שרשור תגובות: Google Plus - הפלוס של גוגל

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #21 

טוב, לאחר כמה ימים של שימוש אני שמח לגלות שזו הרשת המועדפת עלי מפייסבוק...

יותר עניינית, נקיה ומסודרת.

חסר המון דברים (כמו לייק להמון דברים), ואין חיבור לשום דבר בחוץ (קרי: לפייסבוק, טוויטר, RSS וכו') ואין "דפים" ואיבנטים.

אבל בסה"כ, מהר מאוד כמעט כל החברים שלי בפנים. אני עדיין לא נכנס לזה בבום, כמו שגם לפייסבוק אני לא נכנס בפול בלאסט (יש לי את האתר הזה בסופו של יום לכתוב ולהגג בו בלי סוף).

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #22 

עפר,
דווקא יש חיבור לפייסבוק, טוויטר, LinkedIn וכו'...
ב-Google + Settings, תיגש ל- connected accounts ושם תבחר אילו חשבונות לצרף (יש דוגמא לחלון הזה גם במאמר).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #23 

אחלה כתבה אבי - עזר לי קצת להבין יותר
לגבי הסינון ומעגלים וכד' - א. כמו שנאמר כבר - זה קיים ממזמן בפייסבוק. אני משער שהם מהר מאוד יפשטו את זה. מה שכן - זה קצת מעיק בגוגל. לא תמיד אני או כל אחד רוצה - להתחיל לחשוב למי הוא כן מפרסם ולמי לא. תכל'ס - רוב הזמן מצידי שכולם ייראו. לכן זה נראה לי מעיק.

אני חושב שהשקט זה רק בגלל שלא הרבה אנשים - וחשוב מזה - אין שם גופים בכלל. חדשות/חברות מסחריות וכד'. גם ברמת האנשים - כרגע נראה לי שזה רק אנחנו הגיקים (מי יותר ומי פחות :)).
אין ספק - שאם הם יעשו אינטרגרציה עם שאר השירותים - ואני בכלל לא מדבר על מה קורה למי שיש טלפון אנדרואיד - שהוא כל כולו של גוגל - מערכת ההפעלה, תמונות לפיקסה, מיילים של גוגל, שיחות וידאו דרך גוגל צ'ט, כתיבה דרך גוגל דוקיומנטס. מה שרק חסר (או שחסר לי בהשכלה) זה שהמיקום שלי יעודכן תמיד בגוגל מפס - וסיימנו.

מטריד משהו.

DeePBLUE
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

רעיון נחמד ,אבל בספק אם זה יצליח ,הצלחה של מוצר לא תלויה בכמה הוא טוב ,אלא איך הוא נתפס ,

אם צוקרברג היה משיק את פייסבוק בברית המועצות , לא היינו שומעים על זה,כשם שאתר "חברה " הרשת החברתית

בישראל שהיה דיי דומה לא תפס תאוצה ,כבר היום לפייסבוק יש ירדה במספר המצטרפים, אפילו כאלה שסוגרים את

החשבון ....

למשל אם אפל היה יוצרים רשת חברתית זה היה להיט ,כי זה אפל וזה היה הכי גדול ונוצץ.
נערך לאחרונה על ידי DeePBLUE ב 06/07/2011 13:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #25 

גם אפל ניסו עם הPing כרגע זה לא ממש הצלחה ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #26 

איתי, חסר לך בהשכלה, כבר היום אתה יכול שהמיקום שלך יהיה מעודכן תמיד...

לא מבין למה זה מעיק, הנה 3 פתרונות למועקה שלך:
1 - תעשה מעגל אחד שכולם נמצאים בו וברירת המחדל שלך תהיה לפרסם במעגל הזה.
2 - תעשה כמה מעגלים שתרצה, וברירת המחדל שלך תהיה לפרסם בכל המעגלים.
3 - לא חשוב מה תעשה עם המעגלים, ברירת המחדל שלך תהיה לפרסם ב-public.

כמו שכתבתי על פייסבוק, מה שהם עשו שם הוא רחוק מלהיות אינטואיטיבי, ולכן גם מעטים האנשים שמכירים את זה ועוד יותר מעטים הם אלו שממש מיישמים את זה.

DeePBLUE,
למשך תקופה מסויימת, חבר'ה היה מאד פופולרי בארץ, ואז נכנס הפייסבוק במלא העוצמה, אני לא יודע אם הירידה של חבר'ה והעלייה של פייסבוק היו חופפים, אבל רשת שכולה ישראלית בוודאי לא יכולה להתמודד עם רשת עולמית.

kidney_stone
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
שם מלא: אריק. ט.
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #27 

theAman כתב: למה כזה קשה לך להאמין שפיספסתי את זה? אני לא בדיוק חיית פייסבוק
...פיצ'ר שנמצא אבל הנגישות שלו שואפת לאפס, כאילו ולא נמצא...
...הנגישות וקלות הביצוע חשובים לא פחות מהפיצ'רים אליהם ניתן לגשת.
...
אתה צודק ב 100%, פשוט התרגשתי להוכיח למישהו באינטרנט שהוא טועה,
זה קורה לי לפעמים :) ואני מתנצל על ההתפרצות.

אין ספק שפיטצ'ר שקיים אבל לא נגיש בצורה משמעותית לכולם - כאילו לא קיים בכלל.
ואני באמת מאמין שרוב המשתמשים לא מכירים את הפיטצ'ר הזה בפייסבוק.

אגב, קראתי איפשהו ביום יומיים האחרונים שיצאה אפליקציית פייסבוק
(צד שלישי, לא מטעם פייסבוק אבל על הפלטפורמה שלהם)
שנותנת "מעגלים" בדיוק כמו של גוגל.
Think for yourself, question authority
סיפורי תמיכה שקרו באמת - http://is.gd/s4IM

roeeb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #28 

מה שאני לא מבין זה איך גוגל+ ידע להציע לי להוסיף למעגל כמה ממנהלי האתר הזה (hometheater).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #29 

roeeb,
זאת שאלה טובה. לי עושה רושם שרק בזמן האחרון התווספה יכולת לבצע חיפוש על שמות של אנשים שאיפשרו את זה (לדעתי זה לא היה קיים בהתחלה)

איתי,
לא הבנתי את הבעייה. אם את כל הפוסטים שלך אתה עושה כאשר אתה במעגל הראשי שלך (מה שנקרא זרם), אתה פר-פוסט, בוחר בקלילות עם מי אתה משתף אותו. ציבורי, מעגלים מורחבים, כל האנשים במעגלים שלך, מעגלים מסויימים, אדם בודד.....נראה לי מאוד קל ופשוט

אבי,
סיימת את התואר, יש לך תעודה, המהפך אצלך הושלם באופן מלא :wink:

roeeb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #30 

השאלה היא מאיפה הם השיגו את הנתונים?
כנראה שהם עשו הצלבה בין האתרים שאני גולש אליהם לבין האנשים שמנהלים אותו (google analytics?).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #31 

אחלה מאמר, אבי, אבל למה אתה כותב שלא התנסית בhangout (זולה :-) ) ?

לגבי הדיון על המעגלים מול הפיצ'רים המקבילים והותיקים של פייסבוק שהם לא רק friend list אלא גם networks.
נכון שבפייסבוק לא ממש משתמשים בהם רוב האנשים אבל אני לא חושב שזה במקרה. לא היה ביקוש שידחוף את זה.
בגוגל+ המעגלים אומנם ממומשים יפה, ורוב מאמרי הביקורת מציגים את הפיצ'ר הזה כפיצ'ר הדגל שלהם, אבל אני חושב שזה מאוד overrated ורוב האנשים לא ישתמשו בזה וישימו את כולם במעגל אחד. עבור רוב האנשים להחליט איזה מעגל ולנהל חשיפת הודעות לפי מעגלים זה רק יהיה מטרד.

שימו לב, שכמו בכל דבר כזה, המצטרפים הראשונים זה כל הגיקים (אנחנו) שמנסים את הכל ומתדיינים אם טוב ורע אבל פייסבוק לא נעשתה לענקית בזכות משתמשים כאלה, אלא בזכות מאות מיליונים המשתמשים הרגילים. לרובם לא מזיז העיניין הזה כל כך (עובדה שFB זו הצלחה בלתי רגילה) ואני בספק אם הם יטרידו את עצמם להתעסק בבחירת המעגל המתאים גם כשהממשק נוח כמו בגוגל+.

גם theAman במאמר וגם oferlaor בתגובה למעלה מתיחסים לשקט, לסדר ולחוסר הפטפטת שבגוגל+ יחסית לFB.
שימו לב שזה לא קשור בכלל להבדלים בשירותים.
זה פשוט נובע מכך שFB היא רשת ותיקה ויש לכם הרבה "חברים" שם, אך בגוגל+ יש לכם מספר חברים קטן עדיין, רובם גיקים שבודקים, וגם גוגל עוד לא שמה פרסומות.
מה שאתם אומרים זה שאתם רוצים רשת קטנה ואיכותית מבחינת המשתתפים, אז כמו שאמרתי לאבי בפרטי. בשביל זה יש את hometheater.co.il -:) . אם גוגל+ תצליח בסדרי גודל של FB אז היא תהיה דומה לFB בעיניין הזה.

האינטגרציה עם שאר שירותי גוגל בינתיים מפריעה לי יותר מאשר עוזרת.
כבר רצתי לפיקסה להפוך את כל האלבומים לפרטיים.
עכשיו אני לא יודע איך לעשות שהתמונה שלי בגוגל+ תהיה שונה מהתמונה שלי בgtalk ו-gmail.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #32 

איתי,
קראתי את ההודעה שלך רק אחרי שכתבתי את שלי.
חזרתי על דברים שכבר כתבת. אני מסכים איתך.
משה

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #33 

יופי של סקירה (Y)
זה הזמן כנראה לקנות מניות של גוגל :)

וזאת כמובן לא המלצה מקצועית לרכוש מניות...
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #34 

היי,

הרשת מעניינת, לא יודע אם תהיה מסה קריטית שם בזמן סביר.
בטוח כמו שאבי כתב שהם ידחפו לנו אותה חזק ונראה כמה יאמצו אותה במקום או בנוסף לפייס

דבר אחד חשוב שאבי כתב ובגינו העברתי עכשיו 103 אלבומים ל LIMITED זה
אלבום התמונות Picasa זמין לנו בכל עת ואולי זה הזמן להזהיר, אם ההגדרות שלכם באלבומי Picasa התירו לכל אחד לראות את תוכנם (אבל זה לא עניין אותכם, כי למי כבר יש את הפרטים שלכם), הרי שעכשיו הכללים השתנו. ברגע שפתחתם חשבון ב-Google+, ההגדרות של Picasa תקפות וכל התמונות שלכם יכולות להיות זמינות למעגלים שלכם. לכן, אם אין ברצונכם להיחשף יתר על המידה, כדאי לשנות את ההגדרות ב-Picasa.
...
אגב חבר'ה פרצה בתחילת העשור הקודם והתרסקה אחרי 3-4 שנים, המפתחים התרכזו במזרח אירופה והישראלים הבינו שהאתר והממשק מצ'וקמק אם כי הרעיון אדיר ולכן כשפייסבוק נפתחה בשלהי 2006 בואכה 2007 אם אינני טועה, המשתמשים אהבו ממשק פשוט לשיתוף טקסט ובעיקר תמונות והשאר היסטוריה. פייסבוק הצליחו להביא מסה קריטית בזמן יחסית קצר ופה טמונה ההצלחה.

מבחינתי כמי שרשום לכל הסושיאל שיש מ 1999 ופגש את מייסדי האתר בסדנאות אודיו שאורגנו בפורומים של IOL אני יכול להעיד שתמיד היו שרותים שנתנו מענה אופקי ולא אנכי (פליקר וקודמיו, יוטיוב וקודמיו וכמובן פורומים, חדרי צ'אט, מסנג'ר וקודמיו וכו' וכו') אבל פייסבוק עשו באנדל של סושיאל עם ממשק לטיפש המצוי, לא חפרו עם פיצ'רים וניצחו מלחמה חשובה.
אני לא רואה את המוני הטיפשים מהגרים למקום אחד שהוא כרגע עם UI מתקדם ונקי אבל מתאים יותר למקצוענים.
אני דווקא שם כסף על פתרונות אגרגציה של כל שלושת הענקים - פייסבוק, טוויטר ופלוס שאולי יצליחו לפשט את עבודתנו...

שח

Ghost
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 208
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #35 

יש מישהו שיכול להזמין אותי? אם כן כתבו לי בפרטי ואני אשלח את המייל שלי (אני פשוט לא רוצה לפרסם את המייל שלי)
תודה רבה.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

Ghost כתב:יש מישהו שיכול להזמין אותי? אם כן כתבו לי בפרטי ואני אשלח את המייל שלי (אני פשוט לא רוצה לפרסם את המייל שלי)
תודה רבה.
...
שלח לי בפרטי אבל הם חסמו את הכניסה גם אם תקבל הזמנה, טוענים שישחררו כניסה בנגלות
מזכיר קצת את התורים המלאכותיים של H&M

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #37 

שח_מט כתב: אני דווקא שם כסף על פתרונות אגרגציה של כל שלושת הענקים - פייסבוק, טוויטר ופלוס שאולי יצליחו לפשט את עבודתנו...

שח
...
אני לא ולפחות לא כסף גדול, ובדיוק מהסיבה שאתה מכנה אותה "הטפשים" ואני מכנה אותה "משתמשים רגילים" או "הרוב הגדול".
שימוש באגרגטור ורישום החשבונות בו, שזה עיניין של 30 שניות ל"חכם", יכול להיות פשוט מחסום בפני משתמש רגיל, שלא לדבר שהוא בכלל צריך להגיע לאגרגטור מלכתחילה אבל כולם יודעים על פייסבוק ורק גיקים מכירים Tweetdeck , Seesmic וכו. , כך שהמשתמש הרגיל גם לא יגיע לנסות.
ואגב, מכיוון שטוויטר כבר רכשו את Tweetdeck, אז בעצם שמת את כספך על טוויטר :wink:
...
אני בספק אם מדובר בתור מלאכותי ליצירת באזז. לדעתי זה תור אמיתי שנובע מבדיקות סקלביליות מודרגות. מדובר במספרים גדולים מאוד בהרשמות ואפילו גוגל לא יכולה פשוט לפתוח את הברז. כל הבאגים של הסקלביליות צצים עכשיו.

אין שום היגיון לגוגל לעשות תור מלאכותי.
1) זה גוגל, היא לא צריכה את זה
2) זה פוגע בערך השרות עצמו. ערך רשת חברתית זה כמו ערך הפקס. לא שווה אם אין לך חברים שם.
משה

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

moco כתב:
שח_מט כתב: אני דווקא שם כסף על פתרונות אגרגציה של כל שלושת הענקים - פייסבוק, טוויטר ופלוס שאולי יצליחו לפשט את עבודתנו...

שח
...
אני לא ולפחות לא כסף גדול, ובדיוק מהסיבה שאתה מכנה אותה "הטפשים" ואני מכנה אותה "משתמשים רגילים" או "הרוב הגדול".
שימוש באגרגטור ורישום החשבונות בו, שזה עיניין של 30 שניות ל"חכם", יכול להיות פשוט מחסום בפני משתמש רגיל, שלא לדבר שהוא בכלל צריך להגיע לאגרגטור מלכתחילה אבל כולם יודעים על פייסבוק ורק גיקים מכירים Tweetdeck , Seesmic וכו. , כך שהמשתמש הרגיל גם לא יגיע לנסות.
ואגב, מכיוון שטוויטר כבר רכשו את Tweetdeck, אז בעצם שמת את כספך על טוויטר :wink:
...
אני בספק אם מדובר בתור מלאכותי ליצירת באזז. לדעתי זה תור אמיתי שנובע מבדיקות סקלביליות מודרגות. מדובר במספרים גדולים מאוד בהרשמות ואפילו גוגל לא יכולה פשוט לפתוח את הברז. כל הבאגים של הסקלביליות צצים עכשיו.

אין שום היגיון לגוגל לעשות תור מלאכותי.
1) זה גוגל, היא לא צריכה את זה
2) זה פוגע בערך השרות עצמו. ערך רשת חברתית זה כמו ערך הפקס. לא שווה אם אין לך חברים שם.
...
לגבי אגרגציה אני מסכים איתך אבל ישנו שלב שבו הטיפשים צריכים אגרגטורים. אגב הרכישה של יוטיוב, פליקר ובלוגר ע"י גוגל והטמעתם בפלטפורמה של הפלוס זה סוג של אגרגציה.

לדעתי ואני עוסק בזה בשנה האחרונה, חלק מהתור זה סקלביליות כנראה אבל יותר חשוב - הזדמנות שיווקית לעשות רעש. אם אנשים (אפילו אם הם לא רבים כל כך) מחכים וצריכים הזמנה ושואלים את כל העולם, זה יוצר באז, הרבה יותר מאשר לשים דף הרשמה פתוח.
מצאתי ברשת בערך 250K פוסטים על השירות מיום חמישי, כ 25% מהם עוסקים בצורה כלשהיא ברצון לקבל הזמנה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #39 

(פיקסה התכוונת, פליקר זה של יאהו)

אין ספק שאפשר ליצר באז וערך מלאכותי על ידי יצירת מחסור מלאכותי ורבים עושים זאת. אני פשוט חושב שענק כמו גוגל שמוציא שירות שכותבים עליו כבר הרבה עוד לפני שהושק, זקוקים לזה.
גם זה שהם מדליקים ומכבים את זה בצורה כאוטית, מרמז שזה לא ממש מתוכנן מראש, אלא יותר תגובה לניתור המערכת תוך כדי גדילתה.
להבדיל מרוב השירותים שאין להם באמת בעיית סקלאביליות ישר איך שהם מושקים, ורק היו מתים שכן תהיה להם :), בהשקה של גוגל בטוח שיש כי כמויות המצטרפים היא אדירה.

אנחנו לא יכולים באמת לדעת בלי מידע פנימי, אבל מה שבטוח, שאם זה מלאכותי, כדאי מאוד שיפתחו את הברזים מהר כי אחרת הם יורים לעצמם ברגל. זה רשת חברתית ואם חבריך לא יכולים לעזוב את FB, עם מי תפטפט?
משה

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #40 

osherov כתב: סיימת את התואר, יש לך תעודה, המהפך אצלך הושלם באופן מלא :wink:
...
אתה שולח לי את הדיפלומה?