אושר המיזוג בין ניופאן ומיניליין

חדשות ועדכונים של HT Magazine
אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #21 

לסיכום שיהיה בוקר טוב
...
(f)

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #22 

אני לא רואה איך כל המיזוגים בשוק האלקטרוניקה הבידורית בארץ עושים טוב ללקוחות.

מפתיע ומקומם אותי שהממונה על ההגבלים נותן את ידו וחתימתו להקטנת התחרותיות בענף.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #23 

yanivol כתב:אני לא רואה איך כל המיזוגים בשוק האלקטרוניקה הבידורית בארץ עושים טוב ללקוחות.

מפתיע ומקומם אותי שהממונה על ההגבלים נותן את ידו וחתימתו להקטנת התחרותיות בענף.
...
זה באמת מפתיע בהתחשב בכך שניופאן הולכת כמעט לשלוט בענף האלקטרוניקה הבידורית
מעניין מה היו השיקולים של הממונה על ההגבלים ? לדעתי לא היו שיקולים כמו תמיד, ואחר כך מתפלאים
מדוע יש ריכוזיות במשק
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78838
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5387 פעמים

שליחה #24 

לפי מה שהבנתי הסיבה שזה אושר הוא בגלל החוזק שיש כיום לאלקטרה על השוק. הם כיום מחזיקים באחוז ניכר מהשוק והרגולטור כנראה רצה לחזק את הגופים שמתחרים באלקטרה.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

oferlaor כתב:לפי מה שהבנתי הסיבה שזה אושר הוא בגלל החוזק שיש כיום לאלקטרה על השוק. הם כיום מחזיקים באחוז ניכר מהשוק והרגולטור כנראה רצה לחזק את הגופים שמתחרים באלקטרה.
...
משהו לא מסתדר לי
הרי ידוע שניופאן היום מחזיקה נתח ניכר מהאלקטרוניקה הבידורית כנ"ל גם בשוק הבייתי של מוצרי צריכה חשמליים כגון מיקסרים וכדומה
מה כבר יש לאלקטרה בהשוואה לניופאן ?
אותו דבר כשאתה טיפש.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #26 

oferlaor כתב:לפי מה שהבנתי הסיבה שזה אושר הוא בגלל החוזק שיש כיום לאלקטרה על השוק. הם כיום מחזיקים באחוז ניכר מהשוק והרגולטור כנראה רצה לחזק את הגופים שמתחרים באלקטרה.
...
אז יוצרים מפלצת בשביל להתחרות במפלצת? היגיון "בריא" ביותר:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #27 

shy1

מבחינת retail, לאלקטרה יש היום את נתח השוק הגדול ביותר במוצרי צריכה ביתיים עם ניופאן טיפה מאחור. יש להם את שק"ם אלקטריק ואת פיליפס שחזקים מאוד בשוקים הביתיים.

עם סמליין, אל"מ והתיקונים שנדרשים על ידי הרגולטור, הם כנראה יהיו קרובים זה לזה יותר מבעבר.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #28 

הדיון בין אוריאל ושי סופר מעניין. מוזר שאנשים לא משתתפים. הם לא מבינים שזה לא על ייבאו ישי, אלא על רמת שרות? 8O

אני 200% עם אוריאל. האמת טיעון של שי כלכך פתטי שחבל על הזמן לנסות להסביר what's wrong with that
רק שאלה אחד יש לי. בן אדם (עולה חדש, תושב חוזר, עובד זר, ...) בא לכאן ויש לו מוצרים של מותג כזה או אחר. למי, לפי הלוגיקה המעוותת, הוא צריך לפנות אם יש לו בעיה? לא לנציגות של המותג לוקאלי? לרדת זמנית מהארץ לתקן את המוצרים שלו איפה שקנה אותם? :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #29 

ashk

עניין של תפיסת עולם - ברור לך שבשביל שיבואן יכול לעשות משהו כזה הוא חייב גיבוי מלא של היצרן. היבואנים בארץ (למעט אחד או שניים) לא מקבלים תמיכה כזו ולכן לא יכולים לפעול כפי שאתה ואוריאל מבקשים.

אני אישית יבאתי לפני כמה וכמה שנים מוצר של פיליפס שלא היה מיובא רשמית לארץ ולכן גם לא היו לו חלקי חילוף. אלקטרה תיקנו את זה (במקרה הספציפי היו צריכים ליבא ASSEMBLY מחו"ל לשם כך) וזה על מוצר שהיה 110V בלבד. התשלום שהייתי צריך לשלם היה פשוט נמוך עד גיחוך וזה היה תודות לגיבוי שפיליפס נתנה לאלקטרה.

אין לי מושג אם זה ככה עדיין כיום, או האם יש עוד יבואנים שמקבלים גיבוי ברמה כזו, אבל כל היבואנים שאני מכיר כיום בתחום של מסכים, אינם מקבלים שום גיבוי מהיצרן. משמעות הדבר היא שהם צריכים לרכוש חלקי חילוף ומסכים ספייר, וכן כל נושא הטכנאים והמסך החלופי לבד על חשבונם. זו גם אחת הסיבות לכך שמחירי מסכים בישראל לא יכולים במצב כזה להשתוות לעלויות בחו"ל בתוספת המשלוח...

לגבי השאלה שהעלת, שאלה טובה. אני מניח שמי שרוכש את המוצרים יהיה צריך להפעיל עליהם אחריות MACK בינלאומית. זו אחריות שתופסת גם בישראל במתכונת שבה החברה שולחת לך כתובת של מי שאמור לתקן לך, אתה הולך ומתקן את המוצר (וגם משלם) ואז מגיש להם את החשבונית והם מחזירים לך את הכסף ששילמת.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #30 

ofer

למען הסר ספק, לא מבקשים פה טובות. כמו שאוריאל אמר כבר, לקוח רוצה לקבל שרות ממי שאמור להיות הטוב מכולם (בשל העובדה שהוא מיצג כאן מותג) עם המוצרים של מותג. בתשלום! מה ה"גיבוי מלא של היצרן" שדרוש בשביל זה? סבסוד של חלקים? מי ביקש את זה? הרי כל השאר יש לייבאן כבר (מעבדה, קשר עם החברה, וכו'), מה שחסר זה רק "תפיסת עולם" :lol: החוסר הזה, בסופו של דבר, משפיעה על שירות שלהם גם לאלה שקנו אצלם, כי אתה לא יכול להיות עם שתי תפיסות עולם... והאחת שיש להם כבר היא פגומה :(

costello
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #31 

חברים,

ניופאן מחזיקים בס"ה"כ 33% בעסקה הזו, כאחד שמכיר את אחד השותפים הנוספים בעסקה,
יהיה שינוי לטובה...וגם שינוי בריא ללקוחות..
כולם מבינים את כוחה ויכולותיה של סמסונג כמותג בשוק הישראלי / עולמי, מבלי לפגוע חלילה בטושיבה,
בסמסונג נמצא הכסף הגדול.. ולכן גם יהיה שינוי

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

oferlaor כתב:shy1

מבחינת retail, לאלקטרה יש היום את נתח השוק הגדול ביותר במוצרי צריכה ביתיים עם ניופאן טיפה מאחור. יש להם את שק"ם אלקטריק ואת פיליפס שחזקים מאוד בשוקים הביתיים.

עם סמליין, אל"מ והתיקונים שנדרשים על ידי הרגולטור, הם כנראה יהיו קרובים זה לזה יותר מבעבר.
...
לא מבין את החלטת הרגולטור
הפרמטרים להחלטה הם למי יש יותר אחזקות או למי יש יותר ריכוזיות במוצרים?
גם אם שקם אלקטריק שייכים לאלקטרה עדיין נמכרים שם לרוב מוצרי ניופאן לאלקטרה אין כלום למעט מספר בודד של מוצרים וליצור ריכוזיות אצל קונצרן שיש לו תחתיו גם דנון ,גם טושיבה ,גם הייר ו'גי בי אל ושכחתי לרגע את הרמן קרדון ו BOSE של אלמור וקרט עם שלל המוצרים של קנון ופלנטרוניקס מקרנים מדפסות ומצלמות ובעצם מה לא ? ועכשיו גם סמסונג ועוד לא נכנסתי לשוק הבייתי של מכשירי חשמל ששם ניפאן היא ממלכה ללא עוררין
אז מה נשאר לנו בשוק המסכים מיחוץ לניופאן בעצם פנאסוניק קצת פיליפס וLG ופיליפס אני צופה שתעלם לאט לאט מהשוק עכב המכירה ליצרן סיני, אז איפה כאן התחרות? תקן אותי עם אני טועה
אותו דבר כשאתה טיפש.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #33 

oferlaor כתב:ashk
אני אישית יבאתי לפני כמה וכמה שנים מוצר של פיליפס שלא היה מיובא רשמית לארץ ולכן גם לא היו לו חלקי חילוף. אלקטרה תיקנו את זה (במקרה הספציפי היו צריכים ליבא ASSEMBLY מחו"ל לשם כך) וזה על מוצר שהיה 110V בלבד. התשלום שהייתי צריך לשלם היה פשוט נמוך עד גיחוך וזה היה תודות לגיבוי שפיליפס נתנה לאלקטרה.
...
המקרה של פיליפס יוצא דופן מכיוון שלא מדובר רק ביבואן אלא קיימת בארץ נציגות רשמית ופעילה עסקית של פיליפס שמחוייבת לסטנדרטים העולמיים של החברה - גם בנושא שירות.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”