Garanti קולה טורקי ל 500 גרם
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
היום אני אדע אם הוא אפוי באמת.
אין קשר בין דרגת קלייה לאפייה - אפשר לקלות בהיר ולאפות ולקלות כהה ולאפות - הכל תלוי בזמן קלייה.
אם תוריד טמפרטורה אחרי פיצוץ ראשון ותשאיר את הפולים להרבה זמן הקפה ייאפה ויישאר בהיר.
אם תעשה את זה לקראת פיצוץ שני ולא תקרר מהר תקבל קפה אפוי כהה.
אין קשר בין דרגת קלייה לאפייה - אפשר לקלות בהיר ולאפות ולקלות כהה ולאפות - הכל תלוי בזמן קלייה.
אם תוריד טמפרטורה אחרי פיצוץ ראשון ותשאיר את הפולים להרבה זמן הקפה ייאפה ויישאר בהיר.
אם תעשה את זה לקראת פיצוץ שני ולא תקרר מהר תקבל קפה אפוי כהה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ברור, אבל כתבתם שהקליה נמשכה 16 דק'.
לפי הבנתי בקולה תוף הקליה אמורה להיות ארוכה יותר מאשר קולה אויר - ולכן 16 דק' זו כנראה קליה ממוצעת.
וחוצמזה אם אתה אופה את הפולים אחרי פיצוץ ראשון, לא תקבל פיצוץ שני (ואם כן, אז הוא יהיה ממש חלש ולא ברור).
כמה זמן לוקחת לו קליה רגילה, הוא סיפר?
לפי הבנתי בקולה תוף הקליה אמורה להיות ארוכה יותר מאשר קולה אויר - ולכן 16 דק' זו כנראה קליה ממוצעת.
וחוצמזה אם אתה אופה את הפולים אחרי פיצוץ ראשון, לא תקבל פיצוץ שני (ואם כן, אז הוא יהיה ממש חלש ולא ברור).
כמה זמן לוקחת לו קליה רגילה, הוא סיפר?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

שאלה טובה - אני לא ממש זוכר אבל כשעברנו את ה 15 דקות והוא התחיל לסובב דברים ולהסתכל על ה BT ולהגיד שמשהו לא מסתדר...
אני אשאל אותו אם הוא זוכר כמה זמן לוקח לו בדרך כלל וכמה פעם אחרונה כי הוא הפעיל גם טיימר.
אני אשאל אותו אם הוא זוכר כמה זמן לוקח לו בדרך כלל וכמה פעם אחרונה כי הוא הפעיל גם טיימר.
נשמע כמו הכנות לנחיתת אונס.דבוטאנט כתב:....אני לא ממש זוכר אבל כשעברנו את ה 15 דקות והוא התחיל לסובב דברים ולהסתכל על ה BT ולהגיד שמשהו לא מסתדר.......
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 30/05/2011 11:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

פעם הבאה נסריט הכל ונשלח לנשיונל גאוגרפיק....
מוטי - גם אני מכיר את התאוריה לגבי קליית אויר אבל הג'ין שובר אותה עם זמני קליה ארוכים יחסית. בנוסף, זה לא שהוא נאפה כי אז הוא פשוט היה מזעזע לשתיה. התקבל טעם שטוח יחסית. גם אני הסתבכתי עם הקליה של הזן הזה, לא הצלחתי לקבל משהו מאוד טוב כמו שאתם מתארים כמעט אף פעם.
what's next?
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

שתיתי אתמול והיום - הרבה יותר מהמצב של אחרי 3 ימים.
לא מזעזע פשוט שטוח כי הוא היה עם גבול האפייה.
בלי קשר נראה לי שסנטו דומינגו ברבדוס יותר טעים מברהונה שעכשיו קלינו.
הקלייה לקחה קצת יותר מ 17 דקות כשבדרך כלל הוא קולה 15 דקות.
הוא לא התרגש מזה - קלייה אחת לא טובה, ממשיכים הלאה...
הוא התחיל את הקלייה ב 180 מעלות ואמר שינסה עכשיו ב 200. נראה לי שטמפרטורת התחלה יכולה להישאר דומה ודווקא בפיצוץ ראשון להוריד פחות חום אבל נראה מה הוא יעשה.
בכל מקרה - כמו במבחן עם הקווסט, קלייה אחת טובה או לא לא מעידה על הקולה.
לא מזעזע פשוט שטוח כי הוא היה עם גבול האפייה.
בלי קשר נראה לי שסנטו דומינגו ברבדוס יותר טעים מברהונה שעכשיו קלינו.
הקלייה לקחה קצת יותר מ 17 דקות כשבדרך כלל הוא קולה 15 דקות.
הוא לא התרגש מזה - קלייה אחת לא טובה, ממשיכים הלאה...
הוא התחיל את הקלייה ב 180 מעלות ואמר שינסה עכשיו ב 200. נראה לי שטמפרטורת התחלה יכולה להישאר דומה ודווקא בפיצוץ ראשון להוריד פחות חום אבל נראה מה הוא יעשה.
בכל מקרה - כמו במבחן עם הקווסט, קלייה אחת טובה או לא לא מעידה על הקולה.
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
הורדת החום במהלך הפיצוץ הראשון עלולה להיות מאוחרת מידי.
זו הסיבה שכדאי מאוד להתייחס ל ET כיוון שהוא יושב על תקן "המנבא".
בקולה הזה להבנתי זה נכון שבעתיים כיוון שהשליטה היא רק על גופי החימום. הורדת חום בפיצוץ ראשון על ידי
החלשת גופי החימום יכולה להראות ברגעים הראשונים תופעה הפוכה של עלייה BT במקום האטה.
זו הסיבה שכדאי מאוד להתייחס ל ET כיוון שהוא יושב על תקן "המנבא".
בקולה הזה להבנתי זה נכון שבעתיים כיוון שהשליטה היא רק על גופי החימום. הורדת חום בפיצוץ ראשון על ידי
החלשת גופי החימום יכולה להראות ברגעים הראשונים תופעה הפוכה של עלייה BT במקום האטה.
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בפיצוץ הפולים פולטים יותר חום ממה שמוקרן עליהם ומאבדים חומר.
אתה אומר שכדאי להסתכל אחרי זמן מסוים על ET ולהקדים תרופה למכה מראש? מעניין.
אתה אומר שכדאי להסתכל אחרי זמן מסוים על ET ולהקדים תרופה למכה מראש? מעניין.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
אני אוסיף ואומר שקלייה של 40 דקות או קלייה של 13 דקות לא שוללים מקרה של קפה אפוי, קפה אפוי זה מקרה שבו טמפרטורת הפולים עומדת לזמן ארוך מדי כך שפרופיל הטעם מתקהה.
על מנת ליצור קליות לפי רצוננו יש לשלוט שליטה אבסולוטית בקולה ולדעת מה כל מהלך יוביל אותנו לאחר דקה או שתיים.
ליאור אדלר LIOR A העלה נקודה נכונה,החלשת גופי חימום בזמן פיצוץ 1 תמיד, ואני מתקן אותו, לא יכולה אלא תמיד תראה עלייה בטמפרטורת התוף כיוון שהפולים מייצרים חום בזמן זה ולא סופגים חום, לכן הורדה של החום בשלב הזה לא תמיד תהיה אפקטיבית, יש לדעת מניסיון קליות קודמות מתי יהיה פיצוץ ראשון ולמתן את עליית הטמפרטורה לפחות דקה לפני.
בכל מקרה , כמו שאמרתי, הכרה נכונה של הקולה ותגובותיו לשינויי חום חייבת להיות מוכרת ע"י האדם הקולה.
לילה מצוין
על מנת ליצור קליות לפי רצוננו יש לשלוט שליטה אבסולוטית בקולה ולדעת מה כל מהלך יוביל אותנו לאחר דקה או שתיים.
ליאור אדלר LIOR A העלה נקודה נכונה,החלשת גופי חימום בזמן פיצוץ 1 תמיד, ואני מתקן אותו, לא יכולה אלא תמיד תראה עלייה בטמפרטורת התוף כיוון שהפולים מייצרים חום בזמן זה ולא סופגים חום, לכן הורדה של החום בשלב הזה לא תמיד תהיה אפקטיבית, יש לדעת מניסיון קליות קודמות מתי יהיה פיצוץ ראשון ולמתן את עליית הטמפרטורה לפחות דקה לפני.
בכל מקרה , כמו שאמרתי, הכרה נכונה של הקולה ותגובותיו לשינויי חום חייבת להיות מוכרת ע"י האדם הקולה.
לילה מצוין
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
NEGRO,
העלו פה בעבר סברות לפיהן בג'ין זה הרבה פחות יעיל (וכנראה שגם לא רצוי) לשחק עם הטמפרטורה.
יש לך השערות בעניין? אתה חושב שאולי כדאי גם בקולה אויר להוריד טמפרטורה (ואם כן, מתי ולכמה)?
העלו פה בעבר סברות לפיהן בג'ין זה הרבה פחות יעיל (וכנראה שגם לא רצוי) לשחק עם הטמפרטורה.
יש לך השערות בעניין? אתה חושב שאולי כדאי גם בקולה אויר להוריד טמפרטורה (ואם כן, מתי ולכמה)?
תרשה לי לענות
בגדול עדיף לחמם קולה לפני העבודה כדי לא להאריך את הקליה ולפגוע בקפה. זה נכון גם באפיה למשל.
העניין הוא שבקליית אויר, בדומה למשל למיקרוגל, אנרגיית החום כולה מופנית לפולים. אין כמעט את מה לחמם בקולה עצמו העשוי מפיירקס. כדאי על פניו בכל זאת לחמם מעט את הקולה לפני הקליה כדי שמה שיכול לספוג חום - יעשה זאת לפני ולא יפריע למהלך הקליה.
בגדול עדיף לחמם קולה לפני העבודה כדי לא להאריך את הקליה ולפגוע בקפה. זה נכון גם באפיה למשל.
העניין הוא שבקליית אויר, בדומה למשל למיקרוגל, אנרגיית החום כולה מופנית לפולים. אין כמעט את מה לחמם בקולה עצמו העשוי מפיירקס. כדאי על פניו בכל זאת לחמם מעט את הקולה לפני הקליה כדי שמה שיכול לספוג חום - יעשה זאת לפני ולא יפריע למהלך הקליה.
what's next?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
אין לי ניסיון עם ג'ין, מצטער,אני לא רוצה להעלות השערות .
לא חושב שצריך בגלל מעבר החום המעולה שיש בקולי אוויר.
אך לדעתי בשלבים מסויימים כן יש להגביל אותו .
כשאני אפגש בג'ין אני אחשוב על זה יותר
לא חושב שצריך בגלל מעבר החום המעולה שיש בקולי אוויר.
אך לדעתי בשלבים מסויימים כן יש להגביל אותו .
כשאני אפגש בג'ין אני אחשוב על זה יותר