חחח מה זאת אומרת, אתה כמוכר מחליט לאן אתה מוכן לשלוח אין חוק נגד זה, אי אפשר לחייב אותך לשלוח לכל מקום בעולם.רונן כתב:ממה שהבנתי , אכן ישראל בעיתית ולא משנה כרגע מה הסיבה .
איפה עומדת הנהלת eBay בעניין ?
הם לא מעוניינים לעודד מכירות ?
חוצמיזה , ישנם חוקים והעסק מסודר ומעוגן בנהלים , הלא כן ?...
רכישות מ eBay משלוחים לישראל
- shuali
-
- טרול

- תגובות: 5010
-
רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
ברור ואין וויכוח בינינו !shuali כתב:חחח מה זאת אומרת, אתה כמוכר מחליט לאן אתה מוכן לשלוח אין חוק נגד זה, אי אפשר לחייב אותך לשלוח לכל מקום בעולם.רונן כתב:ממה שהבנתי , אכן ישראל בעיתית ולא משנה כרגע מה הסיבה .
איפה עומדת הנהלת eBay בעניין ?
הם לא מעוניינים לעודד מכירות ?
חוצמיזה , ישנם חוקים והעסק מסודר ומעוגן בנהלים , הלא כן ?......
הנקודה היא שמעבר לכך , אם כל מוכר / קבוצת מוכרים יחליט / יחליטו כי לא שולחים לצרפת לדוגמא עקב הטלת מס כלשהו , הפעילות ב eBay תושפע לרעה .
רוצה לומר , מטרת הפעילות באיביי היא מסחר ולא פוליטיקה או תרגילי מכס ...
הנהלת איביי מעוניינת לעודד פעילות ולא להיכנע לירידה בפעילות .
מעניין אם הם יודעים על היחס שישראלים מקבלים ?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
עד עכשיו העבודה שלי מול איביי הייתה נהדרת. המוצרים מגיעים מהר, המוכרים אדיבים והכל מתקתק.
מה שכן, הבעיה עם רכישה מאדם שמוכר באיביי, מחוץ לגבולות איביי - מסוכנת. הוא יכול לחייב אותך ולא לשלוח את המוצר, ואז אין למי לפנות. זו הסיבה שאני לפחות לא עושה את זה. עדיין לא נתקלתי במוצר שלא הצלחתי למצוא ששולחים לישראל.
מה שכן, הבעיה עם רכישה מאדם שמוכר באיביי, מחוץ לגבולות איביי - מסוכנת. הוא יכול לחייב אותך ולא לשלוח את המוצר, ואז אין למי לפנות. זו הסיבה שאני לפחות לא עושה את זה. עדיין לא נתקלתי במוצר שלא הצלחתי למצוא ששולחים לישראל.
- Shtirlitz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4976
אכן, פנייה אישית עוזרת. כבר נתקלתי בעניין http://www.hometheater.co.il/vt136573.% ... %D7%91EBAYרונן כתב:אני מסכים לגבי העובדה שפניה אישית לעיתי "עוזרת" לעסקה .asaf23 כתב:זה לא עובד ככה. לפחות כאשר אני מכרתי.רונן כתב:נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ......
אם המוכר מסמן "אמריקה ואירופה", ישראל לא תופיע. אם סימן "לכל העולם", ישראל תופיע.
לפעמים ישראל לא מופיעה, אני פונה למוכרים והם משיבים בחיוב. יש כמה שמסרבים בכל תוקף....
בדקתי כרגע באיביי UK לדוגמא , סימנתי Worldwide כפילטר לחיפוש ומצאתי פריט שהמשלוח הינו רק ל UK...
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- shuali
-
- טרול

לדעתי ברגע שמוכר מסמן מדינה כלשהי מעבר לארהב זה נחשב WORLDWIDE בפילטרShtirlitz כתב:אכן, פנייה אישית עוזרת. כבר נתקלתי בעניין http://www.hometheater.co.il/vt136573.% ... %D7%91EBAYרונן כתב:אני מסכים לגבי העובדה שפניה אישית לעיתי "עוזרת" לעסקה .asaf23 כתב:זה לא עובד ככה. לפחות כאשר אני מכרתי.רונן כתב:נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ......
אם המוכר מסמן "אמריקה ואירופה", ישראל לא תופיע. אם סימן "לכל העולם", ישראל תופיע.
לפעמים ישראל לא מופיעה, אני פונה למוכרים והם משיבים בחיוב. יש כמה שמסרבים בכל תוקף....
בדקתי כרגע באיביי UK לדוגמא , סימנתי Worldwide כפילטר לחיפוש ומצאתי פריט שהמשלוח הינו רק ל UK......
- קרוקס44
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
לא בהכרח
המוכר יכול למיין את האזורים אליהם הוא שולח את הסחורה שלו וכאלו שהוא לא שולח
המוכר יכול למיין את האזורים אליהם הוא שולח את הסחורה שלו וכאלו שהוא לא שולח
- amittzor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1099
באותו נושא (בערך) לאחרונה גיליתי את האתר הסיני המעולה Aliexpress. זה תת-אתר של Alibaba שאם הבנתי נכון הוא בעקרון אתר לסיטונאים, אבל הרבה מהמוכרים בו מאפשרים לרכוש יחידה בודדת.
היתרונות שלו:
1. מחירים זולים משמעותית מאי-ביי ומדיל אקסטרים
2. שירות מעולה
3. בטחון נוסף - התשלום מועבר באמצעות מערכת בשם escrow. ניתן לשלם דרך פייפל ואז התשלום למעשה עובר לאתר ולא מועבר למוכר עד שהלקוח מאשר שהוא קיבל את המשלוח לשביעות רצונו. כך שבמידה שיש בעיה, אפשר להתלונן אצל המוכר. אם זה לא עוזר ניתן לפתוח dispute גם באתר וגם בפיי-פל. כבר רכשתי שם מוצר והחזרתי אותו. התשלום לא הועבר למוכר, כל התהליך הוקפא באתר וברגע שהמוכר אישר שקיבל בחזרה את המוצר זיכו את כרטיס האשראי שלי.
היתרונות שלו:
1. מחירים זולים משמעותית מאי-ביי ומדיל אקסטרים
2. שירות מעולה
3. בטחון נוסף - התשלום מועבר באמצעות מערכת בשם escrow. ניתן לשלם דרך פייפל ואז התשלום למעשה עובר לאתר ולא מועבר למוכר עד שהלקוח מאשר שהוא קיבל את המשלוח לשביעות רצונו. כך שבמידה שיש בעיה, אפשר להתלונן אצל המוכר. אם זה לא עוזר ניתן לפתוח dispute גם באתר וגם בפיי-פל. כבר רכשתי שם מוצר והחזרתי אותו. התשלום לא הועבר למוכר, כל התהליך הוקפא באתר וברגע שהמוכר אישר שקיבל בחזרה את המוצר זיכו את כרטיס האשראי שלי.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
נשמע מעניין. המוצרים שנמכרים שם מקבילים למה שנמכר ב-EBAY, או שהמגוון קטן יותר?
- amittzor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1099
לא בדקתי לעומק, אבל לפחות בכל הנוגע למוצרי אלקטרוניקה מסין יש לא פחות מבחר ומחירים הרבה יותר טובים.
- GilSt
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
צבי ישראל
הנה סיפור שקרה לי היום.
הזמנתי כמה דברים מ-digikey בערך ב $100 - ציוד אלקטרוני.
המשלוח הגיע דווקא מהר, התקשרה אליי גברת ממרכז חלוקה אזורי של דואר ישראל במפרץ.
היא שמחה להודיע לי על דבר דואר EMS שמחכה לי.
היא עוד יותר שמחה להודיע שיש לשלם 210 (!!) שח עמלות על המשלוח.
ה210 שח הם ~70 שח מכס, 60 שח עמלת שחרור, 45 חש עמלת רישוי ועוד לא זוכר כמה עמלת אשראי (?).
אה, ואני צריך לבוא עצמאית ולקחת, כי זה מסירה אישית והם לא שולחים לצפון אלא רק חיפה קריות.
במצב כזה אני מעדיף להחזיר את המוצר מאשר לפרנס את האוכלי...
כמובן שכשהתקשרתי אחרי שעה עקבותיה של הגברת נעלמו, כי היא הלכה הביתה ב 14:30.
בדו שיח שלי עם נציג DIGIKEY אני משתדל להיות מנומס אבל לא כולם כמוני ואני מבין את בעלי העסק שנמאס להם.
הזמנתי כמה דברים מ-digikey בערך ב $100 - ציוד אלקטרוני.
המשלוח הגיע דווקא מהר, התקשרה אליי גברת ממרכז חלוקה אזורי של דואר ישראל במפרץ.
היא שמחה להודיע לי על דבר דואר EMS שמחכה לי.
היא עוד יותר שמחה להודיע שיש לשלם 210 (!!) שח עמלות על המשלוח.
ה210 שח הם ~70 שח מכס, 60 שח עמלת שחרור, 45 חש עמלת רישוי ועוד לא זוכר כמה עמלת אשראי (?).
אה, ואני צריך לבוא עצמאית ולקחת, כי זה מסירה אישית והם לא שולחים לצפון אלא רק חיפה קריות.
במצב כזה אני מעדיף להחזיר את המוצר מאשר לפרנס את האוכלי...
כמובן שכשהתקשרתי אחרי שעה עקבותיה של הגברת נעלמו, כי היא הלכה הביתה ב 14:30.
בדו שיח שלי עם נציג DIGIKEY אני משתדל להיות מנומס אבל לא כולם כמוני ואני מבין את בעלי העסק שנמאס להם.
- SHLOMIS1Z
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1124
אני רואה בשירשור הזה שיש כמה חברים שמתלוננים כי מוצרים הולכים לאיבוד , אותי זה מרתיע מלבצע עיסקה.asaf23 כתב:אני דווקא לא נתקלתי במוצר שלא הצלחתי להזמין לישראל (אם לא ממוכר אחד, אז מאחר). והיו גם מוכרים מאוד אדיבים שמסרו דרישת שלום לישראל.
אבל...כרגע הפסקתי עם איביי ועם קניות ברשת כיוון שהמון מוצרים הולכים לאיבוד..יש בעיות עם הדואר, אני לא יודע אם זה הדואר הבריטי או הדואר בארץ.
וכבר לא נעים לבקש ממוכרים שישלחו שוב....
עד לפני הקריאה הנ"ל תכננתי רכישה של :
http://www.ebay.com/itm/Polk-Audio-Spea ... 4839fd8cb6
מדובר בהמון כסף , איך יכול דבר יקר , ללכת לאיבוד , איפוא EBAY ,איפוא הביטוח , למה אין צרכנים שנלחמים
על מה ששילמו (לפחות פה בשירשור כולם נשמעו כך " טוב גנבו אותי, לא חשוב לא נתלונן , נזמין חדש --> יש לנו המון כסף") .
מה קורה כאן ???
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת
- shuali
-
- טרול

מה שהולך לאיבוד בדרך כלל זה דברים קטנים וזולים ולכן אנשים לא ממש מתעקשים על התעסקות במיילים והגשת תלונות וכו... מן הסתם אם מישהו יזמין מקרן ב1000$ והוא "ילך לאיבוד" תהיה בטוח שהוא לא יגיד "טוב נו נזמין עוד אחד", אני הזמנתי מעל 100 הזמנות באיביי והכל הגיע בסופו של דבר. היו פעמים שהיו התעקבויות או חבילות שהגיעו פגומות אבל המוכר תמיד עזר וניסה להגיע לפיתרון, לכן חשוב להזמין ממישהו עם feedback מוכח.
בשורה התחתונה להזמין מאיביי דרך paypal זה אחד הדברים היותר בטוחים מבחינת ביטוח על הכסף, במקרה של בעיה שלא מצליחים להגיע לפיתרון בין הצדדים (נגיד המוכר אומר ששלח אבל אתה מעולם לא קיבלת), paypal שופטים לטובת הקונה ב 99.9% מהפעמים (ולכן דרך אגב הרבה אנשים מנצלים את זה לרעה)
בשורה התחתונה להזמין מאיביי דרך paypal זה אחד הדברים היותר בטוחים מבחינת ביטוח על הכסף, במקרה של בעיה שלא מצליחים להגיע לפיתרון בין הצדדים (נגיד המוכר אומר ששלח אבל אתה מעולם לא קיבלת), paypal שופטים לטובת הקונה ב 99.9% מהפעמים (ולכן דרך אגב הרבה אנשים מנצלים את זה לרעה)
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.
Buy first, Ask questions later.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
מצבנו באיביי הולך ומדרדר...
ניסיתי לחפש מטען לאייפד 2 + מתאם לחשמל אירופי (שני פינים). אמנם לא עלו הרבה תוצאות בחיפוש (16), אבל כולם כללו את ישראל ברשימת ה Exceptions של מדינות שאליהן לא שולחים. ממש אמברגו...
ניסיתי לחפש מטען לאייפד 2 + מתאם לחשמל אירופי (שני פינים). אמנם לא עלו הרבה תוצאות בחיפוש (16), אבל כולם כללו את ישראל ברשימת ה Exceptions של מדינות שאליהן לא שולחים. ממש אמברגו...
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

כי זה לא מה שחיפשתי. אבל סבבה, פתרת לנו את הבעיה, אפשר לסגור את השרשור.asaf23 כתב:כנראה שאתה לא יודע לחפש
http://www.ebay.co.uk/itm/UK-Mains-Wall ... 53e8c9e714
http://www.ebay.co.uk/itm/2x-Travel-Ada ... 2c5cf62983...
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
מה חיפשת? מקורי?
- shuali
-
- טרול

השאלה היא אם רק ישראל ב Exceptions או שעוד מדינות אחרות באיזור כמו יוון קפריסין טורקיה וכו... זה לא אומר כלום על מצבינו בעולם תפסיק לבלבל את המוח מוכרים מחפשים לעשות כסף לא פוליטיקה.Itsik_G כתב:מצבנו באיביי הולך ומדרדר...
ניסיתי לחפש מטען לאייפד 2 + מתאם לחשמל אירופי (שני פינים). אמנם לא עלו הרבה תוצאות בחיפוש (16), אבל כולם כללו את ישראל ברשימת ה Exceptions של מדינות שאליהן לא שולחים. ממש אמברגו......
אם מישהו לא שולח אירלנד זה אומר שהוא שונא אירים ?
אם היית בעל עסק והייתה לך אפשרות להרוויח במכירה למדינות כמו סוריה טורקיה לבנון וכו היית עושה את זה בלי לחשוב פעמיים.
אז רק בגלל שהם לא שולחים לארץ אז הם בטח שונאים אותנו נכון ?
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
לא רק בעיות פוליטיות יכולות להעיב על מצבנו בעולם. בהקשר של EBAY אמינות / איטיות הדואר או נסיונות זיופים של קונים מהארץ חמורים באותה המידה.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

מי דיבר על מצבנו בעולם? תקרא שוב את הפוסט, דיברתי על מצבנו באיביי.shuali כתב:השאלה היא אם רק ישראל ב Exceptions או שעוד מדינות אחרות באיזור כמו יוון קפריסין טורקיה וכו... זה לא אומר כלום על מצבינו בעולם תפסיק לבלבל את המוח מוכרים מחפשים לעשות כסף לא פוליטיקה.Itsik_G כתב:מצבנו באיביי הולך ומדרדר...
ניסיתי לחפש מטען לאייפד 2 + מתאם לחשמל אירופי (שני פינים). אמנם לא עלו הרבה תוצאות בחיפוש (16), אבל כולם כללו את ישראל ברשימת ה Exceptions של מדינות שאליהן לא שולחים. ממש אמברגו......
אם מישהו לא שולח אירלנד זה אומר שהוא שונא אירים ?
אם היית בעל עסק והייתה לך אפשרות להרוויח במכירה למדינות כמו סוריה טורקיה לבנון וכו היית עושה את זה בלי לחשוב פעמיים.
אז רק בגלל שהם לא שולחים לארץ אז הם בטח שונאים אותנו נכון ?...
אני לא דיברתי מילה אחת על אנטישמיות או פוליטיקה. יש מעט מאוד מוכרים באיביי שלא מוכרים לישראל מטעמים אידיאולוגיים. הרוב המכריע של אלה שמסרבים לשלוח מישראל עושה את זה מסיבות עסקיות בלבד, זה ברור.
כל מה שרציתי להראות פה שבגלל כל מקרי הגניבות / רמאויות / דואר שהולך לאיבוד, אנחנו הולכים ומאבדים את אחד המקורות המרכזיים שלנו לקניות בחו"ל. אז מיד קופצים עלי שאני לא יודע לחפש ומבלבל את המוח, כאילו אני אשם במצב...
- riji
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 987
אני לא יודע מה בדיוק אתם רוצים, זה עניין תקופתי ועניין של מוצר אני לא חושב שזה תלוי בשום דבר אחר. בסופו של יום כמעט כל מוצר ניתן להזמין לארץ ומה שלא לא, אבל בשורה הסופית אני סומך על המשלוחים מ- EBAY לעיתים יותר משאני סומך על המשלוחים מחנויות ישראליות בארץ ותמיד יש כתובת לפנות אליה אם יש בעיה.
עד היום אחרי עשרות הזמנות אולי מוצר אחד הגיע פגום, כתבתי לחנות על כך והם זיכו אותי ללא בעיה והתנצלו.
היתה גם פעם אחת שהם שלחו את המוצר הלא נכון והסתכלתי אח"כ בתמונות וראיתי שבאמת קל להתבלבל, אז קרוב משפחה הרוויח זרוע לאוטו לסמסונג גלקסי ב- 8 ש"ח במקום הזרוע שהזמנתי לנוקיה של אמא שלי.
יש גם מקרים שמוצר נעלם פתאום או שאי אפשר להזמין אותו לארץ, חודש אח"כ צצות 5 חנויות שמוכרות אותו ושולחות לארץ ואפילו מהר.
לרוב כשאני מזמין משהו בארץ ובמקביל מזמין מוצרים משלימים ב- EBAY, הם מגיעים לדואר באותו הזמן שזה הקטע הכי מצחיק.
עד היום אחרי עשרות הזמנות אולי מוצר אחד הגיע פגום, כתבתי לחנות על כך והם זיכו אותי ללא בעיה והתנצלו.
היתה גם פעם אחת שהם שלחו את המוצר הלא נכון והסתכלתי אח"כ בתמונות וראיתי שבאמת קל להתבלבל, אז קרוב משפחה הרוויח זרוע לאוטו לסמסונג גלקסי ב- 8 ש"ח במקום הזרוע שהזמנתי לנוקיה של אמא שלי.
יש גם מקרים שמוצר נעלם פתאום או שאי אפשר להזמין אותו לארץ, חודש אח"כ צצות 5 חנויות שמוכרות אותו ושולחות לארץ ואפילו מהר.
לרוב כשאני מזמין משהו בארץ ובמקביל מזמין מוצרים משלימים ב- EBAY, הם מגיעים לדואר באותו הזמן שזה הקטע הכי מצחיק.