו מקרן או שניים בחיים שלנו...

עבורך המקרן לא מתאים. את זה כבר הבנו. זו הסקירה ואנחנו עומדים מאחורי כל מילה.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #36 

"המקרן נותן ביצועים טובים מאוד ביחס לעלות שלו"
ממש לא ברור איך הגעת למסקנה הזו.
שמתי לב, לא פעם, שההתעקשות שלך בעמידה מאחורי מה שאתה אומר גורמת לך לפעמים להגזים.
אני אישית לא ראיתי את המקרן אבל במחיר שהוא עולה הוא צריך להיות מקרן מושלם.
אפילו בביקורת החיובית שנתת ב-2D לא הבנתי שהוא נותן שיפור כל כך משמעותי על ה-TW5500 כאשר המחיר שלו יותר מכפול.
שלא לדבר על 3D שמהביקורת הבנתי שאמנם יש יכולת לשדר 3D אבל החוויה כל כך לא מהנה שבפועל היכולת לא נותנת כלום.
היום כשכבר יש מחליף באופק (HC7800D שיוצא בנובמבר) שלפי ביקורות ראשוניות נותן שיפור משמעותי בפחות כסף + מקרנים של מתחרים כמו פנסוניק (AE7000 בכ-3,000 דולר), לא נראה לי שמישהו יחליט לבחור לרכוש מקרן זה שלפי הגדרתך "נותן ביצועים טובים מאוד ביחס לעלות שלו".

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

עפר ומרטין,

היות ואתם בד"כ נוטים להגיב יחדיו כאשר מעירים לאחד מכם, אז אני אגיב לשניכם...:)

לא ציטטתי אותך מרטין אלא ציטטתי את הביקורת אשר קבעה שמדובר במקרן "כמעט מושלם" ביכולות ה-2D. היות ועופר כרגע אמר שאתם עומדים מאחורי כל מילה, אז זה semi ציטוט שלך.

לגופו של עניין, בניגוד לגופו של אדם עפר, לו הייתם טורחים להביא נתונים בכל הקשור לקונטרסט של המקרן הזה ולעובדה שה- IRIS שלו לא נחשב מהמתקדמים בעולם to say the least , הקורא היה למד שה- NATIVE On/off קונטרסט של המקרן "הכמעט מושלם הזה" עומד על המספר המדהים של כ- 5,500:1 (חמשת אלפים חמש מאות), שזה בערך 3 דורות אחורה במקרני JVC לצורך ההשוואה.

לא עובדה מפתיעה שמציגים על המקרן הזה סצינות שדורשות קונטרסט גבוה.

ואם בביקורת בונה עסקינן ואני מניח עפר שחשוב לך לשמוע ביקורת על הביקורות שאתם מבצעים אז מספר הערות ברשותך, לא בסדר מסוים:

1. למה לא להביא נתונים מספריים חשובים כמו ON/OFF קונטרסט שיכול ללמד אותנו לא מעט על יכולות מסוימות של המקרן הנבדק? זו גם בדיקה פשוטה שלא מצריכה מאמץ או את הציוד הכי יקר בשוק. light meter פשוט יכול להספיק.

2. מה ההשפעה על התמונה (בייחוד הקונטרסט ועוצמת ההארה ) ככל שמתקינים את המקרן רחוק או קרוב למסך. תמיד קיימת השפעה לעובדה זו אבל במקרנים מסוימים היא דרמטית.

3. האם המקרן מרעיש? איך עוצמת המאוורר כאשר המקרן על מצב מנורה "רגיל" לעומת מצב מנורה "גבוה". אלו נתונים שבמקרים מסוימים יכולים להוות deal nreaker למשתמשים.

4. יכולות ה-SD . איך המקרן מציג YES או HOT לדוגמא? הרי משתמשים רבים צופים ביום-יום בשידורי טלויזיה.

5. התיחסות לבעיות הידועות של כל טכנולוגיה וטכנולגיה ואיך הן באות לידי ביטוי במקרן הנבדק (DLP- אפקט גלגל הצבעים וכו' , LCOS- אחידות ההארה וה- convergence וכו'....|LC......)

במילים אחרות ולהמנע מעוד סעיפים , למה לא להשקיע בבדיקות של המקרנים שאתם מקבלים את אותה השקעה שאתה לדוג' משקיע באיזה מסך פלזמה עלום ? איך הקטנה שלי אומרת: "זה לא הוגן...."

הכל ברוח טובה. מבין וכמובן מוקיר את המאמץ.

רן

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #38 

ל RanMoyal

מתנצל מראש
- אבל להרגשתי התגובה שלי תהיה רלוונטית גם בשנת 2019 - " האם יש איזה מקרן ראוי בעינך " ?!
אתה מתייחס לסקירה כאילו מדובר במקרן משנת 2005
מדובר בסקירת מקרן ובדעתם האישית - אתה מוזמן לסקור ולתת את חוות דעתך ,
ודי לפלצנות

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

dydy,

בוא נחכה ל- 2019...

בוודאי שיש מקרנים ראויים. המיצובישי הוא גם מקרן ראוי. כל מקרן הוא מקרן "ראוי" אלא אם הוא תקול ולא עובד.
השאלה שצריכה להשאל היא מה היכולות ומה המגרעות שלו. למיצובישי יש יכולות ומגרעות כמו כל מקרן אחר.

במהלך השנים היו לי לא מעט מקרנים, לכולם ללא יוצא מן הכלל היו מגרעות, לחלקם מגרעות לא פשוטות, אבל בסיכום הכללי חלקם (לא כולם) היו מקרנים לא רעים בכלל.

זו שאלה של תקופה ומה היכולות הטכנולוגיות הרלבנטיות באותו רגע.

אני לא מתיחס לההערות האישיות שלך, היות ואנחנו לא מכירים אז זה מיותר.

לגביי ההערה שלך שאני מוזמן לכתוב בעצמי, זו גם ההערה פשטנית ומיותרת שניתן לומר אותה לכל אחד שמעביר ביקורת על מוצר, באותו אופן שאני יכול להגיד לך לך תביים סרט אם הסרט לא מוצא חן בעיניך...

ואחרי שאני אראה את המקרנים החדשים בברלין אני מבטיח לך לכתוב, כל עוד אתה מבטיח לקרוא.

רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #40 

רן

אנחנו עושים מספר רב של בדיקות. כמו בכל תחום, תמיד אפשר להשתפר ובכל פעם אנחנו משתדלים להשתפר. גם בתחום המסכים יש כמעט תמיד דברים שאנחנו מתקשים להוסיף.

בקיצור, אנחנו עושים את מה שאפשר ובמידה ונוכל להשתפר נעשה זאת.

Idan309

ברור שאני מתעקש על דעתי. זו דעתי. אם מישהו יעיר ומיד אשנה את דעתי על מה שראיתי אז כנראה שאין לי דעה מלכתחילה.

אין אמת אבסלוטית בעולם, כל אחד רשאי לדעתו. ברור לי שרן ואני ראינו דברים דומים (כנראה לא זהים) והגענו למסנות שונות. זה בסדר. גם בביקורות סרטים שני מבקרים עלולים להגיע למסקנות שונות על אותו סרט. על הקורא להכיר את המבקר ולהחליט אם זה תואם לטעם הפרטי שלו.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”