אחרי שנים ב-HOT עברתי ל-yes. מה לא בסדר?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

yakirnav

איזה מסך יש ברשותך ומהו הדגם .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK

שליחה

yakirnav כתב:מבחינת התוכן עדיין אין לי תלונות. וגם לא נדמה לי שיהיו. בדקתי את הנושא לעומק לפני שהחלטתי לעבור והחלטתי לעשות זאת.
החסרון היחיד מבחינת התוכן הוא מבחינתי כל מה שקשור לעולם הילדים.
לבן שלי בן השנה ו-9 חודשים יש הרבה פחות מה לראות ושמתאים לו. JIMJAM אמור להחליף את הוט לולי. רק גיחחתי. שלא לדבר על התכנים ב-VOD. אמנם יש אך זה אפילו לא מתקרב לשפע ולאיכות שהיה בני מקבל ב- HOT VOD. גם תכניות גם קלטות ובטח שמופעים כגון הפסטיגל וכד'. והכל חינמי. פשוט אין מה להשוות. זה החסרון היחיד שמצאתי מבחינת התוכן.
כרגע אני שם לב גם לאיכות הירודה. אני לא סתם אומר שרוב תכני ה-HD ב-HOT היו פשוט עוצרי נשימה.

דווקא הייתה לי דעה מאוד חיובית לגבי yes. תמיד חשבתי בפינה אחורית בראש שאני מפגר מאחור מבחינה טכנולוגית עם HOT. כנראה שטיפה התבדיתי. אך כמו שאתה אומר - הזמן יעשה את שלו ללוח שידורי ה-HD. השאלה אם כדאי לחכות לזה או לנצל את זכותי בחוק לביטול עסקה תוך 14 יום?

ןאגב - יש איזושהי דרך 'מדעית' יותר לדעת מהו תוכן HD אמיתי ומהו תוכן שעובר UPSCALE שלא נותן כלום? מעבר לאייקון ה-HD שלא אומר כלום ויכולות של עין בלתי מזויינת?
...
האייקון של הHD הוא נכון רק בערוצי הסרטים ;)
לגבי התוכן, יש המון סדרות מעולות שאין בHOT, נצל את זה.
תאמין לי שלאחר שתתרגל להקליט HD (אצלנו לקח פחות משבוע) אתה כבר תשכח מHOT.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

הדברים ידועים.
הדחיסה אגרסיבית כיוון שאין לחברה מספיק משיבים בלווין עמוס. יס כמובן לא תעבור לווין, אך לפחות היתה מפחיתה את כמות הערוצים.
הולכים על כמות ולא על איכות. יש גם הרבה אפסקייל בערוצי ה-HD.

בהוט האיכות השתפרה פלאים, לדעתי אנשים לא מודעים לכך. פעם אכן היה זוועה אך כיום המצב טוב יותר משמעותית (למעט ערוצים שהמקור שלהם גרוע ובארץ יש כאלו). יש לי גם צלחת פרטית כך שאני יכול להשוות.

Username , גם שידורים שצולמו ב-720p יכולים להראות מצויין. כך מרבית שידורי הספורט מצולמים כולל WWE ושידורים אלו נראים פשוט מעולה בהוט ובפלטפורמות אחרות בחו"ל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

שתי עצות- שוליים שחורים בצד , כנראה זה מצב פילרבוקס. תבטל אותו.
ורזולוציה , תנסה מצב אוטומטי. כך המסך מבצע את פעולת האפסקייל לשידורי sd.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

asaf23 כתב:הדברים ידועים.
הדחיסה אגרסיבית כיוון שאין לחברה מספיק משיבים בלווין עמוס. יס כמובן לא תעבור לווין, אך לפחות היתה מפחיתה את כמות הערוצים.
הולכים על כמות ולא על איכות. יש גם הרבה אפסקייל בערוצי ה-HD.

בהוט האיכות השתפרה פלאים, לדעתי אנשים לא מודעים לכך. פעם אכן היה זוועה אך כיום המצב טוב יותר משמעותית (למעט ערוצים שהמקור שלהם גרוע ובארץ יש כאלו). יש לי גם צלחת פרטית כך שאני יכול להשוות.

Username , גם שידורים שצולמו ב-720p יכולים להראות מצויין. כך מרבית שידורי הספורט מצולמים כולל WWE ושידורים אלו נראים פשוט מעולה בהוט ובפלטפורמות אחרות בחו"ל.
...
אני מדבר על איכות ההפקה, ידוע ש-720p די קרוב באיכות ל-1080i.
ותיהיה סבור שכל חברה שמכבדת את עצמה תרצה לפחות חבילת HD הוגנת, אפילו אם זה אומר לדחוס 20 ערוצי HD על טרנספודר אחד, אני רק מקווה שלא נגיע לזה בסופו של דבר.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

UserName כתב: ותיהיה סבור שכל חברה שמכבדת את עצמה תרצה לפחות חבילת HD הוגנת, אפילו אם זה אומר לדחוס 20 ערוצי HD על טרנספודר אחד, אני רק מקווה שלא נגיע לזה בסופו של דבר.
...
אז זהו שכל חברת שידורי לויין אחרת לא עושה זאת המקסימום הוא 5-6 ערוצי HD על משיב

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

vic1234 כתב:
UserName כתב: ותיהיה סבור שכל חברה שמכבדת את עצמה תרצה לפחות חבילת HD הוגנת, אפילו אם זה אומר לדחוס 20 ערוצי HD על טרנספודר אחד, אני רק מקווה שלא נגיע לזה בסופו של דבר.
...
אז זהו שכל חברת שידורי לויין אחרת לא עושה זאת המקסימום הוא 5-6 ערוצי HD על משיב
...
הבעיה היא שכפי שאמרו מקודם, אצלנו זה קצת בלתי אפשרי, אין הרבה לווינים אחרים שמכוונים על האיזור שלנו, ויס עד היום מנסה להסתדר עם הסטנדרטים של חברות טלוויזיה מחו"ל, אלו התוצאות.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לא היה צריך להעלות כ"כ הרבה ערוצים. מתחילים יותר מדי שרשורים בנושא ולאט לאט זה ייצא החוצה.

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668

שליחה

לגבי ערוץ לתינוקות - קנה את BABY - אחרי משא ומתן אני משלם 12 ש"ח לחודש - שווה :wink:

לגבי האיכות - באמת האפסקייל שלהם מחפיר (הרסיבר שלי עושה עבודה טובה יותר 8) )

איתן.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

לווינים יש מספיק אבל זה לא עוזר ליס רובם שייכים לשכניינו הערבים
וגם הם לא יעלו עכשיו לכל הביניים בארץ כדי לשנות כיוונים של צלחות
הפתרון היחידי הוא לחכות לעמוס נוסף לאיזור שלנו
אבל זה שוב לא אומר שכשיגיע הלווין החדש יס יפזרו את הערוצים שקיימים כיום על הלווין החדש אלה פשוט כשיוסיפו ערוצים חדשים אז הם יהיו על הלווין החדש

yakirnav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837

שליחה

9000es,
ברשותי LG 42pq300r.

asaf23,
זה לא PillarBox אלא PAN. את הבעיה הזו סוף סוף פתרתי את ע״י הגדרת ה-16:9 במסך עצמו. מוזר בהוט זה לא היה קורה.
ניסיתי להעביר לאוטומט על מנת שהמסך יבצע את ה- אפסקייל. אין שינוי באיכות לצערי =[. להפך. רק התפריטים הופכים להיות פחות איכותיים. השידור - אותו הדבר.

UserName, yaronkle,
גם כבלים אחרים והגדרות שונות לא עוזרות.
Stay foolish

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

yakirnav,

ציינת שהתמונה "חלבית" וגם שהמסך היה מוגדר על 4:3.
המסך שלך לא מוגדר נכון. ההגדרות שהתאימו להוט אינם מתאימים לממיר של Yes וצריך לכייל מחדש!

אנא ציין את הערכים שהגדרת במסך. Contrast, Brightness, Sharpness, Dynamic Contrast וכו.
האם Energy Savings דלוק אצלך?
האם אתה על Cinema או Standard?
על מה מוגדר Gamma?

ממליץ להישאר על 720P בממיר - זה חוסך זמן זפזופ בי ערוצי HD ל- SD.
בדוק עם כבל Component - ישנם מסכים שהתמונה יותר יפה דרך כניסת Component.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

גם אני נתקלתי בפסים שעליהם yakirnav מדבר עליהם בשידורים שמסומנים 4:3 אצל הוריי, שלהם יש 50V20.

אצלי התופעה לא קיימת, וההגדרות של ה-MAXHD אצלינו זהות.

יש תוכן HD ב-VOD, תחת קטגורית HD ב-VOD, תמצא סרטים,סדרות והופעות חיות.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

yakirnav כתב:9000es,
ברשותי LG 42pq300r.

asaf23,
זה לא PillarBox אלא PAN. את הבעיה הזו סוף סוף פתרתי את ע״י הגדרת ה-16:9 במסך עצמו. מוזר בהוט זה לא היה קורה.
ניסיתי להעביר לאוטומט על מנת שהמסך יבצע את ה- אפסקייל. אין שינוי באיכות לצערי =[. להפך. רק התפריטים הופכים להיות פחות איכותיים. השידור - אותו הדבר.

UserName, yaronkle,
גם כבלים אחרים והגדרות שונות לא עוזרות.
...
באיזה מצב הטלוויזיה שלך? ייתכן שעל Native Rate? כי יש פספוסים תמיד בהעברת שידורים ישראליים (576i) הכוללים פסים בצדדים ולעיתים אף מלמעלה למטה, תנסה מצב WIDE.
הסיבה שהתפריטים פחות איכותיים זה שהם ברזולוציה נמוכה, כלומר לא 1080i, שזה משהו שנמצא אצל HOT ולא אצל יס - התפריטים בHOT לא בHD, לעומת זאת ביס התפריטים מוצגים גם ב-HD.

tovtovtov
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: tovtovtov

שליחה

כבר מזמן איכות השידור בYES נופלת מהאיכות בHOT.
בתכנים עדיין YES בראש אבל באיכות ממש לא (רחוקה מאוד מHOT).
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1
Sub-SVS SB2000

magic2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147

שליחה

גם אני עברתי לפני שבוע ל YES ומאותם סיבות , מצחיק , כשקראתי את ההודעה הרגשתי כמעט שאני כתבתי אותה :D
גם לי יש בעיית הסתגלות עם השלט , בהוט הכל זז מהר יותר.
אבל בסוף אתרגל.
לגבי איכות הצפיה , נכון שערוצי ה HD , סדרות בעיקר , לא ברמה של HOT.
אבל בהוט יש ערוץ אחד עם תכנים שלא מעניינים אותי , אז עדיף פחות איכות ויותר תוכן
בשבילי.
אני סך הכל מרוצה מהמעבר.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

tovtovtov כתב:כבר מזמן איכות השידור בYES נופלת מהאיכות בHOT.
...
בכל אופן, אם איכות הייתה משנה את הרגלי הצפייה שלי, הייתי ממזמן עובר ללווין או צופה רק בסטרימר.
אבל ליס יש תוכן מעולה, ואיכות טובה או לא, מצידי אפילו שלא תיהיה אפשרות להקליט HD, התוכן של יס עדיין מנצח.
כפי שאני אומר, תוכן מנצח איכות.

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 673

שליחה

UserName כתב:
...
בכל אופן, אם איכות הייתה משנה את הרגלי הצפייה שלי, הייתי ממזמן עובר ללווין או צופה רק בסטרימר.
אבל ליס יש תוכן מעולה, ואיכות טובה או לא, מצידי אפילו שלא תיהיה אפשרות להקליט HD, התוכן של יס עדיין מנצח.
...
לא , זה לא כך, אנו משלמים על זה עוד 60 ש"ח לאיכות HD, אם מדובר רק בתוכן, אז מספיק לנו ערוציי הסרטים של SD , אני משלם עוד 60 ש"ח גם על איכות שיהיה לי נעים לצפות בסרט ,

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

rony1234 כתב:
UserName כתב:
...
...
לא , זה לא כך, אנו משלמים על זה עוד 60 ש"ח לאיכות HD, אם מדובר רק בתוכן, אז מספיק לנו ערוציי הסרטים של SD , אני משלם עוד 60 ש"ח גם על איכות שיהיה לי נעים לצפות בסרט ,
...
אל תגיד לי שאתה לא נהנה מהאיכות בערוצי הHD יותר מהאיכות בערוצים הרגילים, זה כבר לשקר לעצמך.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

חברה סליחה על הבורות אבל אני ממש לא מבין

שהציגו את הסטרימר של יס כולם יצאו מגדרם איך יס מקדימה את הוט וכמה היא יותר טובה ואיך הוט נשרכת מאחור בכל האמור לטכנולוגיה ואיכות.

ועכשיו שמישהו מתלונן על האיכות כולם משבחים את הוט ורומסים את יס

אז חברה ............... תחליטו!!

גילוי נאות לי אעי רצכן של DTT בלבד

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”