מאיזה מחיר לדעתכם מתחילה מערכת ברמת כניסה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124

שליחה

MartinHSabag כתב:שתוכל להגדיר מה זה "רמת כניסה" עבורך, נוכל להמליץ או להגיד מחירים.
אלו מונחים סובייקטיביים לחלוטין. מה שעבורי "רמת כניסה" שהייתי מוכן לחיות איתה, כנראה שעבור רבים אחרים זה "חלום", אז מכאן אתה יכול להסיק שאין הגדרה חד ערכית לזה אלא סובייקטיבית לחלוטין.
...
מרטין,
לא סתם פתחתי את השירשור הזה :
קבל ציטוט מאתר של AUDIOCLUB על רסיבר של ONKYO :
" אמנם באונקיו מגבר זה מכונה מגבר ב"רמת כניסה", אבל לאחר שתחזו במלא הפוטנציאל של TX-SR608 תדעו שבאונקיו גם רמת הכניסה גבוהה באופן ניכר מהמקובל. "

סובייקטיבי --> מסכים ! (Y)
אבל למה להכניס את המילה המכוערת הזו של "רמת כניסה".
לי זה נשמע מעין לעג .... (n)
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

תגידו לי אתם יש לי את הימהה 650 רמקולים וורפידייל דיאמונד 8 מה זה נחשב אצלכם ? אז זה היה נחשב רמת ביניים ומעלה כי היה את הימהה 450 550 ואני קניתי את ה650 לפי מבחן של רן לוי . מה זה נחשב אצלכם ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

SHLOMIS1Z כתב:
MartinHSabag כתב:שתוכל להגדיר מה זה "רמת כניסה" עבורך, נוכל להמליץ או להגיד מחירים.
אלו מונחים סובייקטיביים לחלוטין. מה שעבורי "רמת כניסה" שהייתי מוכן לחיות איתה, כנראה שעבור רבים אחרים זה "חלום", אז מכאן אתה יכול להסיק שאין הגדרה חד ערכית לזה אלא סובייקטיבית לחלוטין.
...
מרטין,
" אמנם באונקיו מגבר זה מכונה מגבר ב"רמת כניסה", אבל לאחר שתחזו במלא הפוטנציאל של TX-SR608 תדעו שבאונקיו גם רמת הכניסה גבוהה באופן ניכר מהמקובל. "

...
אתה לוקח אתר מכירתי כרפרנס ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

אני עם מרטין כאן - ה-608 היה המגבר הרביעי מלמטה בדגמי 2010 של אונקיו, מעל ה-308, ה-508 וה-578.

לקרוא לו רסיבר ב-"רמת הכניסה" זה קצת מוגזם, על אחת כמה וכמה כשמדובר ברסיבר שהיה לו גם Upscaling וגם Upconversion, הסמכת THX Select 2 וכיו"ב דברים טובים...

בקיצור, טקסט מכירתי טהור - אין יותר סובייקטיבי ממנו - ועדיין אני לא מבין למה אנשים נעלבים מההגדרה "רמת כניסה"... זה בהחלט יכול להיות גם ציון עובדתי אובייקטיבי של יחס האיכות/מחיר של הרסיבר.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245

שליחה

עד כמה שאני מבין (ואני מודה שרמת הידע שלי בתחום נופלת בהרבה מזו שלרוב המשתתפים בפורום) ממילא אי-אפשר להפיק צליל איכותי באמת בחדר מגורים רגיל. לכן, מי שאין יכולת לסדר בביתו חדר מיוחד להשמעת מוזיקה, אין כל טעם להשקיע עשרות אלפי שקלים בציוד. האם אני צודק? ואם זה נכון, מה אפשר להמליץ בנוגע לרמת המחיר והקונפירוציה של ק"ב לסלון בשטח 15-20 מ"ר?

yzafrir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113

שליחה

epony , מה שגרמת לי להבין זה שעל רמת כניסה באמת אין מה לשאול בפורום הזה . בטח שלא כשמקבלים תשובות מאנשים כמוך .

שמעתי מערכת שעולה פי 10 ויותר וברור שהיא נשמעת הרבה יותר טוב . השאלה עם מחיר פי 10 עדיין מחשיב אותה כרמת כניסה מבחינתי ואם תרצה או לא אבל זו עובדה שאין הרבה שמוצאים את הסכומים האלו ואני בניהם . עם שני ילדים ומשכנת"א קצת קשה פתאום להתענג על מערכת ברמת כניסה שלדעת רבים פה נחשבת למשהו שהם לא היו מכניסים לסלון שלהם ב-5000 ש"ח כך שכנראה לא אני זה שחיי בבועה .

וכן אני מאוד נהנה מה"***" הזה שקניתי ב-1400 ש"ח ( אבל אין פה טיפה זלזול....) .

לגבי הדוגמא עם ה CRT שהבאת , בסך הכל הראה לי שממש לא הבנת את הכוונה שלי ולקחת את זה לכיוון אחר לגמרי (מתוך הגישה המזלזלת הרגילה שלך...)
אני בפורום הזה מ-2005 יותר בתור קורא , ובגלל אנשים כמוך אני גם לא כותב כמעט .

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

SHLOMIS1Z כתב:
...
מרטין,

...

AUDIOCLUB לקחו את הציטוט הזה מהאתר של אונקיו ואני מאמין שהם באמת התכוונו להכניס אותו לקטגוריית רמת הכניסה כדי לנצח את המתחרים ולדעתי הם הצליחו, הסיבה שבארץ חושבים שהוא מעל לרמה הזו היא בגלל המחיר שלו בחנויות. אם הוא היה נימכר במחיר של ה308 או ה508 אני לא חושב שבכלל היה להם זכות קיום (או לכל רסיבר מפירמה אחרת שלא נותן כל כך הרבה במעט מאוד כסף) כי אז הם היו נחשבים למתחת לסטנדרט וזו הסיבה שלדעתי היבואן עשה את המהלך הזה. לגבי המילה שאתה כל כך לא אוהב ("רמת כניסה"), זה כמו לשאול מדוע יש סוזוקי אלטו ומדוע יש מרצדס או פרארי, זהו פשוט העולם שבו אתה חי.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

עופרפולק כתב:תגידו לי אתם יש לי את הימהה 650 רמקולים וורפידייל דיאמונד 8 מה זה נחשב אצלכם ? אז זה היה נחשב רמת ביניים ומעלה כי היה את הימהה 450 550 ואני קניתי את ה650 לפי מבחן של רן לוי . מה זה נחשב אצלכם ?
...

מה זה חשוב מה אחרים חושבים, מה אתה חושב? שים את רמת הביצועים שלך מול מערכת דומה היום באותו תקציב ותראה מה היא שווה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

yzafrir כתב:epony , מה שגרמת לי להבין זה שעל רמת כניסה באמת אין מה לשאול בפורום הזה . בטח שלא כשמקבלים תשובות מאנשים כמוך .

שמעתי מערכת שעולה פי 10 ויותר וברור שהיא נשמעת הרבה יותר טוב . השאלה עם מחיר פי 10 עדיין מחשיב אותה כרמת כניסה מבחינתי ואם תרצה או לא אבל זו עובדה שאין הרבה שמוצאים את הסכומים האלו ואני בניהם . עם שני ילדים ומשכנת"א קצת קשה פתאום להתענג על מערכת ברמת כניסה שלדעת רבים פה נחשבת למשהו שהם לא היו מכניסים לסלון שלהם ב-5000 ש"ח כך שכנראה לא אני זה שחיי בבועה .

לגבי הדוגמא עם ה CRT שהבאת , בסך הכל הראה לי שממש לא הבנת את הכוונה שלי ולקחת את זה לכיוון אחר לגמרי (מתוך הגישה המזלזלת הרגילה שלך...)
...

נראה לי שאתה מוציא פה תיסכולים מיותרים, אני לא מבין מה אתה רוצה מEPONY, שיטת החלוקה שאנחנו דנים עליה קיימת הרבה לפני שנולדנו ותימשך להיות קיימת גם אחרי שנעלם אז מה פתאום התעוררתה "משנתך" ובחרתה לעלות את הנושא ואז לתקוף אנשים שלא חושבים כמוך? כן, זה מרגיז שיש פערים אבל מה לעשות ככה העולם מסתובב, ובן אדם צריך לחיות עם מה שיש לו. דרך אגב, ניתן להגיע למערכת טובה עם קצת ידע וסבלנות בפחות כסף, קונים כל פעם שהתקציב מאפשר לך רכיב, זה מה שאני עשיתי עד שהגעתי לסט אפ שיש לי עכשיו. אם אתה מעוניין בהכוונה ועצות לגבי שידרוג תפתח שירשור נפרד ואני בטוח שגם EPONY ישמח לייעץ לך בנושא.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

yzafrir כתב:epony , מה שגרמת לי להבין זה שעל רמת כניסה באמת אין מה לשאול בפורום הזה . בטח שלא כשמקבלים תשובות מאנשים כמוך .
...
את זה כבר כתבת בתגובה הראשונה שלך בשרשור הזה, ומה שמוזר לי זה שהתגובה הראשונה שלי פירטה מערכות ברמות מחירים עולות מ-1,400 ש"ח (כמו המערכת שלך) ועד כ-10,000 ש"ח, תוך התייחסות לכל שכל עלייה במחיר מביאה לעלייה באיכות.
yzafrir כתב:שמעתי מערכת שעולה פי 10 ויותר וברור שהיא נשמעת הרבה יותר טוב . השאלה עם מחיר פי 10 עדיין מחשיב אותה כרמת כניסה מבחינתי ואם תרצה או לא אבל זו עובדה שאין הרבה שמוצאים את הסכומים האלו ואני בניהם . עם שני ילדים ומשכנת"א קצת קשה פתאום להתענג על מערכת ברמת כניסה שלדעת רבים פה נחשבת למשהו שהם לא היו מכניסים לסלון שלהם ב-5000 ש"ח כך שכנראה לא אני זה שחיי בבועה .

...
אתה התבטאת באופן מזלזל ופוגעני לא רק כלפי אלא כלפי כל הפורום (נסה לקרוא את כל התגובות שלך בשרשור הזה שוב...) - זה קצת הזוי בגלל שעושה רושם שיש לך בעיות קשות בהבנת הנקרא, כי למעט בנאדם אחד או שניים שניסו לטעון שרמת כניסה זה מדד סובייקטיבי שמתקשר לאיכות (כלומר שהמשמעות של רמת כניסה היא האם הם היו מסכימים שהמוצר ייכנס לסלון שלהם או לא), הקונצנזוס היה שזה מדד אובייקטיבי (כלומר שהמשמעות של רמת כניסה היא שמבחינת מחיר, מרכיבים, ואיכות כללית, זה מוצר שנמצא די בתחתית הטווח הרחב מאוד של מחירים ואיכויות שיש בתחום הזה).

אתה ממשיך להתייחס ל-"דעת רבים" ול-"רוב", אבל אתה לא מצליח להביא אפילו נתון אחד שיתמוך בטענות שאתה חלק מה-"רוב" הזה. מצד שני, אני חושב שאני דווקא כן הצלחתי לשכנע שמשכורת חודשית נטו אחת של אדם המשתכר ברמת הממוצע במשק היא לא בדיוק הוצאה אדירה כמו שאתה מתאר אותה. אני לא קישרתי את זה למחאה ציבורית כזאת או אחרת, או לתחושה אישית, או למה שהחברים שלי מדברים עליו, או לכמה ילדים יש לי בבית ומה גובה המשכנתא שלי... כל המדדים שלך לבחינת הנתונים הם סובייקטיביים לחלוטין וכושלים מול הרציונל הבסיסי ביותר ומול מבחן המציאות, ועדיין אתה מסרב להכיר בכך ולתקן את התפיסה שלך. זכותך לחיות באשליות, בדיוק כמו שזכותי לתקן אותך לטובת הכלל..!

בכל אופן, אני בטח שלא אמרתי שמה שיש לך בבית זה "***". אם תחפש תגובות שלי בשרשורים האחרים, תראה שאני עונה כמעט לכל שרשור שמבקש עצה לרכישת מערכת ק"ב לבית, בין אם התקציב הוא 300 ש"ח או 30,000 ש"ח. אני מהאנשים הבודדים בפורום שמגיבים כמעט לכל בקשה שבה אני מאמין שאני יכול לתרום למבקש, בלי קשר לאופן ההתבטאות שלו או לתקציב שלו. זו גם הסיבה מדוע דווקא אני מנהלי איתך את הדיון הזה - כל האחרים כבר "ויתרו" עליך מזמן, וגם זה כבר קרה בשרשורים אחרים (רק שבמרבית השרשורים הנ"ל אנשים מבינים את הטעויות שלהם, מפנימים את הידע שמשותף בפורום ואפילו מתנצלים לפעמים על ההתנהלות הראשונית שלהם)..!
yzafrir כתב:לגבי הדוגמא עם ה CRT שהבאת , בסך הכל הראה לי שממש לא הבנת את הכוונה שלי ולקחת את זה לכיוון אחר לגמרי (מתוך הגישה המזלזלת הרגילה שלך...)
...
האמת שאין לי שמץ של מושג מה אתה מפרש בתור זלזול. נתתי דוגמאות קונקרטיות והסברים מאוד מעמיקים לכל טענה שהבאת, רצינית יותר או פחות. אתה כנראה מתקשה לצאת מהעמדה שהתחפרת בה ועל כך אני באמת מצטער.
מה שכן, התגובות שלך כתובות בצורה כ"כ לא נעימה שאני לא חושב שיש פה אנשים שמצטערים יותר מדי שכתבת רק 30 תגובות ב-6 השנים האחרונות (דרך אגב גם אני חבר מ-2005, אבל כתבתי קצת יותר תגובות ומהפידבקים שקיבלתי רובן מתקבלות בברכה ע"י אנשים - כנראה ששוב אתה לא חלק מהרוב כמו שאתה נוטה לחשוב...)

שיהיה לך בהצלחה בחיים, ושתמשיך להינות מהמערכת שלך, בלי קשר למחיר שלה ולמה שאנשים אחרים אומרים שהיא שווה מבחינת עלות ו/או איכות (f)
כפי שאני (כמעט) תמיד אומר בפחות או יותר כל שרשור רלוונטי, מה שקובע יותר מהתונים היבשים, הביקורות המקצועיות וחוות הדעת של "מומחים" בעיני עצמם ובעיני אחרים, זה הטעם האישי של הבנאדם שמבקש לקבל החלטת רכישה של מערכת ק"ב!

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

אני מזמן חושב שepony הוא אחד החברים הכי משקיעים באתר (Y) והכי נהנה לקרוא תגובות שלו
שקולות מפורטות מקצועיות ידידותיות (ירוקות)לסביבה ולמשתמש .... (f)
אחד מאלו שמחזיקים את האתר חי ונושם וגם בועט (גם זה צריך..)
אנחנו איתך חביבי :D המשך כך :wink: (Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

ADICT כתב:אני מזמן חושב שepony הוא אחד החברים הכי משקיעים באתר (Y) והכי נהנה לקרוא תגובות שלו
...
מסכים לכל מילה !!!
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ADICT כתב:אני מזמן חושב שepony הוא אחד החברים הכי משקיעים באתר (Y) והכי נהנה לקרוא תגובות שלו
...
תודה! (f)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

avihuli כתב:
...
מסכים לכל מילה !!!
...
די, תמשיכו :P

תודה! (f)

SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124

שליחה

epony כתב:
avihuli כתב:
...
מסכים לכל מילה !!!
...
די, תמשיכו :P

תודה! (f)
...
ביקשת להמשיך......
סתם....
באמת שמגיע לך תודה ענקית על ההבהרות ,ההסברים והסבלנות שאתה נותן לאתר . ( גם לי , :wink: )
תודה
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”