Catskinner כתב:ההגדרה התקנית למסכי HD Ready היא מסך בעל לפחות 720 קווים אופקיים וביחס רחב. התקן אינו מגדיר מהו היחס וגם לא מספר הקווים המקסימאליים.
...
השרשור מתפתח לכיוון בחירת מסך כזה או אחר וזה בסדר.
היות ובמקור החל בהיבט הטכנולוגי - עוד כמה דברים בנושא
תקן hd ready במהדורה בסיסית - http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready
לא מצאתי התייחסות למינימום מסויים אלא מציינים אבסולוטית את 1280X720 .
בדקתי וראיתי שרוב המסכים hd ready שעדין מוכרים בגודל 37 עד 43 מאופיינים במטריצה של 1024X768
למסכים באזור ה 50 ישנה מטריצה גדולה יותר - של 1366X768 .
בקיצור ה 1024X768 לא יוצא דופן למסך hd ready . איכות פחות טובה מ FHD אבל לדעתי תמונת SD מעידן+ תראה באותה רמה .
.
Itay_Pollak
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
שליחה
לדעתי המקצועית, מסכי 1024 נועדו בעיקר לאנשים שצופים עדיין בשידורי SD רוב הזמן.
למישהו עם תמהיל צפייה כמו שלך - להשקיע במסך 50" היום שהוא לא FHD זו טעות. אלא אם אתה חייב 3D בכל מחיר.
אני עדיין לא הייתי מקריב את איכות הצפייה בשביל להנות מ3D.
ברור לגמרי.. ההתלבטות ידועה - 3D ואיכות עדיפה בSD בצד אחד ואיכות HD עדיפה בצד השני.
אני לא משוכנע שהשיפור בHD לבדו שווה את ההרעה בSD ואת המחיר היקר, תלת המימד רק מוסיף יתרון לצד של המסך הזול.
hm32hm
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
שליחה
לדעתי, תוך הסתכלות קדימה , יש טעם בהוספת אופצית 3D ומתן עדיפות למסך FHD.
קרמריקה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
שליחה
הלכתי לראות את ה-50pw350. מהמעט שניתן להתרשם ממנו בחנות והמקור הבעייתי שלה (קומפוננט מממיר שמחובר לעוד עשרים מסכים בחנות), הופתעתי לטובה. התמונה מאוד דומה למה שיש לי כיום ב-42", וגודל המסך מרשים ועושה את שלו.
עדין, לא סגור אם זה הכיוון הנכון ולא FHD. מצד שני, הוא זול מספיק כדי שאוכל למכור עוד שנתיים בלי להפסיד הרבה.
integral
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266
שליחה
לך לראות גם את הסמסונג D490 51
uris
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
שליחה
Itay_Pollak כתב:לדעתי המקצועית, מסכי 1024 נועדו בעיקר לאנשים שצופים עדיין בשידורי SD רוב הזמן.
למישהו עם תמהיל צפייה כמו שלך - להשקיע במסך 50" היום שהוא לא FHD זו טעות. אלא אם אתה חייב 3D בכל מחיר.
אני עדיין לא הייתי מקריב את איכות הצפייה בשביל להנות מ3D.
הייתי עושה את זה.. אבל היא 1000 ש"ח יותר. במחיר שלה, כבר הייתי מוסיף קצת והולך על 3D עם FHD.
integral
חבר שלא מהעולם הזה
שליחה
אני חושב שהנתונים הטכניים פחות חשובים. השאלה מה איכות הצפיה. אעדיף HDR יותר איכותי גם אם באותו מחיר ניתן להשיג FHD שאני אוהב פחות. ראיתי את ה 490 מול ה 550 וההבדל באיכות קטן מאוד.
יכול להיות שה LG יספק אותך ויכול להיות שאפילו תאהב אותו יותר אבל לפחות לך לראות כדי לעשות החלטה מושכלת יותר.
Itay_Pollak
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
שליחה
מצטער אבל אם לא מבחינים בהבדל בין HDR ל FHD בין שני מסכים - אז או שהתוכן המוצג לא משהו, או שהמסכים ממממממש גרועים.
מנסיון שלי ההבדלים בין מסכי HD Ready לאלו שמכנים FHD הם פחות בגלל מספר הפיקסלים ויותר בגלל שמסכי FHD תואמים את התקן HD Ready 1080p ולכן מתאימים את עצמם טוב יותר לקצבי framerate משתנים, מה שמאוד בולט בצפיה בסרטים עם קצב 24fps.
הם כמובן גם הרבה יותר מתאימים לחיבור למחשב, אבל לא כולם צריכים את זה.
בצפיה בוידיאו רגיל, כלומר שידורי טלביזיה 576i/720p.1080i אני אישית לא ראיתי הבדלים אדירים ואם היו הם התגמדו לעומת בעיות של נאמנות לצבעים, קונטרסט ובהירות - בעיות שאינן קשורות בהכרח למספר הפיקסלים שיש למסך. אני מאוד בספק אם למשל במרחק של 3.5-4 מטר ממסך 50 אינטש מישהו ישים לב קודם לרזולוציה של המסך לפני שישים לב לבעיה של צבעים וזאת כמובן במידה ובכלל יהיה אפשרי לראות הבדל ברזולוציה ממרחק זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
טלHD
גורו
תגובות: 14365
שליחה
Itay_Pollak כתב:מצטער אבל אם לא מבחינים בהבדל בין HDR ל FHD בין שני מסכים - אז או שהתוכן המוצג לא משהו, או שהמסכים ממממממש גרועים.
...
איתי,
במקרה הזה integral צודק לחלוטין....
גם אני צפיתי ב 43D490 בצמוד ל 51D550 והיה קשה מאוד להבחין בהבדלי איכות ממרחק של יותר מ 2.5 מטר.
ותאמין לי שחיפשתי....
במקרה הזה אני לא חושב ש D550 גרועה , אלה ש D490 ממש טובה (ביחס למחירה ולHDR).
אני יכול לומר לך שזו הפלאזמה HDR הכי איכותית שראיתי עד היום.
קרמריקה
אחראי תחום קפה
שליחה
טלHD כתב:
Itay_Pollak כתב:מצטער אבל אם לא מבחינים בהבדל בין HDR ל FHD בין שני מסכים - אז או שהתוכן המוצג לא משהו, או שהמסכים ממממממש גרועים.
...
איתי,
גם אני צפיתי ב 43D490 בצמוד ל 51D550 והיה קשה מאוד להבחין בהבדלי איכות ממרחק של יותר מ 2.5 מטר.
ותאמין לי שחיפשתי....
...
דווקא ההשוואה הזו קצת בעייתית. צריך להשוות גודל מסך זהה בכדי לבחון את ההבדלים כמו שצריך.
מן הסתם 720p על 50 אינץ יראה פחות טוב מאשר על 42, וההבדל לעומת 1080p על 50 אינץ עשוי להיות מעט בולט יותר.
עם זאת, אני חייב לומר שממרחק של 3.5 מטר כמו אצלי יהיה מאוד קשה עד כדי בלתי אפשרי להבדיל...
integral
חבר שלא מהעולם הזה
שליחה
אני הסתכלתי על שני מסכים באותו הגודל, 51".
התוכן שראיתי היה SD ו "HD" מ YES. ראיתי הבדל, אבל לא גדול.
היות ולפותח השרשור חשובים מאוד שידורי SD כפי שכתב (ואני יכול להבין את השיקול שלו, שכן סרטי HD נראים טוב אפילו על מסכים לא מדהימים), המלצתי לו שילך לראות את הסמסונג הזאת, שיתכן שתהיה עדיפה למטרות שלו על מסכי FHD מחברות אחרות שניתן לקנות במחיר דומה.
קרמריקה
אחראי תחום קפה
שליחה
הלכתי לראות את הסמסונג... לא הצלחתי.
ראיתי פלזמות אחרות של סמסונג וקצת קשה לי להחליט מה עדיף. אין ספק שיש הבדל בין החברות. אם אני חייב לנסות לשים את האצבע על ההבדלים הייתי אומר שהצבעים בlg נראים טבעיים יותר ושיש לה יתרון קל בSD לעומת הסמסונג שיש לה שחורים טובים יותר ויתרון קל ב HD.
integral
חבר שלא מהעולם הזה
שליחה
שמע, הדילמות שלך קלות אני כרגע מתלבט איזה 55" לקנות ולא מצליח להגיע להחלטה.
hm32hm
חבר פעיל במיוחד
שליחה
טלHD כתב:
...
איתי,
ותאמין לי שחיפשתי....
...
אחרי שראיתי בעצמי את שני המסכים SBS אני בהחלט מצטרף למסקנות :
- מעל 2.5 מטר קשה להבחין בהבדל תמונה SD . לכן מומלץ להחליט על פי גודל/תקציב/התאמה
- תוכן SD נראה םוב (פלזמה) וזהה במסכים
- לגודל 51 HDR ניתן פיצוי ב 1366 עמודות לעומת 1024 ב/או קטן מ 43" - זה נראה מקובל בכל החברות ולכן
1024X768 זו לא מטריצה יוצאת דופן כמו שחשבתי בהתחלה.
hm32hm
חבר פעיל במיוחד
שליחה
integral כתב:שמע, הדילמות שלך קלות אני כרגע מתלבט איזה 55" לקנות ולא מצליח להגיע להחלטה.
...
שמע - אם כבר שדרוג - לך על ענק - מעל 60"
oferlaor
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור
שליחה
לגבי צבעים, חשוב לציין שמדובר בעיקר בכיול. עיבוד תמונה זה הבדל אחד שיכול להיות בין חברות, אבל כיום אם שני מסכים מכויילים כראוי, כמעט ואין הבדל בין הצבעים שלהם.