מה קורה בשוק הרכב יד שניה ???
taoyossi,
המו"מ מתחיל בדרך כלל מהמחיר שמבקש המוכר.
אם לא יהיה מחירון אז זה לא שהמוכר יפליץ איזה מחיר דימיוני (בהנחה שמדובר באדם רציני שמעוניין למכור). המוכר יעשה בדיוק מה שמוכר דירה עושה - הוא יעשה סקר שוק קצר בעצמו. הקונה, מן הסתם, יעשה אותו דבר.
אתה יכול להגיד שזה בדיוק השירות שהמחירון נותן - סקר שוק - אבל פה זה בדיוק הבאג במערכת הזו. מסתבר שהם (לפחות יצחק לוי) לא מתבססים על סקר שוק בלבד.
מה שקורה בשטח, ופה בשרשור גם נתנו דוגמאות, זה שיש לא מעט מוכרים שמפרסמים את המכונית ואף אחד לא בא. זה נובע או מבקשת מחיר גבוהה (קרוב למחירון) , או שהמחיר אפילו לא מפורסם על ידי המוכר, אבל הקונה כבר מניח מראש שהמוכר ירצה משהו קרוב למחירון.
זה לא שיש דגמים שאנשים פשוט לא יקנו, במחיר המתאים לכל כלה יימצא חתן. הבעייה היא שיש דגמים שהמחירון עבורם פשוט לגמרי מנותק מהמציאות. זה לא מפליא, הם מתיימרים לתת מחיר לכל דגם שיש מכל שנה, כל חודש. לא נראה לי שיש להם מידע על עסקאות לכל הדגמים, כולל הנדירים יחסית. הם יכולים לעשות זאת על הדגמים הפופולאריים, אבל על אלה גם הכי קל לעשות סקר שוק עצמאי מהיר.
המו"מ מתחיל בדרך כלל מהמחיר שמבקש המוכר.
אם לא יהיה מחירון אז זה לא שהמוכר יפליץ איזה מחיר דימיוני (בהנחה שמדובר באדם רציני שמעוניין למכור). המוכר יעשה בדיוק מה שמוכר דירה עושה - הוא יעשה סקר שוק קצר בעצמו. הקונה, מן הסתם, יעשה אותו דבר.
אתה יכול להגיד שזה בדיוק השירות שהמחירון נותן - סקר שוק - אבל פה זה בדיוק הבאג במערכת הזו. מסתבר שהם (לפחות יצחק לוי) לא מתבססים על סקר שוק בלבד.
מה שקורה בשטח, ופה בשרשור גם נתנו דוגמאות, זה שיש לא מעט מוכרים שמפרסמים את המכונית ואף אחד לא בא. זה נובע או מבקשת מחיר גבוהה (קרוב למחירון) , או שהמחיר אפילו לא מפורסם על ידי המוכר, אבל הקונה כבר מניח מראש שהמוכר ירצה משהו קרוב למחירון.
זה לא שיש דגמים שאנשים פשוט לא יקנו, במחיר המתאים לכל כלה יימצא חתן. הבעייה היא שיש דגמים שהמחירון עבורם פשוט לגמרי מנותק מהמציאות. זה לא מפליא, הם מתיימרים לתת מחיר לכל דגם שיש מכל שנה, כל חודש. לא נראה לי שיש להם מידע על עסקאות לכל הדגמים, כולל הנדירים יחסית. הם יכולים לעשות זאת על הדגמים הפופולאריים, אבל על אלה גם הכי קל לעשות סקר שוק עצמאי מהיר.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
המחירון של לוי יצחק טוב רק בשביל לקבוע לך את אחוזי הפרמיה של ביטוח הרכב. במצב הנוכחי אין בכלל שוק למכוניות יד שניה כך שהמחירון לא רלוונטי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אין שוק לחלק מהמכוניות
לדעתי לא כל המכוניות בבעיה.Catskinner כתב:המחירון של לוי יצחק טוב רק בשביל לקבוע לך את אחוזי הפרמיה של ביטוח הרכב. במצב הנוכחי אין בכלל שוק למכוניות יד שניה כך שהמחירון לא רלוונטי....
האמת שכמו שהרחבתי בשרשור מעלה אם ברשותך רכב שמור ומטופל אין לך בעיה רק סבלנות ותמכור.
הרבה אנשים מחפשים להוציא רק 40-70 אלף שח ולא 140000 ולכן יש שוק.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ב 140 אלף אותם אנשים יכולים לרכוש מכונית חדשה לחלוטין. ב 40-70 הם יכולים לרכוש מחברות הליסינג עם אחריות לשנה או מכונית חדשה כמו הסוזוקי אלטו או השברולט ספארק או היונדאי i10. בוא תסביר לי איך ולמה זה שווה לקנות יד שניה מפרטי?
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 09/05/2011 15:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
בוא אתאר את אותה מציאות בצורה טיפה שונה, כי שוק פוטנציאלי קיים. יש מי שישמח לקנות במחיר יותר נמוך.Catskinner כתב:המחירון של לוי יצחק טוב רק בשביל לקבוע לך את אחוזי הפרמיה של ביטוח הרכב. במצב הנוכחי אין בכלל שוק למכוניות יד שניה כך שהמחירון לא רלוונטי....
ההיצע גבה לאחרונה מאוד, בעיקר בגלל החזרות ליסינג. המוכרים תקועים על מחירי העבר והמחירון הלא רלוונטי תקוע איתם. בגלל זה נעצרו עסקאות, אך הם ייאלצו למכור את המכוניות בסוף, במחיר נמוך בהרבה.
המחירון תורם את התרומה הבעייתית שלו לעצירת השוק.
משה
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
אני לא מצליח להבין את הגיון שלך
באמת שאני מנסה .
אתה מצפה שגברת שולה מאשדוד , שלפני 3 שנים קנתה רכב , תבצע סקר שוק ותקבע באיזה מחיר למכור את הרכב שלה ?
איזה סקר שוק אתה רוצה שהיא תעשה ? מהיכן תשאב את הנתונים ? על סמך מה תקבע ירידת ערך לרכב , על סמך מה היא אמורה בכלל לנהל מו"מ
בדיוק כמו בשוק הדירות , העדר מחירון , גורם למחירים לא הגיוניים בשוק , מחירון רכב של לוי יצחק עומד מאחוריו הגיון של מחיר המחירון , של ירידת ערך ביחס למחירים כיום בשוק , תוספות וכו' .
לידעתכם מחירון יד 2 נשען על מתמטיקה הזויה של ממוצע , לאחר שמכרתי את הג'יפ שלי בזמנו , רצו שארשום באתר באיזה מחיר רשמתי , מספיק להיות סוחר ממולח וקומבינטור (לא אין סיכוי שיש דברים כאלה...) בשביל להתחיל להזיז מחירים של מכוניות שלגביהם יש לך אג'נדה אישית....
שיטת הממוצעים הכי הזויה ששמעתי.
אז בחייאת , אין לי בעיה שיבטלו את המחירון (כמו שאומרים על דמקורטיה שהי המשטר הכי פחות גרוע) ככה המחירון , זה הפיתרון הכי פחות גרוע שיש היום .... בואו תציעו שיטה טובה יותר , אבל לא לזרוק לאוויר , לעשות סקר שוק , אין שוק למכוניות יד שנייה וכו' ...
כי יש שוק מאוד חזק לרכבי יד 2 , מעטים מאוד , אם בכלל , האנשים היום שקונים מכונית ישירות מהיבואן כיד 1
באמת שאני מנסה .
אתה מצפה שגברת שולה מאשדוד , שלפני 3 שנים קנתה רכב , תבצע סקר שוק ותקבע באיזה מחיר למכור את הרכב שלה ?
איזה סקר שוק אתה רוצה שהיא תעשה ? מהיכן תשאב את הנתונים ? על סמך מה תקבע ירידת ערך לרכב , על סמך מה היא אמורה בכלל לנהל מו"מ
בדיוק כמו בשוק הדירות , העדר מחירון , גורם למחירים לא הגיוניים בשוק , מחירון רכב של לוי יצחק עומד מאחוריו הגיון של מחיר המחירון , של ירידת ערך ביחס למחירים כיום בשוק , תוספות וכו' .
לידעתכם מחירון יד 2 נשען על מתמטיקה הזויה של ממוצע , לאחר שמכרתי את הג'יפ שלי בזמנו , רצו שארשום באתר באיזה מחיר רשמתי , מספיק להיות סוחר ממולח וקומבינטור (לא אין סיכוי שיש דברים כאלה...) בשביל להתחיל להזיז מחירים של מכוניות שלגביהם יש לך אג'נדה אישית....
שיטת הממוצעים הכי הזויה ששמעתי.
אז בחייאת , אין לי בעיה שיבטלו את המחירון (כמו שאומרים על דמקורטיה שהי המשטר הכי פחות גרוע) ככה המחירון , זה הפיתרון הכי פחות גרוע שיש היום .... בואו תציעו שיטה טובה יותר , אבל לא לזרוק לאוויר , לעשות סקר שוק , אין שוק למכוניות יד שנייה וכו' ...
כי יש שוק מאוד חזק לרכבי יד 2 , מעטים מאוד , אם בכלל , האנשים היום שקונים מכונית ישירות מהיבואן כיד 1
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מדוע אתה פועל מתוך ההנחה שההשפעה של מחירון היא תמיד בלהוריד מחירים ושהבעיה עם מחירי הדירות זה בגלל שאין מחירון?
סקר שוק זה לא יום לימודים ארוך, אתה מתקשר לכמה מוכרים ושומע מה הם רוצים. זה שמצב הרכב משפיע בסדר גודל שעולה לתקן את הליקויים זה ברור. גברת שולה ממילא עושה את אותם דברים כשהיא קונה דירה או מקרר.
עכשיו אתה תגיד, בצדק, שזה מאוד בערך ומאוד לא אמין. אתה תוסיף בצדק שלגבי דגמים מסוימים, פחות פופולאריים, זה בלתי אפשרי.
אז כאמור אתה תהיה צודק בשתי הטענות, אבל יש לי חדשות בשבילך, אותן טענות נכונות גם למחירון.
הבעייתיות עם המחירון היא שיש רבים שמייחסים לו איזה סמכות נוספת שאין לו, וכמובן שהוא מהווה סקר מוטה של השוק, כפי שהדגימו והדגמתי בהודעות הקודמות בשרשור.
עכשיו אתה תגיד, בצדק, שזה מאוד בערך ומאוד לא אמין. אתה תוסיף בצדק שלגבי דגמים מסוימים, פחות פופולאריים, זה בלתי אפשרי.
אז כאמור אתה תהיה צודק בשתי הטענות, אבל יש לי חדשות בשבילך, אותן טענות נכונות גם למחירון.
הבעייתיות עם המחירון היא שיש רבים שמייחסים לו איזה סמכות נוספת שאין לו, וכמובן שהוא מהווה סקר מוטה של השוק, כפי שהדגימו והדגמתי בהודעות הקודמות בשרשור.
משה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7650
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
הבעיה היא שמדובר במחירון אחד שנהיה נורמה עם הזמן, במקום רק לייצג את השוק אולי הוא משפיע עליו.taoyossi כתב: מחירון רכב של לוי יצחק עומד מאחוריו הגיון של מחיר המחירון , של ירידת ערך ביחס למחירים כיום בשוק , תוספות וכו' ....
איך אתה יודע שהוא לא מושפע מגורמים שווה להם שדגם זה או אחר ישמור על ערך גבוה למשל?
לגבי החשש שללא מחירונים זה יגרום לבועת מחירים, אין שום מצב שזה יקרה.
בניגוד למצב הדירות, שוק הרכב הוא מאוד גמיש ואין בו מחסור. ההפך, תמיד יש יותר מוכרים מקונים. בנוסף אנשים יודעים את טווח המחירים , הרי רכב בן 5 לא יעלה יותר מדגם חדש שלו, כך שתמיד יש עם מה להשוות.
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
moco - אבל חייב להיות איזה שהוא פרמטר , מה זאת אומרת להתקשר לכמה אנשים ולברר מחיר ? אם אני מוכר רכב X ולאף אחד שאני מכיר אין את הרכב הזה מה אני אמור לעשות ? לפרסם ולחכות שאנשים יתנו לי הצעות מחיר ? לעשות מכרז ? מכירה פומבית ? אני באמת לא מבין כיצד אני אמור לקבוע את מחיר הרכב הן לקנייה והן למכירה בלי שום פרמטר מלבד המחיר שאני שילמתי אליו בעת שאני קניתי אותו.
mulder - אין בכלל ספק שיש צדק בדבריך , אין לי מושג אילו גורמים משפיעים על מר לוי יצחק ועובדיו בבואם לתמחר רכב כזה או אחר , לדוגמא מזדה 3 לאורך זמן ארוך , הייתה תמיד שומרת על הערך שלה ולעיתים אף הייתה עולה , אם לבן או לבת של לוי יצחק יש מזדה 3 את זה אני לא יודע.
ברור שרכב יד 2 לעולם לא יהיה יקר ממחיר רכב חדש , אך כיצד אנו נקבע את אחוז הירידה שלו מיחס המחירון ? האם צריך לקבוע אחוז ירידת ערך שנתי ?
אני חוזר , להבנתי , ולאחר לא מעט רכבים שיצא לי כבר לקנות ולמכור בחיי , לא רואה דרך טובה יותר מהדרך הנוכחית
וחג עצמאות שמח !~
mulder - אין בכלל ספק שיש צדק בדבריך , אין לי מושג אילו גורמים משפיעים על מר לוי יצחק ועובדיו בבואם לתמחר רכב כזה או אחר , לדוגמא מזדה 3 לאורך זמן ארוך , הייתה תמיד שומרת על הערך שלה ולעיתים אף הייתה עולה , אם לבן או לבת של לוי יצחק יש מזדה 3 את זה אני לא יודע.
ברור שרכב יד 2 לעולם לא יהיה יקר ממחיר רכב חדש , אך כיצד אנו נקבע את אחוז הירידה שלו מיחס המחירון ? האם צריך לקבוע אחוז ירידת ערך שנתי ?
אני חוזר , להבנתי , ולאחר לא מעט רכבים שיצא לי כבר לקנות ולמכור בחיי , לא רואה דרך טובה יותר מהדרך הנוכחית
וחג עצמאות שמח !~
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
גברת שולה אפילו לא צריכה להרים כמה טלפונים לכמה מוכרים.
תתקשר או תיגש גברת שולה לחברת הליסינג, שמציעה למכירה עשרות מכוניות דומות לשלה, ותשאל כמה הם מבקשים.
אם האוטו שלה לא דומה למה שהם מוכרים (איך היא החליטה לקנות דווקא רכב שאין לאף אחד מהשכנים?), או שהאוטו שלה ישן יותר, תתכבד ותוריד 15% בשנה, ותגיע לאזור שבו אפשר להתחיל לבדוק מה מוכנים לשלם.
תפרסם מודעה בחינם, ותקווה שיהיו מתעניינים שיגידו לה שזה נורא יקר (או שמישהו ישאל אותה "איך כל כך בזול? האוטו עבר תאונה?").
היא גם יכולה לשאול את גיסה, או חתנה שמבינים.
או את המוסכניק שמטפל לה באוטו.
מכאן - אם היא ממולחת - תמכור "במחיר טוב", ואם לא אז לא.
בשביל זה לא צריך מחירון.
מחירון צריך רק לצורך ההתנהלות מול חברות הביטוח, שכאמור קודם משפיעות על המחירון יותר מאשר משתמשות בו.
זאת גם הסיבה שיש סוגים שנמכרים תמיד "מעל המחירון" ויש כאלה שתמיד פחות (כמו הסיטרואן שהוזכר).
הרי אם המחירון היה משקף, הוא היה מתעדכן למחיר השוק...
תתקשר או תיגש גברת שולה לחברת הליסינג, שמציעה למכירה עשרות מכוניות דומות לשלה, ותשאל כמה הם מבקשים.
אם האוטו שלה לא דומה למה שהם מוכרים (איך היא החליטה לקנות דווקא רכב שאין לאף אחד מהשכנים?), או שהאוטו שלה ישן יותר, תתכבד ותוריד 15% בשנה, ותגיע לאזור שבו אפשר להתחיל לבדוק מה מוכנים לשלם.
תפרסם מודעה בחינם, ותקווה שיהיו מתעניינים שיגידו לה שזה נורא יקר (או שמישהו ישאל אותה "איך כל כך בזול? האוטו עבר תאונה?").
היא גם יכולה לשאול את גיסה, או חתנה שמבינים.
או את המוסכניק שמטפל לה באוטו.
מכאן - אם היא ממולחת - תמכור "במחיר טוב", ואם לא אז לא.
בשביל זה לא צריך מחירון.
מחירון צריך רק לצורך ההתנהלות מול חברות הביטוח, שכאמור קודם משפיעות על המחירון יותר מאשר משתמשות בו.
זאת גם הסיבה שיש סוגים שנמכרים תמיד "מעל המחירון" ויש כאלה שתמיד פחות (כמו הסיטרואן שהוזכר).
הרי אם המחירון היה משקף, הוא היה מתעדכן למחיר השוק...
ערן
אתה לא צריך מכרים איתו, אתה צריך מודעות "למכירה" איתו.taoyossi כתב:moco - אבל חייב להיות איזה שהוא פרמטר , מה זאת אומרת להתקשר לכמה אנשים ולברר מחיר ? אם אני מוכר רכב X ולאף אחד שאני מכיר אין את הרכב הזה מה אני אמור לעשות ? לפרסם ולחכות שאנשים יתנו לי הצעות מחיר ? לעשות מכרז ? מכירה פומבית ? אני באמת לא מבין כיצד אני אמור לקבוע את מחיר הרכב הן לקנייה והן למכירה בלי שום פרמטר מלבד המחיר שאני שילמתי אליו בעת שאני קניתי אותו....
אם אין, כי הרכב לא פופולארי, אז יש לך אומנם בעייה אבל גם המחירון לא יעזור לך. זה שהם רושמים איזה מספר לרכבים הנדירים הללו לא אומר שום דבר.
משה
מי שרוצה שהאוטו ימכר מהר שימכור במחיר הפסד אבל למה למהר שוק המכוניות המשומשות לרוב מאכזב ועדיף להישאר עים מה שיש לא שווה לקנות רכב חדש במידנתנו ההצעה הטובה ביותר לקנות אוטו שאין לא שוק כמו אמרקאיות מכוניות נהדרות אני קניתי שברולט אפיקה 2007 ב47.000 שח קניה טובה עקב שוק חלש המסקנה רכב ללא שוק משתלם יותר
- Sanchez
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
שברולט אפיקה- רכב אמריקאי ??? קניתי דייהו (קוריאנית) עם סמל של שברולט (לא ששברולט מייצג איכות) !!!blueye כתב:מי שרוצה שהאוטו ימכר מהר שימכור במחיר הפסד אבל למה למהר שוק המכוניות המשומשות לרוב מאכזב ועדיף להישאר עים מה שיש לא שווה לקנות רכב חדש במידנתנו ההצעה הטובה ביותר לקנות אוטו שאין לא שוק כמו אמרקאיות מכוניות נהדרות אני קניתי שברולט אפיקה 2007 ב47.000 שח קניה טובה עקב שוק חלש המסקנה רכב ללא שוק משתלם יותר...
- Sanchez
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: אומנם עדיין לא בוצע העברת בעלות
2. אתה יכול "לא להתפשר" עד מחר, אם אין לך יפנית- יהיה לך מאוד קשה למכור את האוטו במחיר נורמאלי.kobbi כתב:שכן הבחור לא היה פנוי היום למעט ביצוע בדיקה במכון ולכן עדיין לא נמכר סופית אבל אני יכל לומר לכם כך :
1. אכן יצחק לוי איננו אלוהים אבל מכיוון שהוא קובע את הפרמיה עליה אני משלם ביטוח ואם נגנב כמה אני מקבל אז הוא המחירון הרישמי.
2. כשיש לכם ביד רכב טוב אל תתפשרו, השוק מוצף ברכבים אבל רובם קילומטראג גבוה, דפיקות, לא מטופלים כראוי, ליסינג למינהם וכו. אני מוכר רכב כשאני מציג לקונה את כל הקבלות של הטיפולים כולן במוסך המרכזי כך שהוא רואה בדיוק את הסטוריית הרכב והאם הוחלפו בלמים ורצועת טימינג וכו'.
3. הרבה מתקשרים לספר לכם כמה השוק רע וכמה הם גם לא מצליחים למכור, בנוסף ישנן הסטיגמות - גיר טיפטרוניק "אהה על הפנים בטח עוד מעט ילך..." אפילו בבדיקה אמר כי הגיר מצויין ואין בעיות.
4. כשקונים רכב עדיף רכב יחודי שיהיה לו שוק יעודי - גולף, A3 וכו' לצעירים, סטישן לדתיים.....אם אתם תקועים עם רכב דומה לליסינג אתם בבעיה.
5. לפני שאתם מורידים במחיר תעשו חשבון כמה עולה לכם אם הוא עומד עוד חודש. לשלי יש טסט לעוד עשרה חודשים ולכן כל מה שעולה לי זה 200 ש"ח ביטוחים בחודש (בתקווה שהמחירון לא ירד עוד). ולכן אם מישהו או אפילו 100 מציעים 8000 ש"ח פחות אז שיחפשו במקום אחר.
6. רצוי לשמור על הרכב, רכב שמור ללא תאונות ובעיקר תאונות שילדה קשה מאד למכור. אם כבר יש תאונת שילדה תתעקשו מול הביטוח לירידת ערך משמעותית ולא 2 אחוז ומיתוכם מקוזזים אחוז וחצי.
7. אם דפקו אתכם ויש מכה קלה עדיף להישאר עימה מאשר להחליף דלתות וכנפים וכו' זה לרוב פחות מרתיע מהאמירה של הבוחן הוחלף.....
8. אם דפקו אתכם צלמו את האוטו ושימרו. הראו לקונה את הדפיקה למען ירגע ולא יחשוב איזה אסון עבר על האוטו.
9. אם יש לכם רכב יפני חכו בסבלנות. עוד רגע מגיע המחסור בעקבות האסון.
10. לדעתי כדאי לדחות את החלפת הרכבים מ 3 שנים לאזור 7, 8 שנים. המכוניות אמינות מחזיקות את הנ"ל ללא בעיות מיוחדות ויותר קל למכור רכב ששוה 50 אלף מאשר 95....
4. קנה אלפא רומיאו- נראה אותך מוכר אותו במחיר נורמאלי ובמהירות. לעומת זה קנה מזדה/טויוטה כמו של הליסינג ותפתר ממנו בשנייה במחיר שמאוד קרוב לליסינג.
5. 200 ש"ח אתה מפסיד בחודש ? פשששש. המחירון יכול להפיל אותך ב 2000 בחודש מסויים.
6. רצוי גם להיות עשיר ובריא.
7. לא מעט אנשים לא יגעו ברכב עם פגיעות שהשארת ולא תיקנת.
10. טוב שזו דעתך... יש אנשים שמחליפים כל שנה, יש כאלה שמחליפים כל 3 שנים ויש כאלה שאין להם בכלל כסף לקנות רכב. הכל אינדיבידואלי.
ובקיצור...כתבת ים של אי-דיוקים [behave]התבטאות מיותרת [/behave]
Re: אומנם עדיין לא בוצע העברת בעלות
איזו התלהמות....Sanchez כתב:2. אתה יכול "לא להתפשר" עד מחר, אם אין לך יפנית- יהיה לך מאוד קשה למכור את האוטו במחיר נורמאלי.kobbi כתב:שכן הבחור לא היה פנוי היום למעט ביצוע בדיקה במכון ולכן עדיין לא נמכר סופית אבל אני יכל לומר לכם כך :
1. אכן יצחק לוי איננו אלוהים אבל מכיוון שהוא קובע את הפרמיה עליה אני משלם ביטוח ואם נגנב כמה אני מקבל אז הוא המחירון הרישמי.
2. כשיש לכם ביד רכב טוב אל תתפשרו, השוק מוצף ברכבים אבל רובם קילומטראג גבוה, דפיקות, לא מטופלים כראוי, ליסינג למינהם וכו. אני מוכר רכב כשאני מציג לקונה את כל הקבלות של הטיפולים כולן במוסך המרכזי כך שהוא רואה בדיוק את הסטוריית הרכב והאם הוחלפו בלמים ורצועת טימינג וכו'.
3. הרבה מתקשרים לספר לכם כמה השוק רע וכמה הם גם לא מצליחים למכור, בנוסף ישנן הסטיגמות - גיר טיפטרוניק "אהה על הפנים בטח עוד מעט ילך..." אפילו בבדיקה אמר כי הגיר מצויין ואין בעיות.
4. כשקונים רכב עדיף רכב יחודי שיהיה לו שוק יעודי - גולף, A3 וכו' לצעירים, סטישן לדתיים.....אם אתם תקועים עם רכב דומה לליסינג אתם בבעיה.
5. לפני שאתם מורידים במחיר תעשו חשבון כמה עולה לכם אם הוא עומד עוד חודש. לשלי יש טסט לעוד עשרה חודשים ולכן כל מה שעולה לי זה 200 ש"ח ביטוחים בחודש (בתקווה שהמחירון לא ירד עוד). ולכן אם מישהו או אפילו 100 מציעים 8000 ש"ח פחות אז שיחפשו במקום אחר.
6. רצוי לשמור על הרכב, רכב שמור ללא תאונות ובעיקר תאונות שילדה קשה מאד למכור. אם כבר יש תאונת שילדה תתעקשו מול הביטוח לירידת ערך משמעותית ולא 2 אחוז ומיתוכם מקוזזים אחוז וחצי.
7. אם דפקו אתכם ויש מכה קלה עדיף להישאר עימה מאשר להחליף דלתות וכנפים וכו' זה לרוב פחות מרתיע מהאמירה של הבוחן הוחלף.....
8. אם דפקו אתכם צלמו את האוטו ושימרו. הראו לקונה את הדפיקה למען ירגע ולא יחשוב איזה אסון עבר על האוטו.
9. אם יש לכם רכב יפני חכו בסבלנות. עוד רגע מגיע המחסור בעקבות האסון.
10. לדעתי כדאי לדחות את החלפת הרכבים מ 3 שנים לאזור 7, 8 שנים. המכוניות אמינות מחזיקות את הנ"ל ללא בעיות מיוחדות ויותר קל למכור רכב ששוה 50 אלף מאשר 95....
4. קנה אלפא רומיאו- נראה אותך מוכר אותו במחיר נורמאלי ובמהירות. לעומת זה קנה מזדה/טויוטה כמו של הליסינג ותפתר ממנו בשנייה במחיר שמאוד קרוב לליסינג.
5. 200 ש"ח אתה מפסיד בחודש ? פשששש. המחירון יכול להפיל אותך ב 2000 בחודש מסויים.
6. רצוי גם להיות עשיר ובריא.
7. לא מעט אנשים לא יגעו ברכב עם פגיעות שהשארת ולא תיקנת.
10. טוב שזו דעתך... יש אנשים שמחליפים כל שנה, יש כאלה שמחליפים כל 3 שנים ויש כאלה שאין להם בכלל כסף לקנות רכב. הכל אינדיבידואלי.
ובקיצור...כתבת ים של אי-דיוקים [behave]התבטאות מיותרת [/behave]...
לא קראת כלום ממה שכתבתי.
לא נורא
את הגולף (הלא יפנית) מכרתי תוך שבוע במחיר מחירון.
חברות הביטוח משפות לפי מחירון יצחק לוי.
הדיון פה זה על השימוש במחירון על ידי קונים ומוכרים.
שים לב, אם יש איזה דגם שבמחירון הוא 60,000 אבל קנית אותו ב40,000 (לא דבר בלתי סביר בהרבה דגמים פחות נפוצים), עדיין תשלפ פרמיה לפי 60,000 (וה total loss גם יהיה לפי 60,000). זה מה שחברות הביטוח מציעות לך, ואתה מחליט אפ לבטח.
זו גם הסיבה שיש להן אינטרס במחירון גבוה.
אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
למשל, השמאי שהבנק שולח למשכנתא, הוא עבור הבנק ולמטרת הגנה על הבנק במקרה שייאלץ למכור מהר. לכן השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה.
בדומה, השמאות של יצחק לוי היא עבור חברות הביטוח, לא עבור קונים ומוכרים, למרות שבפועל הרבה קונים ומוכרים כן מתייחסים אליו.
הדיון פה זה על השימוש במחירון על ידי קונים ומוכרים.
שים לב, אם יש איזה דגם שבמחירון הוא 60,000 אבל קנית אותו ב40,000 (לא דבר בלתי סביר בהרבה דגמים פחות נפוצים), עדיין תשלפ פרמיה לפי 60,000 (וה total loss גם יהיה לפי 60,000). זה מה שחברות הביטוח מציעות לך, ואתה מחליט אפ לבטח.
זו גם הסיבה שיש להן אינטרס במחירון גבוה.
אגב, שמאות (ומחירון יצחק לוי זו דוגמא של שמאות) היא תמיד עבור לקוח מסוים ומטרה מסוימת.
למשל, השמאי שהבנק שולח למשכנתא, הוא עבור הבנק ולמטרת הגנה על הבנק במקרה שייאלץ למכור מהר. לכן השמאות שלו לא רלוונטית לעיניין מחיר הנכס עבור מוכר וקונה.
בדומה, השמאות של יצחק לוי היא עבור חברות הביטוח, לא עבור קונים ומוכרים, למרות שבפועל הרבה קונים ומוכרים כן מתייחסים אליו.
משה