תחילה אתייחס ל-BlackTulip ו"הארתו/הערתו" בנושא...
itay123 - הרמקולים שלו ה MATRIX3 לדעתי לא מתאימים במיקום ביחד עם הסאב
...
אכן אתה צודק, במיקום המקורי שהיה הסאב לצידי ה-801, אכן הרגשתי תחושת "פספוס", והרגשתי שאני לא מנצל את יכולות הסאב כראוי, מכייון שהוא שודך באותה חזית עם שני "מפלצות" באס...
ה-801 נחנו, בבאס יוצא מגדר הרגיל, (על הנייר יורד ל-32hz) אבל הם נשמעים/מורגשים הרבה מתחת
ולכן סאב כשלי שהוא מפלצת בפני עצמה, כאשר הוא מונח באותה מיקום עם עוד "שני סאבים"

היה לעיתים over באס במיוחד בקטעי ה-LFE...
סה"כ הוא fitt in באופן מושלם עם ה-801, ונתן במה אחידה עם ה-801, אך עדיין הייתה תחושה של מעט "בליעה" של תדרים של 40/50hz.
מכיוון שהילדה המדהימה שלי התחילה לזחול, התחלתי לחשוב על מינוח חדש עבור הסאב..
(הרחק מידיה הסקרניות

), המיקום הכי "נכון" עבור הסאב ראשית בגלל ביטחונה של הילדה וביטחונו ואריכות חיו של הסאב, ושנית ה-blend in המוצלח יותר עם ה-801, נבחר ה"חלל" בין שני הספות אצלי.
קראתי לא מעט על מיקומים אידיאליים במיוחד כאשר יש בחזית שני רמקולים מסיביים..פיזור הבאס בחלל טוב יותר כאשר הסאב מורחק פיזית מהם...
האמנם, כאשר הנחתי את הסאב "בפינה" בין שני הספות, בתחילה התוצאה אכזבה אותי (הייתי עדיין עם audyssey מכוייל ישן) כל נפח הסאב נוקז לאותה נקודה בה ישב, דבר שהציק לי מאוד...
...החלטתי שאין מנוס ושעליי לכייל שנית את ה-audyssey...ואכן לאחר שכיילתי בשנית (בעצם רביעית בסה"כ

)

, התוצאה הייתה הרבה הרבה הרבה יותר טובה, והרגשתי פורפורציה ואיזון מעולה, אמנם, לאחר קביעת הקרוסים/עוצמות והשהיות מחדש, הגדרות כאילו ואחרים בפרוססור, זה היה נשמע טוב,
אבל מה..ה-sweet spot היה נשמע לי מושלם, הייתה תחושת הפרדה טובה מאוד של הבאס שיצא מה-801 והבאס שיצא מהסאב, אבל כאשר הכל נשמע יחד באופן הומוגני.
שיחקתי שוב עם המרחקים מהקירות 5 ס"מ לפה, 10 לשם..כל זאת במידדות של 1 ס"מ בכל פעם...ואכן כאשר הסאב היה מונח 30 ס"מ מהקיר האחורי וכ-18 ס"מ מהקיר הצידי הפיזור היה טוב הרבה יותר...
אמנם המאזינים שישבו לצידי עדיין הרגישו פחות את הסאב (kingikra ידידי ש"האיר" את עיניי בנושא

)...
החלטתי שעדיין חסר משהו ב-integrity של השמע...שהיה כבר נשמע מצויין
החלטתי להתיעץ עם יועץ אקוסטיקה שבין היתר מנהל אולפן הקלטות...
ראשית קראתי אליו לבוא אליי לאזין ולשמוע את ה"בעייתיות"..התחושה שלו הייתה כשלי...שבנק' המרכזית הבאס נשמע הכי "אמין" והכי נכון...מבחינת ה-db והפאזה שלו...אך בנק' אחרות הסאב מוחלש יחסית הרבה יותר, והשילוב עם ה-801 כבר לא "מושלם"...
המכר, אמר לי שכדי לא להכנס ל"סרטים" בעיניני אקוסוטיקה, ולשפוך הון...צריך לטפל תחילה נקודתית בבידוד הסאב, ויצירת דיפיוזיה ולבטל גלים עומדים...
קבלתי המלצה "חמה" במיוחד על משטח בידוד של חברת aerolux הדגם הבכיר gramma
http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... -2004.html
לאחר קריאה והתרשמות ברשת ובעיקר הכתבה המעניינת של חבר פורום באתר hifi music
לינק:
http://www.hifimusic.co.il/Gramma-%D7%9 ... 1b7442c176
החלטתי שאקח אחד לסשן אצלי...
מיקמתי כאמור את המשטח מתחת לסאב, באותו מיקום שהסאב היה מונח...התוצאה כבר הייתה נשמעת, הסאב היה פאנצ'י הרבה יותר ומדוייק יותר...ובהחלט "מבודד"...אמנם בעיית ה-db והפיזור ה"מושלם" שחישתי נשאר בעיתו...החלטתי שהמשטח נשאר, כי כאשר הוצאתי אותו ומיקמתי חזרה את הסאב בלעדיו, היה הבדל ממשי לטובת המשטח...היועץ/מכר שלי, הפנה אותי לחלק הבא...וזה לוכדי באסים עם דיפיוזיה..."להעלים גלים עומדים"...
לקחתי שוב לוכד פינתי מספוג מלמין Melamine, שגם ניראה "ניסבל" בחלל...החלטתי לקחת אחד בכדי לראות או יותר נכון לשמוע את ההבדלים, ואכן "הפיזור של הסאב היה אחיד יותר כאשר הוא היה מונח בפינה מאחורי הסאב...אמנם הרגשתי שאקח עוד אחד כדי לראות את הבדלים, ואכן כאשר מיקמתי את הלוכד כביכול גבוה יותר, אני חייב להודות שהתוצאה לא רק שבחה את הסאב ופיזורו אלא טיפלה בכל הקירות והניקוז שלהם באיזור הזה..כולל הקיר שה-801 נמצא...הבאס הפך לרך יותר, ניתן להרגיש היטב את "דחיפת האוויר", את הגליות הנמצאת מתחת לרגלינו...ניתן להרגיש היטב את ה-20hz שהסאב יורד...
הכל נשמע טיפ טופ...והפיזור מצוין...לאחר שיחה אתמול עם מכר טוב, היה מופתע שלא כיילתי שנית את המערכת ונתתי רק לטיפול לעשות את שלו..ואכן בדקתי ש-audyssey רושמים שכל שינוי הכי קטן בסאב, אם זה טיפול, שינוי מיקום חייבים לכייל שנית (חמישית אצלי)...אתמול לאחר יום ארוך, החלטתי שאני מכייל מחדש את כל המערכת...לאחר שלוש שעות עבודה הרגשתי כבר עייםות מצטברת והחלטתי להמשיך בבוקר...
התוצאה, בוא נאמר שאתחיל מחדש את סדרת המפגשים, התוצאה ווואוווו

אין לי מילים...
ולעניינו...ריבוי סאבים הוא לא בהכרך דבר טוב, השילוב של הבאס בחלל, הוא יותר קשה ודורש טיפול חכם ואיכותי אם זה מערכת כיול מתוחכמת כמו של audyssey, או שילוב של טיפול אקוסטי נקודתי...
אני מאמין שבחללים גדולים במיוחד, שילוב של כמה מקורות באס בפינות החלל, יכולות בהחלט לתת אימפקט מוצלח יותר...אך בחללים סטנדרטיים כמו רוב האוכלוסייה הישראלית החיה בדירות קבלן...החללים הם קטנים וריבוי של סאבים רק יזיק יותר מאשר יועיל...סאב איכותי אחד או שנים הממוקמים נכון בחלל עם טיפול מוצלח...ייתנו תוצאה עדיפה בהרבה על ריבוי סאבים בחללים קטנים...ככה שלמקרה של גופו ריבוי סאבים כלל לא רלוונטי לצרכן "הקבלני"...