מטחנה חדשה
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
7000 לאניטה? ECM צ'ליני נמכרת בפחות מזה.
יש את הדגם של האופיס פולסר בלי טיימר חליטה - צריך להיות יותר זול.
יש את הדגם של האופיס פולסר בלי טיימר חליטה - צריך להיות יותר זול.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
ה K3 לפי מה שאני רואה נשארה באותו מחיר ממה שהיה לפני שנה, אניטה אפשר להשיג סביב 6500 אולי אפילו קצת פחות ...
האירו כבר הרבה זמן תקוע סביב 5 שקל (קרוב לשנה), מעניין למה המחיר עלה ...
לדעתי כבר עדיף לך לשקול ECM או אניטה אלא אם יש לך אופציה בסביבות 4500 (נאמר לדגם הידני שעופר הזכיר).
האירו כבר הרבה זמן תקוע סביב 5 שקל (קרוב לשנה), מעניין למה המחיר עלה ...
לדעתי כבר עדיף לך לשקול ECM או אניטה אלא אם יש לך אופציה בסביבות 4500 (נאמר לדגם הידני שעופר הזכיר).
- zikzik
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
בוא נגיד שמחיר לא מפחיד אותי, אני כבר הרבה זמן קורא את כל הפוסטים שנכתבים פה ולא פוצה פה.
אני חושב ללכת ישר על המכונה השלישית וכל המשתמע מכך .
בנוסף , יש לי חלום רטוב להביא את האהבה שלי מאיטליה : http://www.bezzera.it/prodotti.php?lang ... &prodid=44
שלחתי להם מייל על אפשרות להביא אותה ישירות אך הם טרם ענו לי בשל חופשת הקיץ שלהם
בגלל שיש לי נספרסו קפסולות, אני לא יכול אפילו לשאול שאלות ( הבושה אוכלת ...)
אם אני אוכל לקנות פה מכונה טובה, איכותית מאוד ומחיר שפוי, אני אקנה אותה פה. אבל לא ראיתי יותר מידי כלות כאלה ובמחירים שפויים.
כשעופר בזמנו כתב שהאסקובר היא שילוב מנצח, חשבתי ישר לרוץ ולקחת אבל כנראה שעם ההצלחה בא התיאבון (ליבואנים)
אז או שאקבל המלצה למכונה מעולה במחיר שפוי ( אני מניח בין 7-8K) או שאמתין בסבלנות ( וקצת אוכל את הלב או קצת הרבה) בניסיון להגיע שוב לטיטליה ולהביא את הכלה יד ביד, או שאמתין למחירים שפויים יותר.
את המטחנה כנראה בשלב ראשון אלך על הK3 , בעתיד נראה !
אשמח להמלצות, וכן קראתי כמעט את כל הפוסטים למכונות הידניות וטרם הגעתי לכלל החלטה !
תודה
אני חושב ללכת ישר על המכונה השלישית וכל המשתמע מכך .
בנוסף , יש לי חלום רטוב להביא את האהבה שלי מאיטליה : http://www.bezzera.it/prodotti.php?lang ... &prodid=44
שלחתי להם מייל על אפשרות להביא אותה ישירות אך הם טרם ענו לי בשל חופשת הקיץ שלהם
בגלל שיש לי נספרסו קפסולות, אני לא יכול אפילו לשאול שאלות ( הבושה אוכלת ...)
אם אני אוכל לקנות פה מכונה טובה, איכותית מאוד ומחיר שפוי, אני אקנה אותה פה. אבל לא ראיתי יותר מידי כלות כאלה ובמחירים שפויים.
כשעופר בזמנו כתב שהאסקובר היא שילוב מנצח, חשבתי ישר לרוץ ולקחת אבל כנראה שעם ההצלחה בא התיאבון (ליבואנים)
אז או שאקבל המלצה למכונה מעולה במחיר שפוי ( אני מניח בין 7-8K) או שאמתין בסבלנות ( וקצת אוכל את הלב או קצת הרבה) בניסיון להגיע שוב לטיטליה ולהביא את הכלה יד ביד, או שאמתין למחירים שפויים יותר.
את המטחנה כנראה בשלב ראשון אלך על הK3 , בעתיד נראה !
אשמח להמלצות, וכן קראתי כמעט את כל הפוסטים למכונות הידניות וטרם הגעתי לכלל החלטה !
תודה
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

יש בזרה כזאת בקדמה אם אני לא טועה - אם לא יש יבואן רשמי (גילס קפה).
אם התקציב שלך באזור ה 8 יש עוד אופציות חוץ מהפולסר.
תזמין כזאת: http://shop.lagondola.it/product.php?pid=547&nav=
זה דגם שאין בארץ בחיבור ישיר.
אם התקציב שלך באזור ה 8 יש עוד אופציות חוץ מהפולסר.
תזמין כזאת: http://shop.lagondola.it/product.php?pid=547&nav=
זה דגם שאין בארץ בחיבור ישיר.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

בזמנו ביררתי על ה guilia בגילס קפה והמחיר היה בסביבות 8k.
- zikzik
-
- חבר פעיל

בררתי אצל גיל והוא אמר שהוא לא מייבא אותה, לעומת זאת הדגם של הבאזרה BZ07 הוא מוכר ב7,250 ש"ח ( כולל מע"מ) ונראה שהדיל שלא משתלם כל כך.
במחיר 8K הייתי לוקח עכשיו את GIULIA .
האם הBZ07 מספיקה וטובה ? (בטוח על מה שיש לי היום)
האם ניתן להשיג את GIULIA במחיר כפי שציינת ( קדמה עדיין לא חזרו אליי עם תשובה)
האם בחצי מחיר בין 4.5-5K ניתן למצוא מכונה באותה רמה ? מה באמת ההבדלים בין הרמות ? טעם, מרקם, ירידה לפרטים קטנים בטעמים נוספים ? והאם באמת לא כדאי ללכת על מכונה פשוטה יחסית ולהפיק ממנה טעם כמו שכל המכונות מעל 3K מוציאות ? אולי כדאי ללכת כמוך על מכונה כמו האלקטרה שעולה יותר אבל היא לכל החיים ?
ההתלבטות שלי לא השתנתה !
במחיר 8K הייתי לוקח עכשיו את GIULIA .
האם הBZ07 מספיקה וטובה ? (בטוח על מה שיש לי היום)
האם ניתן להשיג את GIULIA במחיר כפי שציינת ( קדמה עדיין לא חזרו אליי עם תשובה)
האם בחצי מחיר בין 4.5-5K ניתן למצוא מכונה באותה רמה ? מה באמת ההבדלים בין הרמות ? טעם, מרקם, ירידה לפרטים קטנים בטעמים נוספים ? והאם באמת לא כדאי ללכת על מכונה פשוטה יחסית ולהפיק ממנה טעם כמו שכל המכונות מעל 3K מוציאות ? אולי כדאי ללכת כמוך על מכונה כמו האלקטרה שעולה יותר אבל היא לכל החיים ?
ההתלבטות שלי לא השתנתה !
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

למה ? לי הוא אמר בזמנו שהוא מוכן לייבא אותה לארץ (הזמנה מיוחדת) ...
בכל מקרה אתה יכול לנסות לקנות אותה מגרמניה, תנסה את STOLL ESPRESSO:
http://www.stoll-espresso.de/index.php? ... 6046c4f89a
תראה איזה באנדל יפה יש שם עם מטחנה בסביבות 1500 אירו (ואל תשכח שאתה לא משלם 19% VAT), רק משלוח, מע"מ ומכס 12% (מוצר מעל 1000$).
בדוק גם פה:
http://www.casabarista.nl/espresso-coff ... ta-coffee/
תוודא שהם מוכנים לשלוח לישראל ...
לגבי ה BZ07 ממש לא משתלם ועדיף לך כבר מכונות E61 כמו ה ECM.
יש לך אלקטרה סמיאוטומטיקה שאפשר להביא מאיטליה ב 7K:
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=589&nav=
היא תוציא קפה טוב יותר ולא תהיה בעיה במידת הצורך לתקן בארץ ולהשיג חלקים במידת הצורך ...
בכל מקרה אתה יכול לנסות לקנות אותה מגרמניה, תנסה את STOLL ESPRESSO:
http://www.stoll-espresso.de/index.php? ... 6046c4f89a
תראה איזה באנדל יפה יש שם עם מטחנה בסביבות 1500 אירו (ואל תשכח שאתה לא משלם 19% VAT), רק משלוח, מע"מ ומכס 12% (מוצר מעל 1000$).
בדוק גם פה:
http://www.casabarista.nl/espresso-coff ... ta-coffee/
תוודא שהם מוכנים לשלוח לישראל ...
לגבי ה BZ07 ממש לא משתלם ועדיף לך כבר מכונות E61 כמו ה ECM.
יש לך אלקטרה סמיאוטומטיקה שאפשר להביא מאיטליה ב 7K:
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=589&nav=
היא תוציא קפה טוב יותר ולא תהיה בעיה במידת הצורך לתקן בארץ ולהשיג חלקים במידת הצורך ...
- zikzik
-
- חבר פעיל

יכול להיות שאני אצליח להשיג את הGIULIA ב7500 יש משהו טוב יותר באותו רמת מחיר ?
למה בסוף הלכת על מכונה שעולה 12K ולא הלכת על משהו כמו זו שאני חושב לקנות ? ההבדלים ביניהם כזה גדול ?
לפי מה שהבנתי, לבאזרה יש דגם כמו הGIULIA עם ראש E61 או ויש דגם של BZ עם ראש יצוק ששמירת חום שלו טובה יותר מכיר את הנושא ?
האם ככלל, מכונות הבזארה טובות יותר מהשאר ?
למה בסוף הלכת על מכונה שעולה 12K ולא הלכת על משהו כמו זו שאני חושב לקנות ? ההבדלים ביניהם כזה גדול ?
לפי מה שהבנתי, לבאזרה יש דגם כמו הGIULIA עם ראש E61 או ויש דגם של BZ עם ראש יצוק ששמירת חום שלו טובה יותר מכיר את הנושא ?
האם ככלל, מכונות הבזארה טובות יותר מהשאר ?
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

כן מכיר יש ל bz07 גוף חשמלי קטן ששומר על חום הראש.
בפועל ראיתי אותה בתצוגה בגילס קפה ולא התרשמתי מהאיכות.
ה guilia עושה רושם יותר איכותי ויש לה דוד שוכב בנפח שני ליטר והכי חשוב לי אופציה בחיבור ישיר.
לגבי ההחלטות שלי אל תשכח שחיפשתי שדרוג מ e61 והבאזרה לא היוותה שדרוג מהותי מלבד המראה והחיבור הישיר:
http://www.htcafe.co.il/vt129478.%D7%9E ... 7%95%D7%92
האלקטרה דיגדגה במקומות הנכונים
ולכן שפכתי את ה 13.5 אלף שבטוח לא מצדיקים ברמת ההגיון את ההפרש אבל בדברים האלו ההגיון משפיע מעט....
בפועל ראיתי אותה בתצוגה בגילס קפה ולא התרשמתי מהאיכות.
ה guilia עושה רושם יותר איכותי ויש לה דוד שוכב בנפח שני ליטר והכי חשוב לי אופציה בחיבור ישיר.
לגבי ההחלטות שלי אל תשכח שחיפשתי שדרוג מ e61 והבאזרה לא היוותה שדרוג מהותי מלבד המראה והחיבור הישיר:
http://www.htcafe.co.il/vt129478.%D7%9E ... 7%95%D7%92
האלקטרה דיגדגה במקומות הנכונים
- עזרא
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
Quickmill Eliane (מכונת E61 סינגל בויילר) שהזמנתי מחנות la gondola עלתה לי 4.7K כולל כל המיסים ההיטלים והאגרותzikzik כתב: האם בחצי מחיר בין 4.5-5K ניתן למצוא מכונה באותה רמה ? מה באמת ההבדלים בין הרמות ? טעם, מרקם, ירידה לפרטים קטנים בטעמים נוספים ? והאם באמת לא כדאי ללכת על מכונה פשוטה יחסית ולהפיק ממנה טעם כמו שכל המכונות מעל 3K מוציאות ?...
אם אתה שותה בעיקר אספרסו...
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
- zikzik
-
- חבר פעיל

עדיין לא כל כך הבנתי למה עדיף לוותר על המנגנון של ה E61 וללכת על אופציה דיגיטאלית.
יתרה מכך , אם הבאזרה כל כך יפה וטובה וכל המעלות, מדוע היא נסחרת בפחות כסף ממכונות שנחשבות לפחות טובות.
אולי נכון לוותר על סוג כזה של מכונות ולחזור לאופציה של OFFICE CONTROL 1 GR ולחכות שהיא תגיע למלאי במחיר שפוי יותר ולחסוך קצת כסף למרכך מים ולאביזרים נוספים, או ללכת בכלל לכיוון של VIVALDI S1 MKII.
עדיין לא מצליח להבין את ההבדלים בין המכונות ולמה ההבדלים הכספיים כל כך גדולים ?
יתרה מכך , אם הבאזרה כל כך יפה וטובה וכל המעלות, מדוע היא נסחרת בפחות כסף ממכונות שנחשבות לפחות טובות.
אולי נכון לוותר על סוג כזה של מכונות ולחזור לאופציה של OFFICE CONTROL 1 GR ולחכות שהיא תגיע למלאי במחיר שפוי יותר ולחסוך קצת כסף למרכך מים ולאביזרים נוספים, או ללכת בכלל לכיוון של VIVALDI S1 MKII.
עדיין לא מצליח להבין את ההבדלים בין המכונות ולמה ההבדלים הכספיים כל כך גדולים ?
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

bezzera במשך שנים לא התבססו על E61 אלא על פתרונות שלהם (כמו הרבה חברות שיש להם מחלקת פיתוח ולא עושות לגו).
רק לאחרונה הם הולכים על E61 ובעיקר בקו הביתי + (לא במסחרי שלהם) וזה לדעתי בגלל שבשוק הזה ככה ימכרו יותר.
קדמה הביא כמה מכונות בייבוא מקביל לדעתי - בכמה הוא מוכר זה תלוי בו.
ב E61 יש pre-infusion מה שאין במכונות bezzera הפשוטות.
אם אתה הולך על ויואלדי אז אין שום בעיה - המחיר רק עולה ל 10K. בעיני זאת הקנייה הכי טובה
רק לאחרונה הם הולכים על E61 ובעיקר בקו הביתי + (לא במסחרי שלהם) וזה לדעתי בגלל שבשוק הזה ככה ימכרו יותר.
קדמה הביא כמה מכונות בייבוא מקביל לדעתי - בכמה הוא מוכר זה תלוי בו.
ב E61 יש pre-infusion מה שאין במכונות bezzera הפשוטות.
אם אתה הולך על ויואלדי אז אין שום בעיה - המחיר רק עולה ל 10K. בעיני זאת הקנייה הכי טובה
- zikzik
-
- חבר פעיל

זאת אומרת שלא כדאי ללכת על האופציה של הבאזרה כי אין לה פרה אינפיוזן וכל המכונות מתחת 10k לא באמת טובות? או שבאופן כללי הבאזרה לא ממש מוצלחות ואני לא אוכל להנות ממנה כמו שצריך
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

איך הגעת למסקנה שמכונות פחות מ 10K לא טובות? לרב הפורום פה אין מכונה שמגרדת את ה 10K.
גם מבאזרה אפשר להנות ויש הרבה שנהנים ממנה בארץ ובעולם.
הויואלדי היא דאבל בוילר דיגיטלית וזאת טכנולוגיה אחרת - יותר מתקדמת ויותר נוחה לעבודה בעיני.
גם מבאזרה אפשר להנות ויש הרבה שנהנים ממנה בארץ ובעולם.
הויואלדי היא דאבל בוילר דיגיטלית וזאת טכנולוגיה אחרת - יותר מתקדמת ויותר נוחה לעבודה בעיני.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

ל GIULIA יש ראש E61 ולכן יש לה PRE-INFUSION פאסיבי כמו כל מכונת E61 אחרת כגון אניטה, ECM וכו' ...
למיני ויואלדי יש גם PRE-INFUSION פאסיבי, לויואלדי הרגילה עם החיבור הישיר יש PRE-INFUSION אלקטרוני שניתן לתכנות וגם דוד הקצפה גדול יותר מהמיני.
תראה בסופו של דבר זה עניין של טעם כי אין הבדל מהותי בין המכונות ברמת המחיר הזו וכולן (אחרי למידה) תספקנה קפה ברמה גבוהה מאוד, ההבדל בעיקר הוא טעם אישי, נוחות הפעלה (גם זה משתנה בהעדפות אישיות) וחזרתיות/עקביות בהכנת השוטים.
אני באופן אישי לא לא אוהב את הויואלדי, היא מכונה מעולה אבל המראה שלה לא לטעמי (שוב עניין של טעם).
אני בהחלט הייתי בודק את האופציה של הבאזרה, 7.5K זה לא זול לעומת ECM / אניטה אבל עדיין סביר ומדובר במכונה יפיפייה ...
למיני ויואלדי יש גם PRE-INFUSION פאסיבי, לויואלדי הרגילה עם החיבור הישיר יש PRE-INFUSION אלקטרוני שניתן לתכנות וגם דוד הקצפה גדול יותר מהמיני.
תראה בסופו של דבר זה עניין של טעם כי אין הבדל מהותי בין המכונות ברמת המחיר הזו וכולן (אחרי למידה) תספקנה קפה ברמה גבוהה מאוד, ההבדל בעיקר הוא טעם אישי, נוחות הפעלה (גם זה משתנה בהעדפות אישיות) וחזרתיות/עקביות בהכנת השוטים.
אני באופן אישי לא לא אוהב את הויואלדי, היא מכונה מעולה אבל המראה שלה לא לטעמי (שוב עניין של טעם).
אני בהחלט הייתי בודק את האופציה של הבאזרה, 7.5K זה לא זול לעומת ECM / אניטה אבל עדיין סביר ומדובר במכונה יפיפייה ...
- amiir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
טוב נו אם לא אתה תצהיר על מטחנה חדשה אני יצהיר.. התחדשתי היום במאצר מיני אלקטרונית! 
ובאותה הזדמנות אני רוצה לשבח את החביתוש הידני, שאחרי חודשיים של שימוש אני יכול להגיד שאני ממש מרוצה, אני נהנה מהתליך ה"ידני" ובסופו של דבר אני קולה בתוך הבית על הכיריים (!), פותח את החלונות שלמזלי ממש מול הכיריים ובסוף מקרר את הפולים בגינה מול מאוורר, לאחר מכן אני עושה "קומפלט" ניקיון של כמה דקות במטבח של המוץ (כולל מטאטא בסוף) וכולם נשארים מרוצים. הקפיצה מהקלייה באוויר חם בתנור לעומת החביתוש ממש מורגשת, הפולים יוצאים יפים ואחידים ותופסים ברק נחמד אחרי יומיים-שלושה
ובאותה הזדמנות אני רוצה לשבח את החביתוש הידני, שאחרי חודשיים של שימוש אני יכול להגיד שאני ממש מרוצה, אני נהנה מהתליך ה"ידני" ובסופו של דבר אני קולה בתוך הבית על הכיריים (!), פותח את החלונות שלמזלי ממש מול הכיריים ובסוף מקרר את הפולים בגינה מול מאוורר, לאחר מכן אני עושה "קומפלט" ניקיון של כמה דקות במטבח של המוץ (כולל מטאטא בסוף) וכולם נשארים מרוצים. הקפיצה מהקלייה באוויר חם בתנור לעומת החביתוש ממש מורגשת, הפולים יוצאים יפים ואחידים ותופסים ברק נחמד אחרי יומיים-שלושה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי amiir ב 21/08/2011 22:07, נערך 4 פעמים בסך הכל.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

תתחדש ! יפה מאוד ...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
תתחדש ותהנה 
אחלה מטחנה, הקצה של הקצה
(ועוד בשחור!