שוק הנדל"ן יגמור בירידות מחירים חדות

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

יש לי שאלה אולי קצת נאיבית, אשמח אם תסבירו לי למה זה אל אפשרי. מדוע שהמשלה לא תיקח קרקעות מדינה, קרקעות שמלחתחילה שייכות לעם, תקים חברת בנייה ממשלתית ותבנה דירות אותן תמכור למחוסרי דיור במחיר עלות הבנייה/הוצאות? ניתן להקים וועדה שתבדוק זכאות של זוגות לקבלת דירה על מנת למנוע מיסחור וניצול של הפרביליגיה, בנוסף ניתן להעסיק בחברה הזו רק ישראלים ולא עובדי חוץ מה שיעזור להקטין את האבטלה וליצור משרות חדשות.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

truejoker כתב: מצטער לנפץ לך את הדבר הדמגוגי הזה , אבל בניגוד לדיעה הקדומה הבנקים יודעים טוב איך להלוות , כך שהם יקבלו את כספם . לבנקים אין שום בעיה , מחוץ לתדמיתית, להוציא אנשים מהדירות , ואני מבטיח לך , שגם אם ימכרו בחצי מחיר , הם לא ייפגעו . אתה צריך מצב חירום שבו כמעט כול המלווים , בעת ובעונה אחת לא משלמים ומוצאים את כול הדירות החוצה , ע"מ לגרום לבעיה . ועם הפיקוח שיש היום , האפשרות הזו לא נראית לי ראילית מבחינה כלכלית
...
וואלה.
אולי כדאי שתקרא קצת על המשבר הפיננסי בארה"ב בשנים האחרונות.
ואם כבר, תעיף מבט ברשימת הבנקים שפשטו רגל, נסגרו או נמכרו בעקבות המשבר.

מה שקרה בארצות הברית הוא בדיוק מה שדימה מדבר עליו - בועת נדל"ן, מחירים נוסקים, בנקים שנותנים הלוואות לדיור בלי חשבון, התפוצצות הבועה, קריסת מחירים, בנקים פושטים רגל בגלל קשיים לממש את הנכסים הממושכנים לכסף נזיל.

בסופו של דבר, אם הבנק נותן הלוואה של מיליון ש"ח לקניית דירה ששווה 1.2 מיליון, ושווי הדירה צונח ל 800,000 ש"ח. הבנק לא יוכל להחזיר לעצמו את הכסף. תכפיל הפסד של 200,000 ש"ח במאות אלפי עסקאות כאלה ותבין למה בנקים כן יכולים לפשוט רגל.

לענייננו, לדעתי יש כאן אלמנט שאף אחד לא מתייחס אליו במשבר הנוכחי, אבל יש לו קשר הדוק לסיבות שהוא נוצר: התחבורה הציבורית (או יותר נכון - היעדר התחבורה הציבורית).
הרבה מילים נשפכו על "מדינת תל אביב" ועל למה הצעירים מתעקשים לגור דווקא במרכז, איפה שהכי יקר. מסיבות שכבר הוזכרו כאן בשרשור, ללכת לגור רחוק מהמרכז הוא צעד לא כלכלי היום. כשעיקר מקומות העבודה נמצאים במרכז, מחיר הדלק בשמיים וכל הכבישים פקוקים, מגורים מחוץ למרכז יכולים להסתכם בהוצאה גדולה יותר.
אני בטוח שהרבה מאוד אנשים היו שמחים לגור באיזה כפר/מושב/עיירה קטנה אם רק היית מסדר להם רכבת שתוך 20 דקות היתה מביאה אותם למרכז העיר, עם מערכת מסודרת של רכבות תחתיות שאיתה תוכל לנוע במהירות ממקום למקום. אז היינו רואים מיגרציה אמיתית לפריפריות וירידה במחירי הדיור.
נערך לאחרונה על ידי Itsik_G ב 29/07/2011 13:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

Huber, המדינה תעשה הכל כדי לא לתת קרקעות בחינם, כי זה אחד הנכסים שבעזרתו ממנים את ההוצאות בתקציב המדינה. אף אחד לא לא רוצה (או אולי אפילו יכול) לוותר על המימון הזה.
לדעתי, אם בנק ישראל לא היה מתערב בשוק המשכנתאות, בבוא הזמן גם אצלינו הנדל"ן היה צונח כמו בארה"ב, אחרי שכמה בנקים היו נסגרים. רק שאצלינו כמה בנקים - זה בערך כל הבנקים... כי עדיין אנחנו מדינה מאוד קטנה.

הפתרון היחידי שמתבקש כרגע - זה לעבור לגור למדינה אחרת... אני אישית, לצערי הרב, לא רואה דרך אחרת לצאת מזה. לפני זמן מה הייתי בפראג, ודיברתי עם המכרים שגרים שם. זה נשמע קצת מוזר, אבל המשכורות בפראג די דומות לשלנו, רק שמרבית הדברים עולים 1/3 מהמחירים אצלינו. ואיך הם מגיעים לזה? לא יכול להיות שהכל אצלינו הולך לתקציב הביטחון הרי... יותר מזה, לפני 3 שנים מחירי שכ"ד היו יותר נמוכים, ואף אחד לא התלונן כל כך, כי יחסית לשכר המחיר היה סביר.

קיצר, לאט לאט, חברים שלי, וגם אני מתחילים לבדוק אפשרות מעבר למקום אחר, כי אם כל האהבה למדינה שלנו, לא כל כך מתאפשר לחיות פה:(

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

Huber הממשלה (dima_vy עשה כאן טעות מאוד נפוצה שבה הוא בלבל בין המדינה לממשלה), הייתה שם והחליטה שלא מתאים לה.

את מעט הדירות בבעלות חברות ממשלתיות שנשארו בידיה היא העבירה לקונים במחירי אפס (מישהו זוכר את מבצע ההיוון לפני שש שנים?) ומאז אין לה שום כוונה או רצון לחזור להיות בעלת הבית של מעוטי יכולת, שזה בעצם הכינוי הנכון של דירות ציבוריות להשכרה או להיכנס לעסקי נדל"ן.

הממשלה רוצה שתסדר לבד, שתשלם מיסים, תסתום את הפה ותעזוב אותה בשקט. זה יימשך כל עוד העם כאן לא יבין שהוא המדינה ויחליט לשלוח את הממשלה לעזאזל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אגב, למי שמתעניין במשב בארה"ב הייתי ממליץ לראות סרט Inside Job
בסרט הזה מוסבר מאוד יפה איך ארה"ב הגיעה למצב הזה.

Catskinner
ובוא נניח מחר יהיו בחירות, ובוא לנו ממשלה אחרת. מה היא תעשה בדיוק? תוריד את המס על הדלק? תכניס פיקוח על שכ"ד? אני ממש לא מאמין שממשלה אחרת תוכל לפתור את הבעיות...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

Catskinner - הבעייה היא שלא משנה במי בוחרים, המצב נשאר בזבל. הבטחות כולם יודעים להפריח לאוויר לפני הבחירות, אף אחד לא טורח לממש אלפית מהן אחרי הבחירות. עברנו ממשלות ימין, עברנו ממשלות שמאל, המצב רק הולך ומדרדר בעשורים האחרונים. אז מה הפיתרון לדעתך?

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

אין למדינה אינטרס אמיתי להוריד מחירים בת"א ובשאר אזורי הביקוש במרכז..
היא רוצה להוציא כמה שיותר אוכלוסיה החוצה מאזורי הביקוש..
כמו שציינו קודם, אם היתה במדינה המחורבנת הזו תחבורה ציבורית, אז לאנשים היתה אפשרות לצאת החוצה לוהתרחק.
רובנו, מי שהיה במקומות עם תשתית רכבות כמו לונדון למשל, מבין באיזו קלות אנשים נוסעים לעבודה במרחק של 50-60 ק"מ מהבית, ויותר. אנשים עם חליפות יורדים לתחתית ונוסעים לעבודה.
רק לסבר את האוזן, המטרופולין של לונדון זה משהו כמו 15 מליון איש..
...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Huber כתב:יש לי שאלה אולי קצת נאיבית, אשמח אם תסבירו לי למה זה אל אפשרי. מדוע שהמשלה לא תיקח קרקעות מדינה, קרקעות שמלחתחילה שייכות לעם, תקים חברת בנייה ממשלתית ותבנה דירות אותן תמכור למחוסרי דיור במחיר עלות הבנייה/הוצאות? ניתן להקים וועדה שתבדוק זכאות של זוגות לקבלת דירה על מנת למנוע מיסחור וניצול של הפרביליגיה, בנוסף ניתן להעסיק בחברה הזו רק ישראלים ולא עובדי חוץ מה שיעזור להקטין את האבטלה וליצור משרות חדשות.
...
1 - אין עובדים ישראלים , אחת הבעיות של הענף זה חוסר באישורים לעובדים זרים , בכמות מספקת
2 - יש קרקעות שהלובי החקלאי משמר כקרקע חקלאית , ע"מ לתת רווחים לקיבוצים ומשקים שמחזיקים בהם כרגע
3 - יש את הירוקים ואתה צריך להתחשב בהם כך שצריך סקירה נופית כדי לדעת מה ניתן ומה לא ניתן להעביר לבניה

4 - אי אפשר להכנס לנושא הזה כי כולנו יודעים /חושדים שרק אלו שמקורבים לצלחת ו/או שיודעים את מי ל"שמן " ואיך, יקבלו בסוף דירות כאלו , והם ישכירו אותם במחירים יותר גדולים .
5 - המדדינה לא תלך להלחם באנשים בבתי המשפט כדי להוציא את הטפילים/מושחתים שיהיו הרוב במערכת , כדי שייצאו מהמערכת

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

dima_vy, יכול להיות שממשלה אחרת לא תפתור את הבעיות אבל אני אצפה ממנה שלא תחריף אותן בכך שתמשיך לדפוק את האזרחים על מזבח הקונספציה.

ייתכן וממשלה אחרת, בעלת אחריות חברתית גדולה יותר, לא הייתה נותנת את ידה לשערוריית תאגידי המים, הייתה מרסנת את פקידי האוצר שעצרו פעמיים במשך 15 השנים האחרונות יוזמות להגדלת התקנים ומספר מיטות האישפוז במערך הרפואי, ולא הייתה מחלקת באחר צהרים אחד של פורענות 4.5 מיליארד שקל מעודפי התקציב של 2010 (נחש מי קיבל את הנתח הגדול ביותר). אולי אם קצת מזל היא גם הייתה עוברת דייטה בעצמה וחוזרת ל 18 שרים.

ואם אתה כבר שואל אז כן: אני מצפה מהממשלה שתוריד מיסים וביניהם גם את מחיר הדלק והדיור. אתה יודע מה, לא יקרה שום דבר נורא למרות כול הדחלילים שפקידי האוצר מנפנפים בהם. את הדרך שלהם כבר ניסינו ולדעתי הגיע הזמן לנסות דרך אחרת.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

Huber כתב:יש לי שאלה אולי קצת נאיבית, אשמח אם תסבירו לי למה זה אל אפשרי. מדוע שהמשלה לא תיקח קרקעות מדינה, קרקעות שמלחתחילה שייכות לעם, תקים חברת בנייה ממשלתית ותבנה דירות אותן תמכור למחוסרי דיור במחיר עלות הבנייה/הוצאות? ניתן להקים וועדה שתבדוק זכאות של זוגות לקבלת דירה על מנת למנוע מיסחור וניצול של הפרביליגיה, בנוסף ניתן להעסיק בחברה הזו רק ישראלים ולא עובדי חוץ מה שיעזור להקטין את האבטלה וליצור משרות חדשות.
...
אכן רעיון נפלא, רק שאלה קטנה..
ומי ישלם על זה ? נכון אנחנו מהמיסים שלנו. שיהיה ברור, משלמי מיסים לא נכנסים לקריטריון הזכאות של דיור בר השגה..
יש אנשים הרבה יותר מסכנים .

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Huber, הפתרון נמצא אצלך ואצלי. בפעם הבאה שתלך לקלפי תסתכל על המועמד דרך חור המנעול של הדירה או דרך החור בפחית קוטג'. אלו הנושאים החשובים באמת ולא המצע המדיני ביטחוני שממילא לא משנה בכלל.

המדינה זה אנחנו ואולי הגיע הזמן שנזכור את זה ונפעל בהתאם.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Catskinner כתב:dima_vy, יכול להיות שממשלה אחרת לא תפתור את הבעיות אבל אני אצפה ממנה שלא תחריף אותן בכך שתמשיך לדפוק את האזרחים על מזבח הקונספציה.

ייתכן וממשלה אחרת, בעלת אחריות חברתית גדולה יותר, לא הייתה נותנת את ידה לשערוריית תאגידי המים, הייתה מרסנת את פקידי האוצר שעצרו פעמיים במשך 15 השנים האחרונות יוזמות להגדלת התקנים ומספר מיטות האישפוז במערך הרפואי, ולא הייתה מחלקת באחר צהרים אחד של פורענות 4.5 מיליארד שקל מעודפי התקציב של 2010 (נחש מי קיבל את הנתח הגדול ביותר). אולי אם קצת מזל היא גם הייתה עוברת דייטה בעצמה וחוזרת ל 18 שרים.

ואם אתה כבר שואל אז כן: אני מצפה מהממשלה שתוריד מיסים וביניהם גם את מחיר הדלק והדיור. אתה יודע מה, לא יקרה שום דבר נורא למרות כול הדחלילים שפקידי האוצר מנפנפים בהם. את הדרך שלהם כבר ניסינו ולדעתי הגיע הזמן לנסות דרך אחרת.
...
כששלטון הליכוד יוחלף ( והוא יוחלף ) קדימה תחליף אותו ( אני לא רואה מפלגה אחרת שמסוגלת לעשות את זה ).
אם אתה חושב שזו מפלגה שמאלית בדעותיה החברתיות כלכליות אתה טועה.
מפלגת קדימה יכולה לברבר ולבלבל את הישראלים עד מחר. אותי היא לא תצליח לבלבל. אולמרט, בר-און ושטרית הם לא סוציאליסטים. גם ציפי, חים רמון ווצחי הנגבי רחוקים מהסוציאליזם אלפי שנות אור. למעשה חלק מהבעיות שעליהם מלינים אלה שרוצים להחליף את השלטון לא רק שהתחילו בתקופת הממשלה הקודמת, נגרמו בגלל פעולות או חוסר פעולות של הממשלה הקודמת.

ליאור
הקולנוע שלי

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

Lior_M כתב:
Catskinner כתב:dima_vy, יכול להיות שממשלה אחרת לא תפתור את הבעיות אבל אני אצפה ממנה שלא תחריף אותן בכך שתמשיך לדפוק את האזרחים על מזבח הקונספציה.

...
כששלטון הליכוד יוחלף ( והוא יוחלף ) קדימה תחליף אותו ( אני לא רואה מפלגה אחרת שמסוגלת לעשות את זה ).
אם אתה חושב שזו מפלגה שמאלית בדעותיה החברתיות כלכליות אתה טועה.
מפלגת קדימה יכולה לברבר ולבלבל את הישראלים עד מחר. אותי היא לא תצליח לבלבל. אולמרט, בר-און ושטרית הם לא סוציאליסטים. גם ציפי, חים רמון ווצחי הנגבי רחוקים מהסוציאליזם אלפי שנות אור. למעשה חלק מהבעיות שעליהם מלינים אלה שרוצים להחליף את השלטון לא רק שהתחילו בתקופת הממשלה הקודמת, נגרמו בגלל פעולות או חוסר פעולות של הממשלה הקודמת.

ליאור
...
ליאור, רבים יודעים שקדימה היא אחיזת עיניים אבל לא מספיק. מה שנותר לך , לי ולאחרים הוא להשריש את ההבנה הזו ברבים ככל שניתן. כוחה האלקטוראלי רק צריך להתאדות במידה מסויימת כדי שכל יתר האויר ייצא מהבלון הזה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Lior_M, אני לא מנהל מסע לקידום מפלגה זו או אחרת ולא שמעת ממני מילה אחת על קדימה. מה שאתה עושה לי נקרא קידום של נימוק איש קש ואני בטוח שלא התכוונת לזה.

אתה צודק לחלוטין בנושא הממשלות הקודמות כי את הבור שלתוכו נפלנו התחיל לחפור בייגה שוחט. הדבר היחיד שאני הייתי רוצה לראות הוא שבבחירות הבאות אזרחי המדינה יתחילו לגלות אחריות חברתית ואזרחית גדולה יותר ויפסיקו להימנע מהצבעה, לא יטילו פתק לבן ויבחנו היטב את המועמדים דרך החור בגרוש האישי שלהם.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Catskinner כתב: Lior_M, אני לא מנהל מסע לקידום מפלגה זו או אחרת ולא שמעת ממני מילה אחת על קדימה. מה שאתה עושה לי נקרא קידום של נימוק איש קש ואני בטוח שלא התכוונת לזה.
...
אתה צודק, קבל את התנצלותי, העניין הזה עם "קדימה" פשוט מוציא אותי מדעתי.
Catskinner כתב: אתה צודק לחלוטין בנושא הממשלות הקודמות כי את הבור שלתוכו נפלנו התחיל לחפור בייגה שוחט. הדבר היחיד שאני הייתי רוצה לראות הוא שבבחירות הבאות אזרחי המדינה יתחילו לגלות אחריות חברתית ואזרחית גדולה יותר ויפסיקו להימנע מהצבעה, לא יטילו פתק לבן ויבחנו היטב את המועמדים דרך החור בגרוש האישי שלהם.
...
לא יקרה לצערי. הנה מגיע איזה משבר בטחוני שמשנה את כל סדר היום הציבורי..

http://reshet.ynet.co.il/%D7%97%D7%93%D ... 74507.aspx

לא נותר לי אלא להיזכר בסרט המעולה "לכשכש בכלב" ולגחך לעצמי "עולם כמנהגו נוהג".

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7% ... 7%9C%D7%91

ליאור
הקולנוע שלי

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Catskinner
אני מסכים איתך בכל הדברים שציינת, רק שאני לא מאמין כרגע שממשלה כלשהי תצליח להשליט סדר בבלאגן שנוצר. לדעתי הדבר שיכול אולי לרסן את מחירי השכירות זה רק פיקוח, כי לא יתכן שדירה ביבנה תעלה כמו דירה בגבעתיים. אבל זה יגרום לכך שאנשים שלקחו משכנתא כדי לרכוש דירה להשקעה יתקשו להחזיר את המשכנתא, ויאלצו למכור את הדירה. כך יגדל יצע של דירות למכירה ויקטן הצע דירות להשכרה, מצד שני לפני 5 שנים לא היה גל רכישות של דירות להשכרה והשוק נדל"ן היה יציב יחסית. דבר נוסף שכן צריך לעשות זה לעלות משמעותית ארנונה על דירות שהן לא בשימוש, עד כדי רמת המס לא הגיונית, כך שאחזקה בירה לא מאוכלסת לא שלא תניב רווח כלשהו, אלא פשוט תגרום נזק.
יש לי ספק שרעיונות כאלה ניתן ליישם, אבל אני אישית לא רואה דרך אחרת לרסן את השוק הזה. (כמובן חוץ מעזיבה המונית של הארץ)

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245

שליחה

ראשית, כדאי לציין כי ממשלת קדימה תיכננה את עליית מחירי הדיור מראש:
"התוכנית לעצירת התנופה במרכז הארץ ולפיתוח הפריפריה צפויה להימשך מ-2009 ועד 2012 ולהעלות משמעותית את מחירי הדיור במרכז הארץ".
http://www.themarker.com/markets/1.427318
שנית, לעליית המחירים תרמו רבות הארגונים הירוקים שטירפדו ועיכבו תוכניות בניה. רק לשם דוגמה, טירפוד תוכנית בניית 10,000 דירות ליד פרק אריאל שרון, טרפוד תוכנית ספדיה להרחבת ירושלים לכיוון מערב ובניית 20,000 דירות שם.
מכל מקום, הבועה התפתחה כתוצאה של שילוב שני גורמים - מחסור אמיתי ביחידות דיור וריבית נמוכה.
ובאשר לניתוח מעמיק של מצב הנדל"ן בארץ, הינה הלינק:
http://kav.org.il/100994/b1177

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

שמעון_ד כתב:ראשית, כדאי לציין כי ממשלת קדימה תיכננה את עליית מחירי הדיור מראש:
"התוכנית לעצירת התנופה במרכז הארץ ולפיתוח הפריפריה צפויה להימשך מ-2009 ועד 2012 ולהעלות משמעותית את מחירי הדיור במרכז הארץ".
http://www.themarker.com/markets/1.427318
שנית, לעליית המחירים תרמו רבות הארגונים הירוקים שטירפדו ועיכבו תוכניות בניה. רק לשם דוגמה, טירפוד תוכנית בניית 10,000 דירות ליד פרק אריאל שרון, טרפוד תוכנית ספדיה להרחבת ירושלים לכיוון מערב ובניית 20,000 דירות שם.
מכל מקום, הבועה התפתחה כתוצאה של שילוב שני גורמים - מחסור אמיתי ביחידות דיור וריבית נמוכה.
ובאשר לניתוח מעמיק של מצב הנדל"ן בארץ, הינה הלינק:
http://kav.org.il/100994/b1177
...
השחקנים המרכזיים מפרוייקט הדיור שליד פארק אריאל שרון הם גם השחקנים המרכזיים מפרשת הולילנד. מעבר לכך אין סיבה לשנות תוכנית מתאר ארצית שמבטיחה איזור של רצועה ירוקה במרכז הארץ. ניתן להגדיל את הצפיפות בתוך הערים על ידי בנייה לגובה ושדרוג תשתיות במקום להרוס את מעט איכות החיים שנותרה במדינה.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245

שליחה

amiti
הבעיה היא שהארגונים הירוקים מתנגדים כמעט לכל פרויקט, גם לבניה לגובה וגם להגדלת צפיפות. בתנאים אלה לא פלא שדווקא גורמים לא כל-כך ישרים, שיודעים איך לעקוף את החוק, מקבלים יתרון בקידום הפרוייקטים, וההולילנד הוא דוגמה מצונינת לכך.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

תעשו לי טובה אל תזכירו כאן את הולילנד. בכל איזכור אני רואה מול העיניים את הגועל נפש הארכיטקטוני הזה ובא לי להקיא כשאני חושב שנישאר תקועים עם האסון הזה מול העיניים לעוד 30 שנה לפחות. לדעתי צריך להוציא להורג את כל חברי ועדת התכנון והבינוי בעיריית ירושלים ולו רק בגלל איך שהפרוייקט הזה נראה.

בבקשה בשביל הדוגמאות הבאות תמצאו פרוייקטים אחרים שהמושחתים הרגילים היו מעורבים בהם ושנראים טיפה טוב יותר.

חזור אל “ללא קשר”