שאלה בסיסית לגבי NAS
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
אין לך שום מגבלה ל2 דיסקים
אישית אני ממליץ לבנות NAS ולהתבסס על מחשב ולא על NAS קנוי
אישית אני ממליץ לבנות NAS ולהתבסס על מחשב ולא על NAS קנוי
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
מצטרף להמלצהאין לך שום מגבלה ל2 דיסקים
אישית אני ממליץ לבנות NAS ולהתבסס על מחשב ולא על NAS קנוי...
- theone
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
kaplaey2 כתב:מצטרף להמלצהאין לך שום מגבלה ל2 דיסקים
אישית אני ממליץ לבנות NAS ולהתבסס על מחשב ולא על NAS קנוי......
-
sma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 316
מה לגבי שיטת גיבוי מומלצת? אני ממש לא מכיר.
אפשר להשתמש פשוט במחשב רגיל (win7) עם דיסקים משותפים לרשת או שצריך משהו יותר ייעודי?
אם צריך משהו יותר ייעודי, יש אפשרות לקבל מפרט בדגש על מינימום עלות. הדרישה בעיקר היא הזרמת שני סרטי HD במקביל (לא Blueray מלא).
אפשר להשתמש פשוט במחשב רגיל (win7) עם דיסקים משותפים לרשת או שצריך משהו יותר ייעודי?
אם צריך משהו יותר ייעודי, יש אפשרות לקבל מפרט בדגש על מינימום עלות. הדרישה בעיקר היא הזרמת שני סרטי HD במקביל (לא Blueray מלא).
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

כל שיטות הגיבוי עובדות על עיקרון מעוד פשוט, יצירת עותק נוסף למידע שיש לך במחשב A למקום B שיכול להיות בNAS/קשיח חיצוני וכו'...
אפשר להשתמש במחשב רגיל אם רוצים, אין מניעה
לגבי מפרט "יעודי" מה התקציב? כולל קשיחים? כמה קשיחים אתה צריך (או יותר נכון איזה נפח)?
אפשר להשתמש במחשב רגיל אם רוצים, אין מניעה
לגבי מפרט "יעודי" מה התקציב? כולל קשיחים? כמה קשיחים אתה צריך (או יותר נכון איזה נפח)?
-
sma
-
- חבר פעיל מאוד

יש לי כרגע דיסק של WD הסדרה הירוקה בגודל 2T. כרגע אני מניח שאני צריך מפרט עם שני קשיחים נוספים בגדול 2T לצורך RAID 5. אני רוצה מפרט מינימלי שמסוגל לבצע הזרמת שני סרטים במקביל, שיהיה שקט, קטן פיזית וצורך מינימום חשמל. כל דבר אחר מבחינתי זה מיותר.
לגבי גיבוי, אני מניח שאם אני לא יכול לגבות את הכל (צריך להכפיל נפחים?) אז מה מומלץ כדי לגבות מסמכים (גודל קטן יחסית) באופן אוטומטי עם שמירת מספר ורסיות אחורה?
שוב תודה
לגבי גיבוי, אני מניח שאם אני לא יכול לגבות את הכל (צריך להכפיל נפחים?) אז מה מומלץ כדי לגבות מסמכים (גודל קטן יחסית) באופן אוטומטי עם שמירת מספר ורסיות אחורה?
שוב תודה
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

לגבי גיבוי : כל תוכנת גיבוי טובה יכולה לעשות את זה, פשוט לבחור אחת חינמית וזהו (לא, אין לי המלצות... אני חי עם הדבר הכי אמין COPY PASTE)
לגבי מפרט:
לוח אם:
[..] GIGABYTE GA-D525TUD + INTEL ATOM D525 ₪451
זיכרון:
[..] PATRIOT 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪106
מחיר סופי: ₪557
לגבי מארז יש כמה אפשרויות:
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... s_id=11002
http://tms.co.il/product/9024
אפשר למצוא עוד עם מחפשים
לגבי מפרט:
לוח אם:
[..] GIGABYTE GA-D525TUD + INTEL ATOM D525 ₪451
זיכרון:
[..] PATRIOT 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪106
מחיר סופי: ₪557
לגבי מארז יש כמה אפשרויות:
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... s_id=11002
http://tms.co.il/product/9024
אפשר למצוא עוד עם מחפשים
-
sma
-
- חבר פעיל מאוד

ראיתי שהלוח תומך raid0,1,jbod ולא raid 5. זו לא בעייה?
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

אתה יכול לבחור להתקין FREENAS וליישם R5 בתוכנה.
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

לא משתמשים בRAID של הלוח אלא דרך המערכת הפעלה... יש די ויותר אפשרויות
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
אם תשתמש ב RAID של מערכת ההפעלה תקבל ביצועים נחותים.
מעבר לכך, עושים פה סלט איום בין שרידות (RAID) לבין גיבוי או DR, שזה משהו אחר לגמרי.
מעבר לכך, עושים פה סלט איום בין שרידות (RAID) לבין גיבוי או DR, שזה משהו אחר לגמרי.
- shayze
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2626
דה ז'ה וו 
היה דיון מאוד דומה לא מזמן.
בשורה התחתונה: מי שיש לו זמן להשקיע כולל תחזוקה ולא אכפת לו צריכת חשמל אופטימלית ורעש פוטנציאלי, שיקח מחשב ישן ויהפוך אותו לNAS.
מי שיש לו זמן להשקיע כולל תחזוקה ורוצה להשקיע קצת יותר, יש מדריך לא רע איך לבנות NAS מקצועי יותר.
מי שלא רוצה להתעסק בזה ורוצה מוצר שמחברים ומפעילים, שיקנה NAS מוכן לפי צרכיו.
RAID אמנם ראשי תיבות של Redundant Array of Independent Disk, אבל אין קשר בינו לבין גיבוי.
אפשר לגבות תוכן על ה-NAS מהמחשב האישי, אבל זה ששמים RAID5 לדוגמא לא מגבה את המידע. זה משפר את הביצועים של הכוננים, ומאפשר שרידות מינימלית (אם נהרס כונן אחד, המידע נשמר, אם שניים נהרסו, קאפוט על כל המידע בNAS)
למה יצרנים לא הולכים על 3? כי זה לא הגיוני.
אחד - בשביל דיסק ברשת.
שניים - בשביל RAID1 (mirroring)
ארבעה+ RAID5.
אם תשים שלושה כוננים 33% מהנפח הלך. ארבעה כוננים זה כבר 25% קצת יותר הגיוני.
היה דיון מאוד דומה לא מזמן.
בשורה התחתונה: מי שיש לו זמן להשקיע כולל תחזוקה ולא אכפת לו צריכת חשמל אופטימלית ורעש פוטנציאלי, שיקח מחשב ישן ויהפוך אותו לNAS.
מי שיש לו זמן להשקיע כולל תחזוקה ורוצה להשקיע קצת יותר, יש מדריך לא רע איך לבנות NAS מקצועי יותר.
מי שלא רוצה להתעסק בזה ורוצה מוצר שמחברים ומפעילים, שיקנה NAS מוכן לפי צרכיו.
RAID אמנם ראשי תיבות של Redundant Array of Independent Disk, אבל אין קשר בינו לבין גיבוי.
אפשר לגבות תוכן על ה-NAS מהמחשב האישי, אבל זה ששמים RAID5 לדוגמא לא מגבה את המידע. זה משפר את הביצועים של הכוננים, ומאפשר שרידות מינימלית (אם נהרס כונן אחד, המידע נשמר, אם שניים נהרסו, קאפוט על כל המידע בNAS)
למה יצרנים לא הולכים על 3? כי זה לא הגיוני.
אחד - בשביל דיסק ברשת.
שניים - בשביל RAID1 (mirroring)
ארבעה+ RAID5.
אם תשים שלושה כוננים 33% מהנפח הלך. ארבעה כוננים זה כבר 25% קצת יותר הגיוני.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
- nir11
-
- חבר מביא חבר

שלילי. RAID 5 הורס ביצועים. על כל כתיבה יש עוד אחת, וזה כולל גם חישוב זוגיות.אבל זה ששמים RAID5 לדוגמא לא מגבה את המידע. זה משפר את הביצועים של הכוננים,...
מי שרוצה ביצועים ישים RAID 0.
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

שלילי לגמרי... אנחנו לא מדברים על RAID דרך WINDOWS אלא רייד מבוסס לינוקס וכו'...nir11 כתב:אם תשתמש ב RAID של מערכת ההפעלה תקבל ביצועים נחותים....
אני אישית אשב ואצחק על כל אחד שרוצה לשים RAID0 למערכת שאמורה לגבות מידעnir11 כתב:שלילי. RAID 5 הורס ביצועים. על כל כתיבה יש עוד אחת, וזה כולל גם חישוב זוגיות.אבל זה ששמים RAID5 לדוגמא לא מגבה את המידע. זה משפר את הביצועים של הכוננים,...
מי שרוצה ביצועים ישים RAID 0....
רייד נותן יתירות
גיבוי לא קשור לרייד, את הגיבוי עושים על הרייד
גיבוי + יתירות = ביטחון למידע שלך
- nir11
-
- חבר מביא חבר

תקשיב, RAID זה לא משהו שקשור למערכת הפעלה. RAID5 זה משהו שפוגע בביצועים, ולא משנה עם מה תממש אותו, הוא תמיד יהיה נחות לעומת RAID0. כמו כן מימוש חומרתי של RAID יתן כמובן ביצועים טובים בהרבה משימוש ב RAID של מערכת ההפעלה. אתה משתמש בהאצת תוכנה גם לכרטיס מסך?iakovl כתב:שלילי לגמרי... אנחנו לא מדברים על RAID דרך WINDOWS אלא רייד מבוסס לינוקס וכו'...nir11 כתב:אם תשתמש ב RAID של מערכת ההפעלה תקבל ביצועים נחותים....
אני אישית אשב ואצחק על כל אחד שרוצה לשים RAID0 למערכת שאמורה לגבות מידעnir11 כתב:שלילי. RAID 5 הורס ביצועים. על כל כתיבה יש עוד אחת, וזה כולל גם חישוב זוגיות.אבל זה ששמים RAID5 לדוגמא לא מגבה את המידע. זה משפר את הביצועים של הכוננים,...
מי שרוצה ביצועים ישים RAID 0....
רייד נותן יתירות
גיבוי לא קשור לרייד, את הגיבוי עושים על הרייד
גיבוי + יתירות = ביטחון למידע שלך...
לגבי RAID 0, אולי זה מצחיק אותך, אבל משתמשים בו לא מעט. לי יש הרבה מידע שאפשר לשחזר בקלות, וזה בסביבה שהביצועים בה חשובים מאוד. זה אומר RAID0 על 6 דיסקים. לא מדובר על שימוש ביתי. כל מי שחשובים לו ביצועים, יעדיף אותו, תוך הבנת הבעייתיות.
ואני לא אמרתי מילה על זה שRIAD זה גיבוי, נהפוך הוא.
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
nir11
יכול מאוד שאני טועה - אבל לא נראה לי שההבדל בביצעים (למשתמש הביתי),
יהיו כל כך משמעותיים בין RAID0 ל- RAID5, לעומת היתירות שה- RAID 5 מספק.
אתה זוכר שאנחנו מדברים כאן בקונטקסט של שימוש ביתי?לא מדובר על שימוש ביתי....
יכול מאוד שאני טועה - אבל לא נראה לי שההבדל בביצעים (למשתמש הביתי),
יהיו כל כך משמעותיים בין RAID0 ל- RAID5, לעומת היתירות שה- RAID 5 מספק.
- theone
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
הוא בסך הכל רוצה לעשות הזרמה של 2 סרטים (MKV אני מניח) בו זמנית.
גם FREENAS וגם UNRAID (שהם שניהם בתוכנה) יתנו לו את זה ללא בעיות - בקריאה אין בעיה של חישובי PARITY.
כל סרט דורש כ- 20Mbit/sec (אפילו פחות) שהם 2.5MByte/sec - אין בעיה להגיע גם ל- 20-30MByte/sec.
גם FREENAS וגם UNRAID (שהם שניהם בתוכנה) יתנו לו את זה ללא בעיות - בקריאה אין בעיה של חישובי PARITY.
כל סרט דורש כ- 20Mbit/sec (אפילו פחות) שהם 2.5MByte/sec - אין בעיה להגיע גם ל- 20-30MByte/sec.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

RAID5 נחות בביצועים. שימוש ביתי, או כל שימוש אחר, זה נשאר נכון.
עייפתי מהויכוח העקר הזה.
זה נותן בשביל מספיק ביצועים לצרכים? סבבה, לך על זה.
עייפתי מהויכוח העקר הזה.
זה נותן בשביל מספיק ביצועים לצרכים? סבבה, לך על זה.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

RAID5 נחות בביצועים....
אף אחד לא מתווכח איתך גבר!
נכון שיש penalty על כתיבות ב R5, אז הוא יגיע מקסימום ל 40-50MB בשניה על רשת של 1GB עם Jumbo-Frames
כאשר הוא כותב למערך. לא קרה כלום! הוא רוצה שרידות וביצועים ממוצעים ו R5 היא ההגנה המאוזנת ביותר שהוא יכול למצוא (תוכנה או חומרה)
אתה יודע ואני לא צריך להסביר לך ש RAID0 הוא לא RAID בכלל כי יש לו אפס שרידות! ואם כבר הולכים בכיוון אז שישתמש בדיסקים בודדים AS IS אין שום יתרון פה רק חיסרון, אם הוא בוחר לעשות STRIPE על כל ה RAID0 והלך דיסק אחד אז הוא יכול להגיד BY BY לכל החומר שלו (ואין איך לשחזר את החומר אלא אם יש לו גיבוי!)
כמו שאמר theone הוא כולה רוצה להזרים סרטים במקביל, לא להריץ פה איזה ORACLE עם 30,000 טרנזאקציות בשניה, אחרת הוא היה הולך ופשוט קונה מכונת STORAGE לא?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
מה שמצחיק, שרוב האנשים שפותחים דיון על NAS באים עם דרישה כאילו באמת הולכים להריץ oracle בבית, וחס וחלילה הוא יפול לרגע בודד, וחס וחלילה יאבד ביט אחד של מידע. אבל לרוב מדובר בסרטים, סדרות וכד'. את התמונות ומסמכים מרבית האנשים גם כך שומרים במספר מקומות...