מפרט שעשיתי לעצמי.. כמה שאלות ממש לפני קניה סופית
- desheh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 146
אין לך מה לדאוג, ותחשוב על זה ככה, גם אם תראה שהכרטיס חלש בניגון HD, אתה עדיין יכול להוסיף כרטיס מסך - ושאר לוחות האם (שלא משולבים בכרטיס מובנה) אינם זולים בהרבה...
ביחד עם ה-MSI מגיע ברקט (Bracket = מין דבר כזה שמתלבש על היציאות של הכרטיסי-הרחבה ומתחבר ישירות ללוח-אם בכבל) של יציאת קומפוסיט ויציאת S-Video; אם אתה משתמש בתצוגה דיגיטלית, יציאות אלו לא רלוונטיות לך (אלא אם כן אתה מתעקש על אובדן איכות, ושימוש ביציאה פחות איכותית מ-HDMI/DVI).
זהו פחות או יותר ההבדל - אם אתה מרגיש שאתה צריך את הברקט הזה אתה יכול לבחור מארז אחר...
ביחד עם ה-MSI מגיע ברקט (Bracket = מין דבר כזה שמתלבש על היציאות של הכרטיסי-הרחבה ומתחבר ישירות ללוח-אם בכבל) של יציאת קומפוסיט ויציאת S-Video; אם אתה משתמש בתצוגה דיגיטלית, יציאות אלו לא רלוונטיות לך (אלא אם כן אתה מתעקש על אובדן איכות, ושימוש ביציאה פחות איכותית מ-HDMI/DVI).
זהו פחות או יותר ההבדל - אם אתה מרגיש שאתה צריך את הברקט הזה אתה יכול לבחור מארז אחר...
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
יש לי פלזמה 42 אינץ' HD שאליה אני אחבר את המחשב.. ואני לא מחבר את המחשב לעוד מסך מחשב.. לכן DVI וVGA יספיקו לא?desheh כתב:אין לך מה לדאוג, ותחשוב על זה ככה, גם אם תראה שהכרטיס חלש בניגון HD, אתה עדיין יכול להוסיף כרטיס מסך - ושאר לוחות האם (שלא משולבים בכרטיס מובנה) אינם זולים בהרבה...
זהו פחות או יותר ההבדל - אם אתה מרגיש שאתה צריך את הברקט הזה אתה יכול לבחור מארז אחר......
בכל מקרה לדעתי אין עוד מארז דק בסביבות המחיר 850 שקל עם ספק כוח.. (אם יש אתה מוזמן להאיר את עיני..) לכן אין לי ברירה ללכת על הASUS..
בכל מקרה ללוח אם של האסוס שני דגמים:
A8N-VM CSM/NBP עולה 620 (בזה הכרטיס מסף 6150B)
A8N-VM CSM עולה 580 (כרטיס מסך 6150)
מה ההבדלים למעשה בין שני לוחות האם?
תודה על כל העזרה!
- desheh
-
- חבר פעיל מאוד

הצ'יפסט של ה-6150B, הוא כביכול מייועד לעסקים (ההבדל היחיד הוא איזושהיא תוכנה של NVIDIA שמייועדת לעסקים, לא משהו מהותי...) - לא נראה כמו משהו נחוץ, אני הייתי בכ"ז הולך על ה-A8N-VM CSM...
אני אחפש מארז, אולי אמצא משהו...
עריכה: חיפוש מהיר מצא את זה:
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=12574
(או את זה):
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=12573
ואת זה:
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2895
ואת זה:
http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3734
אך לדעתי אף אחד מהם לא אלגנטי כמו הסילברסטון (והם כולם גם יותר גדולים, הם מייועדים גם ללוחות ATX רגילים)...
אני אחפש מארז, אולי אמצא משהו...
עריכה: חיפוש מהיר מצא את זה:
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=12574
(או את זה):
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=12573
ואת זה:
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2895
ואת זה:
http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3734
אך לדעתי אף אחד מהם לא אלגנטי כמו הסילברסטון (והם כולם גם יותר גדולים, הם מייועדים גם ללוחות ATX רגילים)...
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה... איך אני אשאר עם המארז של הsilverstone.. אני רואה שכל מארז לHTPC גם אם הוא פשוט ומכוער הוא עולה מינימום 700 שקל..
למעשה אני דיי סגור כעת על כל המפרט.. ואני דיי מגובש לגבי קנייתו נשאר לי להחליט 3 דברים:
-אם אוליי ללכת על מעבד 3500 ולא על 3200
-איזה קירור בדיוק לקחת למעבד
-והאם בHDD עדיף לוותר על 16MB BUFFERשל WD/MAXTOR ובאותו מחיר לקחת הארדיסק של SAMSUNG רק 8MB BUFFER כי הבנתי ממכם שהארדיסקים של סמסונג לא ירעישו והם לא מתחממים
למעשה אני דיי סגור כעת על כל המפרט.. ואני דיי מגובש לגבי קנייתו נשאר לי להחליט 3 דברים:
-אם אוליי ללכת על מעבד 3500 ולא על 3200
-איזה קירור בדיוק לקחת למעבד
-והאם בHDD עדיף לוותר על 16MB BUFFERשל WD/MAXTOR ובאותו מחיר לקחת הארדיסק של SAMSUNG רק 8MB BUFFER כי הבנתי ממכם שהארדיסקים של סמסונג לא ירעישו והם לא מתחממים
- desheh
-
- חבר פעיל מאוד

- מעבד? אם אתה יכול להרשות לעצמך את זה אני הייתי הולך על ה-3500, אתה פשוט מתחיל מיותר (ואולי גם תוכל לדחוף אותו קצת באוברקלוק)...
- קירור? לפי סילברסטון הגובה של גוף הקירור צריך להיות קטן מ-7.5 ס"מ, לדעתי זה הכי יתאים:
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=14107
הוא קטן, ובעל ביצועים טובים מאוד, והוא שקט.
- אני בכ"ז הייתי הולך על ה-WD/MAXTOR (עדיף MAXTOR, יותר אמינים ושקטים). קירור זו לא בעיה להארדיסקים בימינו.
- סתם שאלה, כמה זכרון אתה לוקח בסוף?
- קירור? לפי סילברסטון הגובה של גוף הקירור צריך להיות קטן מ-7.5 ס"מ, לדעתי זה הכי יתאים:
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=14107
הוא קטן, ובעל ביצועים טובים מאוד, והוא שקט.
- אני בכ"ז הייתי הולך על ה-WD/MAXTOR (עדיף MAXTOR, יותר אמינים ושקטים). קירור זו לא בעיה להארדיסקים בימינו.
- סתם שאלה, כמה זכרון אתה לוקח בסוף?
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

512MB X2 של טווימנוס - סה"כ 1024MB
אני רואה שדחפת לי את המאוורר למעבד הכי יקר שיש חחח
אין משהו יותר זול שמתאים? (ומה כל כך רע ב7000/7700 של זלמן.. אני רואה שהם באותו הגודל בערך)
תודה רבה על כל העזרה!
אני רואה שדחפת לי את המאוורר למעבד הכי יקר שיש חחח
אין משהו יותר זול שמתאים? (ומה כל כך רע ב7000/7700 של זלמן.. אני רואה שהם באותו הגודל בערך)
תודה רבה על כל העזרה!
- desheh
-
- חבר פעיל מאוד

שמע, עם ה-7000 היה לי נסיון, והוא בסדר גמור, אבל ה-8000 בנוי על התשתית של הביג טייפון (HeatPipes), והבנתי שהביצועים שלו טובים משמעותית משל ה-7000. שמע, הוא לא הכי יקר שיש, הוא סה"כ עולה 40 ש"ח יותר מה-CNPS7000Cu-LED ו-10 ש"ח מה-7700Cu, לדעתי שווה את הבדל. אם בכ"ז אתה לא רוצה להשקיע את ה-40 ש"ח האלה, אני הייתי הולך על ה-7000 משיקולי גודל (גוף קירור עם 120 מ"מ במארז קטן על לוח mATX לא נשמע לי הכי טוב בעולם).
אין בעד מה, אני שמח שיכלתי לעזור (ד"א, המערכת שאני בונה כרגע מאוד מאוד דומה לשלך, כמעט הכל אותו-הדבר)!
במה אתה הולך להשתמש בתור שלט/מקלדת?
אין בעד מה, אני שמח שיכלתי לעזור (ד"א, המערכת שאני בונה כרגע מאוד מאוד דומה לשלך, כמעט הכל אותו-הדבר)!
במה אתה הולך להשתמש בתור שלט/מקלדת?
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

אני רוצה שלט מקורי של Microsoft Media Center.. נראה לי הכי טוב והכי מתאים... 230-250 שקל
מקלדת ועכבר.. אני אראה כבר יכול להיות שסט אלחוטי רגיל של מיקרוסופט יספיק.. כמו שאמרתי קודם.. יש לי סט אחד כזה בבית אז אני אנסה אותם לפני שאני קונה.. בשביל לראות אם המרחק מספיק...
דרך אגב איזה מארז אתה קונה?
מקלדת ועכבר.. אני אראה כבר יכול להיות שסט אלחוטי רגיל של מיקרוסופט יספיק.. כמו שאמרתי קודם.. יש לי סט אחד כזה בבית אז אני אנסה אותם לפני שאני קונה.. בשביל לראות אם המרחק מספיק...
דרך אגב איזה מארז אתה קונה?
- desheh
-
- חבר פעיל מאוד

SilverStone LC11
ד"א, יש איזהשהו עניין שצריך לבדוק - אם אפשר להשיג את ה-Riser של ה-PCI-E בארץ (המארז מגיע עם Riser ל-AGP), שלחתי כבר מייל ליבואן, אני מחכה לתשובה...
ד"א, יש איזהשהו עניין שצריך לבדוק - אם אפשר להשיג את ה-Riser של ה-PCI-E בארץ (המארז מגיע עם Riser ל-AGP), שלחתי כבר מייל ליבואן, אני מחכה לתשובה...
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

הנה תמונה של הRiser שמגיע:desheh כתב:SilverStone LC11![]()
ד"א, יש איזהשהו עניין שצריך לבדוק - אם אפשר להשיג את ה-Riser של ה-PCI-E בארץ (המארז מגיע עם Riser ל-AGP), שלחתי כבר מייל ליבואן, אני מחכה לתשובה......

אז למה צריך גם PCIE RISER הריי יש שני PCIE וAGP...?
המארז שהמארז בא כבר עם ספק כוח.. אבל הבנתי שספק כוח לא הכי שקט... אבל חבל לקנות ספק כוח שקט נוסף בהרבה כסף..
בכל מקרה לפני שאתה קונה את המחשב... דבר איתי אולי נקנה באותו מקום.. ובגלל שיש לנו מפרטים כמעט זההים.. יעשו לנו הנחה כלשהי חח
- desheh
-
- חבר פעיל מאוד

קודם כל, ישנו הבדל גדול בין PCI-E (PCI Express) לבין PCI.
היציאה המדוברת (PCI-E X16) מייועדת לכרטיסי מסך בלבד.
צריך RISER ל-PCI-E, מכיוון שבלוח שאתה רוצה לרכוש יש רק יציאת AGP - ולכן ה-RISER כולו לא יישב כמו שצריך.
היציאה המדוברת (PCI-E X16) מייועדת לכרטיסי מסך בלבד.
צריך RISER ל-PCI-E, מכיוון שבלוח שאתה רוצה לרכוש יש רק יציאת AGP - ולכן ה-RISER כולו לא יישב כמו שצריך.
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

אני לא כל כך מבין בכל המונחים האלה .. וחצי ממה שאמרת עכשיו סינית..
אשמח אם תוכל להסביר לי שוב למה אני לא אוכל לחבר את הRISER ללוח אם..
תודה
אשמח אם תוכל להסביר לי שוב למה אני לא אוכל לחבר את הRISER ללוח אם..
תודה
- oshapir
-
- גורו

- תגובות: 4019
ישנם שני סוגי חיבור לכרטיס גרפי הקיימים :
הישן (שיוצא לאט מהשוק) נקרא AGP והחדש שנקרא PCI-E (ולא PCI)!!!
ה-RAISER שמגיע הוא ל-AGP. לוחות אם חדשים כיום מגיעים עם חיבור PCI-E לכרטיסי מסך (וגם PCI לשאר כרטיסי ההרחבה...)
ולכן ה-RAISER לא יתאים - הוא פשוט לא יכנס מבחינה פיזית לסוקט של ה-AGP.
אורן.
הישן (שיוצא לאט מהשוק) נקרא AGP והחדש שנקרא PCI-E (ולא PCI)!!!
ה-RAISER שמגיע הוא ל-AGP. לוחות אם חדשים כיום מגיעים עם חיבור PCI-E לכרטיסי מסך (וגם PCI לשאר כרטיסי ההרחבה...)
ולכן ה-RAISER לא יתאים - הוא פשוט לא יכנס מבחינה פיזית לסוקט של ה-AGP.
אורן.
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי.. תודה על ההסבר..
בכל מקרה כרגע במפרט שהרכבתי לא צריך שום כרטיס מסך או כרטיס אחר.. לכן אני לא חייב את הRAISER..
אבל זה חיסרון גדול לעתיד.. אם ארצה לשדרג את הכרטיס מסך.. ולהוסיך כרטיסים אחרים..
אני לא מבין למה אין בקושי מארזים בסגנון של הLC11 מארזים דקים פחות מ10 ס"מ..
בכל מקרה כרגע במפרט שהרכבתי לא צריך שום כרטיס מסך או כרטיס אחר.. לכן אני לא חייב את הRAISER..
אבל זה חיסרון גדול לעתיד.. אם ארצה לשדרג את הכרטיס מסך.. ולהוסיך כרטיסים אחרים..
אני לא מבין למה אין בקושי מארזים בסגנון של הLC11 מארזים דקים פחות מ10 ס"מ..
- oshapir
-
- גורו

לגבי RAISER - תמיד ניתן לרכוש בעתיד ב-EBAY. המחירים זולים להפליא...
מארזים "דקים" קשה למצא כי הם דורשים לרוב חומרה מיוחדת ומאפשרים גמישות מעטה בשדרוג בעתיד. ככל שהמארז קטן יותר כך נדרשים רכיבים קטנים יותר - למשל רכיבים של מחשב נייד. במארז שאני קניתי הייתי צריך DVD של נייד בגלל גובהו של המארז - 5 ס"מ כמו כן הגיע במארז HEAT SINK דק מאד למעבד...וכדי להתאימו ללוח האם שלי היתי צריך לעבוד מעט...לא היה פשוט כלל.
אורן.
מארזים "דקים" קשה למצא כי הם דורשים לרוב חומרה מיוחדת ומאפשרים גמישות מעטה בשדרוג בעתיד. ככל שהמארז קטן יותר כך נדרשים רכיבים קטנים יותר - למשל רכיבים של מחשב נייד. במארז שאני קניתי הייתי צריך DVD של נייד בגלל גובהו של המארז - 5 ס"מ כמו כן הגיע במארז HEAT SINK דק מאד למעבד...וכדי להתאימו ללוח האם שלי היתי צריך לעבוד מעט...לא היה פשוט כלל.
אורן.
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

חיפשתי את הRIASER של Silverstonr שמיועד למארז הזה ולא מצאתי באיביי..
אפשר לקנות גם RIASER שלא מותאם על ידי SIlverStone?
אפשר לקנות גם RIASER שלא מותאם על ידי SIlverStone?
- oshapir
-
- גורו

בוודאי...אני קניתי RAISER זהה לזה המופיע בתמונה...ללא קשר ל-SILVERSTONE
אורן.
אורן.
-
avizov2
-
- חבר פעיל מאוד

אתה יכול אולי לחפש לי בקלילות PCI-EXPRESS RISER שיתאים למארז LC11?oshapir כתב:בוודאי...אני קניתי RAISER זהה לזה המופיע בתמונה...ללא קשר ל-SILVERSTONE
אורן....
אני לא מוצא שום דבר שמתאים במחיר סביר...
יכול להיות שאני מחפש משהו לא נכון..
תודה
- oshapir
-
- גורו

אנסה...
אורן.
אורן.
- desheh
-
- חבר פעיל מאוד

שלחתי מייל ליבואן בקשר ל-RISER המקורי של סילוורסטון, אני עדיין מחכה לתשובה...