גאנדי , אני רוצה להסביר משהוא, זה לא שנירוסטה היא חומר לא יציב מבחינת טמפרטורה המישקל הסגולי שלה זהה לברזל רגיל ,כך שהיא משמרת חום בידיוק כמו ברזל ,(שזה מצויין) כמובן שנחושת שומרת יותר טוב , אבל ההבדלים לא גדולים , השימוש בנחושת הוא עקרונית יותר קל כי היא חומר גם איכותי אבל גם מאוד קל לעיבוד , ההלחמה אליו קלה, והחומר רך , ואילו נירוסטה הינה חומר קשה לעיבוד שבבי, כך שמרכיב העבודה בוא חייב להיות יותר מתועס .
עקרונית להגיע לקיבוליות חום שיש לנחושת זה קל מאוד ,פשוט אפשר להוסיף עד 1 מ"מ לעובי הנירוסטה , בכול אופן שכל העסק מבוקר עם בקר שיודע להגיב מהר לא תימצא הבדלים בין נחושת לנירוסטה .
לעומת זאת ההבדל הגדול והחד הוא בשימוש באלומינים שם ההבדל במישקל הסגולי ובמוליכות החום הוא עצום . אלומניום הוא חומר מאוד בעייתי בכול מה שקשור להעברת חום.
מיני ווילדי במיספר תמונות דוגמנות.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- eliel1010
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1559
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

אגב , יש מצב ביכלל שהחלק הראשון של הדוד הוא נחושת ביכלל, ולא נרוסטה עם ציפויי מוזהב,(מכוון שאני רואה שמולחמים אליו רכיבים , דבר לא שיגתי בנרוסטה ,בדרך כלל מרתכים תותב עם הברגה בארגון) אני אבדוק את העיניין ! ?
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

פדיחות , כשאתה עסוק בלצלם אתה לא שם לב לפרטים האלה, אכן החלק האחורי של הדוד עשויי נחושת אדומה , רק באזור של הגוף חימום , כל היתר נרוסטה , למרות שיש לי חשד סביר לחשוב שגם החלק הקידמי היצוק כלומר הראש עצמו עשויי ברונזה מצופה ניקל .
כן, יש איזו סריטה מיסביב לאזור שעליו בירגי הראש ניסגרו שמסגירה את העיניין ,אכן יציקת ברונזה מצופה ניקל . שזה מצויין מבחינת קיבול חום.
כך שבעצם נישארנו עם נרוסטה רק בחלק המרכזי של המיכל הדיי מוזר אני מוכרך לומר (בתור מסגר ) שכל חלק בעצם עשויי מחומר אחר , תיכנון מוקפד ויקר במיקצת .
כן, יש איזו סריטה מיסביב לאזור שעליו בירגי הראש ניסגרו שמסגירה את העיניין ,אכן יציקת ברונזה מצופה ניקל . שזה מצויין מבחינת קיבול חום.
כך שבעצם נישארנו עם נרוסטה רק בחלק המרכזי של המיכל הדיי מוזר אני מוכרך לומר (בתור מסגר ) שכל חלק בעצם עשויי מחומר אחר , תיכנון מוקפד ויקר במיקצת .