המלצות לרמקולים קדמיים + סנטר + סאב לרסיבר ONKYO TX- NR3008
"חוץ מזה שהמחיר לא קובע את איכות הרמקול, כמו שאמרתי אני יכול להביא את ה PULK שעולה בארץ 10K בפחות מ3K"
חבל שאת מה שאתה רושם אתה מסרב להפנים , אתה אומר לי שהמחיר לא קובע את האיכות אבל מצד שני אתה אומר שתביא רמקול מסוים בגלל שבארץ הוא עולה 10K כאילו שזה מעיד על משהו,בנוסף אתה לא מבין מה יש לתכנן .
אז אוקיי , אני ניסיתי לעזור לך , מאחר ולא הצלחתי נותר לי רק לאחל לך להתחדש ולהינות.
חבל שאת מה שאתה רושם אתה מסרב להפנים , אתה אומר לי שהמחיר לא קובע את האיכות אבל מצד שני אתה אומר שתביא רמקול מסוים בגלל שבארץ הוא עולה 10K כאילו שזה מעיד על משהו,בנוסף אתה לא מבין מה יש לתכנן .
אז אוקיי , אני ניסיתי לעזור לך , מאחר ולא הצלחתי נותר לי רק לאחל לך להתחדש ולהינות.
- Sagims
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1386
- נתן תודות: 267 פעמים
- קיבל תודות: 98 פעמים
- יצירת קשר:
תקשיב לבחור הוא יודע מה שהוא אומר ..אוריאל כתב:לדעתי כל הקונספט שעליו אתה בונה את המערכת לא מתאים לשימוש שלך ושגוי מן היסוד.
עבור שמיעה של הרבה מוסיקה סטליטיים הם כלל לא אופציה ורמקול מדפי טוב יעלה המון כסף (בטח שלא ברמות המחיר של 3K שעליהן דיברת).
הרסיבר הזה הוא לגמרי OVERKILL לתקציב וכלל לא ישרת את המטרה באופן אופטימלי , לדעתי אתה צריך לעשות ריסטרט ולתכנן הכל מחדש אבל זו רק דעתי....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא מסכים לגבי ה-RX2... אלה מדפיים עם אלמנט מיד-בס 8 אינץ' שנותן על הנייר היענות של עד 40 הרץ. גם אם זה נתון תיאורטי בלבד, יותר מסביר להניח שהוא ייתן ביצועים יפים עד 80 הרץ, ומשם הסאב יכול להשתלט על העניינים בלי "חורים" או שימוש יתר כפי שתיארת לעיל..!אוריאל כתב:אם אתה הולך על מדפיים זה כבר יותר הגיוני אבל באתה תצטרך לעלות בסדרות (עם כל הכבוד לSILVER של MA) מכיוון שרק בסדרות איכותיות רמקול מדפי באמת יכול להתחרות עם רמקול רצפתי מבחינת במה ותחום היענות ולא ליצור לך חור תדרים בעבודה עם הסאב או לחילופין (אם הסאב שלך עולה גבוה) ליצור מצב שבו הסאב מנגן יותר מדי.בנוסף רמקולים פשוטים מדי עם סנטר גדול יגרמו לסירוס של הסנטר בכיול כדי להתאים לקדמיים....
ntk: מבחינת סנטר, אני ממליץ לך בחום לקחת רמקול מאותה סדרה כמו הקדמיים שתבחר - למשל, אם אתה הולך על ה-RX2 כקדמיים, שווה מאוד ללכת על ה-RX סנטר מאותה הסדרה...
מבחינת סאב, ההתאמה לרמקולים האחרים הרבה פחות קריטית, וכאן אפשר ללכת על משהו שמתאים לחלל החדר מבית SVS, Velodyne, Sunfire וכיו"ב (תלוי מן הסתם גם בתקציב...)
חחח אתה מצטט אותי ולא קורא טוב מה שאמרתי ? אי אחזור על זה שובאוריאל כתב:"חוץ מזה שהמחיר לא קובע את איכות הרמקול, כמו שאמרתי אני יכול להביא את ה PULK שעולה בארץ 10K בפחות מ3K"
אז אוקיי , אני ניסיתי לעזור לך , מאחר ולא הצלחתי נותר לי רקר שלואחל לך להתחדש ולהינות....
המחיר לא קובע את איכות הרמקול.... עכשיו עם קצת הבנת הנקרא...אמרתי שאני יכול ..... זה למה אני לא ישר קונה רמקול שעולה פה 10K ש"ח רק בגלל המחיר שלו... לא יודע איפה קראת שאמרתי שאני אביא ( אשמח ם תצטט את ההודעה שבה אמרתי את זה ), בדיוק כמו שאני לא יודע איפה קראת מה התקציב שלי, אתה כנראה אוהב להמציא דברים שלא אמרתי..
אם אתה רוצה לעזור, אני מאוד אשמח, לתת לי רמזים כמו "תעשה ריסטרט" לא נקרא לעזור, יש עובדה בשטח וזה שאני צריך לקבל את הרסיבר ONKYO 3008
תודה אני מקווה שיהיה לי זמן ללכת לשמוע אותם בקרובepony כתב:לא מסכים לגבי ה-RX2... אלה מדפיים עם אלמנט מיד-בס 8 אינץ' שנותן על הנייר היענות של עד 40 הרץ. גם אם זה נתון תיאורטי בלבד, יותר מסביר להניח שהוא ייתן ביצועים יפים עד 80 הרץ, ומשם הסאב יכול להשתלט על העניינים בלי "חורים" או שימוש יתר כפי שתיארת לעיל..!אוריאל כתב:אם אתה הולך על מדפיים זה כבר יותר הגיוני אבל באתה תצטרך לעלות בסדרות (עם כל הכבוד לSILVER של MA) מכיוון שרק בסדרות איכותיות רמקול מדפי באמת יכול להתחרות עם רמקול רצפתי מבחינת במה ותחום היענות ולא ליצור לך חור תדרים בעבודה עם הסאב או לחילופין (אם הסאב שלך עולה גבוה) ליצור מצב שבו הסאב מנגן יותר מדי.בנוסף רמקולים פשוטים מדי עם סנטר גדול יגרמו לסירוס של הסנטר בכיול כדי להתאים לקדמיים....
די
ntk: מבחינת סנטר, אני ממליץ לך בחום לקחת רמקול מאותה סדרה כמו שתבחר - למשל, אם אתה הולך על ה-RX2 כקדמיים, שווה מאוד ללכת על ה-RX סנטר מאותה הסדרה...
מבחינת סאב, ההתאמה לרמקולים האחרים הרבה פחות קריטית, וכאן אפשר ללכת על משהו שמתאים לחלל החדר מבית SVS, Velodyne, Sunfire וכיו"ב (תלוי מן הסתם גם בתקציב...)...
בשורה התחתונה יש פה ויקוח עקר....ntk כתב:חחח אתה מצטט אותי ולא קורא טוב מה שאמרתי ? אי אחזור על זה שובאוריאל כתב:"חוץ מזה שהמחיר לא קובע את איכות הרמקול, כמו שאמרתי אני יכול להביא את ה PULK שעולה בארץ 10K בפחות מ3K"
אז אוקיי , אני ניסיתי לעזור לך , מאחר ולא הצלחתי נותר לי רקר שלואחל לך להתחדש ולהינות....
המחיר לא קובע את איכות הרמקול.... עכשיו עם קצת הבנת הנקרא...אמרתי שאני יכול ..... זה למה אני לא ישר קונה רמקול שעולה פה 10K ש"ח רק בגלל המחיר שלו... לא יודע איפה קראת שאמרתי שאני אביא ( אשמח ם תצטט את ההודעה שבה אמרתי את זה ), בדיוק כמו שאני לא יודע איפה קראת מה התקציב שלי, אתה כנראה אוהב להמציא דברים שלא אמרתי..
אם אתה רוצה לעזור, אני מאוד אשמח, לתת לי רמזים כמו "תעשה ריסטרט" לא נקרא לעזור, יש עובדה בשטח וזה שאני צריך לקבל את הרסיבר ONKYO 3008...
ntk,
אתה חייב ללכת לחנויות ולהקשיב לרמקולים בעצמך ולבחור רמקולים שנשמעים לך הכי טוב !
ציון
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
חורה לי לראות את הגישה של "העזרה" שחלק מהחברים פה נותנים למישהו שמבקש עזרה.
במקום לעזור בידע שיש פה לאנשים, אנשים מתחילים להטיף מוסר וחושבים שהם ישנו סידרי עולם.
הבחור סגור על רסיבר או כבר קנה רסיבר כלשהו. אם זה OVERKILL או לא, זה בעיה שלו וכסף שלו.
אפשר במקום להטיף, להציע דברים אלטרנטיבות אחרות, ובשביל זה הפורום נועד- לעזור לאותם אנשים בהתלבטויות ולחלוק ידע ומידע.
לשלוח מישהו לשמוע רמקולים זה מחזיר אותו לנקודת ההתחלה. לא בשביל זה קיימים פורומים ולא בשביל זה אני מאמין שהוא ביקש את עזרת החברים בפורום.
במקום זה, אפשר להציע 2-4 דגמים של רמקולים שעומדים בדרישות ובתקציב של הבחור. ולבסוף, אותו מבקש עזרה יקבל את ההחלטה בהאזנה לאותם רמקולים בחנות.
אני קניתי לפני כמה חודשים את הפולק אודיו מוניטור 70 במחיר של כ3000 ש"ח עד הבית. אני אישית מרוצה מהם. עיקר השימוש שלי הוא 80-90 אחוז מוזיקה (מקלאסית ועד רוק) והשאר סרטים.
אינני בקיא מספיק בדגמים של רמקולים כדי להמליץ לך על דגמים נוספים שלצערי, בנושא זה, אין ביכולתי לעזור.
במקום לעזור בידע שיש פה לאנשים, אנשים מתחילים להטיף מוסר וחושבים שהם ישנו סידרי עולם.
הבחור סגור על רסיבר או כבר קנה רסיבר כלשהו. אם זה OVERKILL או לא, זה בעיה שלו וכסף שלו.
אפשר במקום להטיף, להציע דברים אלטרנטיבות אחרות, ובשביל זה הפורום נועד- לעזור לאותם אנשים בהתלבטויות ולחלוק ידע ומידע.
לשלוח מישהו לשמוע רמקולים זה מחזיר אותו לנקודת ההתחלה. לא בשביל זה קיימים פורומים ולא בשביל זה אני מאמין שהוא ביקש את עזרת החברים בפורום.
במקום זה, אפשר להציע 2-4 דגמים של רמקולים שעומדים בדרישות ובתקציב של הבחור. ולבסוף, אותו מבקש עזרה יקבל את ההחלטה בהאזנה לאותם רמקולים בחנות.
אני קניתי לפני כמה חודשים את הפולק אודיו מוניטור 70 במחיר של כ3000 ש"ח עד הבית. אני אישית מרוצה מהם. עיקר השימוש שלי הוא 80-90 אחוז מוזיקה (מקלאסית ועד רוק) והשאר סרטים.
אינני בקיא מספיק בדגמים של רמקולים כדי להמליץ לך על דגמים נוספים שלצערי, בנושא זה, אין ביכולתי לעזור.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
triger772 כתב:חורה לי לראות את הגישה של "העזרה" שחלק מהחברים פה נותנים למישהו שמבקש עזרה.
אינני בקיא מספיק בדגמים של רמקולים כדי להמליץ לך על דגמים נוספים שלצערי, בנושא זה, אין ביכולתי לעזור....
אני מסכים לחלק מהדברים שלך...בעיקר לנושא הטפות המוסר.
אבל בשורה התחתונה הבחור חייב ללכת לשמוע רמקולים בעצמו, כי זה ממש עניין של טעם וריח
ציון
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
היי ציון,
אין לנו מחלוקת בנושא של החלטה סופית, אשר צריכה להיעשות על פי האוזנים של הקונה. אממה, לפחות למקד את אותו קונה לכמה דגמים זו העזרה המתבקשת מפורום שרוצה לחלוק ולשתף מידע אחד עם השני.
אין לנו מחלוקת בנושא של החלטה סופית, אשר צריכה להיעשות על פי האוזנים של הקונה. אממה, לפחות למקד את אותו קונה לכמה דגמים זו העזרה המתבקשת מפורום שרוצה לחלוק ולשתף מידע אחד עם השני.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- epony
- חבר במועדון 10K

טריגר, אני מסכים איתך אבל במקרה הזה די קשה לעזור כי אין אפילו טווח של תקציב לעבוד איתו או הגדרות כלשהן של מה פותח השרשור הולך לשמוע, מה שמביא אנשים לסייג כל דבר שהם אומרים ב-"לך תקשיב בעצמך" (עצה שהיא יותר מלגיטימית דרך אגב, ושאני מעדיף שתהיה כתובה בכל שרשור בפורום מאשר שלא תהיה כתובה כי יש אנשים רבים שבאים לפורום ולא מבינים שהעדפה אישית קודמת לפחות או יותר כל פרמטר אחר בתהליך קבלת ההחלטות באודיו).
ntk, אם היית מגדיר איזושהי מסגרת תקציב לרמקולים ומפרט קצת יותר לגבי השימושים שלך בציוד (כמה אתה הולך לשמוע מוזיקה, כמה ק"ב, איזה ציוד כבר יש לך מבחינת TV ומקורות, וכיו"ב...) אז היה לנו הרבה יותר קל לעזור לך והדיון היה הרבה יותר ממוקד בצרכים שלך ולא בנאומים כאלה ואחרים..!
ntk, אם היית מגדיר איזושהי מסגרת תקציב לרמקולים ומפרט קצת יותר לגבי השימושים שלך בציוד (כמה אתה הולך לשמוע מוזיקה, כמה ק"ב, איזה ציוד כבר יש לך מבחינת TV ומקורות, וכיו"ב...) אז היה לנו הרבה יותר קל לעזור לך והדיון היה הרבה יותר ממוקד בצרכים שלך ולא בנאומים כאלה ואחרים..!
היי,ntk כתב:אני מחפש רמקולים קדמיים, סנטר, וסאב לרסיבר ONKYO TX- NR3008 ( את האחוריים לבנתיים אני אשאיר ) הרמקולים הקדמיים צריכים להיות מדפיים או קטנים יותר ( אין לי אפשרות לשים אותם על הריצפה ואני חייב לתלות אותם ככה שאני לא יכול לקנות רמקולים גדולים ) לגבי הסנטר והסאב לא ממש משנה הגודל, אני מתכוון להזמין מארצות הברית ככה שקצת קשה להגדיר את התקציב אבל אשמח לשמוע הצעות לרמקולים איכותיים שמתאימים לרסיבר הזה
תודה...
קודם כל תתחדש, האונקיו 3008 הינה מפלצת אימתנית
לגבי בחירת הרמקולים,
גם אני נמצא עכשיו בשלבים מתקדמים של קניית מערכת 7.1 חדשה לבית + רסיבר מתאים.
אני רק יכול להמליץ לך על הציוד שאני שמעתי בתקווה שההמלצה תצמצם לך את האפשרויות ותקל עליך בבחירת הרמקולים.
כמו-כן, אני אחדד מספר דברים שחברים לפורום פה אמרו שאני חושב שכדאי שתיקח לתשומת הלב:
1. אם עדיין לא מאוחר מדיי להחליף את האונקיו 3008 במשהו אחר לדוגמא ה- 609 (רסיבר חדש ומעולה של אונקיו) ולהשתמש בתקציב המיותר לשדרוג התקציב לרמקולים, אני חושב שזה עדיף. ה- 3008 מיועד למעריצים פנאטים של הקולנוע הביתי - אותם חבר'ה שהשקיעו 50,000 ש"ח רק בקניית הרמקולים. אם מדובר בתקציב חובבני של 5000-15000 ש"ח לרמקולים אז פשוט לא באמת תנצל את היכולות של ה-3008 כי הרמקולים ישמשו כצוואר בקבוק. אז לשיקולך
2. אני אנסה לצמצם לך כמה שיותר את האפשרויות ע"י המלצה על רמקולים שאני האזנתי להם לאחרונה במסגרת תקציב של 15000 ש"ח לערך. צא מנקודת הנחה - שעדיין, כמו שרבים וטובים ממני אמרו, באמת עדיף להאזין לפני שאתה קונה...
המלצות לרמקולים:
1. Monitor Audio Bronze - סדרה מעולה שזכתה להמון ביקורות חיוביות - תמורה אדירה לכסף. מצד שני, לא התלהבתי מהבס של סדרה זו, הבס של סדרת הסילבר 12 טוב בהרבה, אבל יותר יקר משמעותית. מצד שני, הרמקולים מדהימים ביחס למחיר שלהם.
2. Monitor Audio Silver - כמו סדרת הברונז רק - גדול, חזק ומרשים יותר. הכל תלוי בתקציב שלך - אם אתה יכול להרשות לעצמך את הסדרה הזו מבחינת התקציב היא טובה יותר מהברונז.
3. B&W - סדרה 6. סדרה מעולה גם היא כמו הסילבר של Monitor Audio מחוץ לתקציב שלי - אבל אולי במקרה שלך לא, וזו סדרה שאסור להתעלם ממנה - סאונד מדהים.
4. Quad - 11L רמקוליים מדפיים מעולים ששמעתי
5. Mordaunt-Short Aviano - גם סדרה מעולה ששווה האזנה.
לגבי סאב - אני הייתי לוקח סאב מ- 12' ומעלה ואיכותי (שהרסיבר יוכל לנצל אותו כראוי). יש הרבה חברות ששוות בדיקה:
יש את הסאב של סדרת סילבר של מוניטור אודיו שמאד אהבתי
יש את Velodyne CHT-12Q שהוא מעולה !!!
ואת ה- Wharfedale Diamond SW250 שיש לו תמורה אדירה למחיר.
מקווה שעזרתי,
תהנה ותתחדש,
יותם.
שלום יותםlinyotam כתב:1. אם עדיין לא מאוחר מדיי להחליף את האונקיו 3008 במשהו אחר לדוגמא ה- 609 (רסיבר חדש ומעולה של אונקיו) ולהשתמש בתקציב המיותר לשדרוג התקציב לרמקולים, אני חושב שזה עדיף. ה- 3008 מיועד למעריצים פנאטים של הקולנוע הביתי - אותם חבר'ה שהשקיעו 50,000 ש"ח רק בקניית הרמקולים. אם מדובר בתקציב חובבני של 5000-15000 ש"ח לרמקולים אז פשוט לא באמת תנצל את היכולות של ה-3008 כי הרמקולים ישמשו כצוואר בקבוק. אז לשיקולךntk כתב:אני מחפש רמקולים קדמיים, סנטר, וסאב לרסיבר ONKYO TX- NR3008 ( את האחוריים לבנתיים אני אשאיר ) הרמקולים הקדמיים צריכים להיות מדפיים או קטנים יותר ( אין לי אפשרות לשים אותם על הריצפה ואני חייב לתלות אותם ככה שאני לא יכול לקנות רמקולים גדולים ) לגבי הסנטר והסאב לא ממש משנה הגודל, אני מתכוון להזמין מארצות הברית ככה שקצת קשה להגדיר את התקציב אבל אשמח לשמוע הצעות לרמקולים איכותיים שמתאימים לרסיבר הזה
תודה...
...
אתה מייעד רמקול של 50000 ש''ח לק''ב ,ולהניע אותו עם רסיבר כמו ה-3008?
זה ממש ברכה לבטלה.
רמקולים יקרים צריכים הגברה הרבה יותר טובה ואיכותית מאשר רסיבר ק''ב.
זה כמו לשים ג'נטים של מרצדס על סוסיתא.
זאת דעתי בלבד,ואם נראה שלמישהו שאני טועה,אשמח לשמוע דעות נוספות.
חחחח, לא התכוונתי לרמקול אחד בעלות של 50000 ש"חRainbow כתב:שלום יותםlinyotam כתב:1. אם עדיין לא מאוחר מדיי להחליף את האונקיו 3008 במשהו אחר לדוגמא ה- 609 (רסיבר חדש ומעולה של אונקיו) ולהשתמש בתקציב המיותר לשדרוג התקציב לרמקולים, אני חושב שזה עדיף. ה- 3008 מיועד למעריצים פנאטים של הקולנוע הביתי - אותם חבר'ה שהשקיעו 50,000 ש"ח רק בקניית הרמקולים. אם מדובר בתקציב חובבני של 5000-15000 ש"ח לרמקולים אז פשוט לא באמת תנצל את היכולות של ה-3008 כי הרמקולים ישמשו כצוואר בקבוק. אז לשיקולךntk כתב:אני מחפש רמקולים קדמיים, סנטר, וסאב לרסיבר ONKYO TX- NR3008 ( את האחוריים לבנתיים אני אשאיר ) הרמקולים הקדמיים צריכים להיות מדפיים או קטנים יותר ( אין לי אפשרות לשים אותם על הריצפה ואני חייב לתלות אותם ככה שאני לא יכול לקנות רמקולים גדולים ) לגבי הסנטר והסאב לא ממש משנה הגודל, אני מתכוון להזמין מארצות הברית ככה שקצת קשה להגדיר את התקציב אבל אשמח לשמוע הצעות לרמקולים איכותיים שמתאימים לרסיבר הזה
תודה...
...
אתה מייעד רמקול של 50000 ש''ח לק''ב ,ולהניע אותו עם רסיבר כמו ה-3008?
זה ממש ברכה לבטלה.
רמקולים יקרים צריכים הגברה הרבה יותר טובה ואיכותית מאשר רסיבר ק''ב.
זה כמו לשים ג'נטים של מרצדס על סוסיתא.
זאת דעתי בלבד,ואם נראה שלמישהו שאני טועה,אשמח לשמוע דעות נוספות....
התכוונתי לתקציב לקלונוע ביתי ב- 50000 ש"ח לעומת למשל ב- 15000 ש"ח (ציטוט: אותם חבר'ה שהשקיעו 50,000 ש"ח רק בקניית הרמקולים)
רק הסאב יכול לעלות לך בסביבות ה- 10000 ש"ח
שלא לדבר על עוד 7 רמקולים איכותיים.
בעולם האודיו הביתי - תקציב של 50000 ש"ח רחוק מלהיות הטופ של הטופ.
רק רציתי להמחיש שעבור תקציב של 15000 ש"ח לקולנוע ביתי ה- 3008 יהיה באמת OverKill.
והוא יותר 'מתאים' לתקציבים גדולים יותר.
אני חייב לעשו סדר בדברים, ואני אתחיל עם הרסיבר, הסיבה שהבאתי דווקא את הרסיבר הזה, היא בגלל המחיר, הבאתי אותו בפחות מ-3400 ש"ח עד הבית ( נוסיף את השנאי וזה 4K ש"ח ) ככה שאם זה OVERKILL או לא, זה לא ממש משנה, בגלל שרסיבר פחות טוב יכול להיות שהיה עולה לי אפילו יותר, אז אני מקווה שהנקודה הזאת ברורה, אין פה תקקציב ענק שעדיף לי לנצל על משהו אחר
לגבי התקציב, כמו שאמרתי קשה להגדיר תקציב שאני לא קונה בארץ, המחירים בחו"ל הרבה יתר נמוכים, ולכן רציתי המלצות על רמקולים טובים ( שלבנתיים כל מה שהציעו כאן יש לי אפשרות לקנות מבחינת תרציב )
לגבי שמיעת הרמקולים, רציתי לצמצם את האפשרויות משני סיבות, הראשונה זה לראות את מחירי הרמקולים שאני מתעניין בהם ולבדוק בכמה יכול להביא כל אחד מהרמקולים לפני שאני הולך לשמוע, אין סיבה שאני אלך לשמוע רמקול ואז אבין שהוא לא בתקציב שלי, כי המחיר בחנות לא אומר לי הרבה, כמו שאמרת הPULK לדוגמה עולה 10K ואני יכול להביא אותו ב-3K, הסילבר עולה 5K וגם אותו אני יכול להביא ב-3K, ולכן שאני יודע מראש שרמקול בתקציב שלי, אני באמת יכול ללכת ולדעת שאם אני אוהב אז יש לי את האפשרות לקנות אותו, ולא התאכזב אחר כך
ודבר שני זה לצמצם את האפשרויות כי אני לא רואה סיבה ללכת לשמוע 30 סוגים של רמקולים בכמה חנויות שונות זה רק יבלבל אותי ויקשה את הבחירה
הספקתי גם לקרוא לא מעט ביקורות בחו"ל, ככה שאני משתדל לעשות שיעורי בית ולהיות מוכן כמה שיותר, ככה שאני אלך לשמוע את הרמקולים אני ידע בדיוק מה מעניין אותי, אני מקווה שהדברים קצת יותר ברורים עכשיו ומודה לכל חברי הפורום על העזרה
triger772 - תודה אכן מה שרציתי זה למקד ולצמצם אפשרויות
linyotam - ה-SILVER אכן נמצא בתקציב ( שאותם אני יכול להביא ב-3K עד הבית מחו"ל, ולאור ההמלצות פה זה בהחלט אחד רמקולים שאני אלך לשמוע ) תודה, לגבי התקציב,השאלה היא איך אתה מחשב את ה-50K האלה, כי המחירים בארץ הם לא דוגמה
לגבי הסאב, יש לי חלל דיי גדול כי זאת דירת סטודיו, האם כדי לחבר שני סאבים אחד מקדימה אחד מאחורה או ללהשקיע בסאב אחד יותר טוב ( גם את זה אני מתכוון להביא מחו"ל, וראיתי שמחירי הסאבים שם ממש ממש נמוכים ) למרות שכנראה אני קודם אתרכז בלהחליף את הסנטר והקדמיים ואז אתחיל לעשות ברורים לגבי דגמי הסאבים
לגבי התקציב, כמו שאמרתי קשה להגדיר תקציב שאני לא קונה בארץ, המחירים בחו"ל הרבה יתר נמוכים, ולכן רציתי המלצות על רמקולים טובים ( שלבנתיים כל מה שהציעו כאן יש לי אפשרות לקנות מבחינת תרציב )
לגבי שמיעת הרמקולים, רציתי לצמצם את האפשרויות משני סיבות, הראשונה זה לראות את מחירי הרמקולים שאני מתעניין בהם ולבדוק בכמה יכול להביא כל אחד מהרמקולים לפני שאני הולך לשמוע, אין סיבה שאני אלך לשמוע רמקול ואז אבין שהוא לא בתקציב שלי, כי המחיר בחנות לא אומר לי הרבה, כמו שאמרת הPULK לדוגמה עולה 10K ואני יכול להביא אותו ב-3K, הסילבר עולה 5K וגם אותו אני יכול להביא ב-3K, ולכן שאני יודע מראש שרמקול בתקציב שלי, אני באמת יכול ללכת ולדעת שאם אני אוהב אז יש לי את האפשרות לקנות אותו, ולא התאכזב אחר כך
ודבר שני זה לצמצם את האפשרויות כי אני לא רואה סיבה ללכת לשמוע 30 סוגים של רמקולים בכמה חנויות שונות זה רק יבלבל אותי ויקשה את הבחירה
הספקתי גם לקרוא לא מעט ביקורות בחו"ל, ככה שאני משתדל לעשות שיעורי בית ולהיות מוכן כמה שיותר, ככה שאני אלך לשמוע את הרמקולים אני ידע בדיוק מה מעניין אותי, אני מקווה שהדברים קצת יותר ברורים עכשיו ומודה לכל חברי הפורום על העזרה
linyotam - ה-SILVER אכן נמצא בתקציב ( שאותם אני יכול להביא ב-3K עד הבית מחו"ל, ולאור ההמלצות פה זה בהחלט אחד רמקולים שאני אלך לשמוע ) תודה, לגבי התקציב,השאלה היא איך אתה מחשב את ה-50K האלה, כי המחירים בארץ הם לא דוגמה
לגבי הסאב, יש לי חלל דיי גדול כי זאת דירת סטודיו, האם כדי לחבר שני סאבים אחד מקדימה אחד מאחורה או ללהשקיע בסאב אחד יותר טוב ( גם את זה אני מתכוון להביא מחו"ל, וראיתי שמחירי הסאבים שם ממש ממש נמוכים ) למרות שכנראה אני קודם אתרכז בלהחליף את הסנטר והקדמיים ואז אתחיל לעשות ברורים לגבי דגמי הסאבים
כמה דברים:ntk כתב:אני חייב לעשו סדר בדברים, ואני אתחיל עם הרסיבר, הסיבה שהבאתי דווקא את הרסיבר הזה, היא בגלל המחיר, הבאתי אותו בפחות מ-3400 ש"ח עד הבית ( נוסיף את השנאי וזה 4K ש"ח ) ככה שאם זה OVERKILL או לא, זה לא ממש משנה, בגלל שרסיבר פחות טוב יכול להיות שהיה עולה לי אפילו יותר, אז אני מקווה שהנקודה הזאת ברורה, אין פה תקקציב ענק שעדיף לי לנצל על משהו אחר
לגבי שמיעת הרמקולים, רציתי לצמצם את האפשרויות משני סיבות, הראשונה זה לראות את מחירי הרמקולים שאני מתעניין מהם ווכמה ולבדוק בכמה יכול להביא כל אחד מהרמקולים לפני שאני הולך לשמוע, אין סיבה שאני אלך לשמוע רמקול ואז אבין שהוא לא בתקציב שלי, כי במחיר בחנות לא אומר לי הרבה, ודבר שני זה לצמצם את האפשרוות כי אני לא רואה סיבה ללכת לשמוע 30 סוגים של רמקולים בכמה חנויות שונות זה רק יבלבל אותי ויקשה את הבחירה
linyotam - ה-SILVER אכן נמצא בתקציב ( שאותם אני יכול להביא ב-3K עד הבית מחו"ל, ולאור ההמלצות פה זה בהחלט אחד רמקולים שאני אלך לשמוע ) תודה
לגבי הסאב, יש לי חלל דיי גדול כי זאת דירת סטודיו, האם כדי לחבר שני סאבים אחד מקדימה אחד מאחורה או להשקיע בסאב אחד יותר טוב ( גם את זה אני מתכוון להביא מחו"ל, וראיתי שמחירי הסאבים שם ממש נמוכים לאומת המחירים פה בארץ ) למרות שכנראה אנ י קום התרכז בלהחליף את הסנט ובקדמיים ואז אתחיל לעשות ברורים לגבי דגמי הסאבים...
נניח שאין בעיית תקציב (בגדר הנורמאלי) - יש לך את Focal שסדרות 7 ו-8 Chorus מדהימות - תבדוק אם הם בתקציב שלך אתה מוכרח לשמוע אותם.
לגבי הסאב - יש קישור בפורום של הקולנוע הביתי (תחפש הוא די חדש) לגבי מספר סאבים לקולנוע ביתי אחד - האם זה משתלם וכדומה...
אין לי ניסיון עם מערכות קולנוע בעלות יותר מסאב אחד ( לצערי!!!
בכל מקרה, אני לא האיש להמליץ לך בנושא ריבוי הסאבים,
מקווה שעזרתי!
יותם.
linyotam - אלה הרמקולים מסדרה 7 ?
http://cgi.ebay.com/Focal-Chorus-705-70 ... 2310b448d6
את 8 עוד לא מצאתי אבל 7 הרבה יותר זולים מהרמקולים האחרים שהציעו פה ( אם זה אכן אלה )
את 8 עוד לא מצאתי אבל 7 הרבה יותר זולים מהרמקולים האחרים שהציעו פה ( אם זה אכן אלה )
כן, זה הרמקול מדף הכי זול של הסדרהntk כתב:linyotam - אלה הרמקולים מסדרה 7 ?
את 8 עוד לא מצאתי אבל 7 הרבה יותר זולים מהרמקולים האחרים שהציעו פה ( אם זה אכן אלה )...
יש את ה- 706 שנחשב לטוב יותר
ויש כמובן את 2 דגמי המדף של סדרה 8 שנחשבת ליותר.
אני באופן אישי שמעתי את סדרה 7 - כולל הקדמיים והסנטר ואלו הם רמקולים מדהימים
אבל, בארץ הם חרגו מהתקציב שלי.
מצד שני אם התקציב לא מציק לך יותר מדיי - סדרות 7 ו- 8 בהחלט שוות בדיקה.
- epony
- חבר במועדון 10K

ההמלצה לחללים גדולים היא 2 סאבים "קטנים" (10, 12 או 13 אינץ') ולא אחד גדול (15 או 18 אינץ'). יש שאומרים אפילו ש-4 סאבים (של 8 או 10 אינץ') יתנו חווייה אפילו יותר "שלמה", אבל מבחינת ערך לכסף אני בכלל לא בטוח שזה נכון, וזה גם לא ממש רלוונטי לרסיבר שלך (שיש לו יציאות ל-2 סאבים)... באשר למיקום, אחד מלפנים ואחד מאחור באיזור השליש האמצעי (כלומר לא ימינה מדי ולא שמאלה מדי מהאמצע) של הקיר אמור לתת לך את האפקט הכי טוב.
חפש קצת באינטרנט על סאבים של SVS ו-Velodyne, שתי פירמות אמריקאיות מצויינות שזוג סאבים 12 אינץ' שלהן ישדרג את חוויית הק"ב שלך פלאים
לגבי הפוקאל, בהחלט רמקולים מצויינים אם כי הייתי ממליץ על ה-706 ולא על ה-705... באשר למחיר, הם זולים יותר כי הם לא באמת "בליגה" של המוניטור אודיו סילבר - בשביל זה יש את ה-806, שאותם ניתן לבחון מול ה-RX2.
אם אתה כבר בשוונג, אז כאמור שווה לתת צ'אנס גם לרמקולים של B&W (אם כי אני אישית מעדיף את המוניטור אודיו עליהם). ההמלצה פה הייתה על דגמי ה-600 שלהם (ובפרט ה-685), אבל לדעתי עדיף לך לקפוץ עוד סדרה למעלה לדגמי ה-CM (ובפרט ה-CM5, אם כי הוא ) שלהם אם זה נכנס לך בתקציב (ה-RX2 יושב איפשהו ביניהם מבחינת מחירים, אבל יש פה מן הסתם גם פונקציה של גוון הסאונד והעדפה אישית ולכן שווה להקשיב גם ל-685, גם ל-RX2 וגם ל-CM5...)
חפש קצת באינטרנט על סאבים של SVS ו-Velodyne, שתי פירמות אמריקאיות מצויינות שזוג סאבים 12 אינץ' שלהן ישדרג את חוויית הק"ב שלך פלאים
לגבי הפוקאל, בהחלט רמקולים מצויינים אם כי הייתי ממליץ על ה-706 ולא על ה-705... באשר למחיר, הם זולים יותר כי הם לא באמת "בליגה" של המוניטור אודיו סילבר - בשביל זה יש את ה-806, שאותם ניתן לבחון מול ה-RX2.
אם אתה כבר בשוונג, אז כאמור שווה לתת צ'אנס גם לרמקולים של B&W (אם כי אני אישית מעדיף את המוניטור אודיו עליהם). ההמלצה פה הייתה על דגמי ה-600 שלהם (ובפרט ה-685), אבל לדעתי עדיף לך לקפוץ עוד סדרה למעלה לדגמי ה-CM (ובפרט ה-CM5, אם כי הוא ) שלהם אם זה נכנס לך בתקציב (ה-RX2 יושב איפשהו ביניהם מבחינת מחירים, אבל יש פה מן הסתם גם פונקציה של גוון הסאונד והעדפה אישית ולכן שווה להקשיב גם ל-685, גם ל-RX2 וגם ל-CM5...)