זקוק לעזרה בנוגע לקניית אוזניות איכותיות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117

שליחה

מצחיק, הן נקראות SRH550DJ אבל יש להן כבל בשני הצדדים. יתאים אולי לדיג'יי גידם.

אתה טועה בקשר לבאסים. ממה שקראתי לא רק שזה לא נכון, ההיפך יותר נכון. אוזניות סגורות אמנם ישמעו לך יותר אינטימיות, ויכול להיות שתהיה לך בהן הרגשת באס שהוא boomy, אבל באס אמיתי זה ממש לא. וזה גם לא תמיד כך, יש לי אוזניות סגורות שאתה לא שומע בהן הרבה באס. הבחור באתר שכתבתי לך (בהודעה הראשונה) מדבר הרבה על זה שקשה לייצר אוזניות סגורות שיספקו רמה טובה של באס בגלל (למיטב הבנתי) שהן יוצרות החזרה של הצלילים בחלל האטום שנוצר. ממש כמו בהופעה באולם סגור.

כל כך כדאי לך לקנות יד שניה ולא חדש. ועוד בארץ... זאת בדיחה לקנות כאן אוזניות. מה שעולה בחו"ל 250 דולר עולה כאן 2200 שקל. יד שניה ? בלי חשבוניות מחנויות ובמחיר מוזל יותר - גם אם יקחו לך מכס (וזה מנסיוני עם אוזניות יד שניה יקרה לעיתים נדירות) אתה תצא עם לא יותר מחצי ממחיר חדש בארץ, כיאה ליד שניה. ואל תחשוב שיד שניה זה מרופת ומסריח וכל מיני... קוראים ובודקים ויש תמונות, לבנאדם יש מוניטין בפורום והוא לא רוצה שתכתוב עליו פידבק שלילי אח"כ. תחשוב על זה, אל תעשה מהלך פזיז. :wink:

Xebu25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

הסתכלתי על המבחר שיש פה בפורום ביד שנייה והבעיה היא שהמוצרים שיש פה הם הhigh end שעולים גם בהתאם... כמעט ולא מצאתי את הדגמים שאני מחפש =\

Xebu25 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

הסתכלתי טיפה ביד 2 וראיתי אוזניות של HDJ1000 Pioneer במחיר של סביבות ה400שקלים כשחדש עולה בערך 1100...
מה דעתכם על האוזניות האלה?
איך הן טכנית לעומת הShure SRH550?
והאם מחיר של כ400שקלים זה מחיר לגיטימי?
ועל מה אני אמור בכלל להסתכל כשאני קונה אוזניות יד 2?

תודה רבה

streamer
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90

שליחה

ey_cat כתב:
sivan77 כתב:על אוזניות ד"א יש "רק" מע"מ ולא מס ייבוא.
...
אלא אם כן אתה משתמש בשירותי EMS של דואר ישראל, או DHL/FEDEX/UPS.
במקרה זה מתווספות עמלות "טרחה" של 150-200 ש"ח ללא קשר לעלות החבילה.
...
האם העמלה הזאת מוטלת בכל קבלת משלוח של UPS מחו"ל? בחנות הבריטית שממנה אני רוצה להזמין אוזניות המשלוח היחיד הוא ב-UPS. אם יש אפשרות להימנע מהעמלה הזאת, אשמח לשמוע.
sivan77 כתב:עם האמריקאים זה לפעמים קשה להתווכח, הם מאוד פדנטים בקטע של הצהרת ערך ולעשות הכל לפי הספר. עם האירופאים זה הרבה יותר נעים, לא היה לי מקרה של מכס משם.
...
מה כדאי לבקש לפני הזמנה מחנות באירופה כדי להימנע מתשלום מכס?

תודה.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

לא אין דרך להימנע מהעמלה הזו מהסיבה ששאתה משלם בעצם על דמי השירות של החברה, מזה הם גוזרים את הקופון שלהם.

אני יודע שזה נשמע מופרך אבל בדקת אפשרות לרכוש בארץ? נגיד... מהיבואן?

http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=7761

כן זה לא MKII, למרות שכן שראיתי אותן אצלם בחנות בדיזנגוף סנטר, זה הגירסה שלפני אבל אני לא חושב שצריך להיות שינוי בסאונד. בכל אופן, תבדוק מול AKG.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

הייתי חושב על אוזניות אלחוטיות. עדיף לקחת אלחוטיות בחשבון ולפסול מאשר להתחרט על כך שלא חשבת על זה.

רכשתי את אלה במבצע ב- ebay:
http://www.amazon.com/Audiovox-Acoustic ... B00163WAFI

$90 כולל משלוח לעמית לעבודה בארה"ב שהביא אותן ארצה.

נוחות על הראש אבל ביום חם מזיעים כעבור זמן מה.
אוזניות סגורות עם אטימה הרמטית.
אפקט surround סביר. אין את ה- Reverb של Virtual Surround אבל גם לא מדהים.
איכות בין סביר לטוב מאד. תלוי בתוכן. הן לא מתחרות באיכות באוזניות רגילות באותו טווח מחירים. אבל בשביל פעם בכמה זמן זה מספק אותי.
טווח קליטה: כל הבית, 2 קומות.
תמיכה ב- AC3/DTS/PCM והמרה של stereo ל- Prologic.

בזוג שקיבלתי יש זמזום מאד חלש באוזניה הימינית. היצרן אומר שזה פגם אבל מכיוון שהמוכר אינו מוכר מורשה הן לא באחריות. לא שווה לי לשלוח אותן חזרה להחלפה.

streamer
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

תודה על הביקורת שכתבת. אני זקוק לסאונד נקי ולכן AKG K240 היא האפשרות העדיפה עבורי (מה גם שאני מסתייג ממוצרים אלחוטיים כשאין לי צורך ממשי בכך).
Ilyan כתב:אני יודע שזה נשמע מופרך אבל בדקת אפשרות לרכוש בארץ? נגיד... מהיבואן?
...
בדקתי את האפשרות לקנות אצל היבואן, ואני רוצה לשקול אותה ביחס להוצאה הצפויה בקנייה מחנויות באירופה.
על סמך הנסיון של מי מכם שמזמין מוצרים לארץ מחנויות באירופה, האם יש אפשרות להימנע מתשלום מכס (16%) על אוזניות? מה עליי לוודא לפני ההזמנה או לבקש מהחנות?

Ilyan,
מדובר באותן אוזניות, למעט האביזרים הנלווים שמגיעים עם MK II - רפידות Velour וכבל סליל, בנוסף לרפידות והכבל שמגיעים גם עם דגם ה-Studio. אם לא אשלם מכס, מחיר ה-MK II מחו"ל יהיה זהה למחיר של ה-Studio בארץ.

edvin23
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

% 99.9 שאין מס יבוא/מכס על אוזניות, אלא רק מע"מ.

תקנו אותי אם אני מטעה.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778

שליחה

אל תדאג, יש עלויות רישום ועמלת טיפול ב200 שקל מינימום.

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אם אתה קונה מחנות, thomann לדוגמה, תצורף לחבילה חשבונית קניה ויוצהר על ערך המוצר לצורכי ביטוח. במקרה כזה אין סיבה שלא תשלם מכס, אלא אם כן יבחרו במכס לא להתייחס לחבילה שלך. שום חנות לא תעשה שום דבר כדי שלא תשלם מכס ... זה מוסד והוא מחוייב לחוק.

אגב, אני חושב שמישהו מוכר בלוחות שכאן את ה- MKII (מודעה ישנה). וגם K240 אחרות של 600 אום - לא אליהן אני מתכוון.

שמע אותן לפני שאתה קונה, הצליל שלהן יוכל להיות לך משעמם.

edvin23 כתב:% 99.9 שאין מס יבוא/מכס על אוזניות, אלא רק מע"מ.

תקנו אותי אם אני מטעה.
...
שוב, אני לא יודע כמה זה רלוונטי לדון בכמה בדיוק תשלם כשזה יגיע לארץ. אתה מכין את הכסף בארנק מראש ? אני מבטיח לך שמה שתשלם (אם בכלל) אף פעם לא יתאים לשום אחוזים שתקרא כאן. כמו כל גוף במדינה שלנו, גם רשות המיסים לא עקבית. אם אתה מתעקש, בדקתי אישית עם המכס והתשובה שקיבלתי - 30 אחוז על אוזניות. בלי שירותי UPS או FedEx אם אתה מזמין דרכן. בלי דמי ביטחון. בלי הנפצות וכו' אחרות.

Costia
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

קניתי את הMONSTERS מחול
לקחו 16% מעמ - כמו שאמור להיות

streamer
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

הזמנת מחנות או מ-ebay?
מה היתה שיטת המשלוח?

Costia
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

אמאזון
נראה לי שהשתמשתי בMUSTOP אז

streamer
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

sivan77 כתב:שוב, אני לא יודע כמה זה רלוונטי לדון בכמה בדיוק תשלם כשזה יגיע לארץ. אתה מכין את הכסף בארנק מראש ? אני מבטיח לך שמה שתשלם (אם בכלל) אף פעם לא יתאים לשום אחוזים שתקרא כאן. כמו כל גוף במדינה שלנו, גם רשות המיסים לא עקבית. אם אתה מתעקש, בדקתי אישית עם המכס והתשובה שקיבלתי - 30 אחוז על אוזניות. בלי שירותי UPS או FedEx אם אתה מזמין דרכן. בלי דמי ביטחון. בלי הנפצות וכו' אחרות.
...
אני מנסה לבדוק את כדאיות העסקה בהזמנה מחו"ל לעומת קניית דגם דומה בארץ. זאת בדיוק הסיבה שאני מתעניין כמה אשלם, לפי מה שאחרים שילמו ומוכנים לשתף. אגב, לפי המידע שהמכס מפרסם, אחוז המס (או מע"מ, לא משנה) המשולם על אוזניות הוא 16% ורק בתנאים נדירים שלא תקפים כאן, מוטל מס של 30%. יכול להיות שקיבלת את התשובה המכוסת"חת והקצרה ביותר שיכלו לתת. מכיוון שלדבריך אין להם מדיניות עקבית אני מעדיף ללמוד מנסיון של אחרים על המיסים שגובה אגף המכס ועל העמלות של דואר ישראל.

אשמח לשמוע מכל מי שהזמין מחנות ולא שילם דבר מלבד מע"מ/מכס, מה היתה שיטת המשלוח וממי הוא הזמין.

אם קיימות שיטות משלוח ללא תשלומים נלווים (עמלות לדואר וכל דבר שהוא לא מע"מ/מכס) או עם תשלום זניח, אשמח לדעת מהן.

תודה מראש.
נערך לאחרונה על ידי streamer ב 28/08/2011 20:51, נערך 3 פעמים בסך הכל.

edvin23
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

אני מסכים איתך שזה דיי "צ'כונה" שם, כנראה שהיה לי מזל..

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

streamer, פתחת לך מיני-אשכול משלך כאן הא ? :wink:
אתה מצליח כמעט כמוני. :lol:

כל העמלות האלה נגבות כשאתה נאלץ לשלם מכס, ואז מתרצים לך את התשלום המנופח (יחסית) בכל מיני שירותים. על אותם שירותים משום מה לא היית צריך לשלם אם החבילה לא הייתה נופלת במכס. העקביות ...
כששולחים דרך UPS או FedEx יש למיטב נסיוני עוד תירוצים לתשלום מצידם, שכנראה בתכלס קשורים לתקשורת בין מוסדות הממשלה (רשות המיסים) לבין אותן חברות. הנה סעיפים משלוש חשבוניות ששלפתי: חשבונית UPS ואחריה סעיפים מחשבונית של דואר ישראל, כלומר של רשות המיסים.

חשבונית מכס מ- UPS
מע"מ למכס יבוא - 169 ש"ח
שחרור ממכס - 75 ש"ח
אגרת רשומון ובטחון - 32.50 ש"ח
דמי טיפול - 63 ש"ח
עיגול סכומים - 0.19 ש"ח

סה"כ: 170.69
עכשיו רגע, תשלום המכס לא כולל --מע"מ-- ...
סה"כ כולל מע"מ: 367 ש"ח

למזלי לא עיגלו לטובתי פה, אחרת הייתי צריך לשלם גם מס הכנסה ...
הטיפול כנראה נעשה בכפפות משי והוא זהה בערכו לארוחת טריו ב- BBB. עם טיפ.

תראה איך זה עלה ממכס של 170 שקל ליותר מ- 300. אז נגיד שבמקרה הזה הייתי צריך לשלם מכס (30% או מה שלא יהיה) ולא מע"מ (16 או 18 אחוז). התכוננת לזה שיהיה עליו מע"מ ? ושירותים נוספים ? אי אפשר באמת לדעת מראש.

חשבונית ישירות מרשות המיסים
יש בדיוק את אותם הסעיפים עם אותם הסכומים בשתי חשבוניות שקיבלתי, כשאחת שווה 400 דולר והשניה 55 דולר:

עמלת שחרור ממכס קולקטיב חייב (במילים האלה, זה לא תרגום מרוסית) - 60 ש"ח
חיוב בגין השתתפות באגרת רשומון - 30 ש"ח
עמלת דמי הקצאת אשראי - 20 ש"ח
בנוסף לזה יש את המע"מ עצמו שמשתנה (אבל עקבי - 16 אחוז).

כמו האתר שלהם גם החשבוניות שלהם לא בדיוק ידידותיות לדוברי כל שפה שהיא.
אני בספק אם זה יעזור לך 'לנבא' כמה גבוה הקנס יהיה בלייבא מחו"ל, אבל אולי זה יתן לך שמץ של פרופורציה בכל זאת.
נערך לאחרונה על ידי sivan77 ב 04/09/2011 9:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

streamer
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

sivan77 כתב:streamer, פתחת לך מיני-אשכול משלך כאן הא ? :wink:
אתה מצליח כמעט כמוני. :lol:
...
למה העליתי כאן את העניין מלכתחילה, אם לא כדי לחקור עד תום את מי שכתב שהוא לא נדרש לשלם מס? :wink:

תודה רבה על הפירוט. אני מבין שהחשבונית השניה (מרשות המיסים) לא נוגעת להזמנה שנשלחה באמצעות חברת שילוח, נכון? כלומר, כל דבר שעובר במכס מחוייב בסכומים האלה?

sivan77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קשה לעשות הכללות איתם, אבל מחשבוניות המס שיש לי זה נראה שכן.
יחד עם זאת, חשוב לי שוב לציין שברוב המקרים לא שילמתי מכס על אוזניות או על דברים אחרים.
מארה"ב כדאי להשתמש ב- priority mail / first class (אותה שיטה, שם אחד לחבילות קטנות והשני לגדולות).
לא express mail (תודה לאיליה שהאיר את עינינו), לא UPS, לא FedEx. בלי tracking (חרטא) ובלי ביטוח (insurance). מאירופה לבקש את השיטה הזולה ביותר, לאוזניות זה בד"כ 20-40 יורו (מחנות - בטח בשיטה אחרת - 50). ולקוות לטוב ...

streamer
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אני מתכוון להזמין מכאן. כתבו לי שהמשלוח לארץ הוא 6 פאונד, לדעתי הם טעו אבל לכל היותר העניין יתברר לאחר ביצוע ההזמנה (ואז אבטל אם הם לא יסכימו להשאיר את המחיר המובטח). זמן המשלוח 3-5 ימים באמצעות Royal Mail International signed for. אכן מקווה לטוב.
ישראכרט גובה עמלת המרה של 1.75% מסכום העסקה. ב-PayPal משלמים על זה יותר?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

כן, 2.5%.

Royal Mail נותנים שירות טוב מניסיוני, כל המשלוחים שלי איתם גם שלי עברו חלק ממה שזכור לי...

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”