רכישות מ eBay משלוחים לישראל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

רונן כתב:ממה שהבנתי , אכן ישראל בעיתית ולא משנה כרגע מה הסיבה .

איפה עומדת הנהלת eBay בעניין ?

הם לא מעוניינים לעודד מכירות ?

חוצמיזה , ישנם חוקים והעסק מסודר ומעוגן בנהלים , הלא כן ?
...
חחח מה זאת אומרת, אתה כמוכר מחליט לאן אתה מוכן לשלוח אין חוק נגד זה, אי אפשר לחייב אותך לשלוח לכל מקום בעולם.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

shuali כתב:
רונן כתב:ממה שהבנתי , אכן ישראל בעיתית ולא משנה כרגע מה הסיבה .

איפה עומדת הנהלת eBay בעניין ?

הם לא מעוניינים לעודד מכירות ?

חוצמיזה , ישנם חוקים והעסק מסודר ומעוגן בנהלים , הלא כן ?
...
חחח מה זאת אומרת, אתה כמוכר מחליט לאן אתה מוכן לשלוח אין חוק נגד זה, אי אפשר לחייב אותך לשלוח לכל מקום בעולם.
...
ברור ואין וויכוח בינינו !

הנקודה היא שמעבר לכך , אם כל מוכר / קבוצת מוכרים יחליט / יחליטו כי לא שולחים לצרפת לדוגמא עקב הטלת מס כלשהו , הפעילות ב eBay תושפע לרעה .

רוצה לומר , מטרת הפעילות באיביי היא מסחר ולא פוליטיקה או תרגילי מכס ...
הנהלת איביי מעוניינת לעודד פעילות ולא להיכנע לירידה בפעילות .

מעניין אם הם יודעים על היחס שישראלים מקבלים ?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

עד עכשיו העבודה שלי מול איביי הייתה נהדרת. המוצרים מגיעים מהר, המוכרים אדיבים והכל מתקתק.
מה שכן, הבעיה עם רכישה מאדם שמוכר באיביי, מחוץ לגבולות איביי - מסוכנת. הוא יכול לחייב אותך ולא לשלוח את המוצר, ואז אין למי לפנות. זו הסיבה שאני לפחות לא עושה את זה. עדיין לא נתקלתי במוצר שלא הצלחתי למצוא ששולחים לישראל.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976

שליחה

רונן כתב:
asaf23 כתב:
רונן כתב:נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ...
...
זה לא עובד ככה. לפחות כאשר אני מכרתי.
אם המוכר מסמן "אמריקה ואירופה", ישראל לא תופיע. אם סימן "לכל העולם", ישראל תופיע.
לפעמים ישראל לא מופיעה, אני פונה למוכרים והם משיבים בחיוב. יש כמה שמסרבים בכל תוקף.
...
אני מסכים לגבי העובדה שפניה אישית לעיתי "עוזרת" לעסקה .

בדקתי כרגע באיביי UK לדוגמא , סימנתי Worldwide כפילטר לחיפוש ומצאתי פריט שהמשלוח הינו רק ל UK :מבולבל:
...
אכן, פנייה אישית עוזרת. כבר נתקלתי בעניין http://www.hometheater.co.il/vt136573.% ... %D7%91EBAY
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה

Shtirlitz כתב:
רונן כתב:
asaf23 כתב:
רונן כתב:נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ...
...
זה לא עובד ככה. לפחות כאשר אני מכרתי.
אם המוכר מסמן "אמריקה ואירופה", ישראל לא תופיע. אם סימן "לכל העולם", ישראל תופיע.
לפעמים ישראל לא מופיעה, אני פונה למוכרים והם משיבים בחיוב. יש כמה שמסרבים בכל תוקף.
...
אני מסכים לגבי העובדה שפניה אישית לעיתי "עוזרת" לעסקה .

בדקתי כרגע באיביי UK לדוגמא , סימנתי Worldwide כפילטר לחיפוש ומצאתי פריט שהמשלוח הינו רק ל UK :מבולבל:
...
אכן, פנייה אישית עוזרת. כבר נתקלתי בעניין http://www.hometheater.co.il/vt136573.% ... %D7%91EBAY
...
לדעתי ברגע שמוכר מסמן מדינה כלשהי מעבר לארהב זה נחשב WORLDWIDE בפילטר

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073

שליחה

לא בהכרח
המוכר יכול למיין את האזורים אליהם הוא שולח את הסחורה שלו וכאלו שהוא לא שולח

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099

שליחה

באותו נושא (בערך) לאחרונה גיליתי את האתר הסיני המעולה Aliexpress. זה תת-אתר של Alibaba שאם הבנתי נכון הוא בעקרון אתר לסיטונאים, אבל הרבה מהמוכרים בו מאפשרים לרכוש יחידה בודדת.

היתרונות שלו:
1. מחירים זולים משמעותית מאי-ביי ומדיל אקסטרים
2. שירות מעולה
3. בטחון נוסף - התשלום מועבר באמצעות מערכת בשם escrow. ניתן לשלם דרך פייפל ואז התשלום למעשה עובר לאתר ולא מועבר למוכר עד שהלקוח מאשר שהוא קיבל את המשלוח לשביעות רצונו. כך שבמידה שיש בעיה, אפשר להתלונן אצל המוכר. אם זה לא עוזר ניתן לפתוח dispute גם באתר וגם בפיי-פל. כבר רכשתי שם מוצר והחזרתי אותו. התשלום לא הועבר למוכר, כל התהליך הוקפא באתר וברגע שהמוכר אישר שקיבל בחזרה את המוצר זיכו את כרטיס האשראי שלי.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

נשמע מעניין. המוצרים שנמכרים שם מקבילים למה שנמכר ב-EBAY, או שהמגוון קטן יותר?

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099

שליחה

לא בדקתי לעומק, אבל לפחות בכל הנוגע למוצרי אלקטרוניקה מסין יש לא פחות מבחר ומחירים הרבה יותר טובים.

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628

צבי ישראל

שליחה

הנה סיפור שקרה לי היום.
הזמנתי כמה דברים מ-digikey בערך ב $100 - ציוד אלקטרוני.

המשלוח הגיע דווקא מהר, התקשרה אליי גברת ממרכז חלוקה אזורי של דואר ישראל במפרץ.
היא שמחה להודיע לי על דבר דואר EMS שמחכה לי.
היא עוד יותר שמחה להודיע שיש לשלם 210 (!!) שח עמלות על המשלוח.

ה210 שח הם ~70 שח מכס, 60 שח עמלת שחרור, 45 חש עמלת רישוי ועוד לא זוכר כמה עמלת אשראי (?).

אה, ואני צריך לבוא עצמאית ולקחת, כי זה מסירה אישית והם לא שולחים לצפון אלא רק חיפה קריות.

במצב כזה אני מעדיף להחזיר את המוצר מאשר לפרנס את האוכלי...

כמובן שכשהתקשרתי אחרי שעה עקבותיה של הגברת נעלמו, כי היא הלכה הביתה ב 14:30.

בדו שיח שלי עם נציג DIGIKEY אני משתדל להיות מנומס אבל לא כולם כמוני ואני מבין את בעלי העסק שנמאס להם.

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124

שליחה

asaf23 כתב:אני דווקא לא נתקלתי במוצר שלא הצלחתי להזמין לישראל (אם לא ממוכר אחד, אז מאחר). והיו גם מוכרים מאוד אדיבים שמסרו דרישת שלום לישראל.

אבל...כרגע הפסקתי עם איביי ועם קניות ברשת כיוון שהמון מוצרים הולכים לאיבוד..יש בעיות עם הדואר, אני לא יודע אם זה הדואר הבריטי או הדואר בארץ.
וכבר לא נעים לבקש ממוכרים שישלחו שוב.
...
אני רואה בשירשור הזה שיש כמה חברים שמתלוננים כי מוצרים הולכים לאיבוד , אותי זה מרתיע מלבצע עיסקה.
עד לפני הקריאה הנ"ל תכננתי רכישה של :
http://www.ebay.com/itm/Polk-Audio-Spea ... 4839fd8cb6
מדובר בהמון כסף , איך יכול דבר יקר , ללכת לאיבוד , איפוא EBAY ,איפוא הביטוח , למה אין צרכנים שנלחמים
על מה ששילמו (לפחות פה בשירשור כולם נשמעו כך " טוב גנבו אותי, לא חשוב לא נתלונן , נזמין חדש --> יש לנו המון כסף") .
מה קורה כאן ???
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה

מה שהולך לאיבוד בדרך כלל זה דברים קטנים וזולים ולכן אנשים לא ממש מתעקשים על התעסקות במיילים והגשת תלונות וכו... מן הסתם אם מישהו יזמין מקרן ב1000$ והוא "ילך לאיבוד" תהיה בטוח שהוא לא יגיד "טוב נו נזמין עוד אחד", אני הזמנתי מעל 100 הזמנות באיביי והכל הגיע בסופו של דבר. היו פעמים שהיו התעקבויות או חבילות שהגיעו פגומות אבל המוכר תמיד עזר וניסה להגיע לפיתרון, לכן חשוב להזמין ממישהו עם feedback מוכח.
בשורה התחתונה להזמין מאיביי דרך paypal זה אחד הדברים היותר בטוחים מבחינת ביטוח על הכסף, במקרה של בעיה שלא מצליחים להגיע לפיתרון בין הצדדים (נגיד המוכר אומר ששלח אבל אתה מעולם לא קיבלת), paypal שופטים לטובת הקונה ב 99.9% מהפעמים (ולכן דרך אגב הרבה אנשים מנצלים את זה לרעה)
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

מצבנו באיביי הולך ומדרדר...
ניסיתי לחפש מטען לאייפד 2 + מתאם לחשמל אירופי (שני פינים). אמנם לא עלו הרבה תוצאות בחיפוש (16), אבל כולם כללו את ישראל ברשימת ה Exceptions של מדינות שאליהן לא שולחים. ממש אמברגו...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

...
כי זה לא מה שחיפשתי. אבל סבבה, פתרת לנו את הבעיה, אפשר לסגור את השרשור.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

מה חיפשת? מקורי?

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה

Itsik_G כתב:מצבנו באיביי הולך ומדרדר...
ניסיתי לחפש מטען לאייפד 2 + מתאם לחשמל אירופי (שני פינים). אמנם לא עלו הרבה תוצאות בחיפוש (16), אבל כולם כללו את ישראל ברשימת ה Exceptions של מדינות שאליהן לא שולחים. ממש אמברגו...
...
השאלה היא אם רק ישראל ב Exceptions או שעוד מדינות אחרות באיזור כמו יוון קפריסין טורקיה וכו... זה לא אומר כלום על מצבינו בעולם תפסיק לבלבל את המוח מוכרים מחפשים לעשות כסף לא פוליטיקה.
אם מישהו לא שולח אירלנד זה אומר שהוא שונא אירים ?
אם היית בעל עסק והייתה לך אפשרות להרוויח במכירה למדינות כמו סוריה טורקיה לבנון וכו היית עושה את זה בלי לחשוב פעמיים.
אז רק בגלל שהם לא שולחים לארץ אז הם בטח שונאים אותנו נכון ?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

לא רק בעיות פוליטיות יכולות להעיב על מצבנו בעולם. בהקשר של EBAY אמינות / איטיות הדואר או נסיונות זיופים של קונים מהארץ חמורים באותה המידה.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

shuali כתב:
Itsik_G כתב:מצבנו באיביי הולך ומדרדר...
...
השאלה היא אם רק ישראל ב Exceptions או שעוד מדינות אחרות באיזור כמו יוון קפריסין טורקיה וכו... זה לא אומר כלום על מצבינו בעולם תפסיק לבלבל את המוח מוכרים מחפשים לעשות כסף לא פוליטיקה.
אם מישהו לא שולח אירלנד זה אומר שהוא שונא אירים ?
אם היית בעל עסק והייתה לך אפשרות להרוויח במכירה למדינות כמו סוריה טורקיה לבנון וכו היית עושה את זה בלי לחשוב פעמיים.
אז רק בגלל שהם לא שולחים לארץ אז הם בטח שונאים אותנו נכון ?
...
מי דיבר על מצבנו בעולם? תקרא שוב את הפוסט, דיברתי על מצבנו באיביי.
אני לא דיברתי מילה אחת על אנטישמיות או פוליטיקה. יש מעט מאוד מוכרים באיביי שלא מוכרים לישראל מטעמים אידיאולוגיים. הרוב המכריע של אלה שמסרבים לשלוח מישראל עושה את זה מסיבות עסקיות בלבד, זה ברור.
כל מה שרציתי להראות פה שבגלל כל מקרי הגניבות / רמאויות / דואר שהולך לאיבוד, אנחנו הולכים ומאבדים את אחד המקורות המרכזיים שלנו לקניות בחו"ל. אז מיד קופצים עלי שאני לא יודע לחפש ומבלבל את המוח, כאילו אני אשם במצב...

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987

שליחה

אני לא יודע מה בדיוק אתם רוצים, זה עניין תקופתי ועניין של מוצר אני לא חושב שזה תלוי בשום דבר אחר. בסופו של יום כמעט כל מוצר ניתן להזמין לארץ ומה שלא לא, אבל בשורה הסופית אני סומך על המשלוחים מ- EBAY לעיתים יותר משאני סומך על המשלוחים מחנויות ישראליות בארץ ותמיד יש כתובת לפנות אליה אם יש בעיה.
עד היום אחרי עשרות הזמנות אולי מוצר אחד הגיע פגום, כתבתי לחנות על כך והם זיכו אותי ללא בעיה והתנצלו.
היתה גם פעם אחת שהם שלחו את המוצר הלא נכון והסתכלתי אח"כ בתמונות וראיתי שבאמת קל להתבלבל, אז קרוב משפחה הרוויח זרוע לאוטו לסמסונג גלקסי ב- 8 ש"ח במקום הזרוע שהזמנתי לנוקיה של אמא שלי.
יש גם מקרים שמוצר נעלם פתאום או שאי אפשר להזמין אותו לארץ, חודש אח"כ צצות 5 חנויות שמוכרות אותו ושולחות לארץ ואפילו מהר.

לרוב כשאני מזמין משהו בארץ ובמקביל מזמין מוצרים משלימים ב- EBAY, הם מגיעים לדואר באותו הזמן שזה הקטע הכי מצחיק.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”