חיבור שני מקורות לזוג רמקולים דרך מפצל - הפרעות לסאונד או סיכון לרכיבים?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

העתקתי את השרשור גם לפורום נושאים טכניים וערכתי את הכותרת (ברשותך) כך שתתאים יותר לדיון שמתפתח.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

לא קראתי את הסלט שיש כאן, אני רק אומר ככה:
בשביל לשמוע שני מקורות בו זמנית אתה צריך מיקסר סאונד
בשביל לשמוע כל פעם מקור אחר אתה צריך ממתג (בורר) סאונד
ניתן להשתמש במיקסר כבורר סאונד, לא ניתן לחבר שני מקורות בו זמנית במקביל ללא מעגל התאמת התנגדויות...

מציע לך לשרטט סכמת חיבורים נוכחית ומה אתה רוצה בשביל שנוכל לשרטט לך סכמה מפורשת יותר עם חיבורים מתאימים.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

gil900,
בוא נעשה אנלוגיה גמישה מאוד (מאוד), ונשווה את זה למערכת צינורות מים:

יש לך שני ברזים (מחשב וטלויזיה) שממלאים מיכל סגור (רמקולים) בעל פתח יחיד.

במצב רגיל, קצב המים הנכנסים לא גבוה מדי והמיכל מספיק להתרוקן - כל המים שזורמים מהמקורות מסיימים בחוץ.
אבל, ייתכן מצב של "פיק" כלשהו בזרימה (מישהו בטעות פתח את הברזים יותר מדי). אם המיכל משוריין ולא יתבקע, והיציאה ממנו קבועה - המים הזורמים מהמקור החזק צריכים ללכת לאנשהו...
הם יזרמו כנגד הזרם המגיע מהמקור החלש, כי הלחץ שהצטבר במיכל גבוה מלחץ המים המגיעים מהברז.

זו אנלוגיה רעה למדי כי חשמל לא מתנהג באופן דומה ואין צורך ב"פיק", אבל היא מדגימה את העיקרון.

דע כי אתה מסכן את הרכיבים שברשותך, ואי אפשר להתחייב שזה יוגבל רק לכרטיס הקול במחשב ולא לרכיבים אחרים, במחשב או בטלויזיה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

JEXY,
אתה אומר "לא ניתן לחבר שני מקורות בו זמנית במקביל..." - הוא כבר עשה את זה עם מפצל פסיבי שחובר הפוך.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151

שליחה

נכון
JEXY לא מבין שיש גאונים בפורום הזה בלי שום עבר של שנות לימוד בתחום.

מזה מיקסר סאונד?
זה החלק שאמור להחליף את ה "מאחד" המאולתר ולא יסכן את הכרטיס קול והרכיבים בטלוויזיה?
מיקסר סאונד זה מגבר?
אם כן אז מה טווח המחירים של מיקסר סאונד?
uriler כתב:gil900,
בוא נעשה אנלוגיה גמישה מאוד (מאוד), ונשווה את זה למערכת צינורות מים:

יש לך שני ברזים (מחשב וטלויזיה) שממלאים מיכל סגור (רמקולים) בעל פתח יחיד.

במצב רגיל, קצב המים הנכנסים לא גבוה מדי והמיכל מספיק להתרוקן - כל המים שזורמים מהמקורות מסיימים בחוץ.
אבל, ייתכן מצב של "פיק" כלשהו בזרימה (מישהו בטעות פתח את הברזים יותר מדי). אם המיכל משוריין ולא יתבקע, והיציאה ממנו קבועה - המים הזורמים מהמקור החזק צריכים ללכת לאנשהו...
הם יזרמו כנגד הזרם המגיע מהמקור החלש, כי הלחץ שהצטבר במיכל גבוה מלחץ המים המגיעים מהברז.

זו אנלוגיה רעה למדי כי חשמל לא מתנהג באופן דומה ואין צורך ב"פיק", אבל היא מדגימה את העיקרון.

דע כי אתה מסכן את הרכיבים שברשותך, ואי אפשר להתחייב שזה יוגבל רק לכרטיס הקול במחשב ולא לרכיבים אחרים, במחשב או בטלויזיה.
...
אוקי

בכל מקרה אם מדובר בזרם שאמור לשרוף את הרכיבים אז אני חייב לשמוע את הזרם הזה ברמקולים כרעש מאוד חזק לא? רעש שלא קשור לאות VGA כמובן.. מין הסתם אני מאמין שאם מתחולל אסון כזה אני אמור לשמוע רעש הרבה יותר חזק מהרעש שאני שומע שממילא קשור בכבל VGA מבדיקה שלי.
אז אני לא שומע רעש כזה אז אני לא חושב שיש דליפת זרמים כלכך גדולה אם יש כזאת

נכון?

עריכה:
בהסבר שלך טענת שהזרם יחזור(ידלוף) כנגד כיוון הזרם המגיע ממקור הכי חלש.
אבל המקור הכי חלש זה לא הרמקולים? הרמקולים לא מוציאים כלום אלה רק מקבלים אז למה שהזרם ידלוף דרך אחד המקורות החלשים של שידור הסאונד אם יש נתיב שהכי קל לו לעבור דרכו? (הנתיב שאין בו התנגדות)

אני שואל כי אני לא מבין את הקטע הזה למה שהזרם ידלוף דווקא דרך אחד המקורות האלה ולא לרמקולים אם דרך הרמקולים הכי קל לו לדלוף
נערך לאחרונה על ידי gil900 ב 23/05/2011 23:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

כפי שציינתי, המים הם אנלוגיה די רעה.

זרם חשמלי הולך לכל הכיוונים שיש לו במקביל, לא רק אל היעד שאתה רוצה שהוא יילך אליו. הסיגנל שהולך לרמקולים הוא זרם חשמלי לכל דבר ועניין רק בעוצמות נמוכות.
אגיד לך בכנות - אני לא מהנדס אלקטרוניקה והידע שלי הוא כללי ולא ממוקד, אבל יש פה חברים בפורום שיוכלו להסביר זאת לדעתי מדויק ממני.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקי אז השאלה שלי היא האם במצב שאני לא שומע רעשי סאונד יש סיבה לדאגה ולסיכוי שאכן מתחולל אסון כזה?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

כמה דברים .
ראשית הבעיה עם הכבל נובעת (כנראה) לא מהכבל עצמו אלא מהשראה בין כרטיס המסך לכרטיס הקול ,כל עוד אתה נשאר עם החומרה הזו זה לא יפתר.
שנית , לגבי זרם חשמלי - הזרם החשמלי שיוצא מהמחשב שלך מגיע ל"דבר" הזה שקימבנת , ושם הוא מתפצל -חלקו עובר אל הרמקולים וחלקו עובר אל הטלויזיה. כמה זרם עובר לכל כבל? תלוי בהתנגדות של אותו כבל , אם נשתמש באנלוגיה של המים אז תחשוב על נחל שזורם מהים ומתפצל לתתי נחלים.כמות המים שעוברת לכל נחל תלויה ברוחב שלו בעומק שלו וכו' וכו' , כאן המאפיינים האלה מתחלפים במונח התנגדות/מוליכות חשמלית , מה שיותר נוח לך.
הבעיה שלך נובעת מכך שיש המון מקורות רעש על הכבל הזה בו זמנית - גם בטלויזיה כבויה עדיין יש רעשים באלקטרוניקה ,שלא לדבר על מחשב שכרטיס הקול שלו לא נראה לי איכותי מידי...אתה עושה מכל הרעשים האלה סלט ועוד שולח אותם לכל הכיוונים בלי להתחשב איפה יש כניסה ואיפה יש יציאה,ולכן יכול להגרם נזק לאורך טווח ולא רק נזק מיידי של פיצוץ בווליום והריסת הרמקולים.הגברת הסיגנל מהמחשב לא תעזור פה .
אם אתה רוצה לשמוע טלויזיה ומחשב בו זמנית אתה צריך לחבר אותם בטור אל הרמקולים כלומר טלויזיה מחוברת למחשב , מחשב מחובר לרמקולים,אחרת זה לא יפתר.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוריאל כתב:כמה דברים .
ראשית הבעיה עם הכבל נובעת (כנראה) לא מהכבל עצמו אלא מהשראה בין כרטיס המסך לכרטיס הקול ,כל עוד אתה נשאר עם החומרה הזו זה לא יפתר.
שנית , לגבי זרם חשמלי - הזרם החשמלי שיוצא מהמחשב שלך מגיע ל"דבר" הזה שקימבנת , ושם הוא מתפצל -חלקו עובר אל הרמקולים וחלקו עובר אל הטלויזיה. כמה זרם עובר לכל כבל? תלוי בהתנגדות של אותו כבל , אם נשתמש באנלוגיה של המים אז תחשוב על נחל שזורם מהים ומתפצל לתתי נחלים.כמות המים שעוברת לכל נחל תלויה ברוחב שלו בעומק שלו וכו' וכו' , כאן המאפיינים האלה מתחלפים במונח התנגדות/מוליכות חשמלית , מה שיותר נוח לך.
הבעיה שלך נובעת מכך שיש המון מקורות רעש על הכבל הזה בו זמנית - גם בטלויזיה כבויה עדיין יש רעשים באלקטרוניקה ,שלא לדבר על מחשב שכרטיס הקול שלו לא נראה לי איכותי מידי...אתה עושה מכל הרעשים האלה סלט ועוד שולח אותם לכל הכיוונים בלי להתחשב איפה יש כניסה ואיפה יש יציאה,ולכן יכול להגרם נזק לאורך טווח ולא רק נזק מיידי של פיצוץ בווליום והריסת הרמקולים.הגברת הסיגנל מהמחשב לא תעזור פה .
אם אתה רוצה לשמוע טלויזיה ומחשב בו זמנית אתה צריך לחבר אותם בטור אל הרמקולים כלומר טלויזיה מחוברת למחשב , מחשב מחובר לרמקולים,אחרת זה לא יפתר.
...
עכשיו זה מסביר לי את התופעה המוזרה הזאת למה הסאונד מהמחשב נהיה חלש בחצי כאשר צירפתי ל"מאחד" גם את הסאונד של הטלוויזיה!
פתאום אני מבין למה זה קרה.
גיליתי תופעה שלא סיפרתי כי לא חשבתי שהיא פרט חשוב אז התופעה הייתה כזאת:
אם גם המחשב וגם הטלוויזיה מחוברים ל"מאחד" אז המצב שקרה הוא שעוצמת המחשב ברמקולים היתה חלשה בחצי. לעומת זאת כאשר הוצאתי מה"מאחד" את הסאונד של הטלוויזיה והשארתי רק את הסאונד של המחשב אז עוצמת השמע מהמחשב חזרה להיות חזקה פי 2
ההסבר שלך מסביר למה זה קרה ולפי מה שהבנתי זה קרה בגלל שהסינגל סאונד מהמחשב התחלק עם חיבור הטלוויזיה ולכן עוצמת השמע היתה קטנה בחצי
אז זאת ההוכחה שאכן צדקתם.

אבל היה עוד שינוי שעשיתי שלא כתבתי אותו בתיאור שלי בגלל שלא חשבתי שזה כלכך חשוב דרך מה הטלוויזיה מתחברת ל "מאחד"
השינוי הוא שבחרתי לחבר את הטלוויזיה ל"מאחד" לא דרך יציאת האוזניות שלה אלה דרך יציאת בננות שבנויה בשביל להוציא סאונד לרמקולים.
מה שקרה ולא הצלחתי להבין איך הוא שהפעם הסינגל מהמחשב לא נחלש בחצי גם כשהטלוויזיה מחוברת ל "מאחד"
כלומר עכשיו אני מביון שמסתבר שהסינגל לא מתחלק בטלוויזיה אלה עובר באופן מלא לרמקולים
הרי אם אני רואה שאני לא מאבד עוצמת שמע אז זאת הוכחה הטלווזיה לא נפגעת כאשר היא מחוברת ל"מאחד" דרך יציאת הבננות שלה ולא יציאת האוזניות

למי שרוצה לדעת איך חיברתי אותה מיציאת הבננות שלה אז זה בעזרת עוד מתאם שחיברתי על ה"מאחד" ...
מי שאמר שזה סלט כבלים ברוטב מתאמים ממש צדק :lol:

אז אני חושב שפתרתי את הסכנה בפוקס
נכון?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא.מה שעשית זה פשוט להוציא אות מליין אאוט במקום מהיציאת אוזניות (שמוגברת ע"י הטלויזיה גרוע מאוד) ולכן הרעש הופחת , מבחינת זרם שום דבר לא השתנה.
צא מהסרט הזה של איבוד עצמת השמע , זה ממש לא אומדן ראשית כי אין לך מושג מה אמור להיות הווליום בפועל.
שנית , ההבדלים בזרם כ"כ קטנים ...אתה יכול להגביר המון והשינוי בהספק יהיה מזערי ואתה ממש לא יכול לשמוע אותו באוזן.
אתה גם לא יכול לדעת בכמה זרם יכול לעמוד כל רכיב שמקבל זרם איפה שהוא לא אמור בגלל הקומבינה שלך , יכול להיות שמעט מאוד.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני ממש שמעתי שנאבדה הרבה עוצמת שמע מהמחשב וזה היה הבדל ברור שכן אפשר לראות
וחוץ מזה אני יכול לדעת כמה ווליום בערך אמור להיות לי אז אם יש כרגע הבדל מזערי בעוצמת השמע אז כנראה שזרם ממש חלש מגיע לטלוויזיה כך שסביר להניח שהוא לא מסוכן לא?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אמרתי לך קודם ואני אגיד לך שוב
אתה טועה.זה שאבד לך ווליום זה לכל היותר אינדיקציה נחמדה וזהו.אתה ממש לא הסמכות לקבוע כמה זרם מסוכן לטלוויזיה . אתה ממשיך לדבוק בזה ולחפש
שמישהו פה יגיד לך שמה שאתה עושה זה בסדר כדי שתוכל להרגע אבל זה לא יקרה.
במשך 3 עמודים מסבירים לך שמה שאתה עושה זו טעות ושאתה מסכן את האלקטרוניקה אצלך - גם של המחשב גם של הרמקולים וגם של הטלוויזיה.
כל 3 דציבלים שאתה מגביר אתה מכפיל את ההספק הנצרך ע"י הרמקולים , במיוחד במצבך שאתה מגביר "עד הסוף" זה מסוכן .
אם אתה רוצה להמשיך לשחק באש בהצלחה עם זה.אני לא מאמין שהרמקולים שלך יהרסו אבל בקשר לכל השאר לדעתי אתה על זמן שאול.
במקרים כאלה אומרים שמי שקונה בזול משלם ביוקר.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

gil900,

אני לא מבין ממש מה אתה עשית ומה אתה רוצה. צא מתוך נקודת הנחה שבטח כבר היו כמה וכמה אנשים שחוו על בשרם את הקומבינה או קומבינה דומה ל"המצאה" שלך.
אני לא אפתח כאן בהרצאה של חוקי חשמל ואלקטרוניקה על מנת להוכיח לך שלא ניתן לחבר מוצאי מגברים לעומס משותף ללא תיאום עכבות מתוכנן כדבעי. מה שאתה ביצעת זה לא תקין, לא מקובל ועלול להזיק לציוד.
אולם אם אתה מתעקש להמשיך בקומבינה, מי אנחנו שנעצור בך. לא תוציא ממני הצהרה שמה שקימבנת תקין, כי הוא לא.

בהצלחה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

שלום,
שלא תקבל את הרושם כאילו מישהו רוצה :רובה: בך...

מה שקרה כאן זה שאלות חוזרות ונשנות שמקורן בחוסר ידע בסיסי. זה בסדר לא לדעת (אם כי תמיד מומלץ לדעת ...) אבל זה קצת מיותר להמשיך לשאול שאלות כאשר חסר ידע בסיסי להבנת התשובה.

נדמה לי שזה מה שגרם לתגובות קצת "חריפות" מצד החברים.
תבין שזה לא נעשה במטרה לפגוע או להעליב אבל אני בטוח שתסכים איתי שזה בעייתי להסביר לוגריתמים למי שלא יודע כפל וחילוק...

הכל פה נאמר בידידות ובכוונה טובה למנוע ממך נזק שעלול להתרחש.
(f)

ארז

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ארז_וחני כתב:שלום,
שלא תקבל את הרושם כאילו מישהו רוצה :רובה: בך...

מה שקרה כאן זה שאלות חוזרות ונשנות שמקורן בחוסר ידע בסיסי. זה בסדר לא לדעת (אם כי תמיד מומלץ לדעת ...) אבל זה קצת מיותר להמשיך לשאול שאלות כאשר חסר ידע בסיסי להבנת התשובה.

נדמה לי שזה מה שגרם לתגובות קצת "חריפות" מצד החברים.
תבין שזה לא נעשה במטרה לפגוע או להעליב אבל אני בטוח שתסכים איתי שזה בעייתי להסביר לוגריתמים למי שלא יודע כפל וחילוק...

הכל פה נאמר בידידות ובכוונה טובה למנוע ממך נזק שעלול להתרחש.
(f)

ארז
...
(Y) (Y)

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקי
אל תבינו אותי לא נכון
אני לא בא להתווכח איתכם על זה כי אתם מתמחים בתחום ואני בסך הכל אחד שרוצה להבין איך הדברים עובדים.

אני שואל מתוך חוסר הבנה והנקודות שאני מציין בשאלות שלי הם דברים שאני לא מבין ואני לא יכול להתעלם מזה עד שאני אבין אותם.
עכשיו הבנתי הכל
רק שיש דבר שהייתי רוצה להיות בטוח בו ב 100% וזה האם גם דרך כבל הבננות עובר זרם אם הווליום של המחשב לא נחלש
אז חשבתי לבדוק את זה עם מד מתח שאני אקח מסבא

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

gil900 כתב:אוקי
אל תבינו אותי לא נכון
אני לא בא להתווכח איתכם על זה כי אתם מתמחים בתחום ואני בסך הכל אחד שרוצה להבין איך הדברים עובדים.

אני שואל מתוך חוסר הבנה והנקודות שאני מציין בשאלות שלי הם דברים שאני לא מבין ואני לא יכול להתעלם מזה עד שאני אבין אותם.
עכשיו הבנתי הכל
רק שיש דבר שהייתי רוצה להיות בטוח בו ב 100% וזה האם גם דרך כבל הבננות עובר זרם אם הווליום של המחשב לא נחלש
אז חשבתי לבדוק את זה עם מד מתח שאני אקח מסבא
...
זה בסדר גמור אבל השאלה היא האם יש לך מספיק ידע להבין את התשובות שניתנו לך פה....
במילים אחרות, האם אתה יודע את לוח הכפל ?....
כי אם אתה מנסה להבין אבל אין לך את הידע הבסיסי על מנת להבין אז זו בעיה.
לא מדובר פה על היגיון פשוט אלא על כללים בתורת החשמל והשאלה היא האם יש לך ידע בסיסי בחשמל שמאפשר לך להבין תשובה מקצועית כמו ש chalmh נתן לך :
"אני לא אפתח כאן בהרצאה של חוקי חשמל ואלקטרוניקה על מנת להוכיח לך שלא ניתן לחבר מוצאי מגברים לעומס משותף ללא תיאום עכבות מתוכנן כדבעי. מה שאתה ביצעת זה לא תקין, לא מקובל ועלול להזיק לציוד."

ארז

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קודם כל מה שאתה צריך זה לא מד מתח אלא מד זרם (אמפר מטר),דבר שני - אתה תצטרך לחבר אותו כמה פעמים בכמה מקומות שונים כדי למדוד אם אכן יש זרם ואיך תחבר אותו בלי לחשוף את הכבלים ?

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה בסדר גמור אבל השאלה היא האם יש לך מספיק ידע להבין את התשובות שניתנו לך פה....
לא מדובר פה על היגיון פשוט אלא על כללים בתורת החשמל והשאלה היא האם יש לך ידע בסיסי בחשמל שמאפשר לך להבין תשובה מקצועית כמו ש chalmh נתן לך :
"אני לא אפתח כאן בהרצאה של חוקי חשמל ואלקטרוניקה על מנת להוכיח לך שלא ניתן לחבר מוצאי מגברים לעומס משותף ללא תיאום עכבות מתוכנן כדבעי. מה שאתה ביצעת זה לא תקין, לא מקובל ועלול להזיק לציוד."

ארז
...
אל תגזים.
אני יודע את לוח הכפל
לא הבנתי את המונחים מהתשובה שלו אבל תיארתי לעצמי שהוא מתכוון שעוצמות הזרם מכל מקור צריכות להיות מתואמות בצורה מסויימת ומבלי שיווצר עומס עודף..
קודם כל מה שאתה צריך זה לא מד מתח אלא מד זרם (אמפר מטר),דבר שני - אתה תצטרך לחבר אותו כמה פעמים בכמה מקומות שונים כדי למדוד אם אכן יש זרם ואיך תחבר אותו בלי לחשוף את הכבלים ?
...
אני מקווה שיש לו
וכל מה שאני מתכוון לעשות זה לנתק רק את הכבל שמחבר את הטלוויזיה למאחד(ולהשאיר את כל השאר כרגיל) ולבדוק אם אכן יוצא זרם.
לדעתי גם אוזניות יכולות להיות מד מטח
הרי אם יש זרם אז אשמע אותו כרעשים באוזניות או ממש את השידור של המחשב אם זה יקרה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

gil900 כתב:

ארז
...
אל תגזים.
אני יודע את לוח הכפל
לא הבנתי את המונחים מהתשובה שלו אבל תיארתי לעצמי שהוא מתכוון שעוצמות הזרם מכל מקור צריכות להיות מתואמות בצורה מסויימת ומבלי שיווצר עומס עודף..
...
אני מקווה שיש לו
וכל מה שאני מתכוון לעשות זה לנתק רק את הכבל שמחבר את הטלוויזיה למאחד(ולהשאיר את כל השאר כרגיל) ולבדוק אם אכן יוצא זרם.
לדעתי גם אוזניות יכולות להיות מד מטח
הרי אם יש זרם אז אשמע אותו כרעשים באוזניות או ממש את השידור של המחשב אם זה יקרה
...
מבלי להעליב, אם לא הבנת את המינוחים שחיים השתמש בהם אז אתה לא יודע את לוח הכפל של תורת החשמל.
נראה מתשובתך שאתה קצת מערבב בין "זרם" ל "מתח" ואלו מונחים בסיסיים..ואין צורך שתצטט לי את ההגדרות מויקיפדיה כי אני ממש לא בוחן אותך.

אם נתייחס לתשובה של חיים, איך אתה מתכוון לוודא תיאום עכבות ?
אם אתה לא יודע את התשובה (או לא הבנת מה זה אומר) אז כנראה שההתעסקות הזאת גדולה עליך.
אגב, היא גדולה גם עלי...

זכותך למדוד מה שבא לך אבל בחשמל מומלץ מאוד להבין מה שעושים לפני שעושים פעולה שיש בה סיכון.

בהצלחה,
ארז

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”