"made in japan" - כמה זה חשוב ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
stainless פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

MartinHSabag כתב:אני חושב שבימנו זה גימיק שיווקי שמתבסס בדיוק על המיתוס הזה.
בדיוק כמו ש"לפלזמה בורח הגז וצריך למלא כל כמה שנים".
זה מיתוס שנוצר ואין לו שום גרעין (מלבד זה שיש בפלזמה גז), אבל הוא לא בורח ובטח שלא ניתן למלא אותו.

הגרעין שאתה מדבר עליו לגבי סין יכול להיות למשל, הפחד מתחרות שיפן לא תצליח לעמוד בה, למשל.....
...
הגרעין שאני מדבר עליו הוא סטטיסטיקה עובדתית.

ובנוסף, אני לא בטוח שרק פחד מתחרות הוא הגורם, כי הפירמה היא יפנית ממילא - וייקח זמן עד שפירמה סינית כלשהי [ DENEN ? :) ] תוכל לייצר הכל בעצמה, ומשם - יקח לה זמן להתחרות עם DENON במוניטין : מגברים חליפיים יש כבר, והם אלו שעולים 300-500 ש"ח [ או בסגנון].

כמו תמיד, זה שילוב של אמת ובדיה, אלא שבתקופתנו מרכיב האמת גדול עדיין מזה הבדוי, ודאי כל עוד מוצרים מסין הם בפועל נחותים יותר ברמת תקלות הייצור מאשר אחיהם בארצות המקור.

אתה בעצם רומז שכח עבודה זול להחריד אינו פוגם בערובה לאיכות, ואני אומר שזה לא ייתכן :
ושוב, השאלה היא כמה זה כן פוגע, ואם זה זניח או לא.

בחיים לא שמעתי על למלא גז בפלזמה ! :D דמיינתי לי טכנאי עם סרבל ובלון מחפש 'איפה הכניסת גז פה' ומשאיר כתמים של גריז על המסך [ כי הוא עובד מאחורה, נו].

כמו האגדות על זה שפולקסווגן / אאודי אלו מכוניות ששוות משהו, או בטוחות במיוחד.זה אכבר מיתוס.
אי אפשר להתחרות באמינות היפנית בעולם הרכב היום, וזה כולל השוואה מול כל רכב.

בקיצור, עזוב את זה. המגבר שרציתי נמכר בפובמיות סביב 4.5, וזה ייבוש.

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #22 

KILLBILL כתב:שלום רב,
בדומה לחברות הטלוויזיה והמחשבים ישנן חברות ענק המייצרות ומרכיבות רסיברים וכיו"ב לחברות ענק כמו דנון, ימהה, ואחרות. חברות אלו מקבלות מפרטים המפרטים את רמת הרכיבים, האמינות הנדרשת וכו'. ניתן למצוא היום את כמעט כל הרכיבים בכל המכשירים אין כל כך הבדל היום בין החברות המובילות ואם תקחו רסיבר שעולה כ2500 ש"ח של הרמן, ימהה, דנון, או כל חברה מוכרת אחרת סביר להניח שהרכיבים יהיו כמעט זהים. כמו שצויין למעלה על ידי אנשים אחרים, החברות שעדיין מייצרות ביפאן מייצרות של את ה top of the line שלהן, מכיוון שהן עדיין מעוניינות בתחרות מסויימת בפלח שוק קונה מוצרים שלא מיוצרים בסין או בקוריאה או במלזיה. קחו את דנון למשל, היא תמיד מייצרת את הרכיבים ה אולטרה הי אנד שלה ביפאן, בסטנדטרים מחמירים ובסדרות קטנות. אבל זה בעיקר כדי לזכות בתשומת לב ובמאמרים טובים בעיתונות.
כדאי שתסתכלו כאן למשל לאינפורמציה נוספת... http://www.anycities.com/andyhifi/audio.htm http://audio-nirvana.fortunecity.net/pa ... nawayg.htm
אז מה למדנו? שאנחנו ברובינו קורבנות של מותגים ופירסום. הרבה מאוד חברות אמנם מפתחות ומוכרות ציוד high end אמיתי שהמכירות שלו זניחות, וזה כדי לשכנע את רובינו שאם זה דנון אז זה טוב... וזה ממש לא הקטע... אם יש לכם $7000 לדנון 5805V2 אז יופי, והוא גם מיוצר ביפאן, ואם תקנו את ה 2807 אז לא - הוא לא הריח את יפאן...
לילה טוב... :wink:
...
סתם הערת אגב, על דנון 2807 רשום made in japan.
אני בכל אופן לא הייתי פוסל מכשיר, שאינו מיוצר ביפן, ולחלופין לא הייתי עושה מאמץ מיוחד לשים את ידי על מכשיר שכן יוצר שם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”