אני כבר אכלתי אותה עם מכת ברק שהגיע דרך ה- ADSL למודם, הרס את המודם וכל האלמנטים שהיו מחוברים לפורטי ה- Ethernet שזה המחשב הביתי ו- XBOX
מגנים כנגד קפיצות במתח החשמל - מה הסיפור איתם?
- ambar
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
האם ניתן לחבר אליו רב-שקע ולחבר מספר מכשירים? האם זה אפקטיבי או שצריך מגן ישיר לכל ציוד?
אני כבר אכלתי אותה עם מכת ברק שהגיע דרך ה- ADSL למודם, הרס את המודם וכל האלמנטים שהיו מחוברים לפורטי ה- Ethernet שזה המחשב הביתי ו- XBOX
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457
מצטרף לשאלה ש amber שאל.
בנוסף, אני מחפש פתרון שבו אני יוכל לחבר את כל המערכת בלי לקנות שקע בשווי 200 ש"ח X מספר המכשירים שזקוקים אצלי להגנה = הרבה $.
יש פתרון כזה?
בנוסף, אני מחפש פתרון שבו אני יוכל לחבר את כל המערכת בלי לקנות שקע בשווי 200 ש"ח X מספר המכשירים שזקוקים אצלי להגנה = הרבה $.
יש פתרון כזה?
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

עוד שאלה, יש את כל מפצלי החשמל הללו, עם כיתוב "מוגן כנגד ברקים" והם עולים שקלים 20-30 ש"ח.
מה היתרון (אם בכלל) של שקע שעולה 200 ש"ח לעומת מפצל זול שכזה?
מה היתרון (אם בכלל) של שקע שעולה 200 ש"ח לעומת מפצל זול שכזה?
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
1. אין צורך לקנות שקע לכל מכשיר, רק צריך לדאוג שההספק המצטבר לא יעבור על ההספק המקסימאלי (ראו את התגובה שלי ל-unsound_methods בשרשור).
2. כפי שציינתי, שקע הגנה אשר מוצע ע"י טכנאי בביקור בית גדול פי שניים ממחיר של אותו השקע בחנות (200 ₪ מול 100-120 ₪).
3. שקע הגנה נגד ברקים מגן על קפיצות מתח גבוה בלבד כאשר השקע שדיברתי עליו מגן גם על נפילות מתח.
4. המתקנים אשר צוינו בשרשור לא מגנים מ"ספייק" הבא דרך קו טלפון – אבל יש מכשירים אחרים שעושים זאת.
2. כפי שציינתי, שקע הגנה אשר מוצע ע"י טכנאי בביקור בית גדול פי שניים ממחיר של אותו השקע בחנות (200 ₪ מול 100-120 ₪).
3. שקע הגנה נגד ברקים מגן על קפיצות מתח גבוה בלבד כאשר השקע שדיברתי עליו מגן גם על נפילות מתח.
4. המתקנים אשר צוינו בשרשור לא מגנים מ"ספייק" הבא דרך קו טלפון – אבל יש מכשירים אחרים שעושים זאת.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

מה רע בכל מפצלי החשמל עם 3 כניסות שנמכרים ב 20-30 ש"ח?
יש להם חסרון לעומת מתקן שעולה 100 ש"ח בעל כניסה בודדת?
יש להם חסרון לעומת מתקן שעולה 100 ש"ח בעל כניסה בודדת?
- vitalyi
-
- חבר ותיק

היעוד שלהם שונה. מפצל חשמל (או אמבטיית שקעים - אליה אתה מתכוון ,נכון?) מאפשר לחבר כמה צרכנים לנקודת חשמל אחת. שקע הגנה לא מספק לך נקודת חיבור נוספת אלא מגן על המכשירים המחוברים אליו (ישירות או באמצעות מפצל) נגד קפיצות מתח מעל או מתחת למתח תקני.ziv_r כתב:מה רע בכל מפצלי החשמל עם 3 כניסות שנמכרים ב 20-30 ש"ח?
יש להם חסרון לעומת מתקן שעולה 100 ש"ח בעל כניסה בודדת?...
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

התכוונתי למפצלי חשמל שרשום עליהם "מגן ברקים" - הם עולים 20-30 ש"ח, הם גם מספקים כנראה הגנה כלשהיא.
האם הגנה זו לדעתך פחותה מההגנה שמספק שקע הגנה בודד שעולה 100 ש"ח?
האם הגנה זו לדעתך פחותה מההגנה שמספק שקע הגנה בודד שעולה 100 ש"ח?
- vitalyi
-
- חבר ותיק

כן (פחותה). מגן ברקים סופג קפיצת מתח בודדת בפגיעת ברק, שקע הגנה מגן גם משינוי מתח מהירים חוזרים ונשנים (מעבר לגבולות מסוימים): מנתק הספקת חשמל למכשירים למספר דקות . שינוי מתח מהירים יכולים להיות קטלניים עבור מקרר או מזגן, לטלוויזיות ולמכשירי הקלטה הם גם יכולים לגרום לנזקים (לחלק המכני - כולל הרד דיסק), ברסיברים - יכולים לגרום למחיקת הזיכרון.ziv_r כתב:התכוונתי למפצלי חשמל שרשום עליהם "מגן ברקים" - הם עולים 20-30 ש"ח, הם גם מספקים כנראה הגנה כלשהיא.
האם הגנה זו לדעתך פחותה מההגנה שמספק שקע הגנה בודד שעולה 100 ש"ח?...
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

מה ההבדל בין מה שרשמת לברק?שקע הגנה מגן גם משינוי מתח מהירים חוזרים ונשנים (מעבר לגבולות מסוימים):...
- cavi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2673
אני שוקל מאוד ברצינות לקנות מגן כזה למוצרים שלי..
ראיתי בACE אחד של GP ב130₪ מה אתם אומרים עלו?
אני מחבר בשקע אחד:
1.מחשב (חזק מאוד מאוד!!)
2.מסך LCD 19"
3.רמקולים למחשב
4.מודם אינטרנט
5.מנורת חשמל (פשוטה שמופעלת ע"י פלורסנט כך שצריכת החשמל שלה היא לא גדולה במיוחד)
6.טלביזיה
7.ממיר
8.רסיבר 2807
9.DVD (שמחובר דרך הרסיבר)
10.סאב V12S
זה הרבה מידי בשביל שקע אחד? (אני הייתי מפצל בשמחה אבל אין לי אפשרות
)
ראיתי בACE אחד של GP ב130₪ מה אתם אומרים עלו?
אני מחבר בשקע אחד:
1.מחשב (חזק מאוד מאוד!!)
2.מסך LCD 19"
3.רמקולים למחשב
4.מודם אינטרנט
5.מנורת חשמל (פשוטה שמופעלת ע"י פלורסנט כך שצריכת החשמל שלה היא לא גדולה במיוחד)
6.טלביזיה
7.ממיר
8.רסיבר 2807
9.DVD (שמחובר דרך הרסיבר)
10.סאב V12S
זה הרבה מידי בשביל שקע אחד? (אני הייתי מפצל בשמחה אבל אין לי אפשרות
- vitalyi
-
- חבר ותיק

לפי הערכתי ההספק המצטבר של המכשירים שלך הוא בסביבות 2000W (קצת פחות) - תעשה חישוב לפי הזרם המקסימאלי של ה-GP.vitalyi כתב:
על מתקן ההגנה כתוב מהו הזרם המקסימאלי. הספק =זרםx מתח, מתח בארץ הוא 230 וולט, לכן כפול את 230 בזרם שצוין על מכשיר ההגנה ותדע מהו ההספק המקסימלי שניתן להעמיס. בחיבור במקביל הספקים מתחברים – לכן לפי סיכום הספקי המכשירים שלך תדע כמה אפשר לחבר. אני ממליץ לא למצות את ההספק המרבי אלא להשאיר לפחות 300-400W "רזרביים"....
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

שאלה נוספת,
קניתי בזמנו את המוצר הבא:
http://www.getit.co.il/ie2/Direct.asp?PID=26722
רשום עליו 1.5 כח סוס
כלומר ניתן לחבר אליו מכשירים עד ל 1119 וואט? (1HP = 746W)
קניתי בזמנו את המוצר הבא:
http://www.getit.co.il/ie2/Direct.asp?PID=26722
רשום עליו 1.5 כח סוס
כלומר ניתן לחבר אליו מכשירים עד ל 1119 וואט? (1HP = 746W)
- vitalyi
-
- חבר ותיק

הסתכלתי בקישור – לא מדובר בכוח סוס (מסמנים את היחידה אחרת – hp ולא H.p, חוץ מזה משתמשים ביחידה הזו בדרך כלל עבור הספק של עבודה מכאנית – לא חשמלית).
הם עושים בלגן לא קטן עם היחידות. ( 16Amp.(8A – מה זה? 8A צריך להיות זרם (לפי סימון היחידה המקובל). 16Amp? אם מתכוונים ל-Amplitude (משרעת) – אז היא לא גדולה פי שניים מערך ממוצע (8A)... אם מתכוונים לזרם מקסימאלי רגעי – למה Amp ולא A ?
אולי יש יחידות טכניות יחודיות בהנדסה (אני פיזיקאי – לא מהנדס) – גם אני אשמח שמישהו יסביר את משמעותן.
הם עושים בלגן לא קטן עם היחידות. ( 16Amp.(8A – מה זה? 8A צריך להיות זרם (לפי סימון היחידה המקובל). 16Amp? אם מתכוונים ל-Amplitude (משרעת) – אז היא לא גדולה פי שניים מערך ממוצע (8A)... אם מתכוונים לזרם מקסימאלי רגעי – למה Amp ולא A ?
אולי יש יחידות טכניות יחודיות בהנדסה (אני פיזיקאי – לא מהנדס) – גם אני אשמח שמישהו יסביר את משמעותן.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
נראה לי שאתה מצפה ליותר מדי דיוק מדעי מיחידה שעולה 100 ש"חvitalyi כתב:הסתכלתי בקישור – לא מדובר בכוח סוס (מסמנים את היחידה אחרת – hp ולא H.p, חוץ מזה משתמשים ביחידה הזו בדרך כלל עבור הספק של עבודה מכאנית – לא חשמלית).
אולי יש יחידות טכניות יחודיות בהנדסה (אני פיזיקאי – לא מהנדס) – גם אני אשמח שמישהו יסביר את משמעותן....
לדעתי HP זה כוח סוס איך שלא תרשום. אל תשכח שכ"ס זה בערך 730W, ומשתמשים בזה בעיקר למזגנים (למרות שאם מודדים את החום, אז משתמשים היום ב- BTU).
גם ה- 8/16 זה אמפר, אבל לא ברור לי למה יש 2 מספרים (שאף אחד מהם בכלל לא מתאים ל- 1.5 כ"ס.
זה פשוט סימפטום של החפיפניקיות הישראלית. אל תחפש יותר מדי עומק בנתונים. לדעתי הם פשוט שגוים ומבולבלים.
- vitalyi
-
- חבר ותיק

כי במזגנים מדובר במנוע (הספק מכני)...udif כתב: לדעתי HP זה כוח סוס איך שלא תרשום. אל תשכח שכ"ס זה בערך 730W, ומשתמשים בזה בעיקר למזגנים...
הבחנתך היא המדויקת ביותרזה פשוט סימפטום של החפיפניקיות הישראלית. אל תחפש יותר מדי עומק בנתונים. לדעתי הם פשוט שגוים ומבולבלים....
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
רכשתי לפחות 7 יחידות כאלה(למזגן, מיקרו, מדיח,מכונת כביסה LCD וכו',vitalyi כתב:הסתכלתי בקישור – לא מדובר בכוח סוס (מסמנים את היחידה אחרת – hp ולא H.p, חוץ מזה משתמשים ביחידה הזו בדרך כלל עבור הספק של עבודה מכאנית – לא חשמלית).
אולי יש יחידות טכניות יחודיות בהנדסה (אני פיזיקאי – לא מהנדס) – גם אני אשמח שמישהו יסביר את משמעותן....
ממה שנאמר לי בחנות שמכרה לי (חנות חשמל באזור תעשיה ולא מכולת) כי :
(8A) = מקסימום אמפר למעגלים הפנימיים של המכשיר
16 amp = מקסימום אמפר לשקע ולחלקי הפלסטיק החיצוניים
- vitalyi
-
- חבר ותיק

אמרו לך שטות מוחלטת
... לגבי הפלסטיקים אפשר לקבוע מתח מקסימאלי (מתח פריצה) - ולא זרם. מי שמחר לך - רק חיזק את דבריו של udif
זה פשוט סימפטום של החפיפניקיות הישראלית....
- רונן
-
- חבר מכור קשה

ואני סומך על המכשיר שיגן על המערכת שלי
- vitalyi
-
- חבר ותיק

גם אני מקווה שאפשר לסמוך (על המתקנים - לא על שטויות המוכר..). בכל זאת, עדיף מכלום. רוב המכשירים האלקטרוניים (DVR - Video -מקרן - מחשב) מחוברים אצלי או לאל-פסק או למייצב
. מקרר, רסיבר ו-DVD- לשקעי הגנה...
- רונן
-
- חבר מכור קשה

vitalyi
אשמח להשכיל איזה מייצב/אל פסק
תודה
אשמח להשכיל איזה מייצב/אל פסק
תודה