קניית מצלמה קומפקטית בעלת זום גדול

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

אני לא מכיר את החברה של כרטיס הזכרון שהבאת אבל אני מניח שיעשה את העבודה.
אני בכל אופן ממליץ על sandisk או kingston.
למשל http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=716069

לגבי קנייה של שני כרטיסים קטנים לעומת אחד גדול, מצד אחד זה נותן לך שרידות (במקרה ואחד נאבד\התקלקל), מצד שני כרטיס זכרון קטן מימדים עלול להיאבד, מה גם שהעלות גבוהה יותר. לשיקולך.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

אני מעדיף אחד ולא שניים מהסיבות :

עלות כספית.
כרטיס אחד שכל הזמן במצלמה.

מה אתם אומרים על הכרטיס הזה :

http://camcam.co.il/items/22594--כרטיס- ... 6GB-סנדיסק

הקטע עם הכרטיס זיכרון שאני רוצה אחד מתאים מאותה חנות, במידה ואני לא אקבל מתנה אני לא אתחיל לחפש איפה יש כמובן, תודה רבה על העזרה.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הכרטיס בסדר למרות שהוא class4 ועולה כמו הclass10 שהבאתי. לדעתי שווה ללכת לחנות אחרת או להזמין באינטרנט את הכרטיס - זה אותו מחיר לכרטיס הרבה יותר טוב.

ולא צריך לחפש - בשביל זה יש את זאפ (מה גם שכבר מצאתי בשבילך :wink: )
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כן כנראה אני לא אעשה מי זה סיפור ואקפוץ לת"א.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282

שליחה

קרוקס44 כתב:DorM

בהמשך לשרשור שפתחת אוסיף שני דברים בעניין כרטיס הזכרון:
1. אם החלטת לקנות 16GB למה לא לקנות 2 של 8GB? תאר לך שהכרטיס תקול ואתה בקצה העולם?
2.תמיד תקנה כרטיס מחברה ידועה בעלת מוניטין כמו סנדיסק ,סמסונג וכ"ו
...
מסכים לחלוטין עם מה שקרוקס44 רשם:
גם לכרטיסי זכרון, למרות היותם מבוססים על טכנולוגית פלאש וללא חלקים מכאניים, יש נטייה לשבוק חיים ללא הודעה מוקדמת. אין דבר מרגיז יותר מלהיתקע בקצה העולם עם מצלמה וכרטיס זכרון תקול, ללא יכולת להמשיך לצלם כי אין כרטיס נוסף...
מה גם שלאורך הטיול עדיף לפזר את הצילום על שני כרטיסים, כך שאם אחד שובק - לא "הלכו" לך כל הצילומים, אלא עדיין נותרו לפחות אלה שעל השני...

ההבדל במחיר בין שני כרטיסים, נניח 8 GB כל אחד, במהירות מסויימת ומחברה ספציפית, לעומת כרטיס אחד בנפח כפול- 16 GB, באותה מהירות ומאותה חברה, הוא זניח ולפעמים אפילו ייטה לטובת שני כרטיסים בנפח קטן יותר. ככל שנפח הכרטיס עולה (16...32...64 GB), המחיר שלו עולה בצורה דראסטית.

לגבי וידאו במצלמה - אני לא יודע אם כבר ננעלת על דגם מסויים, אבל שמתי לב שדיברת על וידאו FHD. לדעתי מיותר לחלוטין לחפש מצלמה קומפקטית עם FULL HD, ווידאו 720p הינו די והותר ויש קומפקטיות שעושות את זה מצויין. לצרכיך (טיול ספארי?) זה בהחלט מספיק. קח בחשבון שוידאו ברזולוציה גבוהה יצרוך נפח זכרון רב, כמו גם סוללה...

לגבי סוללה ספייר - אם המחיר שלה סביר מבחינתך (במיוחד שאתה מתעתד להיות במקום שאין איפה להטעין), לדעתי תמיד מומלץ, ואם קיים - גם מטען חיצוני, כדי להמנע מהטענת הסוללה דרך המצלמה.

לגבי מהירות הכרטיס (class 4, 6 ,10) - פרמטר זניח מבחינתך כצלם חובב. אם המצלמה עצמה לא מייצרת דיליי בזמן צילום, אין בעייה להשתמש גם בכרטיס פחות מהיר.

כרטיס מסוג HDXC - צריך לבדוק שהמצלמה תומכת בו. בכרטיסים מסוג SDHC רוב הקומפקטיות, אם לא כולן - תומכות (וכמובן שגם ב- SD שהם הבסיסיים ביותר).

לדעתי לפני שאתה בכלל משווה את טווח הזום בין מצלמות ("מחפש מצלמה עם זום גדול"), עדיף להתמקד בנתונים אחרים כמו: איכות התמונה הכללית, איכות התמונה בתנאי תאורה נמוכים, רמת ה"רעש" הדיגיטלי ("גרעיניות") שמייצרת המצלמה החל מ- Iso מסויים, מייצב תמונה, איכות צילום הווידאו, איכות ההבזקה של הפלאש, ממשק משתמש ונוחות תפעול...
על כל אלה תוכל לקרוא אין ספור ביקורות והשוואות ברשת, ופרמטרים אלו חשובים הרבה יותר מזום כזה או אחר, מפני שכיום רוב הקומפקטיות מציגות טווחי אורך מוקד זהים למדי (בין אם אופטי או דיגיטלי), אבל הרבה מהן נופלות באיכות התמונה. אני בטוח שלא תרצה להתקע עם מצלמה בעלת זום "ענק", אבל איכות תמונה בסטילס/וידאו מתחת לכל ביקורת...
אגב, לרוב (גם בעדשות למצלמות SLR) הנחת היסוד היא, שככל שטווח ה"זום" גדול יותר, זה בא על חשבון האיכות האופטית של העדשה...
:)

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

קודם כל תודה רבה על התגובה המושקעת.
אינני קונה את המצלמה רק לטיול הזה, אבל כן קונה את המצלמה בגלל הטיול הזה.
הרבה זמן רציתי מצלמה ולא היה תירוץ אמיתי :lol:
דרך אגב אני נוסע עם המחשב נייד שלי, זה אומר שכל יום כנראה אני ארוקן את הכרטיס.
חשבתי על אפשרות אם הם יתנו לי כרטיס מתנה אז לקנות אחד אחר יותר גדול.
השיקול של יותר פיצ'רים או צילום FHD זה המחשבה שכנראה בעתיד זה יחסר לי.

לפי הביקורת הזאת המצלמה מצויינת והזום לא פוגע בתמונה :

http://www.pcworld.idg.com.au/review/di ... z20/380528

אשמח אם תמליץ לי על כרטיס 8 שיתאים לי, כדי לשקול אם לקנות שניים ממנו.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

במקרה יצא לי ביומיים האחרונים לבדוק מצלמות קומפקטיות וציוד באתר של B&H עבור מישהו שנמצא בניו יורק, והדבר הראשון שהוא עושה זה לקנות שם מצלמה (בתקציב הרבה יותר נמוך משלך, כך שעל המצלמה לא אוכל להמליץ לך...).

מה שכן, המלצתי על כרטיסים של Transcend / Kingston / Sandisk בנפח 8GB (קלאס 6 לצורך העניין...), המחירים שם נעים בסביבות 13-13.5 $ לכל כרטיס. כמובן שבארצינו הקטנה המחירים יהיו יותר גבוהים, תצטרך פשוט להשוות...
מבחינת הכרטיסים עצמם: כרטיסים אמינים מחברות גדולות ומוכרות, בנפח (במיוחד אם תקח שניים) שיאפשר לך צילום ברזולוציה המקסימלית של המצלמה (גם ווידאו וגם סטילס), מבלי להילחץ שאין לך מספיק מקום, או צורך לפרוק למחשב לעיתים קרובות...

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

8G נשמע לי המון.
השאלה כמה תשקול כל תמונה או סרט וידאו.
פשוט לא יאומן ההבדל במחירים.

איזה קלאס הכרטיס הזה :

http://camcam.co.il/items/18625-SANDISK ... 7%A1%D7%A7

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני לא מכיר את המצלמה בלינק שצירפת, אבל מריפרוף מהיר על המפרט הטכני שלה עושה רושם שיש לה מספר יתרונות בולטים:

חיישן מסוג CMOS עם רזולוצייה גבוהה יחסית של 14MP
זום אופטי (!) x16 , עם טווח של 24mm-384mm (לא תמיד יתרון, כפי שציינתי קודם).
מסך מגע גדול "3
יציאות usb ו-HDMI
GPS
3D

למרות שמבחינת המפרט היבש היא נראית מבטיחה, עדיין כמות הפיצ'רים אינה ערובה לאיכות הצילומים. אישית הייתי מוותר על GPS במצלמה - אתה משלם על כך לא מעט במחיר הסופי, ולדעתי האישית לא נחוץ (יש שיחלקו על דעתי... :). כנ"ל 3D.
אני בכלל סבור שמרבית הצלמים החובבים (במיוחד אם אין נסיון קודם בצילום), מסתפקים בלשים את המצלמה והפלאש על מצב אוטומט, ולתת לה לעשות את כל העבודה, כך שמרבית הפיצ'רים הופכים להיות מיותרים.

כמו-כן, שים לב שמסך המגע מאפשר רק הקלקה לצורך צילום בלבד, ללא אפשרות לניווט בתפריטים.

הייתי מנסה למצוא עוד חוות דעת של משתמשים במצלמה לגבי איכות הצילום שלה - לפי אותם פרמטרים שהזכרתי בהודעה מקודם...

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ברכישה ובצילום
(f)

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תודה רבה לי

GPS בכלל לא מעניין אותי ואותו יש גם בדגם של קנון SX230.

אני כרגע מסתמך על הביקורת שהבאתי קישור אליה בעמוד הזה ובעמודה קודם קיבלתי את הקישור.
אני דווקא מאלה שאוהבים להתעסק וללמוד, אני בטוח שאני לא אשתמש בAUTO.

אני חושב שלי יהיה יותר נוח שהמסך מגע יהיה בלי תפריטים.
יש עוד פיצ'ר עם המסך מגע, לוחץ על אובייקט בתוך המסך והזום מתמקד עליו.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

DorM כתב:8G נשמע לי המון.
השאלה כמה תשקול כל תמונה או סרט וידאו.
פשוט לא יאומן ההבדל במחירים.

איזה קלאס הכרטיס הזה :

http://camcam.co.il/items/18625-SANDISK ... 7%A1%D7%A7
...
רק בשביל שתקבל רושם לגבי הנפח (הנתונים מתייחסים למצלמה אחרת, אבל הם נכונים לרוב המצלמות בשינויים קלים, שנובעים מרמת ואיכות הדחיסה שכל מצלמה מבצעת).
הנתונים מתייחסים למספר הצילומים שניתן להכניס על 1GB בכרטיס SD, ברזולוציות השונות. כמובן שלכרטיס 8 GB תכפיל ב-8.

בעמודה משמאל - הרזולוציה שאתה מייצב במצלמה (מגודל החיישן המקסימלי ומטה).
בעמודה מימין לה - גודל פיסי של כל תמונה בפיקסלים.
בשאר העמודות - מספר הצילומים שניתן להכניס על כל ג'יגה זכרון, בהתאם לכיולי איכות הדחיסה השונים במצלמה, כשכמובן איכות Super Fine היא הטובה ביותר, מה שאומר משקל/נפח גבוה יותר לכל צילום בודד, ולכן פחות צילומים שנכנסים על נפח זכרון נתון.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בהמשך לנ"ל:
ווידאו, במיוחד FHD, יצרוך הרבה מאוד נפח...

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

DorM
שים לב, הלינק שהבאת קודם לכרטיס 8GB מתייחס בכלל לכרטיס מסוג Compact Flash, שצורתו הפיזית שונה לחלוטין מצורת כרטיסי SD/SDHC.
אם המצלמה שתרכוש תתמוך בכרטיסים מסוג SD/SDHC, לא תוכל בכלל להכניס (פיזית) כרטיס CF למצלמה.

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בקשר לכרטיס, כנראה שאני אאלץ לרכוש את הכרטיס במקום אחר.
אני לא רואה משהו נורמלי אצלם באתר.
יכול להיות אני בכלל ארכוש בחנות אחרת ולא בפ"ת בעיר שלי.

בקשר לכמה נכנס בכרטיס.

בהתחשב בכך שלפי המפרט אפשר לשלם 260 תמונות בסוללה, זה אומר שאפילו שני כרטיסים של 4G יספיקו לי מבחינת כמה אפשר לדחוס בהם.

אם אני מרוקן כל יום אז אני מאמין שזה יספיק, אם זה שני כרטיסים לכל הטיול אני בכלל לא בטוח שזה יספיק.
אבל כנראה שבסוף אלך על שניים של 8 כי אני מאמין שבטיולים שההורים יקחו את המצלמה הם לא ירוקנו.

בכל מקרה אלה שתי האופציות שלי :

http://www.cameramia.co.il/ViewProduct.asp?ID=1495
http://www.cameramia.co.il/ViewProduct.asp?ID=1204

החנות הזאת לא מוכרת קלאס 6, ראיתי או 4 או 10.

יכול להיות אני בכלל ארכוש מהם.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הכרטיסים בלינקים שהבאת הם כרטיסים מהירים מסדרת אקסטרים - ולכן גם יקרים יותר (במיוחד עם המחירים בארץ: אותו כרטיס שעולה כאן 235 ש"ח, נמכר בחו"ל בכ-85 ש"ח).
לדעתי לצרכיך אתה יכול להסתפק בכרטיס פחות מהיר (מבטיח לך שלא תרגיש בהבדל...), שיעלה לך לא מעט פחות. דוגמה לכרטיס כזה:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/752183-REG/

http://www.erlich.co.il/viewProduct.asp?ID=568

דרך אגב הלינק השני הוא לחנות / מעבדה ותיקה, טובה ומומלצת בת"א (אם יוצא לך להגיע), שנותנת שירות גם לקהל הרחב, אבל בעיקר לצלמים מקצועיים.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לגבי מה שאמרו כאן שצלם חובב לא צריך כרטיס מהיר - זו שטות.
במצלמות האלה בכל מקרה אין צילום רצוף וגם אם יש הוא מאוד איטי, כך שזה לא העניין כאן - העניין הוא שוידאו FHD צורך מהירות כתיבה גבוהה ויכול להשתבש אם הכרטיס לא מהיר מספיק.

אני לא יודע עד כמה הנתון של 260 תמונות בסוללה נכון אבל זה לא משנה כי אתה מתכוון לקנות עוד סוללה.
אתה גם לא חייב לקנות הכל עכשיו, אתה יכול לקנות כרטיס אחד של 8 ולראות אם זה מספיק, אם לא - תקנה עוד אחד.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

harari כתב:לגבי מה שאמרו כאן שצלם חובב לא צריך כרטיס מהיר - זו שטות.
במצלמות האלה בכל מקרה אין צילום רצוף וגם אם יש הוא מאוד איטי, כך שזה לא העניין כאן - העניין הוא שוידאו FHD צורך מהירות כתיבה גבוהה ויכול להשתבש אם הכרטיס לא מהיר מספיק.

בגדול - אתה צודק שלווידאו עדיף כרטיס מהיר, אבל הכול מסתכם בצורך מול תקציב :גם כרטיס class 6 יעשה לו את העבודה כמו שצריך (בדוק!), בטח שאין לו צורך בכרטיס המהיר ביותר דוגמת אקסטרים/ אקסטרים פרו (ובוודאי שלא לצורך סטילס).

לגבי רכישת 2 כרטיסים ולא אחד: כל הרעיון הוא שרידות של לפחות חלק מהצילומים, במקרה ואחד הכרטיסים נפגם (מה שבהחלט יכול לקרות), כמו גם לא להתקע ללא כרטיס נוסף שיאפשר להמשיך לצלם...

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה בדיוק מה שכתבתי באחר ההודעות הקודמות שלי.
המינימום זה class4 וההמלצה היא 6, לא אמרתי מעולם שצריך 10 אבל בחנות שבה הוא מתכוון לקנות כרטיס class4 עולה כמו class10 בזאפ.

לגבי מספר הכרטיסים, גם בזה נגעתי בהודעה קודמת, וזה לא חד משמעי - צריך להפעיל שיקול דעת, יש כאלה שיעדיפו כרטיס גדול שישאר במצלמה.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אם אני מקבל כרטיס אחד מתנה אז בלי קשר לנפח שלו אני אקנה רק כרטיס אחד.

כרגע אני מבין את החשיבות של 2 כרטיסים במיוחד כשלא נמצאים בארץ, חשוב שיהיה 2 אם יהיה מקרה שאחד מהם תקול.
כמו שחשוב שיהיה עוד סוללה אם אחת מהם כמעט מרוקנת ושכחתי להטעין.

בכל אופן בקשר לכרטיס ולקנייה אצלם שלחתי מייל לחנות, נראה מה יגידו.

חשבתי גם על אופציה שאם אני מקבל כרטיס בעל נפח קטן יחסית אז לקנות בנוסף אליו אחד בעל נפח יותר גדול שהקטן יהיה לכל מקרה שאני אצטרך גיבוי.

עריכה :

מה הייתם אומרים על קנייה של שני כרטיסים לא חייב בעלי אותו נפח אבל האחד קלאס 4 והשני 10?

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

קיבלתי תגובה משביעת רצון מהחנות קאמרה מיה ומקם קם עדיין לא קיבלתי תשובה, למרות ששלחתי להם הודעה קודם.

זרקתי לקאמרה מיה עוד שתי שאלות לאויר שעלו לי בראש.

מבחינת שני כרטיסים, אם אני ארכוש כרטיס מהיר אך ורק לוידאו אולי אני אעשה את הקניה שלי יותר משתלמת לי?

http://www.cameramia.co.il/ViewProduct.asp?ID=1204

http://www.cameramia.co.il/ViewProduct.asp?ID=1185

אם אני אשתמש בכרטיס היותר איטי לוידאו FHD האיכות באמת יכולה להיפגע?
האם בוידאו HDR אפשר להסתפק בכרטיס קלאס 4?

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”